Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
και απ τον majestic να...γλυτωσεις, σε περιμενει ο Mr. Doom Tipos με τις (νεες) πλακες του Μωυση Στρος-Καν  :grin: :grin:

τόχω πει εγώ, είσαι μεγάλος αλήτης εσύ!  :grin:

κοιτα για τον τυπο δεν απορω...καλα κανει το παιδι και στηριζει το κομμα του......ειναι νεος και φερελπις οικονομικος επιστημων και καλος στο αντικειμενο του...εγω δεν ειμαι κανας οικονομολογος,αλλη η επιστημη μου....

εεεπππ.

μαζεμένες ανακρίβειες.
οικονομικός δεν είμαι, μηχανικός είμαι  :tickedoff:  απλά τυχαίνει να έχω μια μικρή σχετική εμπειρία και ένα πολύ καλό μπίζνες νετγουορκ. επίσης μη ξεχνάς ότι, σαν καλός μηχανικός  :P μπορώ να διαβάζω, να καταλαβαίνω και να κρίνω.  :)
και από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι στηρίζω κάποιο κόμμα?  :think:
άλλο το να λέω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι άχρηστη και πολυ΄επικίνδυνη και άλλο να έχω εκφραστεί θετικά για κάποιον άλλον, πράγμα που δεν εχω κάνει. Και ο Αντωνακης αν είχε κάνει αυτές τις παπαριές τα ίδια θα έλεγα.

Απο τα βαθη της μεγαλης καρδιας μου του ευχομαι τον μαρτη οπως λεν οι οιωνοι να χουμε εκλογες,να βγει ο αντωνακης και να εγκαταλειψει το μνημονιο

επειδή το μη χείρον βέλτιστον: από το στομα σου και στου θεού τ'αυτί. ακόμα και το παλιό ΠΑΣΟΚ θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερο.  :grin:  :grin:

...να κηρυξει αμεσα σταση πληρωμων ,χρεοκοπια και οταν πας με την καρτα στο ΑΤΜ να μην σε αφηνει να κανεις αναληψη ουτε για τα ψωνια του σαββατοκυριακου.....

Καλά.
εσύ έχεις την εντύπωση ότι με το μνημόνιο, σε λίγο καιρό θα υπάρχουν λεφτά σε πολλούς για να βγάζουν από τα ΑΤM....   :grin:

καληνύχτα...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
κατι πρεπει να κανουμε με σας τους μηχανικους επιτελους....δεν ειναι τυχαιο που τ αμαξι μου βγαζει ολο βλαβες και κανεις δεν το ελεγχει προληπτικα.....μαλλον κι αυτοι εκει ποσταρουν σε οικονομικα φορουμ ενεκα των γνωσεων και του μπιζνες νετγουορκ που εχουν...... :grin: :headbang: :headbang: :headbang:

κατα τα λοιπα ραντεβου στην πορεια του παμε....θα σε δω εκει.... :sunglasses:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
κατι πρεπει να κανουμε με σας τους μηχανικους επιτελους....δεν ειναι τυχαιο που τ αμαξι μου βγαζει ολο βλαβες και κανεις δεν το ελεγχει προληπτικα.....μαλλον κι αυτοι εκει ποσταρουν σε οικονομικα φορουμ ενεκα των γνωσεων και του μπιζνες νετγουορκ που εχουν...... :grin: :headbang: :headbang: :headbang:
κατα τα λοιπα ραντεβου στην πορεια του παμε....θα σε δω εκει.... :sunglasses:

έχει τελειώσει η εγγύηση?
αν ναι, μη γκρινιάζεις.

ποιότητα το λέμε  :grin:
κρατάει όσο σου υποσχεθήκαμε. παλιότερα κάναμε το λάθος να τα κάνουμε πιο καλά, (overengineering  ή overquality).

τώρα πια δεν κάνουμε τέτοια λάθη

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
έχει τελειώσει η εγγύηση?
αν ναι, μη γκρινιάζεις.

ποιότητα το λέμε  :grin:
κρατάει όσο σου υποσχεθήκαμε. παλιότερα κάναμε το λάθος να τα κάνουμε πιο καλά, (overengineering  ή overquality).

τώρα πια δεν κάνουμε τέτοια λάθη
μπα δεν τελειωσε....τα αμαξια που φτιαχνετε ειναι γτπ....αλλα τεσπα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα......εχει πεσει γενικα η ποιοτητα των κατασκευαστων οπως ολων των πραγματων

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
επίσης μη ξεχνάς ότι, σαν καλός μηχανικός  :P μπορώ να διαβάζω, να καταλαβαίνω και να κρίνω.  :)

Αχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχχααχ, εδώ γελάμε.

Μην ξεχάσεις και την δεύτερη καριέρρα σου, εεεεεε;;;;;;

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Αχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχχααχ, εδώ γελάμε.

Μην ξεχάσεις και την δεύτερη καριέρρα σου, εεεεεε;;;;;;

καλά. αστο, γιατί καταλαβαίνω από πρόσφατο ποστ σου πολλά.
πρόσεχε τις παρέες με κλαψομούνηδες μοντεράτορες.
κακές πηγές. ;)

..βάστα μη τους πετύχω πουθενά...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όσο εσύ έχεις πτυχείο Πολυτεχνείου και όσο στο μπίζνες νέτγουορκ σου περιλαμβάνεται η Μέρκελ άλλο τόσο πήγα και εγώ με τον Πουρούλη τον Τρισέ στο Λίντο και με τον Ζίρροου τον Στρως-Καν στο μασσατζίδικο της Στουρνάρη.

Αλλά τόσα καταλαβαίνεις τόσα λες.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
μπα δεν τελειωσε....τα αμαξια που φτιαχνετε ειναι γτπ....αλλα τεσπα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα......εχει πεσει γενικα η ποιοτητα των κατασκευαστων οπως ολων των πραγματων

η ποιότητα όλων των πραγμάτων δεν έχει πεσει.
έχει αυξηθεί.
πχ δεν σου κάνει εντύπωση που μρικές φορές χαλάει κάτι (κινητά, γκατζετάκια κλπ) 1 μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης?
Αυτό είναι η τέλεια ποιότητα.
Το έχω φτιάξει ακριβώς ΟΣΟ πρέπει.  ;)

αλλά είναι άλλη κουβέντα όπως λες.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Όσο εσύ έχεις πτυχείο Πολυτεχνείου και όσο στο μπίζνες νέτγουορκ σου περιλαμβάνεται η Μέρκελ άλλο τόσο πήγα και εγώ με τον Πουρούλη τον Τρισέ στο Λίντο και με τον Ζίρροου τον Στρως-Καν στο μασσατζίδικο της Στουρνάρη.

δεν απάντησα στο ποστ το δικό σου.  εσυ δεν άντεξες :)

για τα υπόλοιπα το έχω ξαναπεί, αλλά με σένα πάντα πρέπει να τα επaναλαμβάνουμε:

Σε ένα φόρουμ, όλοι είμαστε νικς και τίποτα παραπάνω.
Δεν μπλέκω ΠΟΤΕ το real life με ιντερνετικές ταυτότητες. Αν το κάνεις εσύ σου προτείνω να κάνεις ένα break.
Δεν με ενδιέφερει καθόλου αν πχ πίσω απο το νικ Voltaire45 πληκτρολογεί ένα τραβέλι ή αν είναι ο Γιωργάκης, αν είναι κλώνος ή αν είναι κάποιος γυμνός όλη μέρα με το πουλί στο χέρι...
Το μόνο που ξέρει το νικ Tipos είναι το νικ Voltaire45, του αρέσει ή δεν του αρεσει .. εξαρτάται από τη συμπεριφορά στο bou.com και ΜΟΝΟ.

Επισκέπτης

εσας ποια ειναι τα πτυχια σας?

η κομματικη ταυτοτητα και το γρηγορο ιντερνετ για να παρουσιαζετε τα ευρηματα του google ως γνωσεις σας? κακομοιρη...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Για αυτό όταν αγοράζουμε αμάξι, πρέπει πάντα να κοιτάμε το after sales της μάρκας αλλά και της αντιπροσωπείας και όχι μόνο ζαντολάστιχα, τσιμούχες, εξάτμιση - μπουρί της σόμπας και πόες δόσεις δίνει ο έμπορας γιατί τα λεφτά που μαζεύαμε από τα κάλαντα δεν φτάνουν...
Επίσης κοιτάς κόστος σέρβις, ανταλλακτικών κτλ.
Και φυσικά όπου είναι εφικτό, παζαρεύεις δωρεάν σέρβις και ελέγχους και άλλα παράπλευρα...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Για αυτό όταν αγοράζουμε αμάξι, πρέπει πάντα να κοιτάμε το after sales της μάρκας αλλά και της αντιπροσωπείας και όχι μόνο ζαντολάστιχα, τσιμούχες, εξάτμιση - μπουρί της σόμπας και πόες δόσεις δίνει ο έμπορας γιατί τα λεφτά που μαζεύαμε από τα κάλαντα δεν φτάνουν...
Επίσης κοιτάς κόστος σέρβις, ανταλλακτικών κτλ.
Και φυσικά όπου είναι εφικτό, παζαρεύεις δωρεάν σέρβις και ελέγχους και άλλα παράπλευρα...
ασε ρε λιγο να τον πειραξω...αμεσως.... :grin: :grin: :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εσας ποια ειναι τα πτυχια σας?

η κομματικη ταυτοτητα και το γρηγορο ιντερνετ για να παρουσιαζετε τα ευρηματα του google ως γνωσεις σας? κακομοιρη...

Τορναδόρος καλουπατζής και απολυτήριο από νυχτερινό Γυμνάσιο. Έχεις πρόβλημα;;;;

Εδώ ως ερευνητάκος καμάρωνες σαν γύφτικο σκεπάρνι που έχεις διδακτόρικο από το ΕΜΠ (ακόμη ένας Δρ. ηλεκτρολόγος ενεργειακής κατεύθυνσης ήταν ότι χρειαζόμασταν )

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.223
Πόντοι
506
...Μερικές ΕΝΤΙΜΕΣ προτάσεις για έξοδο απο την κρίση...του Χ. Γιανναρά...

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος-Καν διατύπωσε δεκάλογο αναγκαίων μέτρων για την ανάκαμψη της χώρας μας από τη χρεοκοπία («Κ» 8/12/2010). Από τις δέκα προτάσεις του, οι δύο είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές: Να συναρτηθούν τα ημερομίσθια (γιατί όχι και οι μισθοί;) προς την παραγωγικότητα και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Οι υπόλοιπες οκτώ είναι γενικόλογο, καθόλου συγκεκριμένο ευχολόγιο, κοινότοπες ηθικολογίες (: Να μονοιάσουν τα κόμματα. Να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Να επιταχυνθούν διαρθρωτικές αλλαγές. Να πληρώσουν περισσότερο οι εύποροι. Να μην πληγούν ακόμα πιο πολύ τα χαμηλά εισοδήματα. Να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότα. Να μειωθεί η γραφειοκρατία. Να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τη «νίκη» που κατήγαγε στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – νίκη με αποχή του 70% των ψηφοφόρων!).

Δεν έχει καμιά, μα απολύτως καμιά πρακτική αποτελεσματικότητα να αντιτάξει τον δικό του δεκάλογο προτάσεων για την ανάκαμψη από τη χρεοκοπία ένας απλός πολίτης, καταφανώς αμέτοχος στις ευθύνες της εξουσίας. Βεβαιωμένο, με πείρα δεκαετιών, ότι κανένα «κέντρο αποφάσεων» δεν πρόκειται να τον προσέξει. Ετσι, εξ ορισμού, και ο ρεαλιστικότερος δεκάλογος, ο εκτός κομματικού ψυχαναγκασμού, καθηλώνεται εκ των πραγμάτων στις προδιαγραφές ευχολογίου και αυτός.

Απομένει η λειτουργικότητα του παιγνίου: Να συγκριθεί ο δεκάλογος του άσημου πολίτη με τον δεκάλογο του κορυφαίου διαχειριστή της τύχης εθνών. Οχι για την ευφυΐα, μόνο για τον ρεαλισμό των προτάσεων. Σύγκριση, έστω, δίκην παιγνίου, σε ώρες συνθλιπτικής ανελπιστίας. Τα προτεινόμενα, λοιπόν, από τον πολίτη μέτρα, με αξιολογική σειρά προτεραιότητας, είναι:

1. Περικοπή κατά 50% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Περικοπή κατά 50% κάθε μορφής αμοιβών που εισπράττουν οι βουλευτές. Επανάκριση του αιτιολογικού της πρόσληψης όλων των υπαλλήλων της Βουλής, απολύσεις των αργόσχολων, κατάργηση όλων των οικονομικών προνομίων που διαφοροποιούν τους υπαλλήλους της Βουλής από τους υπόλοιπους κρατικούς υπαλλήλους. Το πρώτο που απαιτεί η χρεοκοπία είναι να περιοριστεί το παντεσπάνι των φυσικών αυτουργών, όχι το ψωμί των θυμάτων.

2. Διάλυση, με νομοθετικό διάταγμα, όλων των εταιρειών του δημοσίου και απόλυση διοικητικών συμβουλίων και προσωπικού. Επανάκριση εξ υπαρχής από σώμα ημεδαπών και αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων της αναγκαιότητας για την ύπαρξη κάθε τέτοιας εταιρείας και επαναπρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Μόνο με προτεραιότητα στην πάταξη του κομματικού κράτους γεννιέται κοινωνική δυναμική ανάκαμψης.

3. Ενιαίο μισθολόγιο όλων των εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, οργανισμούς, τράπεζες, νοσοκομεία, Δικαιοσύνη, πανεπιστήμια, ένοπλες δυνάμεις). Κατάργηση κάθε μορφής «επιδομάτων» και διαφοροποίηση των μισθών με κριτήριο: α. Τους τίτλους σπουδών β. Το ποσοστό ευθυνών που διαχειρίζονται γ. Τη συνεχώς κρινόμενη ποιότητα προσφοράς έργου δ. Το ήθος συμπεριφοράς προς τους πολίτες-συμπολίτες τους.

4. Νομοθετική θέσπιση συστήματος συνεχούς αξιολόγησης, πειθαρχικού ελέγχου και ελέγχου παραγωγικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου. Το νομοθετικό πλαίσιο να προϋποθέτει το δικαίωμα έφεσης για δυσμενή κρίση, αλλά και μηδενική ανοχή της φυγοπονίας, της ανικανότητας, της ραστώνης, της βάναυσης συμπεριφοράς. Οπως και βαρύτατες ποινές για μεροληψία, κομματισμό, υπερβολική επιείκεια των επιφορτισμένων με τον έλεγχο και την αξιολόγηση. Αν δεν αποκατασταθεί λειτουργικό κράτος με αξιοποίηση της πρωτοβουλίας και δημιουργικής φαντασίας των υπαλλήλων του, η παντοδαπή χρεοκοπία θα σέρνεται χωρίς τελειωμό.

5. Ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας από τη διαλυτική παρακμή δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν ελευθερωθεί η χώρα από τον ζυγό του ασύδοτου συνδικαλισμού. Και όταν μιλάμε για συνδικαλισμό στη σημερινή Ελλάδα, αναφερόμαστε στις γκανγκστερικές μαφίες των επαγγελματιών του είδους που λυμαίνονται τον δημόσιο τομέα, ανυπότακτες σε νόμους και στο Σύνταγμα, αφού έχουν πείσει τα κόμματα ότι ελέγχουν δήθεν και καθοδηγούν την ψήφο της δημοσιοϋπαλληλίας.

6. Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή δυναμική χωρίς αλλαγή του κοινωνικού κλίματος. Πρωτεύει να εξαρθρωθούν οι παράγοντες που επενδύουν, για πλουτισμό ή για εξουσία, στην εξηλιθίωση των μαζών, στην κολακεία άλογων ορμεμφύτων. Μια σοβαρή στρατηγική ανάπτυξης προϋποθέτει τη ριζική κατάργηση του κρατικού τζόγου και της προστασίας που παρέχει το κράτος στον κρετινισμό του «επαγγελματικού» ποδοσφαίρου. Προϋποθέτει αλλαγή, με νόμο, της σύνθεσης και των αρμοδιοτήτων του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, δηλαδή την ενεργοποίηση αμείλικτου κοινωνικού ελέγχου των εμπόρων της «πληροφόρησης», «ψυχαγωγίας», αγωγής των Ελλήνων.

7. Για να τεθούν με αποφασιστικότητα σε εφαρμογή οι έξι παραπάνω προτάσεις, προϋποτίθεται η εξασφάλιση έννομης τάξης με νομοθετικές προδιαγραφές και μεθοδικές πρακτικές που ισχύουν μάλλον σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Να μην έχει τη δυνατότητα καμιά ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών να νεκρώνει ετσιθελικά τη ζωή των πόλεων θέτοντας σε ομηρεία εκατοντάδες χιλιάδων συμπολιτών της.

8. Οποιαδήποτε απόπειρα κοινωνικού μετασχηματισμού (είτε ηροστράτεια - μηδενιστική, όπως του Ανδρέα Παπανδρέου είτε τίμια και προοδευτική) προϋποθέτει μια ριζοσπαστική, από τα θεμέλια, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Από επιτελείο υπηρεσιακής (όχι κομματικής) στελέχωσης του υπουργείου Παιδείας. Να κατεδαφίσει η μεταρρύθμιση τη χρησιμοθηρική εκδοχή της σπουδής που αχρηστεύει το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα – τις δομές και πρακτικές που μεταβάλλουν το σχολειό και το πανεπιστήμιο σε πεδίο έγκαιρης άγρας κομματικών οπαδών, σε φυτώριο εγωκεντρικών διεκδικητών κατασφάλισης δικαιωμάτων. Μια κοινωνία δεν ανακάμπτει δίχως επανακατάκτηση οργανικής συνοχής, και η συνοχή προϋποθέτει «άνεμο» μιας άλλης παιδείας: Προτεραιότητα καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, όχι της ποσοτικής πληροφόρησης – η γλώσσα ως λογική, τα μαθηματικά ως γλώσσα, η Ιστορία ως φρόνημα.

Ο χώρος της επιφυλλίδας δεν επαρκεί για να συμπληρωθεί δεκάλογος, αλλά και οι οκτώ μόνο προτάσεις ολοκληρώνουν τις προϋποθέσεις της σύγκρισης με τις αοριστολογίες του κ. Στρος-Καν. Η θεματική των προτάσεων έχει αναλυθεί πάμπολλες φορές από το «βήμα» αυτής εδώ της επιφυλλίδας χωρίς το παραμικρό ποτέ αποτέλεσμα επηρεασμού των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Απομένει μόνο η δυναμική της σύγκρισης ως απίθανος (εντελώς) καταλύτης εκπλήξεων

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

εξακολου8ει να παραμενει αινιγμα ο συγκεκριμενος...

Δεν ξέρω...

Εγώ πάντως έχω δει αυτό στο http://gr.linkedin.com/in/notismitarachi/el]ελληνικό CV[/url] του:

Director of Research
Fidelity International
(Privately Held; Investment Management industry)
September 2003 — October 2010 (7 years 2 months)

και εδώ:
Notis Mitarachi is director of research with Fidelity International, based in London. Previously, he was a research analyst with Fidelity, since 2003, and has been ranked top European buy-side analyst in non-food retail (Thompson Extel Survey 2005).

οπότε το ερώτημα είναι: Πότε ακριβώς έγινε director of research στην Fidelity;

Και στο προσωπικό του site αναφέρει:
Εργάστηκε στο Λονδίνο την περίοδο 1998-2010 ως Οικονομικός Αναλυτής. Το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του στην Ευρώπη (Thompson Extel Survey).

Τελικά όμως εκείνο που τονίζεται περισσότερο είναι το: Διατέλεσε Πρόεδρος (2005-07) και Αντιπρόεδρος (2009-10) της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας ...

Αυστηρά τραπεζίτης δεν ήταν αλλά αφού τον ψήφισαν οι τραπεζίτες εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Πάντως δεν ξέρω γιατί το προβάλλει αυτό η ΝΔ όταν οι τραπεζίτες του Λονδίνου δεν έχουν και την καλλίτερη φήμη, πχ Παπαμαρκάκης.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Μας κυβερνάει μια παρέα!

Θεμελιώδης αρχή της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας είναι η λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Εχετε αλήθεια συνειδητοποιήσει ποιοι μας κυβερνάνε;
1. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είναι εξωκοινοβουλευτικός. Θα πείτε ήταν ευρωβουλευτής και παραιτήθηκε, αλλά και ως ευρωβουλευτής, διορισμένος ήταν. 2. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας, είναι επίσης εξωκοινοβουλευτικός.
3. Η Υπουργός Περιβάλλοντος κας Μπιρμπίλη, ομοίως.
4. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ωσαύτως
5. Ο πρώτος τη τάξη Υπουργός κ. Ραγκούσης, διορίστηκε από τον κ. Παπανδρέου επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
6. Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, είναι επίσης διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ποιο είναι το κοινό γνώρισμα όλων αυτών;
Πρώτον: όλοι είναι προσωπικοί φίλοι του κ. Παπανδρέου!
Δεύτερον: ουδείς εξ αυτών είναι εκλεγμένος απ΄ ευθείας από τον ελληνικό λαό!
Δηλαδή, όλοι είναι διορισμένοι!
Δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό να κυβερνά την Ελλάδα με μια παρέα φίλων του!

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τι προτεινεις; να κυβερνα με εχθρους του παρεα; :think:

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.425
Πόντοι
736
Το μεμπτό είναι ότι κυβερνά με φίλους , όχι με εξωκοινοβουλευτικούς.  Σαφώς και οι εξωκοινοβουλευτικοί είναι ότι καλύτερο, οι εκλεγμένοι βουλευτές ελέγχουν και ψηφίζουν μέσα στην βουλή και εκεί πρέπει να σταματά ο ρόλος τους. Είναι γνωστές οι πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι γόνοι βουλευτών ή συγγενείς αυτών. Ο εξωκοινοβουλευτικός τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα καταρτισμένος επιστήμονας , αλλά και καριερίστας , ο οποίος παλεύει με τους στόχους και όχι με τους ψήφους. Οι φίλοι βέβαια , πέραν τις πίστης και της αγάπης  που έχουν σε εμάς ( σημαντικό και αυτό γιατί δεν μας υπονομεύουν) δεν είναι σίγουρο ότι έχουν και ικανότητες. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom