Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
δεν το ξέρω και δυστυχώς αυτό είναι που με τρομάζει. ο μέμος λέει ότι θα πετύχουμε ισοτιμία καλύτερη από αυτή που είναι τώρα. αν είναι έτσι, βουρρρρρ. αν θες όμως 500 δρχ. για 1 ευρώ, εγώ που θέλω να πάρω καινούργιο αμάξι θα έχω πρόβλημα, γιατί αν μέχρι τώρα διέθετα 12.000 ευρώ, μετά δεν θα μπορώ να βρω 18.000
Το κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα δεν είναι αν εσύ πάρεις καινούριο αμάξι ωστόσο. Αλλά πες ισοτιμία 1 /500. Αρα έχουμε μια δραχμή κατά μισή φορά φτηνότερη από την προηγουμενη έστω. Η αξία των εξαγωγών ήταν τον προηγούμενο χρόνο 17 δις. Άρα 17 δις ευρώ αν τα κάνεις σε δραχμές θα ναι επι 500. Αλλά δε θα φτηνήνουν κατά το αντίστοιχο και τα ελληνικά προιόντα? Άρα δε θα μπορείς να πεις πως κατά το αντίστοιχο ποσοστό δηλαδή κατά 50 % θα αυξηθούν οι εξαγωγές? Δε θα μπορείς να φέρεις στη χώρα όχι 17 αλλά 27 δις ευρώ? ( σε σταθερές τιμές). Και αυτό ήταν το εμπορικό έλλειμα.
Άμα βάλουμε και το ισοζύγιο υπηρεσιών δε θα γίνει περισσότερο πλεονασματικό λόγω του τουρισμού? Άρα και φτηνή δραχμή να έχεις , το ότι θα έρθουν αρκετές στη χώρα αντισταθμίζει το γεγονός της υποτίμησης της δραχμής.
Τώρα για το αμάξι και τα 18 000 αντίστοιχα σε ευρώ να μη βρεις ( που θα τα βρεις ),είναι προτιμότερο να μείνεις με τα 12 000, παρά λόγω της ύφεσης, να μείνεις άνεργος και να χάσεις και αυτά. Και εν πάση περιπτώσει θα χεις να φας ψωμί, γάλα, φρούτα, κρεας και ρούχα να ντυθείς κλπ κλπ.
Το μεγάλο προβλημα θα είναι ο υψηλός πληθωρισμός. Αλλά σε αυτή τη φάση ένας πληθωρισμ΄ς 7-8 % έστω 10 % δεν θα είναι πρόβλημα μεγάλο. Πες πως είσαι με ένα αυτοκίνητο και έχεις κολλήσει στην άμμο. Πρέπει να βάλεις τερμα γκάζι. Δε θα σε πειράξει που θα βγάλει καυσαέρια το αμάξι, ούτε που θα τριφτούν τα λάστιχα. Να ξεκολλήσεις θες. Μετά κοιτάς να ομαλοποιηθείς.