Νέα

Χρειάζεται αποκέντρωση η Ελλάδα; Είστε υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της αποκέντρωσης ??

• Υπέρ

Ψήφοι: 49 86,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 8 14,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    57

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Προσωπικά αν μου δίνανε 1500 Ε τσέπάτα συν σπίτι χθες πάω σε οποιαδήποτε άκρη της Ελλάδας. Φυσικά κάτι θα σου λείπει. Το πιο σημαντικό βάζω την υγεία φυσικά... Αλλά το γκομενικό κλάιν. Απο μία ηλικία και έπειτα δεν σκέφετσαι με το πουλί. Αυτό πιστευω
Kαλα ρε συντροφια, γιατι δεν περνετε μαζυ και την γκομενιστα που βρικατε στην Αθηνα? Σας ειπε κανεις οτι απαγορευονται οι γκομενες στα χωρια?

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Ναι αλλά θα τους βλέπεις κάθε μέρα,στους ίδιους δρόμους-μαγαζιά που θα κυκλοφορείτε όλοι.Άλλο ένα καλό της πόλης ότι δεν βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους συνέχεια
Βλεπεις μονο οτι θελεις να δεις, φιλε μου. Αυτο που δεν σε ενδιαφερει να δεις, δεν το βλεπεις. και στην τελικη, ζουμε για τον εαυτο μας κι οχι για τους συνχωριανους και τους συγγενεις. Οποιοι γουσταρουν καλως να ορισουν, οσοι δεν γουσταρουν ποτε να μην σωσουν!

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Μια χαρά μπορείς να βάλεις στην ταράτσα 2 κατσίκες και 20 κότες στην Κυψέλη και είσαι άρχοντας αποκέντρωση και παπαριές.....
Την γαμησες! Θα σε ταραξουν στις μυνησεις οι γειτωνες

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Δηλαδή στον Εβρο και στη καρδιτσα είναι πιο καλά από το Πόρτο ράφτη και την. Παλληνη? Δεν νομιζω. Η Αθήνα κερδίζει την επαρχία με ευκολία. Εγώ επαρχία θα ήθελα μονο να έχω κάνα χοτελι σε καμία μυκονο Πάρο Σαντορίνη, να κονομαω, και το χειμώνα να ταξιδεύω με το γκομενάκι σε εξωτικούς προορισμους, όλη η άλλη επαρχία είμαι καμμένη γη
Εχεις παει πορτο ραφτη τωρα τελευταια? Τιγγα στην πολυκατοικια! Παραλια Αγ. Σπυριδονα/Αυλακι για να φτασεις στο νερο πρεπει να σπρωχνεσαι με 5000 ατομα. Αμε θες μπανακι μανακι χωρις ζορια απο Αναβυσο και κατω

fatasstits

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
504
Πόντοι
81
Μένω χρόνια Αθήνα στο κέντρο. Μεγάλωσα Θράκη. Ξεκάθαρα λέω όχι στην αποκέντρωση. Το ελληνικο σύστημα δεν είναι για αποκέντρωση. Αν δεν υπάρχει κεντρική κυβερνηση να ελεγχει την περιφέρεια, η Θράκη και πολλές περιφέρειες θα ήταν τριτοκοσμικές. Μόνο η Κρήτη έχει σοβαρή τοπική πολιτική κουλτούρα.

Isidoro$

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2021
Κριτικές
9
Like
3.648
Πόντοι
456
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Ειπαμε χρειαζονται ενεργειες για να γινει αποκεντρωση. Ετσι οπως ειναι τα πραγματα, με σοβαρες ελλειψεις, δεεεεεεν. Σκεψου μονο οτι κοψιμο να σε πιασει στο χωριο, μεχρι να σε φερουν Αθηνα, εχεις τιναξει τα πεταλα.
Οσο για γκομενες και γαμησια, αμα εισαι γλυκοτσουτσουνος και πετιμεζοκαβλης και στην κωλοπετινιτσα να πας θα γαμησεις. Αμα εισαι απο αυτους που τους εχουν χεσμενους οι γυναικες, και Κωλονακι κεντρο να σε στησουνε, με το πουτσο στο χερι θα μεινεις

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.745
Πόντοι
2.306

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.068
Πόντοι
1.056
Η Ελλάδα χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.
ο πλανητης ολος πες καλυτερα. ηλιακη καταιγιδα και καταστροφη καθε ηλεκτρικου και αποτομη επιστροφη σε παλιους αιωνες. κυνηγι, ψαρεμα, γεωργια, κτηνοτροφια, φυση... οσοι απομεινουν βεβαια....

• Like
Αντιδράσεις: cool11

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
ο πλανητης ολος πες καλυτερα. ηλιακη καταιγιδα και καταστροφη καθε ηλεκτρικου και αποτομη επιστροφη σε παλιους αιωνες. κυνηγι, ψαρεμα, γεωργια, κτηνοτροφια, φυση... οσοι απομεινουν βεβαια....
Και χωρις Αθηνα? Που θα βρισκουμε γκομενες ρε γμτ?

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Ειπαμε χρειαζονται ενεργειες για να γινει αποκεντρωση. Ετσι οπως ειναι τα πραγματα, με σοβαρες ελλειψεις, δεεεεεεν. Σκεψου μονο οτι κοψιμο να σε πιασει στο χωριο, μεχρι να σε φερουν Αθηνα, εχεις τιναξει τα πεταλα.
Ναι αλλα αποκεντρωση σημαινει και ενισχυση των χωριων κλπ. Αν αυξηθει ο πληθυσμος μικροτερων οικισμων θα πρεπει να αποκτησουν και τις καταλληλες υποδομες οπως νοσοκομεια κλπ.

Εγω ειμαι ξεκαθαρα ΥΠΕΡ της αποκεντρωσης.
Δε γινεται να εχουμε μονο 1-2 μεγαλες πολεις στην ελλαδα και ολα τα αλλα να ειναι για το μπουτσο.
Επισης η Αθηνα εχει παραγινει μπουρδελο. Δε γινεται να θες μιαμιση ωρα να πας στη δουλεια καθε πρωι και μετα αλλο τοσο για να γυρισεις πισω.
Δε γινεται η Αθηνα να εχει μονο 3 γραμμες μετρο και αντιστοιχες πολεις του εξωτερικου να εχουν 9 γραμμες. Πως να μην ειναι μπουρδελο μετα?

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.068
Πόντοι
1.056
Και χωρις Αθηνα? Που θα βρισκουμε γκομενες ρε γμτ?
σαν αντρας εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να επιβιωσεις. θα ερχοντε αυτες απο μονες τους. δες το σοου του bear grylls και θα καταλαβεις

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Ναι αλλα αποκεντρωση σημαινει και ενισχυση των χωριων κλπ. Αν αυξηθει ο πληθυσμος μικροτερων οικισμων θα πρεπει να αποκτησουν και τις καταλληλες υποδομες οπως νοσοκομεια κλπ.

Εγω ειμαι ξεκαθαρα ΥΠΕΡ της αποκεντρωσης.
Δε γινεται να εχουμε μονο 1-2 μεγαλες πολεις στην ελλαδα και ολα τα αλλα να ειναι για το μπουτσο.
Επισης η Αθηνα εχει παραγινει μπουρδελο. Δε γινεται να θες μιαμιση ωρα να πας στη δουλεια καθε πρωι και μετα αλλο τοσο για να γυρισεις πισω.
Δε γινεται η Αθηνα να εχει μονο 3 γραμμες μετρο και αντιστοιχες πολεις του εξωτερικου να εχουν 9 γραμμες. Πως να μην ειναι μπουρδελο μετα?
Φιλε αν θες πιστεψε το, ειχα κανα 8αρι χρονια να κατεβω Συνταγμα/Ομονοια. Κατεβηκα πριν 10 ημερες μονο για να παρω μια οθονη απο Cosmodata. Eιμαι μολις 20 χιλ απο κεντρο, αλλα ουτε ζωγραφιστο δεν το θελω. Απο Σταυρο Αγιας Παρασκευης μεχρι Σουνιο, δεν εχω προβλημα, στειλε με 10 φορες την ημερα, αλλα προς κεντρο με τιποτα

0-100RealSlow

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2023
Like
9
Πόντοι
0
Ωραίο θέμα. Εγώ παίδες είμαι ξεκάθαρα υπέρ. Μετά από γαμισάκι, δέν υπάρχει τίποτε στόν κόσμο από τό νά αράξεις κάτω από έναν πλάτανο καί νά νιώθεις τήν δροσιά αυτού τού ιερού δένδρου. Άλλη ζωή. Ποιό κέντρο, νέφος καί κίνησι...

Δεύτερον, ρίξ'τε μία ματιά τί έχουν οι αγρότες σε κινητά καί ακίνητα, δέν κακοπερνάνε. Οκ, έχει ζόρι, αλλά σίγουρα καλλίτερα από πολλούς στήν πόλη πού τρέχουν όλη μέρα γιά έναν μαλάκα εκμεταλευτή εργοδότη γιά φραγκοδίφραγκα. Βάλε ενοίκιο καί κανα δυό παιδιά να τρέχουν.

Η αποκέντρωσις βεβαίως, απαιτεί εθνικό σχεδιασμό μεγάλου βεληνεκούς, ώστε τα χωριουδάκια να γεμίσουν κόσμο καί νέες υποδομές.

Αλλά τί τό συζητάμε όμως... Εδώ καίγονται, πνίγονται, σκοτώνονται τα παιδιά τους από τήν αδιαφορία καί διαφθορά τών πολιτικών μαφιών που κυβερνούν και δέν ανοίγη ρουθούνι.

Καλή μας χώνεψη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom