με ρωτάς τι θα κάνω τώρα ή γιατί μπήκα στο ευρώ; το μη ανταγωνιστικό σκληρό νόμισμα ως προς τα αγροτικά προϊόντα είναι μύθος γιατί η κοινή αγροτική πολιτική μου εξασφάλιζε προϊόντα σε κόστος όχι μεγαλύτερο από των άλλων εταίρων και παράλληλα την αγορά να τα πουλήσω. έγινα λιγότερο ανταγωνιστικός όχι λόγω του σκληρού νομίσματος αλλά του ότι άφησα τα λαμόγια να κερδοσκοπήσουν εις βάρος αυτών των προϊόντων. πήγαινε μερικές σελίδες πίσω και διάβασε τι έγραψα για τις στρογγυλοποιήσεις στις τιμές όταν μπήκε το ευρώ και τι απάντησε ο περσόνας ότι έγινε στην κύπρο για να το αποφύγουν. το ισοζύγιό σου δεν έχει μόνο εξαγωγές, αλλά και εισαγωγές. αν έχεις φτηνό νόμισμα θα έχεις εξαγωγές, αλλά οι εισαγωγές θα σου κοστίζουν μια περιουσία. αφού στηρίζεσαι μόνο στον τουρισμό και στα αγροτικά προϊόντα, ή ευρώ έχεις ή μαλακό νόμισμα, φτωχός θα είσαι σε σχέση με τους έχοντες βαριά βιομηχανία. δεν έξανες τίποτα τόσες δεκαετίες για να αναπτύξεις τη βιομηχανία σου.
αυτά...
τι άλλο θες να πω;
Φιλε τις μακροπρόθεσμες πολιτικές τις διαμόρφωνε ο πολίτης δηλαδή..
Η επειδη το γαμήσανε κατι "ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ" ειμαι εγω υπόλογος και θα πρέπει να τα χώσω τώρα;;
1> Τα αγροτικα προιοντα που ειχες σε επιδοτουσε να τα πηγαινεις σε χωματερες (π.χ πορτοκαλια)
2> Στους ψαραδες εδινε επιδοτηση να κοψουν το καικι και να τρως εσυ ψαρια ατλαντικου
3> Την ωρα που ξεπατωνανε τα αμπελια με επιδοτηση υπηρχε αλλη επιδοτηση για να φτιαζουν οινοποιεια (για να παιρνουν ΜΙΖΕΣ)
Γιατι....;;;;
Πω τα κόβεις εσύ αυτά.. Πρόοδο..
Η μηπως θελεις και ΕΥΡΩ για να τα ξαναφτιαξεις με μισθους 300- ΕΥΡΩ;;
Να σου περιγράψω την ΚΑΤΑΛΗΞΗ..;;;;