Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σιγά που σε δανείζουν πλέον. :grin:
Την στήριξη όμως των τραπεζών και τον επωμισμό του μεριδίου τους στην οικονομική κρίση,
τον φέρουν κι οι μη επιδέξιοι κώλοι,νομίζω.
Εδώ,
υπάρχει κάτι το στρεβλόν;

Κάηκαν από το χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι πλέον...
Στρεβλά έχω δει πολλά και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886

Όταν μειώνουν οριζόντια τους μισθούς και τις συντάξεις τότε οδηγούν σε όλο και βαθύτερη ύφεση ...

Επιπλέον, όταν δεν εισπράτουν τους φόρους από τους μεγάλους φοροφυγάδες, τότε οι αποκλίσεις είναι όλο και περισσότερο μεγαλύτερες

Ας σημειώσουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είσπραξης (εφορείες) έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και 10 μήνες με απόλυτη ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης

Πρόσθετα

Ζητούν απο τους χαμηλόμισθους και απο τους χαμηλοσυνταξιούχους να ζητήσουν "συγνώμη" που δεν είσπραξαν (ή μάλλον δεν θέλησαν να εισπράξουν) οι κυβερνητες από τους μεγάλους φοροφυγάδες το ανάλογο μερίδιο οικονομικής ευθύνης για την σωτηρία της Ελλάδας

Δηλαδή τους ζητούν να ζητήσουν "συγνώμη"

και να πληρώσουν για πολοστή φορά

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

Όταν μειώνουν οριζόντια τους μισθούς και τις συντάξεις τότε οδηγούν σε όλο και βαθύτερη ύφεση ...

Επιπλέον, όταν δεν εισπράτουν τους φόρους από τους μεγάλους φοροφυγάδες, τότε οι αποκλίσεις είναι όλο και περισσότερο μεγαλύτερες

Ας σημειώσουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είσπραξης (εφορείες) έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και 10 μήνες με απόλυτη ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης

Πρόσθετα

Ζητούν απο τους χαμηλόμισθους και απο τους χαμηλοσυνταξιούχους να ζητήσουν "συγνώμη" που δεν είσπραξαν (ή μάλλον δεν θέλησαν να εισπράξουν) οι κυβερνητες από τους μεγάλους φοροφυγάδες το ανάλογο μερίδιο οικονομικής ευθύνης για την σωτηρία της Ελλάδας

Και δεν τους έχει στείλει ακόμα στον διάολο ο κόσμος.....είμαστε μαλάκας λαός ή όχι;;;

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

Πρόσθετα

το βαρουφακη κανεις δεν τον επαιρνε στα σοβαρα... δεν ηταν ποτε ΠΑΣΟΚος ουτε ΝΔ , οποτε με βαση το συστημα, δεν ηξερε τι του γινοταν.
ομως εχει οσο μυαλο εχουν ολοι οι μαλακες μαζι. εγω ειχα την τυχη και τον ειχα καθηγητη πριν καποια χρονια και ο ανθρωπος ειναι πολυ σοβαρος.

και εκ του αποτελεσματος, ως τωρα εχει πεσει μεσα σε ολα οσα εχει πει..

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
το βαρουφακη κανεις δεν τον επαιρνε στα σοβαρα... δεν ηταν ποτε ΠΑΣΟΚος ουτε ΝΔ , οποτε με βαση το συστημα, δεν ηξερε τι του γινοταν.
ομως εχει οσο μυαλο εχουν ολοι οι μαλακες μαζι. εγω ειχα την τυχη και τον ειχα καθηγητη πριν καποια χρονια και ο ανθρωπος ειναι πολυ σοβαρος.

Και αντί να έχει θέση στην κυβέρνηση αυτός ας πούμε έχουμε τον ΓΑΠ,Καραμανλή που απλά έχει ένα επίθετο που του  προσδίδει κάποια θεϊκή ιδιότητα κ τον κάθε παπάρα παρατρεχάμενο .... :jerking:

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Και αντί να έχει θέση στην κυβέρνηση αυτός ας πούμε έχουμε τον ΓΑΠ,Καραμανλή κ τον κάθε παπάρα παρατρεχάμενο που απλά έχει ένα επίθετο που του  προσδίδει κάποια θεϊκή ιδιότητα.... :jerking:
μαγκα μου κανεις δεν τον θελει στην κυβερνηση, γιατι ο ανθρωπος δεν εχει καμια διαθεση να παιξει μπαλα με κανεναν
ουτε να κανει το παιχνιδι κανενος...

το πιθανοτερο ειναι να μην θελει ουτε ο ιδιος να μπλεξει με κατι τετοιο

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886

Και εγώ τον γνώρισα σε κάποιο μεταπτυχιακό που έκανα μαζί του ...

Τσπ

Κάποιοι περιμένουν να δικαιωθούν απο την καταστροφή της ΚΚΣΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Σοβαρα......  :cheesy:

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ  :uglystupid:

Χαιρετίζω τους προβληματισμούς του ντοκιμαντέρ Debtocracy αλλά απορρίπτω την κεντρική του ιδέα-πρόταση. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή - σε πείσμα τόσο εκείνων που επισείουν την στάση πληρωμών ως μπαμπούλα για να αποδεχθούμε την λογική του Μνημονίου (και να πουληθούν γρηγορότερα τα δημόσια φιλέτα στους επιτήδειους) όσο και εκείνων που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για μια μονομερή διαγραφή του χρέους. Μέσα στην γενική σύγχυση ένα είναι σίγουρο: Η λύση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Να ισχύσει τόσο για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όσο και για την Γερμανία και την Ολλανδία. Αν δεν έρθει, το ευρώ θα καταρρεύσει. Και τότε η στάση πληρωμών θα αποτελέσει όχι μόνο επιθυμητή εξέλιξη αλλά και μονόδρομο, Ως τότε, έχουμε καθήκον να παλεύουμε για μια ευρωπαϊκή λύση. Γιατί; Επειδή η κατάρρευση του νομίσματος που ποτέ δεν έπρεπε να είχε δομηθεί όπως δομήθηκε, του ευρώ, θα φέρει την ήπειρό μας στο χείλος μιας καταστροφής που δεν μπορούμε να διανοηθούμε.

ΥΓ. Έχω και μια άλλη ένσταση που αφορά τον τίτλο του ντοκιμαντέρ. Δεν ζούμε σε περίοδο debtocracy. Όπως έχω ξαναγράψει (εδώ στα ελληνικά και εδώ στα αγγλικά) ζούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ονομάζω Πτωχο-τραπεζοκρατία (Bankruptocracy): Την απολυταρχία των πτωχευμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία...

Για Αναλυσε μας την ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ρε ΦΑΝΤΑΡΕ  :cheesy:

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ειναι ο δικος σου (  :jerking: :jerking: :jerking: )

γιατι εγω το ευρωπαϊκό οραμα το βλεπω ΦΛΟΥΔΑ  ;)

Εσυ;;;;

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Σοβαρα......  :cheesy:

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ  :uglystupid:

Χαιρετίζω τους προβληματισμούς του ντοκιμαντέρ Debtocracy αλλά απορρίπτω την κεντρική του ιδέα-πρόταση. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή - σε πείσμα τόσο εκείνων που επισείουν την στάση πληρωμών ως μπαμπούλα για να αποδεχθούμε την λογική του Μνημονίου (και να πουληθούν γρηγορότερα τα δημόσια φιλέτα στους επιτήδειους) όσο και εκείνων που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για μια μονομερή διαγραφή του χρέους. Μέσα στην γενική σύγχυση ένα είναι σίγουρο: Η λύση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Να ισχύσει τόσο για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όσο και για την Γερμανία και την Ολλανδία. Αν δεν έρθει, το ευρώ θα καταρρεύσει. Και τότε η στάση πληρωμών θα αποτελέσει όχι μόνο επιθυμητή εξέλιξη αλλά και μονόδρομο, Ως τότε, έχουμε καθήκον να παλεύουμε για μια ευρωπαϊκή λύση. Γιατί; Επειδή η κατάρρευση του νομίσματος που ποτέ δεν έπρεπε να είχε δομηθεί όπως δομήθηκε, του ευρώ, θα φέρει την ήπειρό μας στο χείλος μιας καταστροφής που δεν μπορούμε να διανοηθούμε.

ΥΓ. Έχω και μια άλλη ένσταση που αφορά τον τίτλο του ντοκιμαντέρ. Δεν ζούμε σε περίοδο debtocracy. Όπως έχω ξαναγράψει (εδώ στα ελληνικά και εδώ στα αγγλικά) ζούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ονομάζω Πτωχο-τραπεζοκρατία (Bankruptocracy): Την απολυταρχία των πτωχευμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία...

Για Αναλυσε μας την ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ρε ΦΑΝΤΑΡΕ  :cheesy:

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ειναι ο δικος σου (  :jerking: :jerking: :jerking: )

γιατι εγω το ευρωπαϊκό οραμα το βλεπω ΦΛΟΥΔΑ  ;)

Εσυ;;;;
και που διαφωνεις ρε βεντουζα ακριβως ?
αν ειναι να υπαρξει λυση, θα πρεπει να ειναι συνολικη στην ευρωζωνη. αλλιως θα διαλυθει...
αυτο ειναι προφανες. οσο χαζος και να σαι πρεπει να το δεχθεις.

τωρα αν εσυ προτιμας να διαλυθει κι εγω οχι, ειναι αλλη συζητηση...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
και που διαφωνεις ρε βεντουζα ακριβως ?
αν ειναι να υπαρξει λυση, θα πρεπει να ειναι συνολικη στην ευρωζωνη. αλλιως θα διαλυθει...
αυτο ειναι προφανες. οσο χαζος και να σαι πρεπει να το δεχθεις.

τωρα αν εσυ προτιμας να διαλυθει κι εγω οχι, ειναι αλλη συζητηση...

Δηλαδη αυτος δεν θελει ουτε ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλα ΟΥΤΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

θελει ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ.. ;)

Τι ακριβως ΔΗΛΑΔΗ θελει..;;;;

και πως εχει πεσει μεσα σε οσα εχει πει;;;

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Δηλαδη αυτος δεν θελει ουτε ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλα ΟΥΤΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

θελει ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ.. ;)

Τι ακριβως ΔΗΛΑΔΗ θελει..;;;;

και πως εχει πεσει μεσα σε οσα εχει πει;;;
στο οτι για παραδειγμα το μνημονιο δεν θα δουλευε και νομοτελειακα θα καταληγαμε σε haircut...
και οταν μιλουσε για το haircut 6 μηνες πριν (που τωρα παμε για δευτερο) ολοι τον αντιμετωπιζαν σαν τρελο..
το οτι μιλαγε για αναπτυξιακα μετρα αντι για λιτοτητα...
το οτι μιλαγε για ευρωομολογο που θα ηταν η καλυτερη λυση...

αλλα δε θες να καταλαβεις γιατι το μυαλο σου ειναι κολλημενο. επειδη δεν εντασσεται στη δικια σου ιδεολογια, λεει μαλακιες...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
στο οτι για παραδειγμα το μνημονιο δεν θα δουλευε και νομοτελειακα θα καταληγαμε σε haircut...
και οταν μιλουσε για το haircut 6 μηνες πριν (που τωρα παμε για δευτερο) ολοι τον αντιμετωπιζαν σαν τρελο..

αλλα δε θες να καταλαβεις γιατι το μυαλο σου ειναι κολλημενο. επειδη δεν εντασσεται στη δικια σου ιδεολογια, λεει μαλακιες...
Τέλος ο τύπος λέει ξεκάθαρα ότι όσο η ένωση λειτουργεί όπως λειτουργεί θα διαλυθεί κ θα σκορπίσει κάποια στιγμή,τέλος κ το e.

Μέσα θα πέσει κ εδώ.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Στο λέω ξέρεις γιατί.. ;)

γιατί και εγώ μπορεί να λέω ότι έχω ένα πρόβλημα...

και θα πρέπει να μου το λύσει το χωριό μου... και δεν θέλω ούτε να χρεοκοπήσω αλλά ούτε να πουλήσω την  Επιχείρηση μου..

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ...

Αν δεν εντοπιστει η ριζα του κακου.. και να καταπολεμηθει εστω και με κοστος οπως λεει (ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν)...

αυτος ομως μετατοπιζει το προβλημα σε καποιους αλλους..

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ...

στο ότι καίγεται και ο κώλος τους συμφωνώ...

ΑΛΛΑ..
ΑΛΛΑ.. ( αυτοι δεν τρωνε απο τα σκουπιδια)
ΑΛΛΑ..

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ (για μας)

και μετα η Ε.Ε...

Ετσι λεω εγω  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ και δεν ηταν ο μονος που τα ελεγε.. ΑΥΤΑ.... και ΣΥΜΦΩΝΩ με καποια

αλλα το προβλημα δεν αντιμετωπιζεται σωστα ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΑΚΟ τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ

αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ..

και η Ιταλια ζητησε ευρωομολογο... ε ... και;;;;

Πιστευεις εσυ οτι με το EFSF (που σκαρφίστηκαν αντι για αυτο) θα σωθουν ολοι... :cheesy:

ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ...

Οτι θα πρεπει να δωθει συνολικη λυση και ας τρωμε απο τα σκουπιδια..

Τι ωραια;;

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ και δεν ηταν ο μονος που τα ελεγε.. ΑΥΤΑ.... και ΣΥΜΦΩΝΩ με καποια

αλλα το προβλημα δεν αντιμετωπιζεται σωστα ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΑΚΟ τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ

αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ..

και η Ιταλια ζητησε ευρωομολογο... ε ... και;;;;

Πιστευεις εσυ οτι με το EFSF (που σκαρφίστηκαν αντι για αυτο) θα σωθουν ολοι... :cheesy:
εγω συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να κοιταξεις πρωτα να δεις τι γινεται εδω μεσα και να βοηθησεις τον εαυτο σου πρωτος...
ομως σημερα, εδω που εχουν φτασει τα πραγματα, ρεαλιστικα χρειαζεσαι και εσυ αλλα και το συνολο της ευρωπης
μια συνολικη λυση. ειτε σου αρεσει είτε οχι , εισαι μερος αυτου του συνολου και με μεγαλη χαρα μασαγες τα λεφτα που σου εδινε
δεκαετιες τωρα.
μπορουμε να συζηταμε για μερες για το ποιος φταιει... αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης πιστευω. ΤΩΡΑ , χρειαζεσαι λυσεις.
και το να βγεις απο το ευρω λυση δεν ειναι.

το ευρωομολογο ειναι θεμα χρονου... μπορει να μην εγινε μεχρι τωρα, αλλα και το haircut και το rollover πριν απο εξι μηνες
δεν το συζητουσαν καν...
το EFSF δεν ειναι σωτηρια κανενος.
θα δωθει "λυση" και θα γινει κινηση συντομα, αλλιως ολο το οικοδομημα θα καταρρευσει και κανεις δεν το θελει αυτο.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
εγω συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να κοιταξεις πρωτα να δεις τι γινεται εδω μεσα και να βοηθησεις τον εαυτο σου πρωτος...
ομως σημερα, εδω που εχουν φτασει τα πραγματα, ρεαλιστικα χρειαζεσαι και εσυ αλλα και το συνολο της ευρωπης
μια συνολικη λυση. ειτε σου αρεσει είτε οχι , εισαι μερος αυτου του συνολου και με μεγαλη χαρα μασαγες τα λεφτα που σου εδινε
δεκαετιες τωρα.
μπορουμε να συζηταμε για μερες για το ποιος φταιει... αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης πιστευω. ΤΩΡΑ , χρειαζεσαι λυσεις.
και το να βγεις απο το ευρω λυση δεν ειναι.

το ευρωομολογο ειναι θεμα χρονου... μπορει να μην εγινε μεχρι τωρα, αλλα και το haircut και το rollover πριν απο εξι μηνες
δεν το συζητουσαν καν...
το EFSF δεν ειναι σωτηρια κανενος.
θα δωθει "λυση" και θα γινει κινηση συντομα, αλλιως ολο το οικοδομημα θα καταρρευσει και κανεις δεν το θελει αυτο.
Και πολύ σωστά λέει ο Βαρουφάκης ότι οι πρακτικές της ευρώπης δεν είναι λύση αλλά θα τα τινάξει όλα στον αέρα....οπότε η λύση περικοπών σε μισθούς κ συντάξεις πρέπει να βάλει μυαλό η ένωση κ να κοπεί,αλλιώς μπουμ η επιχείρηση e και γεια σας....

Πολύ μου άρεσε πάντως όπως τα λέει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom