Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Να το πουμε πιο απλά, πρέπει να γίνεις Ασία. Πάντως η μόνη ρεαλιστική λύση για τώρα είναι η στάση πληρωμών αλλά και αναπόφευτκα θα είναι και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό το νόμισμα για μα τέτοια χώρα είναι κάτι παραπάνω από ασύμβατο, είναι το " μη ον" η ουτοπία, αυτό που δε γίνεται, που δεν υπάρχει, που δε μπορεί να το διανοηθεί κάποιος. Είναι τόσο αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, όσο και το ότι πρέπει να αναπνεύσεις για να ζήσεις.

οταν τα λεγα εγώ και κάνα δυό ακόμα μας την έπεφτε το σύμπαν.....

πόσο τραγικά όμοιο είναι το παρακάτω με αυτό που γίνεται σήμερα;

τσίμπα το και διάβασέ το μικρέ.
ΚΑΛΑ.
και να θυμάσαι
ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΜΩΠΤΥΧΙΟ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΦΥΙΑ.

Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης λόγω ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία". «Οι συνταγές που... επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε πριν δύο ώρες περίπου σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.

Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.

Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.

Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.

Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, όμως οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν.

Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.

Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της.

Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.

Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%.

Οσο για το υπόλοιπο του χρέους έκανε πρόσφατα μία πρόταση για αποπληρωμή 34 σεντς στο ένα δολάριο. Και αν θέλουν...
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Τύπε έχεις βγάλει πράμα έξω;
εδω και πολύ καιρό.....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…,του Mark Weisbrot
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντα

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
alfavita.gr
aetoshal
 

karamitroglou

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
414
Like
0
Πόντοι
1
ραντεβού τον Σεπτέμβρη.
όπως οι μετεξεταστέοι.....
Μπαααααααααααααα, νωρίτερα.
Μην σου πω και την επόμενη εβδομάδα μετά τις Ισπανικές εκλογές  :rolleyes: :rolleyes: :grin:
Αμα δεις και κανένα μη Ευρωπαίο επικεφαλής του ΔΝΤ... έδεσε το γλυκό  :grin: :grin: :grin: :grin:
 

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
5.759
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
καθήστε να ξεπουληθούν όλα και μετά
όχι τόσο σύντομα πάντως όσο μια βδομάδα ή ένας μήνας
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Βέβαια περσόνα αυτά πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα. Αλλά μη περιμένουμε να τα εφαρμόσουν αυτά οι κουίσλιγκ που κάθονται αυτή τη στιγμή στις καρέκλες και κουμαντάρουν και οι οποίοι ήδη έπρεπε να είχαν νοιώσει το λεπίδι τις γκιλοτίνας .

Αλλά γιατί δε κουνιέται κανείς? Γιατί οι απανταχού εξουσίες κάνουν το εξής κόλπο : δημιουργούν ένα buffer zone γύρω τους από έναν εσμό πανηλίθιων οι οποίοι αναδύθηκαν ξαφνικά στην επιφάνεια σα τα σκατά, χάρη στην υφιστάμενη εξουσία. Οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκοταν στους υπονόμους, εκεί όπου ανήκουν. Αυτοί όλοι υπερασπίζονται την εξουσία περισσότερο από ότι οι ίδιοι εξουσιαστές , διότι δίχως αυτήν πραγματικά δεν υπάρχουν. Διαφορετικά οι εξουσιαστές ως φυσικά πρόσωπα που είναι αρκετά λίγοι, θα ήταν αδύνατο να κουμαντάρουν ολόκληρη κοινωνία, δίχως τους ηλίθιους οπαδούς τους.

Στην Ελλάδα αυτό έχει τραβήξει στα άκρα. Για αυτό βλέπουμε ανθρώπους που κυριολεκτικά έβοσκαν γίδια, να έχουν σήμερα θέσεις σημαντικές στην κοινωνία. Για αυτό βλέπουμε παιδιά με πτυχία, μορφωμένα, άξια, να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και όλα τα κατακάθια της κοινωνίας να προοδεύουν : Νταβάδες, πρεζέμποροι, πουτάνες, κλέφτες, παπατζήδες κλαρεντζήδες και ότι άλλο κυριολεκτικά έχει φτιαχτεί από σκατά, απολαμβάνει θεικά προνόμια... σε ένα κόσμο σκατένιο. Αλλά και η φύση έχει τους νόμους της και τα όριά της. Και κανείς δε μπορεί να τα αψηφά ατιμώρητα...
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Αλλά και η φύση έχει τους νόμους της και τα όριά της. Και κανείς δε μπορεί να τα αψηφά ατιμώρητα...

DOMINICK-PRISON.jpg
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Μπαααααααααααααα, νωρίτερα.
Μην σου πω και την επόμενη εβδομάδα μετά τις Ισπανικές εκλογές  :rolleyes: :rolleyes: :grin:
Αμα δεις και κανένα μη Ευρωπαίο επικεφαλής του ΔΝΤ... έδεσε το γλυκό  :grin: :grin: :grin: :grin:

o δενέστρωσκαν προωθούσε αναδιάρθρωση. τώρα ο επόμενος πήρε το μήνυμα μέσω του ντομινίκ ότι όποιος πάει για μαλλί βγαίνει κουρεμένος.
κοινώς κουρέματα και αναδιάρθρωση τέλος.
κατοχυρώθηκε η πούτσα θα φτάσει όλη μέχρι το κωλάντερο.


«Πρέπει πρώτα η Ελλάδα να παρουσιάσει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, και έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε για επιπλέον στήριξη» τονίζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών -και από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΔΝΤ- Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα να επισπεύσει τις κινήσεις δημοσιονομικές εξυγίανσης, ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγγελθέντων ιδιωτικοποιήσεων.

Η Ευρωζώνη θα κάνει το παν για να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία, διαβεβαίωσε η Γαλλίδα υπουργός σε συνέντευξή της στην αυστριακή Der Standard.

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η ίδια απέκλεισε βίαιη αναδιάρθρωση, αλλά δηλώνει ότι το Παρίσι θα δεχόταν οτιδήποτε εξασφάλιζε τη συμφωνία των πιστωτών.

Ειδικότερα, η Γαλλίδα αξιωματούχος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά τον τελευταίο χρόνο, μειώνοντας το έλλειμμα κατά 5% και περικόπτοντας σημαντικά τις δαπάνες, αλλά τόνισε ότι στον τομέα των εξαγγελθέντων ιδιωτικοποιήσεων «δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόοδος, η Αθήνα δεν αντιδρά αρκετά γρήγορα».

«Η Ελλάδα απειλείται με πτώχευση» τόνισε η Λαγκάρντ, συνεχίζοντας πως οι έντονες επιφυλάξεις που εξέφρασαν στο Eurogroup και Ecofin οι Ευρωπαίοι υπουργοί για τις αργές προόδους «επαρκούν αρχικά για να κινητοποιήσουν την Αθήνα να ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις».

Το Παρίσι πιστεύει, σχετικά με την «ήπια αναδιάρθρωση» προς την οποία έδειξε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πως η επιμήκυνση που έχει ήδη εξασφαλιστεί για τα δάνεια της τρόικας είναι ήδη ένας συμβιβασμός, που καθιστά ακόμη πιο δικαιολογημένες τις απαιτήσεις της ΕΕ «να κάνει η Αθήνα τη δουλειά της».

«Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει πολλούς όρους, ανασχεδιασμό, αναδόμηση, "ανα- το ένα, ανα- το άλλο", αλλά αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί είναι αναδιάρθρωση» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γαλλία όμως είναι πρόθυμη να δεχτεί οποιαδήποτε κίνηση για το ελληνικό χρέος γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν στην Ελλάδα χορηγείται το λάθος φάρμακο, με τη λιτότητα να βυθίζει την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση, η Γαλλίδα υπουργός υπήρξε κατηγορηματική: «Δεν θάβουμε την Ελλάδα βαθύτερα στο χάος, ήδη το πρώτο τρίμηνο η οικονομία της ενισχύθηκε κατά 0,8%» απάντησε.

Σχετικά δε με τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, υποστήριξε πως η υψηλότερη ανεργία στην Ισπανία δεν την εμπόδισε να αντιστρέψει τη δική της κατάσταση.

Newsroom ΔΟΛ
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
με μια διαφορά.
ότι έφυγα και ο ίδιος.
κάνε τις αναγωγές σου.

Υ.Γ.
kalo koyragio στους αντικειμενικούς.

Εντάξει, σωστός εδώ.
Μην μπερδευόμαστε κιόλας, άλλο η αντικειμενικότητα και άλλο η ορθότητα.

 

medaphoar

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2007
Μηνύματα
154
Κριτικές
41
Like
0
Πόντοι
11
  Απο που συμπεραινεις οτι η εξοδος απο το ευρω ειναι η ενδεδειγμενη λυση?Παιχτες μη τρελαινεστε.Οσο για τους νταβατζηδες πουτανες κτλ που αναφερεις  κι αυτοι αναλαμβανουν, οπως και οι πτυχιουχοι ,το ρισκο τους.Να κανω και μια ερωτηση προς πτυχιουχους ,τα cds ποσο νομιμα ειναι σαν ασφαλιστικα προιοντα(δες βασικες αρχες ασφαλισης)?Κι αυτοι που τα σκεφτηκαν πτυχιουχοι ηταν.
Οποιος μπορει να βοηθησει με cole hopf transformation ας στειλει ενα πμ! :grin:
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
  Απο που συμπεραινεις οτι η εξοδος απο το ευρω ειναι η ενδεδειγμενη λυση?Παιχτες μη τρελαινεστε.Οσο για τους νταβατζηδες πουτανες κτλ που αναφερεις  κι αυτοι αναλαμβανουν, οπως και οι πτυχιουχοι ,το ρισκο τους.Να κανω και μια ερωτηση προς πτυχιουχους ,τα cds ποσο νομιμα ειναι σαν ασφαλιστικα προιοντα(δες βασικες αρχες ασφαλισης)?Κι αυτοι που τα σκεφτηκαν πτυχιουχοι ηταν.
Οποιος μπορει να βοηθησει με cole hopf transformation ας στειλει ενα πμ! :grin:
η ελλάς και οι έλληνες είχαν πάντα ενα μεγάλο πρόβλημα.
τους έλειπε η στοιχειώδης φαντασία.
για παράδειγμα οι ρώσσοι όταν έφαγαν την πούτσα του εφαρμοσμένου σοσιαλισμου είπαν να δοκιμάσουν το άλλο μοντέλο.
δεν ξέρω εάν πέτυχαν αλλά τουλάχιστον είχαν τη στοιχειώδη φαντασία να τσεκάρουν πώς είναι χωρίς σφυροδρέπανο.......
κάνε τις αναγωγές σου.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
η ελλάς και οι έλληνες είχαν πάντα ενα μεγάλο πρόβλημα.
τους έλειπε η στοιχειώδης φαντασία.
για παράδειγμα οι ρώσσοι όταν έφαγαν την πούτσα του εφαρμοσμένου σοσιαλισμου είπαν να δοκιμάσουν το άλλο μοντέλο.
δεν ξέρω εάν πέτυχαν αλλά τουλάχιστον είχαν τη στοιχειώδη φαντασία να τσεκάρουν πώς είναι χωρίς σφυροδρέπανο.......
κάνε τις αναγωγές σου.

Μια και είπες για φαντασία...

Πως θα σου φαινόταν αν 1.5 χρόνο πίσω, η κυβέρνηση του ηλιθίου αντί να μαλακίζεται, έβγαινε στην γύρα και αγόραζε και αυτή (για την ακρίβεια όχι αυτή, οι κρατικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΔΔΗΧ) CDS;
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Μια και είπες για φαντασία...

Πως θα σου φαινόταν αν 1.5 χρόνο πίσω, η κυβέρνηση του ηλιθίου αντί να μαλακίζεται, έβγαινε στην γύρα και αγόραζε και αυτή (για την ακρίβεια όχι αυτή, οι κρατικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΔΔΗΧ) CDS;

συνταγή δοκιμασμένη απο γκόλντμαν σάκς...
αλλά οι σάκερς έχουν άλλη εντεταλμένη υπηρεσία. ......
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
συνταγή δοκιμασμένη απο γκόλντμαν σάκς...
αλλά οι σάκερς έχουν άλλη εντεταλμένη υπηρεσία. ......

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον σενάριο.

Νομίζω καταρχάς ότι οι μπούκις θα έφραζαν το στοίχημα.
Μετά ας πήγαιναν στην κόρη του πάστορα και στους αληθινούς φινλανδούς και ας τους έλεγαν ότι σε πέντε μέρες βαράμε κανόνι, εκτός και αν μας τα χώσετε. Ούτε να ξεφορτώσουν δεν θα προλάβαιναν και να μας το έπαιζαν κυριλέ μετά.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom