Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
πω πω....

ο πόνος ενός ακρομεσοδεξιού που, παρόλα αυτά, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ!
Αν βλέπεις τα πάντα με παραταξιακές λογικές, μαντριά, γραμμές, τάσεις και δυναμικές, δεν φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνεις τί γράφω...
Και Πασοκ μια φορά έχω ψηφίσει το 2000...
Μέχρι τις επόμενες εκλογές όπου συνήθως αποφασίζω τί θα ρίξω μέσα στο παραβάν, έχουμε καιρό.

Κατ' εμέ καλώς. Όχι μόνο για να μην έχουμε νέες στρατιές ανέργων που λέει και το τραγούδι, αλλά διότι πρέπει πρώτα να δεις το πού έχεις ελλείψεις και περίσσεια προσωπικού, να κάνεις ορθολογική κατανομή και έπειτα να πας στο βήμα που λες. Που κατ' εμέ δεν πρέπει να πας...

Θα συμφωνήσω- το τελευταίο που θέλουμε στην παρούσα φάση είναι άλλη μια στρατιά ανέργων.
Ο συνδυασμός μετατάξεων- μη προσλήψεων και αυστηροποίησης του πειθαρχικού δικαίου των ΔΥ σταδιακά θα κάνουν το τέρας κατά τι πιο αποτελεσματικό...
Βέβαια, αν δεν μπει και αξιολόγηση στο παιχνίδι (όχι τίποτα συνταρακτικό- ώρα προσέλευσης, ώρα αποχώρησης και πχ αιτήσεις- υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν στο διάστημα αυτό, με χαμηλό πλαφόν μην και ζοριστούν)  δεν θα αλλάξουν πολλά.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Αν βλέπεις τα πάντα με παραταξιακές λογικές, μαντριά, γραμμές, τάσεις και δυναμικές, δεν φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνεις τί γράφω...
Και Πασοκ μια φορά έχω ψηφίσει το 2000...
Μέχρι τις επόμενες εκλογές όπου συνήθως αποφασίζω τί θα ρίξω μέσα στο παραβάν, έχουμε καιρό.

Do we?  ;)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

No, we don' t αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο γιωργάκης δεν θα κάνει τη μαλακία που έκανε ο κωστάκης το 2007- δηλαδή να προσφύγει σε κάλπες ξέροντας ότι θα πάρει μικρότερο ποσοστό και ακόμη λιγότερους βουλευτές...
Φαντάζεσαι το μπασογκ να προσπαθεί να περάσει μεταρρυθμίσεις με 151-152 βουλευτές;

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
No, we don' t αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο γιωργάκης δεν θα κάνει τη μαλακία που έκανε ο κωστάκης το 2007- δηλαδή να προσφύγει σε κάλπες ξέροντας ότι θα πάρει μικρότερο ποσοστό και ακόμη λιγότερους βουλευτές...
Φαντάζεσαι το μπασογκ να προσπαθεί να περάσει μεταρρυθμίσεις με 151-152 βουλευτές;

Τι, ο Λα.Ο.Σ θα μείνει εκτός Βουλής;

:2funny:

Τροποποίηση: Πάντως, πλάκα-πλάκα, δεν θα με εκπλήξει καθόλου να ξανανικήσει ο Παπανδρέου με λίγο μικρότερη αυτή τη φορά διαφορά έως και ίδια έως και να σαρώσει...

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Και για να επανέλθουμε στο πνεύμα του νήματος:

Εγώ λέω, για παράδειγμα, ότι όποιος προτείνει την στάση πληρωμών και την πτώχευση της χώρας είναι προδότης.

...ενώ αυτός που πτωχεύει τη χώρα ελεγχόμενα για να σώσει τις τράπεζες, αυτός που την υποθηκεύει και αυτός που καταστρέφει in the process 10,5 εκατ. ελλήνων ... είναι πατριώτης!!

:2funny: :2funny: :2funny:

Απο την καθημερινη επισης
[URL unfurl="true"]http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100014_05/02/2011_431538[/url]

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική συμφωνία είναι η αποδοχή του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, που παρουσίασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ

Τι ειναι αυτο το συμφωνο? :think:

Αυτό είναι το κουστουμάκι που μας ετοιμάζουν. Ή αλλιώς το μόνιμο μνημόνιο.

Φίλε, αυτά τα λέγαμε πριν 10 μήνες: το μνημόνιο ειναι μια μαλακία και μισή. Δεν είχε ούτε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να λύσει το πρόβλημα χρέους της ελλάδας.
Τώρα λοιπόν ετοιμάζουν το day after. Που θα περιλαμβάνει (μάλλον) πιο ριζικές λύσεις ΑΛΛΆ από την άλλη θα έχει και πολύ σκληρές υποχρεώσεις. Η Γερμανία ντε και καλά θέλει να μας κάνει κρατίδιο.

Η αλητεία της ιστορίας είναι στο τρόπο που το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.
Το παρουσιάζουν λες και αφορά όλη την ευρώπη.
την ωρα που το κουστουμάκι έχει griechenland γραμμένο all over.

Επισκέπτης
Οπότε, μένει να μας διευκρινίσεις ως τί ομιλείς...
Δεν ανακατευω στην κουβεντα τετοιες εννοιες.

Εαν θελετε καντε το εσεις και χαρακτηριστε με-απο την σκοπια του πατριωτη/"πατριωτη"-ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ:Aνθελληνα,προδοτη η οπως αλλιως.

Δεν θα κατσω να αντικρουσω,με αλλα λογια να ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΩ σε πατριωτισμο/"πατριωτισμο":Aυτο το παιχνιδι ΔΕΝ το παιζω και δεν με ενδιαφερει.

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
τι το ψαχνετε?
3 γενιες Παπανδρεου κατεστρεψαν τη χωρα...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν ανακατευω στην κουβεντα τετοιες εννοιες.

Εαν θελετε καντε το εσεις και χαρακτηριστε με-απο την σκοπια του πατριωτη/"πατριωτη"-ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ:Aνθελληνα,προδοτη η οπως αλλιως.

Δεν θα κατσω να αντικρουσω,με αλλα λογια να ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΩ σε πατριωτισμο/"πατριωτισμο":Aυτο το παιχνιδι ΔΕΝ το παιζω και δεν με ενδιαφερει.

Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι το φόρτε μου (μάλλον δικό σου είναι). Εάν δεν αυτοχαρακτηρίζεσαι, δεν θα σε χαρακτηρίσω εγώ.

Χώρια του ότι θεωρώ πολύ σοβαρό το να αμφισβητήσεις τον πατριωτισμό του άλλου... Δεν θέλω να μου το κάνουν και φυσικά δεν το κάνω πρώτος εγώ...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
...ενώ αυτός που πτωχεύει τη χώρα ελεγχόμενα για να σώσει τις τράπεζες, αυτός που την υποθηκεύει και αυτός που καταστρέφει in the process 10,5 εκατ. ελλήνων ... είναι πατριώτης!!

:2funny: :2funny: :2funny:

Φίλε, αυτά τα λέγαμε πριν 10 μήνες: το μνημόνιο ειναι μια μαλακία και μισή. Δεν είχε ούτε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να λύσει το πρόβλημα χρέους της ελλάδας.
Τώρα λοιπόν ετοιμάζουν το day after. Που θα περιλαμβάνει (μάλλον) πιο ριζικές λύσεις ΑΛΛΆ από την άλλη θα έχει και πολύ σκληρές υποχρεώσεις. Η Γερμανία ντε και καλά θέλει να μας κάνει κρατίδιο.

Η αλητεία της ιστορίας είναι στο τρόπο που το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.
Το παρουσιάζουν λες και αφορά όλη την ευρώπη.
την ωρα που το κουστουμάκι έχει griechenland γραμμένο all over.

deus ex machina τ μνημονιο ετ αλ στην τελειωμενη ρατσα τ (νεο) Ελληνα τσαμπα-μαγκα

σκληρος Δαρβινισμος ιζ δε νιου μπλακ  ;)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
deus ex machina τ μνημονιο ετ αλ στην τελειωμενη ρατσα τ (νεο) Ελληνα τσαμπα-μαγκα
σκληρος Δαρβινισμος ιζ δε νιου μπλακ  ;)

υπερβολές.  :P

εμένα γιατί μου θυμίζει deal with the devil (faust etc)  :think:

το μνημόνιο μπορούμε να το κουβεντιάζουμε ώρες. ΙΜΗΟ έχει λίγο από όλα, μέτρα χρήσιμα/ αναγκαία, μέτρα τελείως άσχετα, και πολλά που είναι καταστροφικά.

ο λογαριασμός στο τέλος της μέρας είναι αρνητικός.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
υπερβολές.  :P

εμένα γιατί μου θυμίζει deal with the devil (faust etc)  :think:

το μνημόνιο μπορούμε να το κουβεντιάζουμε ώρες. ΙΜΗΟ έχει λίγο από όλα, μέτρα χρήσιμα/ αναγκαία, μέτρα τελείως άσχετα, και πολλά που είναι καταστροφικά.

ο λογαριασμός στο τέλος της μέρας είναι αρνητικός.

Βρε χαρντ κορ Καρολος λεμε... :grin: :grin:

οσον αφορα τ μετρα - γνωριζεις πολυ καλα τι πραγματικα σημαινει οικονομικη θεωρια (μια ματια στα Νομπελ Οικονομιας ειναι αποκαλυπτικη) - κατα συνεπεια, τα μετρα δεν μπορουν να κρι8ουν α πριορι αλλα σε βα8ος χρονου - τολμω να πω...δεκαετιων

το συστημα δεν λειτουργει ιν βιτρο, κ οι...πεταλουδες πλεον ειναι αντ ινφινιτουμ

Τελος, ακομη κ σαν υπο8εση εργασιας, η μικρη Ελλαδιτσα δεν ειναι σε 8εση να 'διαπραγματευτει' ουτε την....πληρωμη διοδιων απ τ πολιτες της....failed state με ο,τι αυτο συνεπαγεται για το διε8νες gravitas - κ οποιος πιστευει οτι η...επαρχια μπορουσε να επιτυχει πιο επωφελες 'μνημονιο', εχω να τ προτεινω το κορπους τ.....Ανεστη Κεραμμυδα για τα περαιτερω  ;)

πς ο...Μεφιστοφελης ποιος ειναι;  :grin: :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
οσον αφορα τ μετρα - γνωριζεις πολυ καλα τι πραγματικα σημαινει οικονομικη θεωρια (μια ματια στα Νομπελ Οικονομιας ειναι αποκαλυπτικη) - κατα συνεπεια, τα μετρα δεν μπορουν να κρι8ουν α πριορι αλλα σε βα8ος χρονου - τολμω να πω...δεκαετιων

βλέπεις τα πράγματα κλινικά.
χεεελοόοοου?
this is real ppl we're talking about?

πς ο...Μεφιστοφελης ποιος ειναι;  :grin: :grin:

2 είναι προφανώς a priori υποψήφιοι: GAP PAPAK 

:grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Δηλαδη ακομα προσπαθουν να μας συμμαζεψουν???  :grin: :grin:

Ασε να δουμε τι λεει η Ανγελα πιο αναλυτικα πρωτα, και μετα βλεπουμε πως μας ταιριαζει το κουστουμακι.

Εχεις ακουσει την εκφραση " beggars cannot be choosers" ????  :humpleg:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

γιατί?  :think:
αφού έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του Μεφίστο. μα όλα λέμε! don't they?
:2funny:

Δηλαδη ακομα προσπαθουν να μας συμμαζεψουν???  :grin: :grin:
Ασε να δουμε τι λεει η Ανγελα πιο αναλυτικα πρωτα, και μετα βλεπουμε πως μας ταιριαζει το κουστουμακι.
Εχεις ακουσει την εκφραση " beggars cannot be choosers" ????  :humpleg:

είπαμε, η Αγκέλα θέλει να μας επιβάλει τη γερμανική αλήθεια.  :)
για την "έκφραση": δεν είναι ακριβώς έτσι. Σκέψου λίγο από θεωρία παιγνίων και θα καταλάβεις τι εννοώ: κλασσικό chicken game ήταν η κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή ... αλλά τι ψάχνω θα μου πεις... failed state που λέει ο γάτος - failed regulators λέω εγώ.

έχω και κάποια νέα (απο σημερινό πάρτυ γενεθλίων με τη μισή φιλοθέη καλεσμένη): όλοι είναι μέσα στη καλή χαρά.  :jerking: λες και άλλαξε κάτι.... η ΕΚΤ (λένε) έχει ήδη αγοράσει 150δις ελλ. χρέους στο 70%, θα μας τα πουλήσει με αντίστοιχο δάνειο 150δις σλλά στο 80% (ε, να βγάλουμε και κάτι) οπότε πρακτικά το haircut έχει γίνει....

τώρα βεβαια .. κάτι λένε και για εκλογές τον Απρίλη...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
έχω και κάποια νέα (απο σημερινό πάρτυ γενεθλίων με τη μισή φιλοθέη καλεσμένη): όλοι είναι μέσα στη καλή χαρά.  :jerking: λες και άλλαξε κάτι.... η ΕΚΤ (λένε) έχει ήδη αγοράσει 150δις ελλ. χρέους στο 70%, θα μας τα πουλήσει με αντίστοιχο δάνειο 150δις σλλά στο 80% (ε, να βγάλουμε και κάτι) οπότε πρακτικά το haircut έχει γίνει....

Μπααααα, τι μας λες.... Έχεις νέα.....

Εεεεε, αφού το λένε σε πάρτυ στην Φιλοθέη έτσι θα είναι....

Τώρα πως είναι δυνατόν να έχει δώσει η ΕΚΤ 150 δισ. για να αγοράσει ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου όταν επισήμως έχει ξοδέψει 76 δισ. € ΣΥΝΟΛΙΚΑ για την αγορά Ιρλανδικών, Πορτογαλικών ΚΑΙ Ελληνικών ομολόγων
EZ_ECBB1110.jpg

μόνον στην Φιλοθέη μπορούν να το εξηγήσουν...

Αλλά να μην ρωτήσω αυτό το 70% discount πως το ξέρουν και πως το υπολόγισαν..... Διότι έτσι σε συμφέρει για να πετάξεις την παπαριά ότι η ΕΚΤ θα βγάλει κέρδος.
Ναι βέβαια, και δεν θα το εγγράψει στα βιβλία της..... Δεν θα το μάθουμε.....

Πες μας τώρα και πότε θα κάνει η ΕΚΤ το QE. Αυτό ντε, για το οποίο είχες inside information από το γραφείο της Μέρκελ ότι θα γίνει μόλις αγοράσουν αρκετά Ελληνικά ομόλογα ......... Διότι έτσι δεν ήταν το σχέδιο;;;; Να μην ψάχνω, εεεεεε.........

Φυσικά είναι αδύνατον με 150 δισ. δάνειο να αγοράσεις κάτι του οποίου η αξία είναι (150/0,7)*0.8. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.......

(τώρα γιατί είναι haircut εφόσον κάποιοι εν γνώσει τους πούλησαν στην δευετερογενή αγορά με χασούρα μόνον εσύ μπορείς να το εξηγήσεις).

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Μπααααα, τι μας λες.... Έχεις νέα.....

Εεεεε, αφού το λένε σε πάρτυ στην Φιλοθέη έτσι θα είναι....

Τώρα πως είναι δυνατόν να έχει δώσει η ΕΚΤ 150 δισ. για να αγοράσει ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου όταν επισήμως έχει ξοδέψει 76 δισ. € ΣΥΝΟΛΙΚΑ για την αγορά Ιρλανδικών, Πορτογαλικών ΚΑΙ Ελληνικών ομολόγων
EZ_ECBB1110.jpg

μόνον στην Φιλοθέη μπορούν να το εξηγήσουν...

Αλλά να μην ρωτήσω αυτό το 70% discount πως το ξέρουν και πως το υπολόγισαν..... Διότι έτσι σε συμφέρει για να πετάξεις την παπαριά ότι η ΕΚΤ θα βγάλει κέρδος.
Ναι βέβαια, και δεν θα το εγγράψει στα βιβλία της..... Δεν θα το μάθουμε.....

Πες μας τώρα και πότε θα κάνει η ΕΚΤ το QE. Αυτό ντε, για το οποίο είχες inside information από το γραφείο της Μέρκελ ότι θα γίνει μόλις αγοράσουν αρκετά Ελληνικά ομόλογα ......... Διότι έτσι δεν ήταν το σχέδιο;;;; Να μην ψάχνω, εεεεεε.........

Φυσικά είναι αδύνατον με 150 δισ. δάνειο να αγοράσεις κάτι του οποίου η αξία είναι (150/0,7)*0.8. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.......

(τώρα γιατί είναι haircut εφόσον κάποιοι εν γνώσει τους πούλησαν στην δευετερογενή αγορά με χασούρα μόνον εσύ μπορείς να το εξηγήσεις).

παλι δημιουργεις προβληματα;  :grin: :grin:

ftlv

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
παλι δημιουργεις προβληματα;  :grin: :grin:

Τομάκο ξεχνάς γρήγορα βλέπω.
Τις τελευταίες είκοσι ημέρες στη δευτερογενή, ο Τρισέ αγόρασε πάνω από 100 δις. Μου είπες μάλιστα πως γι' αυτό έχουμε τη 2γενη (last minute shopping).
Πράγματι κάποιοι πούλησαν με χασούρα.
Εδώ λοιπόν τελειώνουν όλα? Εκλεισε το deal?
Μάλλον όχι. Πρώτον σκέφτομαι ποιοι είναι άραγε αυτοί που πούλησαν με χασούρα. Ποιοι θα το έκαναν αυτό και γιατί? Είτε γιατί χρειάζονται χαρτί είτε γιατί συμμετέχουν σε κάποιο σχέδιο και παίζουν τον ρόλο τους. Τώρα γιατί έχω την εντύπωση πως οι πωλητές είναι οι Τράπεζες και τα Ταμεία, δεν ξέρω, άλλωστε δε συμμετείχα και στο ... πάρτι στη Φιλ.
Παρ' όλα αυτά, ξανασκέφτομαι, ποιοι θα είναι αυτοί που θα επαναγοράσουν και μάλιστα πάλι με χασούρα 10%?
Θα είναι άλλοι από τους πωλητές?
Δε θα ανέβει η τιμή στα ύψη στα ομόλογα με τις μαζικές αγορές?
Πού θα μεταφερθεί η χασούρα του 30% συνολικά και ποια βιβλία θα την αντέξουν?
Δε ξέρω γιατί στη Φιλοθέση χαίρονται, αλλά ήδη στη Σύνοδο έγινε της εκδιδομένης κλπ, ενώ Ισπανία, Πορτο και Ιρλανδία αντέδρασαν άσχημα, πολύ άσχημα (πλην Ελλάδος βέβαια, που ήτνα ευτυχισμένη).
Τομ, μπορεί η κλινική αντιμετώπιση να είναι η πιο ασφαλής και επιτυχημένη, αλλά δεν εφαρμόζεται στα επείγοντα περιστατικά, όπου εφαρμόζεται η θεωρία του ... χάους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom