Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Για τα μέτρα που ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , την "εσωτερική υποτίμηση" και τη συνταγή του μνημονίου:
[size=14pt]Πάμε τώρα στο ζουμί, στη τελική κατάληξη όλων αυτών:[/size]

On topic:
www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2223776]Smaghi: Πλούσια η Ελλάδα, μπορεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία [/url]
Μέλος της ΕΚΤ ο παραπάνω κύριος. Έτσι για να ξέρουμε ποιος λέει τι.

Σημερινό άρθρο του Βερούτη προτείνω να το διαβάσετε όλο www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2225739]εδώ[/url], βάζω μόνο το τέλος του:

Όταν η ανεργία θα είναι 25%, και ταυτόχρονα όποιος έχει ένα διαμερισματάκι πάνω από 70 τετραγωνικά δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας ούτε φοροαπαλλαγές (δηλαδή το 70-75% των Ελλήνων, από το 85% των Ελλήνων που έχει ιδιόκτητη κατοικία), όταν το 25% των Ελλήνων θα είναι στην ανεργία αλλά θα πρέπει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, τότε να δούμε αν θα το πουλήσει το “τιμημένο” το διαμέρισμα! Αλλά δεν θα το πουλήσει στην υπερφουσκωμένη αντικειμενική του αξία των 400.000 ευρώ που λογαριάζει το κράτος. Θα είναι τυχερός αν πιάσει 150 χιλιάρικα, ίσα ίσα να πληρώσει τους φόρους που θα χρωστάει, την τράπεζα, την μετακόμιση στο νοίκι, και καμιά δεκαριά κούτες γάλα για τα παιδιά του.

Φοβάμαι πως η ποινικοποίηση της ιδιοκατοίκησης, με το κόψιμο του επιδόματος ανεργίας και κάθε φοροαπαλλαγής από όποιον έχει σπίτι, σκοπό έχει μόνο έναν: να τον κάνει να χάσει το σπίτι του.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη (85%) κατέχουν στην κυριότητά τους ακίνητα που υπολογίζονται να έχουν αξία ανάμεσα σε 800 δισ. ευρώ και 1 τρισ. ευρώ. Ας μη ξεχνάμε ότι η “τακτοποίηση” των ημιυπαίθριων ήταν η πρόβα για τα “αυθαίρετα”. Όταν φαγωθούν και αυτά τα χρήματα περιμένετε να ανέβει η φορολογία στην ιδιοκτησία.

Όταν όλα τα άλλα λεφτά τελειώσουν, που όλα δείχνουν ότι τα έσοδα ήδη έχουν αρχίσει να κάμπτονται, τότε το κεφάλαιο που έχει αποθηκεύσει ο Έλληνας σε κεραμίδια θα είναι ο επόμενος λογικός στόχος. Γιατί; Είδε κανείς να πιάνουν κανένα από τους μιζαδόρους φοροφυγάδες που “έδωσαν” οι πολυεθνικές των ορθοπεδικών, των υποβρυχίων, και των τηλεφωνικών κέντρων;

Ούτε εγώ. Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι.

Άντε, τη καλημέρα μου.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
On topic:

Φοβάμαι πως η ποινικοποίηση της ιδιοκατοίκησης, με το κόψιμο του επιδόματος ανεργίας και κάθε φοροαπαλλαγής από όποιον έχει σπίτι, σκοπό έχει μόνο έναν: να τον κάνει να χάσει το σπίτι του.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια σχετική συνομωσία. Το πράμα είναι πιο απλό. Φορολογούνε τους εύκολους στόχους. Το σπίτι είναι το πιο εύκολο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
On topic:
www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2223776]Smaghi: Πλούσια η Ελλάδα, μπορεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία [/url]
Μέλος της ΕΚΤ ο παραπάνω κύριος. Έτσι για να ξέρουμε ποιος λέει τι.

Σημερινό άρθρο του Βερούτη προτείνω να το διαβάσετε όλο www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2225739]εδώ[/url], βάζω μόνο το τέλος του:

Όταν η ανεργία θα είναι 25%, και ταυτόχρονα όποιος έχει ένα διαμερισματάκι πάνω από 70 τετραγωνικά δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας ούτε φοροαπαλλαγές (δηλαδή το 70-75% των Ελλήνων, από το 85% των Ελλήνων που έχει ιδιόκτητη κατοικία), όταν το 25% των Ελλήνων θα είναι στην ανεργία αλλά θα πρέπει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, τότε να δούμε αν θα το πουλήσει το “τιμημένο” το διαμέρισμα! Αλλά δεν θα το πουλήσει στην υπερφουσκωμένη αντικειμενική του αξία των 400.000 ευρώ που λογαριάζει το κράτος. Θα είναι τυχερός αν πιάσει 150 χιλιάρικα, ίσα ίσα να πληρώσει τους φόρους που θα χρωστάει, την τράπεζα, την μετακόμιση στο νοίκι, και καμιά δεκαριά κούτες γάλα για τα παιδιά του.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη (85%) κατέχουν στην κυριότητά τους ακίνητα που υπολογίζονται να έχουν αξία ανάμεσα σε 800 δισ. ευρώ και 1 τρισ. ευρώ. Ας μη ξεχνάμε ότι η “τακτοποίηση” των ημιυπαίθριων ήταν η πρόβα για τα “αυθαίρετα”. Όταν φαγωθούν και αυτά τα χρήματα περιμένετε να ανέβει η φορολογία στην ιδιοκτησία.

Όταν όλα τα άλλα λεφτά τελειώσουν, που όλα δείχνουν ότι τα έσοδα ήδη έχουν αρχίσει να κάμπτονται, τότε το κεφάλαιο που έχει αποθηκεύσει ο Έλληνας σε κεραμίδια θα είναι ο επόμενος λογικός στόχος. Γιατί; Είδε κανείς να πιάνουν κανένα από τους μιζαδόρους φοροφυγάδες που “έδωσαν” οι πολυεθνικές των ορθοπεδικών, των υποβρυχίων, και των τηλεφωνικών κέντρων;

Ούτε εγώ. Ετοιμαστείτε να σας πάρουνε το σπίτι.

Άντε, τη καλημέρα μου.
Τύπε ας το παρουν.
Δεν θα βγαλουμε καρκινο για τα ντουβαρια.
Ας ειμαστε στο νοικι.
Απλως αναρωτιεμαι ποιος θα βρεθει να το αγορασει, εστω και στη μιση τιμη.
Η τραπεζα παντως οχι.
Προσωπικα πηγα στην τραπεζα επειδη καθυστερουσα το στεγαστικο, και τους ειπα μην με πρηζετε πολυ, αλλιως παρτε το πισω. Να σας το δωσω και χωρις πλειστηριασμους.
ΔΕΝ χαρηκαν.
Αντιθετα σε δεκα μερες εκαναν νεα προταση με μειωμενο επιτοκιο και επιμηκυνση.
Τωρα το φερνω βολτα.
Αν καταληξει να μην τα φερνω βολτα, χαρισμα τους.

karamitroglou

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ρε συ Τύπε, αϊντε και στο πήρανε το σπίτι.
Μόνο το δικό σου θα πάρουν(θα τους πουλήσεις δηλαδή) ή και καμιά εκατοστή χιλιάδες (και βάαααααααααααααααάλε) σπίτια ακόμα θα έχουν την ίδια τύχη?

Τι θα τα κάνουν μετά, θα υα γκρεμίσουν να χτίσουν νέα??
Ή θα τα πουλήσουν στον....??  :grin: :grin:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Τύπε ας το παρουν.
Ας ειμαστε στο νοικι.
Η τραπεζα παντως οχι.
Προσωπικα πηγα στην τραπεζα επειδη καθυστερουσα το στεγαστικο, και τους ειπα μην με πρηζετε πολυ, αλλιως παρτε το πισω. Να σας το δωσω και χωρις πλειστηριασμους.
ΔΕΝ χαρηκαν.
Τωρα το φερνω βολτα.

ωραιος ο παιχτης.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τύπε ας το παρουν.
Ας ειμαστε στο νοικι.
Η τραπεζα παντως οχι.
ΔΕΝ χαρηκαν.
Τωρα το φερνω βολτα.

εξαρτάται βέβαια από το πόσα χρόνια πληρώνςι το δάνειο.. αν το έχεις πάρει τα τελευταία πέντε χρόνια τότε στα @@ σου .. πάρτε το σπίτι και μην με ζαλίζετε...
αν όμως το έχεις πάρει καμμιά δεκαπενταετία πρίν και έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά τότε πονάει λίγο..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
εξαρτάται βέβαια από το πόσα χρόνια πληρώνςι το δάνειο.. αν το έχεις πάρει τα τελευταία πέντε χρόνια τότε στα @@ σου .. πάρτε το σπίτι και μην με ζαλίζετε...
αν όμως το έχεις πάρει καμμιά δεκαπενταετία πρίν και έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά τότε πονάει λίγο..
Το 2008 αδελφέ.
Τους εχω γραμμενους. Να κανουν ό,τι θελουν.
Κάποτε γκρινιαζανε. Τωρα παρακαλανε.
Τα καλα της κρισης.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66

Αν το χεις πάρει 15 χρονια πριν, η δόση ειναι της πλάκας, μικρότερη απο την τιμη του ενοικίου.
Αυτο που δεν ξερω ειναι τι επιπτώσεις εχουν οι ρυθμισεις δανείων. Αν εισαι επιχειρηματιας π.χ. θα μπορεις να συνεχισεις να διαθετεις μπλοκ επιταγων, σου ξαναδανειζουν χρηματα?

Αν σου παρουν το σπιτι και δεν ικανοποιηθει χρηματικα η τράπεζα, μετα μπορεί να σου πάρει το αμάξι ή τμήμα του μισθού σου?
Οι δικηγοροι ισως τα ξερουν, εγω δεν εχω ιδεα.

Το 2008 αδελφέ.
Τα καλα της κρισης.

Μηπως ομως κάποια στιγμή ξαναβρεθεις εσυ να παρακαλάς εκει που τωρα φτυνεις?
Η ζωη κανει συνεχώς κυκλους, και δεν σταματά στο 2011. Ζωη να χεις, θα δεις πολλες ανατροπες ακόμα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το 2008 αδελφέ.
Τα καλα της κρισης.

3 χρονάκια... έχεις δώσει λιγότερα από τα νοίκια... αστους να γκρινιάζουνε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Αν το χεις πάρει 15 χρονια πριν, η δόση ειναι της πλάκας, μικρότερη απο την τιμη του ενοικίου.
Αυτο που δεν ξερω ειναι τι επιπτώσεις εχουν οι ρυθμισεις δανείων. Αν εισαι επιχειρηματιας π.χ. θα μπορεις να συνεχισεις να διαθετεις μπλοκ επιταγων, σου ξαναδανειζουν χρηματα?

Αν σου παρουν το σπιτι και δεν ικανοποιηθει χρηματικα η τράπεζα, μετα μπορεί να σου πάρει το αμάξι ή τμήμα του μισθού σου?
Οι δικηγοροι ισως τα ξερουν, εγω δεν εχω ιδεα.

Μηπως ομως κάποια στιγμή ξαναβρεθεις εσυ να παρακαλάς εκει που τωρα φτυνεις?
Η ζωη κανει συνεχώς κυκλους, και δεν σταματά στο 2011. Ζωη να χεις, θα δεις πολλες ανατροπες ακόμα.
Hello, δικηγορος ειμαι.
Αααααααααααααααααχχααχαχαχαχαχχαχααχ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
On the road, επειδη διακρινω ενδιαφερον για το ζητημα, παρεχουμε καθε πληροφορια δωρεαν.  :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια σχετική συνομωσία. Το πράμα είναι πιο απλό. Φορολογούνε τους εύκολους στόχους. Το σπίτι είναι το πιο εύκολο.

προφανώς.
δεν είπα κάτι τέτοιο για τα σπίτια.
(για τη δημόσια περιουσία όμως είπα. από την αρχή εδώ και κάνα χρόνο. ενώ κάποιοι έσκιζαν τα καλσόν τους και υποστήριζαν ότι θα σωθούμε με το μνημόνιο...)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Κάποια στιγμη θα ανεβουν, το πότε δεν το ξέρω,
αφου όμως κατεβουν αρκετά παρακατω απο τις σημερινές τιμές.
Να το δω και να μην το πιστεψω.
Γιατι μετα απο 3 χρονια κριση, η μειωση δεν ειναι πανω απο 5%.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Κάποια στιγμη θα ανεβουν, το πότε δεν το ξέρω,
αφου όμως κατεβουν αρκετά παρακατω απο τις σημερινές τιμές.

Προς το παρόν κρατούνται σε κοντινά στα προηγούμενα επίπεδα.
Ίσως γιατί η αγορά έχει ακόμα αντοχές. Μέχρι πότε είναι το θέμα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι έχω φρίξει και εγώ κατά καιρούς με νούμερα που έχω ακούσει, δεν καταλαβαίνω γιατί μια πτώση χαροποιεί κάποιους γενικά, εκτός και αν έχουν ιδιαίτερο συμφέρον (πχ. έχουν τα λεφτά στο χέρι και περιμένουν να αγοράσουν). Το ακίνητο ακόμα και σήμερα, αποτελεί μεγάλο μέρος της περιουσίας του μέσου Έλληνα, και μια πτώση τιμών θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της περιουσίας του.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Να το δω και να μην το πιστεψω.
Γιατι μετα απο 3 χρονια κριση, η μειωση δεν ειναι πανω απο 5%.

Την σοβαρη πτωση θα την δουμε όταν αρχισει και φορολογειται σκληρα το ακινητο,
γιατι αυτο θα είναι το επόμενο βήμα των ανικανων πασοκων.
Όσο το εχει εκει και δεν του ζηταει τιποτα, δε θα τη ρίξει την τιμή.

Προς το παρόν κρατούνται σε κοντινά στα προηγούμενα επίπεδα.
Ίσως γιατί η αγορά έχει ακόμα αντοχές. Μέχρι πότε είναι το θέμα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι έχω φρίξει και εγώ κατά καιρούς με νούμερα που έχω ακούσει, δεν καταλαβαίνω γιατί μια πτώση χαροποιεί κάποιους γενικά, εκτός και αν έχουν ιδιαίτερο συμφέρον (πχ. έχουν τα λεφτά στο χέρι και περιμένουν να αγοράσουν). Το ακίνητο ακόμα και σήμερα, αποτελεί μεγάλο μέρος της περιουσίας του μέσου Έλληνα, και μια πτώση τιμών θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της περιουσίας του.

Δε μας χαροποιει φιλε, αλλα ουτε και μας στεναχωρά.
Αυτοι που επενδυσαν σε φουσκες ας προσεχαν.
Ακόμα και να πεσουν στο μισο, ο πολύς κόσμος δε θα χει ούτε τοτε λεφτα να αγορασει.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Δε μας χαροποιει φιλε, αλλα ουτε και μας στεναχωρά.
Αυτοι που επενδυσαν σε φουσκες ας προσεχαν.
Ακόμα και να πεσουν στο μισο, ο πολύς κόσμος δε θα χει ούτε τοτε λεφτα να αγορασει.

Τύπε, το σπίτι δεν είναι μόνο επένδυση, είναι εκπλήρωση βασικής σου ανάγκης. Και εσύ μπορεί να κοιτάζεις τους μεγαλοεργολάβους που έβγαλαν λεφτά με ουρά από παντού, πίσω από αυτούς όμως υπάρχει και χιλιάδες άλλος κόσμος ο οποίος δούλεψε μια ολόκληρη ζωή για να αποκτήσει ένα κεραμίδι. Και αυτό το περιουσιακό του στοιχείο θα υποτιμηθεί όπως και τα άλλα.

(ΥΓ. Δεν είμαι φίλος των εργολάβων, ούτε μέλος της ενώσεως γνωστού μέλους του παρόντος χώρου)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom