Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Μάγκες, τα'γραψα και στο θρεντ της Αγγλίας, τα'πα και σ'ενα παιδί που μου έγραψε προσωπικό.

Είμαι στην Αγγλία από το 1990 με μια διακοπή για το στρατό (στα γεράματα) και 2 συνολικά χρόνια στην Ελλάδα σε δυο (ξένα) συμβόλαια. από τις εδώ εταιρίες μου. Αν και έπαιζε να παραμείνω κάτω αν ήθελα, με μισθό ξένου μεγέθους, έφυγα τρέχοντας. Σόρυ, αλλά δε γίνεται να κάνεις σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα με το κωλοδημόσιο και την οικογενειοκρατία των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Όλα τα πτυχία τα έκανα Αγγλία και Αμερική (με βαθμό). Η οικογένεια μου είναι αυστηρά μικροαστική, οπότε μη νομίζετε ότι με συντηρήσανε πέρα από το πρώτο πτυχίο - μετά υποτροφίες και δουλειά. Δούλεψα στο Σίτυ 12 χρόνια και συμμετείχα σ'ενα σωρό προσλήψεις, οπότε κάτι ξέρω για το σύστημα πια.

Όπως όλοι οι εργοδότες, και οι εδώ κάπως πρέπει να ξεχωρίσουν τις αιτήσεις. Για την κάθε θέση μπορεί να σκάσουν και 50 ειδικά τώρα με την κρίση. Στην Αγγλία κάνουν αίτηση όλες οι φυλές του Ισραήλ πια.

Το ΠΡΩΤΟ πράμα που μετράει είναι η προυπηρεσία σε εταιρίες ΕΔΩ. Ακόμα και πολυεθνικές στην Ελλάδα δεν έχουν το ίδιο βάρος, διότι ξέρουν ότι οι τοπικές διοικήσεις ποικίλουν ανά τις διάφορες χώρες της πολυεθνικής (ακόμα χειρότερα αν δουέυεις σε καθ'αυτό θυγατρική).

Μετά έρχονται τα πτυχία. Τα εγγλέζικα πρώτα διότι αυτά ξέρουν να συγκρίνουν βαθμό και όνομα σχολής. Τα ξένα ποικίλουν υπερβολικα. Κάποιοι πιο κοσμοπολίτες άντε να ξέρουν τα γαλλικά και γερμανικά, αλλά σιγά μη ξέρουν τι σημαίνει το 7αρι στο Πα-Πει ή στην ΑΣΟΕΕ. Επίσημες "αναγνωρίσεις" στυλ ΔΙΚΑΤΣΑ και τέτοια δε παίζουν εδώ. Επίσης μετράει πολύ σε βάρος αν το πτυχίο το πήρες σε πολλά χρόνια (πάνω απο 5 είναι πολυ κακό). Το προπτυχιακό (βαθμός - όνομα πανεπιστημίου) μετράει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από το μαστερ σαν ένδειξη ακαδημαϊκού τσαμπουκά (το ντοκτορά είναι άλλη υπόθεση βέβαια, αλλά ΟΧΙ το ελληνικό που καλώς ή κακώς είναι παντελώς ανυπόληπτο). Αν έχεις άριστα σε ξένη σχολή με πρεστιζ (πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικά κλπ), οι πόρτες ανοίγουν πιο εύκολα. Πχ ο αδερφός μου ήρθε με 9αρι από Φυσικό Θεσσαλονίκης και distinction Οξφόρδης και οι πόρτες ανοίξανε για να βρει την πρώτη του δουλεια (με μαλακία λεφτά αλλά σε καλό μαγαζι - κάπως πρέπει να αρχίσεις). Αν δεν έχεις άριστα κοιτάνε το όνομα του πανεπιστημίου, με τα χάϊ εγγλέζικα (Οξμπριτζ, Ιμπίριαλ, UCL κλπ) να έχουν πιο μεγάλο ειδικό βάρος, ακόμα κι από τις Σορβόνες και τα Εκόλ Πολυτεκνίκ (εκτός αν ο εργοδότης είναι πολύ κοσμοπολιτης πχ στο Σιτυ, αλλά ακόμα κι εκεί το εγγλέζικο σύστημα έχει την εσωτερική).

Τέλος, και σημαντικότατο. Ούτε γι'αστείο μη στείλετε βιογραφικό από Ελλάδα με Ελληνική διεύθυνση. Ούτε θα ασχοληθούν. Ο μετανάστης πρέπει να είναι επιτόπου όταν ψάχνει δουλειά.

Αυτά. Τα πράματα είναι κι εδώ πολύ δύσκολα από το 07 και μετά, και βρίσκεις δουλειά πολύ πιο δύσκολα από την εποχή μου. Κρίμα, αλλά έχει κι εδω κρίση. Δε θέλω να αποθαρρύνω κανέναν - η μετανάστευση είναι κακό παλούκι, αλλά για μένα είναι η μόνη ελπίδα για προκοπή της Ελλάδας, όχι μόνο για τα φράγκα που ενδεχομένως στείλουν οι μετανάστες, αλλά και γιατί αν γυρίσουν αρκετοί στο μέλλον που έχουν δει πώς δουλεύει ο πολιτισμένος κόσμος, ίσως μπορέσουν να αλλάξουν τα μυαλά των κάτω. Αλλά να έρθετε πάνω μεθοδικά. Συνδυαστείτε με κανά γνωστό για να βρειτε σπίτι (πανάκριβα και τρισάθλια στο Λονδίνο), πιάστε μια δουλειά όσο κάνετε αιτήσεις, ακόμα και σε παμπ, για το χαρτζηλίκι αλλά και για να μη τρελαθείτε όλη μέρα στο σπίτι. Σε 6, 9, 12 γαμημένους μήνες κάτι θα παίξει. Αλλά μη έχετε μεγάλη ιδέα ότι θα βρείτε εύκολα "καλή" δουλειά στο "αντικείμενό" σας.

Και μην αδικείτε τους Εγγλέζους. 21 χρόνια εδώ και δεν ένιωσα ΠΟΤΕ ξένος. Τέλεια δεν είναι - πουθενά δεν είναι. Αλλά και ευκαιρίες μου δοθήκανε, και να προκόψω μπόρεσα, και το σύστημα πάντα μου φέρθηκε ΣΠΑΘΙ. Μπορείτε να το πείτε αυτό για κάτω; Σκεφτείτε πχ πώς φερθήκανε οι Έλληνες στους δικούς τους φουκαράδες μετανάστες μετά το 90...
δηλαδη καποιος που εκανε μελετες κλιματισμου σε εταιρεια ελληνικη (και για ευρος εργων απο κατοικιες μεχρι νοσοκομεια) και οχι αγγλικη δεν εχει πιθανοτητες να βρει δουλεια αγγλια?
ο κλιματισμος σαν αντικειμενο παντου ιδιος ειναι?..και τα νοσοκομεια παντου ιδια δεν ειναι?

imp44791

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
1
Κοίτα, αν μπορέσεις να τους πείσεις ότι η δουλειά είναι η ίδια κι ότι η εμπειρία σου μεταφέρεται άμεσα στη δική τους πραγματικότητα, φυσικά και έχεις ελπίδα. Αλλά στη βιομηχανία (που ομολογώ ότι ξέρω λιγότερο από τις υπηρεσίες) οι διαφορές στις εξειδικεύσεις είναι συχνά σημαντικές από χώρα σε χώρα. Ακόμα και στο Σίτυ που είναι πιο φλου κατάσταση μια και κανένας δεν είναι πραγματικά οικονομολόγος (μηχανικοί και μαθηματικοί συνήθως), παρατηρείς σοβαρές διαφορές από χώρα σε χώρα.

Οι εργοδότες κατά μέσο όρο κοιτάνε να βρουν μεταφέρσιμα και μετρήσιμα προσόντα σε όσο δυνατόν χαμηλότερη τιμή. ΑΓΟΡΑ εργασίας είναι άλλωστε, ψωνίζουν εργαζομένους. Φυσικά και κάποιοι μπορεί να είναι ατομικά προκατειλλημένοι, αλλά τα φράγκα μιλάνε σε τελική ανάλυση. Αν βγει βρώμα ότι πχ οι Πολωνοί μάστορες στις κατασκευές (δε λέω ανειδίκευτοι) είναι εξίσου καλοί και φτηνότεροι από τους Εγγλέζους, θα γεμίσει ο τόπος Πολωνούς μαστόρους. Όπως κι έγινε στην πραγματικότητα και δόξα το γιαραμπή διότι βελτιώθηκαν τα σπίτια από τότε που ήρθαν οι Πολωνοί ξυλουργοί και πατωματάδες. Ο ρατσισμός (άμα υπάρχει) πάει στα τσακίδια άμα υπάρχει καρβέλι στη μέση.

Αποδείξτε τους ότι τους συμφέρει να σας προσλάβουν. Ότι έχετε μοναδικά ή ισοδύναμα προσόντα κι ότι θα δουλέψετε και φτηνότερα και σκληρότερα. Αν κάποιος νομίζει ότι το 7.5 του στην τάδε σχολή ή τα 4 χρόνια στη δείνα εταιρία του δίνουν το δικαίωμα (entitlement) να προσληφθεί, δυστυχώς δε θα παει μακριά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους καινούριους Έλληνες μετανάστες εδώ (όχι αυτούς που ήρθαν απο τα 18) είναι ότι συχνά φέρνουν μαζί αυτό το (ασυναίσθητο) sense of entitlement. Έκανα Χ, υπέστην Ψ, άρα μου χρωστάει η κοινωνία. Ο Άγγλος αρπάζεται, το θεωρεί ξιπασιά, και τελικά έχει και δίκιο.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Κοίτα, αν μπορέσεις να τους πείσεις ότι η δουλειά είναι η ίδια κι ότι η εμπειρία σου μεταφέρεται άμεσα στη δική τους πραγματικότητα, φυσικά και έχεις ελπίδα. Αλλά στη βιομηχανία (που ομολογώ ότι ξέρω λιγότερο από τις υπηρεσίες) οι διαφορές στις εξειδικεύσεις είναι συχνά σημαντικές από χώρα σε χώρα. Ακόμα και στο Σίτυ που είναι πιο φλου κατάσταση μια και κανένας δεν είναι πραγματικά οικονομολόγος (μηχανικοί και μαθηματικοί συνήθως), παρατηρείς σοβαρές διαφορές από χώρα σε χώρα.

Οι εργοδότες κατά μέσο όρο κοιτάνε να βρουν μεταφέρσιμα και μετρήσιμα προσόντα σε όσο δυνατόν χαμηλότερη τιμή. ΑΓΟΡΑ εργασίας είναι άλλωστε, ψωνίζουν εργαζομένους. Φυσικά και κάποιοι μπορεί να είναι ατομικά προκατειλλημένοι, αλλά τα φράγκα μιλάνε σε τελική ανάλυση. Αν βγει βρώμα ότι πχ οι Πολωνοί μάστορες στις κατασκευές (δε λέω ανειδίκευτοι) είναι εξίσου καλοί και φτηνότεροι από τους Εγγλέζους, θα γεμίσει ο τόπος Πολωνούς μαστόρους. Όπως κι έγινε στην πραγματικότητα και δόξα το γιαραμπή διότι βελτιώθηκαν τα σπίτια από τότε που ήρθαν οι Πολωνοί ξυλουργοί και πατωματάδες. Ο ρατσισμός (άμα υπάρχει) πάει στα τσακίδια άμα υπάρχει καρβέλι στη μέση.

Αποδείξτε τους ότι τους συμφέρει να σας προσλάβουν. Ότι έχετε μοναδικά ή ισοδύναμα προσόντα κι ότι θα δουλέψετε και φτηνότερα και σκληρότερα. Αν κάποιος νομίζει ότι το 7.5 του στην τάδε σχολή ή τα 4 χρόνια στη δείνα εταιρία του δίνουν το δικαίωμα (entitlement) να προσληφθεί, δυστυχώς δε θα παει μακριά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους καινούριους Έλληνες μετανάστες εδώ (όχι αυτούς που ήρθαν απο τα 18) είναι ότι συχνά φέρνουν μαζί αυτό το (ασυναίσθητο) sense of entitlement. Έκανα Χ, υπέστην Ψ, άρα μου χρωστάει η κοινωνία. Ο Άγγλος αρπάζεται, το θεωρεί ξιπασιά, και τελικά έχει και δίκιο.
το θεμα ειναι οτι εγω προσωπικα εχω κανει μελετες κλιματισμου πχ για πολυ μεγαλες εγκαταστασεις, brand names τις οποιες εχω μεταφρασει στα εγγλεζικα ωστε να μπορω να τις παρουσιασω σε interviews..ελπιζω αυτο να ειναι ενα μικρο δειγμα για το ποσο θελω την δουλεια..εκει φενεται και το ειδος την δουλειας μου.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

ρ
Τύπε μπράβο τα post σου είναι καλά

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6

Για πες και για το φίλο μου το Φάνη με 2.2 που λεει ότι βγάζει στο Warwick δεν μπορεί να βρει δουλειά να ξεκινήσει;Και ο Κώστας το άλλο φιλαράκι είχε 2.2 από το Manchester Business School αυτός όμως είχε και 7 από το ΤΕΙ Πειραιά Λογιστική (που τέλειωσα και εγώ),άρα στις αιτήσεις του έβαζε το 2.2 από το MBS και 2.1 από το TEI ΠΕΙΡΑΙΑ...

imp44791

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
1
Ρε παιδιά, πώς περιμένετε να σας πω για συγκεκριμένες περιπτώσεις; Γενικές αρχές έγραψα, που κατά την δική μου εμπειρία δουλεύουν κατά στατιστικό μέσο όρο. Κρίση έχει κι εδώ και αν και το Γουόρικ είναι άριστο σχολείο, το 2.2 του φίλου σου πα να πει ότι το παλληκάρι είναι στο κατώτερο 45% της τάξης του. Για κάθε δουλειά σκάνε και 50 αιτήσεις. Στατιστικα, ενδεχομένως να υπάρχουν και 10 με καλύτερο βαθμό από αντίστοιχο πανεπιστήμιο. Πού να ξέρει ο εργοδότης αν ο κολλητός σου είναι καλός - που μπορεί να είναι άριστος, δε λέω. Πρέπει να τραβήξεις την προσοχή. Με 2.2 δεν θα μπορέσεις - βρες κάτι άλλο. Γλώσσες. Κομπιούτερς. Προυπηρεσία. Να έχεις λέγειν στη συνέντευξη. ΟΛΟΙ έχουν κάποιο ταλέντο, βρείτε το και κάντε το leverage που λένε κι εδώ.

ΟΚ, είναι πιο εύκολο αν έχεις 1στ από το Ιμπίριαλ. Εγώ δε το παίζω μετριόφρων, είχα σειρά τα άριστα από σοβαρά μαγαζιά. Ναι, αυτό με έφερε σε πολλές συνετεύξεις. Και στο μπλαμπλα είμαι καλός επίσης, που βοηθάει ακόμα περισσότερο, αλλά νομίζετε ότι έπαιρνα προσφορές όλη την ώρα; ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος εξυπνότερος, πιο πεινασμένος, με καλύτερο λέγειν, μεγαλύτερο βαθμό, χαρισματική προσωπικότητα ή μακρύτερο πουλί :grin:. Ο σκοπός είναι να μοστράρεις όσο το δυνατό περισσότερο αυτό που σε κάνει εσένα μάγκα. Αν έχεις 2.2, μη πολυμιλάς για τα ακαδημαϊκά - βρες άλλα. Το covering letter είναι ο φίλος σου. Κάνε εντύπωση. Και ΠΟΛΛΕΣ αιτήσεις, ώστε να δουλέψει η στατιστική υπερ σου.

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε  απολιθωματα    αφισοκολλητες  των  κομματων  πασοκ  και  νδ  και  των  δεκανικιων  τους  (λαος, κκε, συριζα)  σας  σιχαθηκαμε!  εσεις  φερατε  την  ελλαδα  τα  τελευταια  35  χρονια  εδω  που  βρισκετε!  εσας  πρεπει  να  καψουνε  πρωτα  με  το  πρωτο  μπραφ! εχετε  και  θρασσος  και  μιλατε  ακομα!  σε  3  χρονια  τα  κομματα  σας  (που  σας  χαρτζηλικωνουν)  δε  θα  υπαρχουν  βρε  νουμερα!  αυτα  ειναι  τα  τελευταια  σας  παραληρηματα!  μωραινει  κυριος  ον  βουλετε  απωλεσει :uglystupid:   

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
αμολήστε τα σκυλιά να τους φάνε γιατί αυτοί κρύβονται πίσω απο κάθε μίζα, απο κάθε λοβιτούρα απο κάθε λαμογιά στον κρατικό μηχανισμό.
αυτοκάθαρση θέλει η ελληνική κοινωνία.

μπούκα στους κιαμορέμους όπως στη βουλή και ξυλοφόρτωμα μέχρι να βάλουν μυαλό.
τι θες;
μίζα για την άδεια;
φάπες μέχρι την πλατεία.
τι κάνεις;
πετάς στο ρέμο το ΦΠΑ που δεν απέδωσες;
φάπες μέχρι το σπίτι σου.

απλά και δημοκρατικά.
όπως κάποτε οι αθηναίοι εξοστράκιζαν τα μουνόπανα.

αντε να αγιασει το στομα σου...
  κυριακη κοντη γιορτη,μουνια ερχομαστε

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
ΑΝΑΤΡΟΠΗ

GPO Δευτέρα βράδυ

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..........

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ,πλήρης δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

ΑΕΡΑ να φύγει η χολέρα

ΠΑΣΟΚΙΑ ΧΟΛΕΡΕΣ-ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πουστάκια γαλαζοπράσινα υπογράψετε, δεν υπογράψετε την πούτσα θα την φάτε παρέα.

αλλωστε στο μνημόνιο 1 τις μάπες τις έφαγε ο χατζηγάκης.

τώρα ποιός θα πάρει σειρά;  :rolleyes:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
πουστάκια γαλαζοπράσινα υπογράψετε, δεν υπογράψετε την πούτσα θα την φάτε παρέα.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.121
Πόντοι
22.785
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ

Ελπίζω και εύχομαι σέ αύτό με όλη μου την καρδιά γιατί άν δεν γίνει τότε δεν θα ύπάρχει ούτε ένα σπίτι, ούτε μία ψυχή χωρίς  σωσίβιο όλων τών ειδών τα σκευάσματα που σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο ίδανικό καί τον έαυτό σου ίδανικότερο.

Επισκέπτης

O ίσιος.
Έφραξαν το επίδομα σε κάποιες κατηγορίες ΑΜΕΑ.
Αυτά με υδροκεφαλισμό έχουν βγει ήδη στη ζητιανιά.
Ας πάει ο ξεφτίλας να τους εξηγήσει ποιες ακριβώς επιλογές τους πληρώνουν.

Όποιος ζητήσει πηγή ΑΠΛΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ..

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ελπίζω και εύχομαι σέ αύτό με όλη μου την καρδιά γιατί άν δεν γίνει τότε δεν θα ύπάρχει ούτε ένα σπίτι, ούτε μία ψυχή χωρίς  σωσίβιο όλων τών ειδών τα σκευάσματα που σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο ίδανικό καί τον έαυτό σου ίδανικότερο.

Λατρεμένη μου φιλουνάδα, επιτέλουςςςςςςςςςς ειμαι γκαστρομένηηηηη

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
O ίσιος.
Έφραξαν το επίδομα σε κάποιες κατηγορίες ΑΜΕΑ.
Αυτά με υδροκεφαλισμό έχουν βγει ήδη στη ζητιανιά.
Ας πάει ο ξεφτίλας να τους εξηγήσει ποιες ακριβώς επιλογές τους πληρώνουν.

Όποιος ζητήσει πηγή ΑΠΛΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ..
οι γαμώπουστες δεν εχουν πολύ χρόνο ζωής ακόμα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάποιοι πάλι αναπαράγουν το παραμυθι του μονίμως βασανισμένου, κατατρεγμενου λαού που μονίμως τον ξεγελάνε, τον κοροϊδευουν και θέλουν το κακό του, να του πάρουν τα ασημικά κτλ και που μόνο η υιοθέτηση ιδεολογημάτων που έχουν αποτύχει παγκοσμίως θα τον σώσει...
Το ποιος (αν)ηθικολογεί είναι εμφανές...

και το χειρότερο από όλα... συνειδητά τον υποβιβάζουν στο επίπεδο του βλάκα για να τον δικαιολογήσουν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τη βρίσκει με το να τιμωρείται το πόπολο διότι τόλμησε να θελήσει να κάνει τις πενταροδεκάρες του δεκάρικα.

εγώ πάντως την βρίσκω να τιμωρούνται οι μαλάκες που θέλησαν να κάνουν τις πενταροδεκάρες τους δεκάρικα, εικοσαρικα χωρίς να ιδρώσουν γιαυτό..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom