Νέα

Χρειάζεται αποκέντρωση η Ελλάδα; Είστε υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της αποκέντρωσης ??

• Υπέρ

Ψήφοι: 49 86,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 8 14,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    57

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
είμαι φανατικά υπέρ της εκτόνωσης των αστικών κέντρων υπό προϋποθέσεις βέβαια, γιατί αν ακολουθηθεί το κλασσικό αστικό μοντέλο φανταστείτε τι έχει να γίνει...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
είμαι φανατικά υπέρ της [size=12pt]εκτόνωσης[/size] των αστικών κέντρων υπό προϋποθέσεις βέβαια, γιατί αν ακολουθηθεί το κλασσικό αστικό μοντέλο φανταστείτε τι έχει να γίνει...

define "εκτόνωση"

θα χρειαστούμε ομπρέλες?

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
είμαι φανατικά υπέρ της εκτόνωσης των αστικών κέντρων υπό προϋποθέσεις βέβαια, γιατί αν ακολουθηθεί το κλασσικό αστικό μοντέλο φανταστείτε τι έχει να γίνει...

Εγώ πάλι ειμαι ΚΑΤΑ της αποκέντρωσης.
Φανταστιτε τι θα γίνει αν μαζευτούν στα χωριά μας ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ.
Κόλασηηηηηηηηηηηηηη
Μου αρέσει να λέμε ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ- ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.510
Πόντοι
2.596
Πάντως θα τρέξουν στα βουνά και τα λαγκάδια οι παππούδες με τις γιαγιάδες από τα νεκροταφεία...
Η ύπαιθρος με υπαιτιότητα του βρωμοΠΑΣΟΚ που μαγάρισε τον Καποδίστρια και της ΝΔούλας που δεν έκανε τίποτα, είναι ήδη στο παρά πέντε.
Δεν θα γράφω σεντόνια έχουν ήδη συζητηθεί σε άλλα θέματα, όσοι κατοικούν σε χωριά τα βλέπουν γκρίζα για να μην πω μαύρα.

micaras

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2023
Like
257
Πόντοι
1
Και τι να κάνεις στα χωριά? Εδώ δε γαμας στις πόλεις, θα βρεις γυναίκα στην ήπειρο?

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.557
Πόντοι
206
σίγουρα υπερ. δεν είναι δυνατόν και σωστό 2 πόλεις στην ελλάδα να ζει το 50% και πλέον του πλυθησμού της χώρας.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
σίγουρα υπερ. δεν είναι δυνατόν και σωστό 2 πόλεις στην ελλάδα να ζει το 50% και πλέον του πλυθησμού της χώρας.
Τι θα πει δεν είναι σωστό;
Υπάρχει κάποιος νόμος;
Ή επειδή το λες εσύ, δεν είναι σωστό;

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.557
Πόντοι
206
Η ταπεινή μου άποψη είναι. Δεν είναι νόμος. Αλλά πάνω από το 50% του πληθυσμού συγκεντρωμενο σε 2 πόλεις δεν ξέρω κατά πόσο είναι δείγμα υγείας μιας χώρας. Όχι μόνο της Ελλάδας. Δεν ξέρω αν στο εξωτερικό υπάρχει ανάλογο παράδειγμα

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.529
Πόντοι
206
Τι θα πει δεν είναι σωστό;
Υπάρχει κάποιος νόμος;
Ή επειδή το λες εσύ, δεν είναι σωστό;

Στα άλλα νήματα γράφεις πως ζεις εξωτερικό σωστά; Συγκρίνεις τη Λαμία με το Μάντσεστερ ή την Φρανκφούρτη;

Η επαρχία είναι ΝΕΚΡΗ. Κάποια μεγάλα αστικά κέντρα κρατάνε κάπως "Θερμοπύλες" αλλά η πλειοψηφία έχει πεθάνει. Ήρθαν τα μνημόνια και μετά ο Covid και αποτελείωσαν τα πάντα. Αν η οικονομία μας ήταν μοιρασμένη θα είμασταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Και εκτός από την εργασία υπάρχει και η άλλη καθημερινότητα. Με εξαίρεση τα Τρίκαλα και κάποια τουριστικά χωριά ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι πόλεις και τα χωριά είναι ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ. Δεν υπάρχουν μέρη για να ζήσεις. Προσοχή δεν εννοώ το φυσικό κάλλος που υπάρχει αλλά τις πόλεις σαν πόλεις. Πχ παντού λακούβες, μηδενική ρυμοτομία, υποδομές και δεν ξέρω τι άλλο. Όλα αυτά είναι άμεσο αποτέλεσμα του υδροκεφαλισμού της χώρας.

Σωστά αναφέρθηκε πως το 50% της χώρας είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Εκεί πάει και το χρήμα. Πως θα μπορέσει η Τρίπολη να αναπτυχθεί όταν της αναλογεί ένα απειροελάχιστο κομμάτι; Η χρηματοδότηση του κράτους πάει αναλογικά με τον πληθυσμό. Άλλο λοιπόν 5000000 Αθηναίοι και άλλο 30000 Τριπολιτσιώτες.

Σκέψου αν ήμασταν σαν τις χώρες της Ευρώπης πόσο καλύτερα θα ήταν. Δε θα συζητούσαμε για δρόμους το 2023 διότι θα υπήρχαν ήδη. Αν ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Σπάρτη είχαν από 100000 κατοίκους η κάθε μία τότε θα είχαμε και εμείς άουτομπαν και θα πήγαινες τσακ μπαμ όπου ήθελες.

Έγινε μια ρημάδα Εγνατία και άλλαξε τις μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.257
Πόντοι
6.515
Μόνο στα τουριστικά μέρη και στα τουριστικά νησιά υπάρχει βιοπορισμος τυποι

Στα αλλά ορεινά κλπ δεν πανε ουτε οι λαθρο που ήθελε να στείλει η Ντόρα για να ζωντανέψει η υπαιθρος

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.353
Πόντοι
3.656
Τι να πάει να κάνει ένας νέος και ανύπαντρος στην ελληνική επαρχία;Χωρίς δουλειές,χωρίς γυναίκες,χωρις ζωή;Όλη η επαρχία,πλην των τουριστικών περιοχών το καλοκαίρι,είναι μια απέραντη κατάθλιψη.Μόνο για γέρους,για παντρεμένους και για ερημίτες είναι.Κάπου τους δικαιολογώ όσους προτιμούν να ζουν στις 2 μεγάλες πόλεις ακόμα και με 700 ευρώ παρά να γυρίσουν πίσω.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.557
Πόντοι
206
εχω ζησει στην αθηνα ως τα 30 μου χρονια. τωρα δεν θα αντεχα ουτε με 3 χιλιαρικα το μηνα.ο καθαρος αερας και ο υπνος με ανοιχτα παραθυρα το βραδυ δεν αλλαζεται προσωπικα για μενα.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.466
Πόντοι
6.256
εχω ζησει στην αθηνα ως τα 30 μου χρονια. τωρα δεν θα αντεχα ουτε με 3 χιλιαρικα το μηνα.ο καθαρος αερας και ο υπνος με ανοιχτα παραθυρα το βραδυ δεν αλλαζεται προσωπικα για μενα.
Αθηνα δεν ειναι μονο το αθλιο κέντρο.
Υπαρχουν προαστια που ειναι μια χαρα και εισαι και διπλα στην αθηνα με τα καλά της.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.529
Πόντοι
206
Ρε παιδιά όσοι είναι να γαμήσουν και να γίνουν κόκκαλο το κάνουν και στη Γυάρο. Δε χρειάζεται ούτε Αθήνα, ούτε Νέα Υόρκη. Όποιος θέλει τα καταφέρνει.

Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν έχει να κάνει τόσο με τις διασκεδάσεις αλλά με την ποιότητα ζωής. Πχ στην επαρχεία ένας "σπουδαγμένος" ΔΕΝ μπορεί να προαχθεί. Είναι ελάχιστες οι μεγάλες επιχειρήσεις που κάνεις καριέρα. Οι περισσότερες είναι βιοτεχνίες άντε μικρές βιομηχανίες που θέλουν 1-2 πανεπιστημιακούς για θέσεις ευθύνης και οι υπόλοιποι ΤΕΙ ή Λυκείου. Στην Αθήνα έχεις όλες τις επιχειρήσεις της χώρας μαζεμένες και μπορείς να προαχθείς αν είσαι ικανός ακόμη και από χαμηλά σε υψηλά κλιμάκια.

Μετά η Υγεία. Όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει σχεδόν κέντρα υγείας. Πήγε ο Αντρέας και ξόδεψε δις για να έχει το κάθε κατσικοχώρι Νοσοκομείο. Τελικά είναι άδεια γιατί δε γίνεται ρε φίλε να έχεις 3-4 γιατρούς κάθε ειδικότητας σε περιοχές με 10 και 15 χιλ κατοίκους. Πόσοι θα αρρωστήσουν; Κάθε μέρα θα έχεις χειρουργεία; Τελικά για το παραμικρό πας σε μεγαλύτερη πόλη και πολλές φορές πολύ μακριά.

Ύστερα είναι το λιανεμπόριο που τα τελευταία χρόνια τραβάει ζόρια. Δεν είναι δυνατόν να συντηρείς μαγαζί σε μικρή πόλη. Μόνο και μόνο το στοκ φτάνει να σε γονατίσει. Ειδικά καταστήματα ρούχων και τεχνολογίας είναι νεκρά. Αν οι πόλεις ήταν μεγαλύτερες θα είχες δυνατότητα για μεγαλύτερη αγορά και ο κόσμος δεν θα έφευγε τόσο εύκολα να πάει αλλού. Το χρήμα θα έμενε στα ντόπια χέρια. Τώρα αρκετοί κάνουν λίστα και πάνε σε διπλανές πόλεις το ΣΚ. Και φυσικά μπαίνει και το ηλεκτρονικό εμπόριο στη μέση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.712
Πόντοι
456
Ρε παιδιά όσοι είναι να γαμήσουν και να γίνουν κόκκαλο το κάνουν και στη Γυάρο. Δε χρειάζεται ούτε Αθήνα, ούτε Νέα Υόρκη. Όποιος θέλει τα καταφέρνει.

Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν έχει να κάνει τόσο με τις διασκεδάσεις αλλά με την ποιότητα ζωής. Πχ στην επαρχεία ένας "σπουδαγμένος" ΔΕΝ μπορεί να προαχθεί. Είναι ελάχιστες οι μεγάλες επιχειρήσεις που κάνεις καριέρα. Οι περισσότερες είναι βιοτεχνίες άντε μικρές βιομηχανίες που θέλουν 1-2 πανεπιστημιακούς για θέσεις ευθύνης και οι υπόλοιποι ΤΕΙ ή Λυκείου. Στην Αθήνα έχεις όλες τις επιχειρήσεις της χώρας μαζεμένες και μπορείς να προαχθείς αν είσαι ικανός ακόμη και από χαμηλά σε υψηλά κλιμάκια.

Μετά η Υγεία. Όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει σχεδόν κέντρα υγείας. Πήγε ο Αντρέας και ξόδεψε δις για να έχει το κάθε κατσικοχώρι Νοσοκομείο. Τελικά είναι άδεια γιατί δε γίνεται ρε φίλε να έχεις 3-4 γιατρούς κάθε ειδικότητας σε περιοχές με 10 και 15 χιλ κατοίκους. Πόσοι θα αρρωστήσουν; Κάθε μέρα θα έχεις χειρουργεία; Τελικά για το παραμικρό πας σε μεγαλύτερη πόλη και πολλές φορές πολύ μακριά.

Ύστερα είναι το λιανεμπόριο που τα τελευταία χρόνια τραβάει ζόρια. Δεν είναι δυνατόν να συντηρείς μαγαζί σε μικρή πόλη. Μόνο και μόνο το στοκ φτάνει να σε γονατίσει. Ειδικά καταστήματα ρούχων και τεχνολογίας είναι νεκρά. Αν οι πόλεις ήταν μεγαλύτερες θα είχες δυνατότητα για μεγαλύτερη αγορά και ο κόσμος δεν θα έφευγε τόσο εύκολα να πάει αλλού. Το χρήμα θα έμενε στα ντόπια χέρια. Τώρα αρκετοί κάνουν λίστα και πάνε σε διπλανές πόλεις το ΣΚ. Και φυσικά μπαίνει και το ηλεκτρονικό εμπόριο στη μέση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
πολυ σωστες παρατηρησεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom