κοίτα,κατα τη γνώμη μου και έχοντας ταξιδεψει σε ολο τον κοσμο, ελευθερη αγορά με περιορισμους για το ποτε θα δουλεψεις ΜΟΝΟ στην Ελλάδα ισχύει!
Εγω, σε Ευρώπη τουλάχιστον που έχω ταξιδέψει και ζήσει, δεν έχω δει super market ανοιχτό μετά τις 21:00. Αν γνωρίζεις εσύ κάποια χώρα πες τη (μη μου πεις για ένα super-market που είδες μια φορά κι έναν καιρό το οποίο σίγουρα είχε ειδική άδεια). Στις περισσότερες κλείνουν και τα εστιατόρια/μπαρ μετά από κάποια ώρα (για διαφόρους λόγους).
Δεν έχω καταλάβει λ.χ. γιατί στην Ελλάδα ειδικά ΔΕΝ πρεπει να λειτουργούν τα super market 24 ώρες ή οι τράπεζες μέχρι τις 6-7 το απόγευμα.... ποιο ειναι το πρόβλημα του κράτους ακριβώς? Μήπως προσλάβει άλλη μια βάρδια ο εργοδότης? Ή φοβαται μη πεσουν έξω οι αλυσίδες σουπερ μαρκετ και οι τράπεζες? Επίσης δεν έχω καταλάβει, γιατί το ΠΑΜΕ τραμπουκίζει στην Ερμού επειδή οι μαγαζάτορες αποφάσισαν να δουλέψουν μια Κυριακή παραπάνω αλλά δεν επιτρέπεται στους μαγαζάτορες αυτούς να δουλευουν καθε μέρα μέχρι τις 21:00 το βράδυ με τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού...ή να το δουλευει το μαγαζι του ο ιδιος ο ιδιοκτητης στην τελική!
Γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει στα μαγαζιά που λες και πρέπει να πάει και στα σπίτια του, να φαει και να ξεκουραστεί. Στα μαγαζιά στην Ερμου, αν είσαι υπάλληλος και πεις στο αφεντικό σου ότι την Κυριακή δεν θες να δουλέψεις γιατί έχεις πολύ πιο ευχάριστα πράγματα να κάνεις, θα σου δωσει τα παπούτσια στο χέρι.
Όχι, ο ιδιοκτήτης δεν θα κάτσει να το δουλέψει πάντα, και αυτόν που θα αφήσει στο πόδι του, δεν ξέρεις πως μπορεί να τον κρατάει εκεί.
Για τον ίδιο λόγο, δεν εχω καταλάβει γιατί το Δημόσιο (που εχει και τοσους "που καθονται") δεν μπορεί να λειτουργεί μέχρι τις 21:00 ή ακόμη και Σαββατα ώστε να μπορεί ο κόσμος να κανει τη δουλειά του χωρις να πρεπει να χασει ενα μεροκάματο.
Γιατί να χάσει αυτός το Σάββατό του και να μη χάσεις εσύ ένα μεροκάματο; Στην τελική εσύ μπορείς να στείλεις κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά σου, αυτός όχι.
Ακόμη και σε αυτό που λεει ο Λακης, με ποια λογική απαγορευεται να διαφημίζουν της υπηρεσίες τους ιατροι και δικηγόροι? Μήπως για να κονομανε ΜΟΝΟ οσοι εχουν τα κοννε και βγαινουν στην τηλεόραση?
Ακριβώς για να ΜΗΝ γίνεται αυτό που περιγράφεις. Δεν διαφημίζει κανείς και κρατούνται οι ισορροπίες.
Αλήθεια εσύ τον οδοντοιατρό σου από στην τηλεόραση τον είδες; Νομίζω πάντως πως αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του, τη φτιάχνει την πελατεία.
Και πραγματικά τώρα, τί θα διαφημίσει ένας οδοντογιατρός; Ότι είναι ελαφροχέρης;