Νέα

Χρειάζεται αποκέντρωση η Ελλάδα; Είστε υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της αποκέντρωσης ??

• Υπέρ

Ψήφοι: 49 86,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 8 14,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    57

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
πολυ ωραιο θεμα μαγκες ! Πιστευω ότι απασχολεί πολύ κόσμο γιατι έτσι κι αλλιως ο νεοέλληνας ταξιδευει συχνοτατα  εσωτερικό  και κανει αυθόρμητα τις σκεψεις και τις συγκρισεις επαρχία ή πόλη?
Οι παρατηρήσεις μου ειναι 2:
1ον. μην περιμενει κανείς τίποτε το ιδιαίτερο απο το κρατος...έτσι κι αλλιώς όλες οι αλλαγές απο τον κόσμο νομίζω γίνονται σιγά σιγά...
Αν οι συνθήκες ωριμάσουν κάποια πράγματα γίνονται.Έτσι κι αλλιώς κι ένας κρατικός εκπρόσωπος να υπηρχε  στη συζήτηση θα έλεγε πχ ότι τα ίδια λεφτά παίρνει ένας δημόσιος Υπάλληλος παντού *συν για κάποιους επίδομα παραμεθορίου) αλλα τα ενοίκια και το λοιπό  κόστος ζωής είναι φτηνότερο στην επαρχια.ΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ στην επαρχια.
2η παρατήρηση.Για τον καθένα αναλογα την παιδεία του και κάποια άλλα πράγματα, το τι είναι επαρχία είναι διαφορετικό.
Π.Χ. για έναν άνθρωπο που δεν ξερει με τίποτε τι σημαίνει επαρχία πολύ πιθανόν και μια πόλη όπως η Βεροια να είναι χωριό....για κάποιον άλλον  η Βέροια είναι μια μικρή Αθήνα.
Θέλω απλα να πω και το τι εννοεί ο καθένας επαρχία έχει μεγάλη ποικιλία.

Υ.Γ.
περι μουνιού...εννοείται πως σε πόλεις κάτω των 30 χιλ κατοίκων είμαστε όλοι μια οικογένεια...πρωην νυν και επομενοι...παντρεμενοι παντρεμενες χωρισμενοι και λοιπα είμαστε όλοι μια ωραια ατμοσφαιρα...  :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπισα στην επαρχια ειναι οτι μου λειπει η ανωνυμια που ειχα οταν ζουσα στην Αθηνα. Εδω οι παντες ξερουν τα παντα για ολους. Η ετσι νομιζουν.....

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
ακριβώς όπως το είπε ο φίλος...λείπει η ανωνυμία...ακούστε ένα συνηθισμένο παραδειγμα συζητησης... ένας τύπος με γνωρίζει φατσικά και βρισκόμαστε στην ίδια παρέα για καφέ...και αφού συστηθήκαμε αρχίζει...
-α! εσυ δεν είσαι που τα τα έχεις με την ταδε που τα ειχε με τον ταδε και τωρα παντρευτηκε την ταδε που παλια έβγαινε με τον άλλον κλπ.(και ο τύπος ας πούμε ειναι σοβαρότατος και νομίζει ότι δεν είπε κάτι κακό) χαλαρά...

Αυτό το σκηνικο..διανθισμενο με φοβερές λεπτομερειες για τους πάντες  είναι το κλασικο της ελληνικής επαρχίας...χαλαρά... :think:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Υπερ στο να διωξουν τους συνταξιουχους για να φτυνηνει λίγο η ζωη στην Αθηνα  :2funny:

Δυσκολα παντως ενας ξενος να ζησει απο την τοπικη κοινωνια της νεας του κατοικιας δλδ τι δουλεια θα κανει??? γιατι αν ανταγωνιζεται κανα ντοπιο μαυρο φιδι που τον εφαγε !!!!

Εδω συνοικια στην Αθηνα αλλαζεις και σε πρηζουν απο που εισαι και αν εισαι ντοπιος κλπ κλπ κλπ!!

ΥΓ Και στην Αθηνα αν μενεις πχ στο βυρωνα και βγεις στο δρομο σε ξερουν ολοι , απλα χτυπας μια Γλυφαδα για ανωνυμια 

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
ένα άλλο θέμα που ίσως χτυπήσει αμέσως μετά λόγω συγκηρίας στην παγκόσμια κατάσταση είναι η εργασία από το σπίτι.
Ίσως η εποχή που το σπίτι θα είναι ένα business domain δεν είναι μακριά πολύ.
Εκεί θα είναι και το breakthrough για να την κάνουμε.
(Οι συνθήκες προσβασιμότητας απαιτούνται και πάλι)

[size=18pt]6 6 6[/size]

το 666ο μύνημα μου.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
Επαναφέρω το θέμα στην πρώτη γραμμή.Να ακούσουμε καμιά νέα άποψη.... :) :)

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
 Υπερ στο να διωξουν τους συνταξιουχους για να φτυνηνει λίγο η ζωη στην Αθηνα  :2funny:

Δυσκολα παντως ενας ξενος να ζησει απο την τοπικη κοινωνια της νεας του κατοικιας δλδ τι δουλεια θα κανει??? γιατι αν ανταγωνιζεται κανα ντοπιο μαυρο φιδι που τον εφαγε !!!!

Εδω συνοικια στην Αθηνα αλλαζεις και σε πρηζουν απο που εισαι και αν εισαι ντοπιος κλπ κλπ κλπ!!

ΥΓ Και στην Αθηνα αν μενεις πχ στο βυρωνα και βγεις στο δρομο σε ξερουν ολοι , απλα χτυπας μια Γλυφαδα για ανωνυμια 
ποιοι σε ρωτανε? οι αλλοδαποι?

OP
OP
A

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλοι καλο ειναι να αλλαξετε λιγο εντυπωση για την επαρχια.μερικοι νομιζουν οτι ειναι στο 1950 ακομα,ενταξει στις περισσοτερες επαρχιακες υπαρχουν ακομα υποσθοδρομικοι,αλλα οχι σε τετοιο βαθμο.

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
Είμαι  κατά.Ο,τιδήποτε  μπορεί να κάνει το κεντρικό κράτος δεν πρέπει να περνάει στα χέρια της  Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει απύθμενη διαφθορά σε έκταση  που δεν μπορεί να φανταστεί  κανένας. Όλοι οι αμόρφωτοι στους δήμους  τρώνε με δέκα κουτάλια. Να γίνουν  τώρτα συγχωνεύσεις δήμων και νομαρχιών. Ίσως να καταργηθεί και ο ένας από τους δύο  βαθμούς ΤΑ αν ισχυροποιηθούν οι περιφέρειες. Ηλεκτρονικός έλεγχος και καταγραφή όλων των δαπανών τους με ταυτόχρονη δημοσίευση  στο  WEB. Επιπλέον κατάργηση  δημοτικών ραδιοφώνων (ή λειτουργία τους  με εθελοντές και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων)  και διαδημοτικών συνδεσμων που  δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο χρήματα και προβολή στουσ  διαχειριστές τους. Κατάργηση των άχρηστων κρατικών  οργανισμών και φορέων και  υπουργείων (ΜΑΘΡΑ, Ναυτιλίας).Ενοποίηση  ταμείων. Συγχωνεύσεις  νοσοκομείων  (ενιαία περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από ταμεία), σχολείων και άλλων υπηρεσιών. Κατάργηση Αγρφοφυλακής(!). Ουσιαστικό κοινωνικό κράτος, ενίσχυση φορέων πολιτισμού με διαφάνεια και κριτήρια. Πόθεν  έσχες σε όλους  τους  διατελέσαντες  δημοτικούς συμβούλους. Κανένας να μη μπορεί να εκλέγεται πάνω από 2 τετραετίες στην ίδια  θέση. Ασυμβίβαστο διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας και εκλεγμένου. Τα είπα και ησύχασα.

Μπράβω σου, καλά τα λες και θελουν τετοιες  καταγγελίες
Διαφωνώ μονο σε αυτό: Τα είπα και ησύχασα

riderer

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπισα στην επαρχια ειναι οτι μου λειπει η ανωνυμια που ειχα οταν ζουσα στην Αθηνα. Εδω οι παντες ξερουν τα παντα για ολους. Η ετσι νομιζουν.....

Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό.

Κι αν δεν ξέρουν βγάζουν τα δικά τους.

Κατά τ'άλλα πολύ καλύτερα επαρχία από Αθήνα.Αλλά το ιδανικό επαρχιακό μέρος διαφέρει για τον καθένα μας.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
ακριβώς όπως το είπε ο φίλος...λείπει η ανωνυμία...ακούστε ένα συνηθισμένο παραδειγμα συζητησης... ένας τύπος με γνωρίζει φατσικά και βρισκόμαστε στην ίδια παρέα για καφέ...και αφού συστηθήκαμε αρχίζει...
-α! εσυ δεν είσαι που τα τα έχεις με την ταδε που τα ειχε με τον ταδε και τωρα παντρευτηκε την ταδε που παλια έβγαινε με τον άλλον κλπ.(και ο τύπος ας πούμε ειναι σοβαρότατος και νομίζει ότι δεν είπε κάτι κακό) χαλαρά...

Αυτό το σκηνικο..διανθισμενο με φοβερές λεπτομερειες για τους πάντες  είναι το κλασικο της ελληνικής επαρχίας...χαλαρά... :think:

λάθος φίλους κάνεις...η επαρχία έχει και παιδιά σπαθί.

Επισκέπτης
λάθος φίλους κάνεις...η επαρχία έχει και παιδιά σπαθί.

Εγω δεν ειπα οτι δεν εχει καλα ατομα στην επαρχια. Αντιθετως εδω οι σχεσεις ειναι πιο "ντομπρες". Αλλα εδω δεν εισαι "ανωνυμος" οπως σε μια μεγαλη πολη.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις τι εννοω.
Δινουμε ραντεβου σε μεζεδοπωλειο της περιοχης με ηλεκτρολογο να πιουμε τα κρασια μας. Και ο τυπος λεει : Μαλακες οταν λεμε 10 το εννοουμε μη με στησετε και περασει κανας μηχανικος και με δει να καθομε μονος και να πινω κρασι. Θα με περασει για αλκοολικο και αντε να παρω δουλειες μετα.
Εγω οταν εμενα στην Αθηνα, αραζα οπου γουσταρα επινα τις μπυρες μου και οτι αλλο εκανα κεφι και εκανα παρεα με ολο το περιθωριο. Δεν ειχα κανενα προβλημα να ειμαι παρταλι στην πλατεια Εξαρχειων, στην Ομονοια ή στη Βαθης. Εδω πρεπει να προσεχεις καποια, πραγματα καποιους κανονες. Τουλαχιστον μεχρι να παρουν χαμπαρι οτι δεν εισαι μαλακας. Ακομα και σε χωριο να μενεις που βαζουν δεντρα, υπαρχουν κανονες που δεν πρεπει να παραβεις. Οποιος καταλαβε καταλαβε.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Αν επιτρεπεται Παραλιμνιε, πηγες στο μερος απο το οποιο -ενδεχομενως- καταγεσαι ή σε μερος ασχετο με καταγωγες για λογους ανωτερους της θελησεως σου;

OP
OP
A

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια σε ολα τα μερη εχει και μαλακες και καλους.ασχετα που οι περισσοτεροι σε ολα τα μερη ειναι μαλακες.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Oυτε για πλακα δεν θα γινει αποκεντρωση στην Ελλαδα. Απο την Επανασταση και μετα το εχουμε παρει το μηνυμα

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Είμαι  κατά.Ο,τιδήποτε  μπορεί να κάνει το κεντρικό κράτος δεν πρέπει να περνάει στα χέρια της  Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει απύθμενη διαφθορά σε έκταση  που δεν μπορεί να φανταστεί  κανένας. Όλοι οι αμόρφωτοι στους δήμους  τρώνε με δέκα κουτάλια. Να γίνουν  τώρτα συγχωνεύσεις δήμων και νομαρχιών. Ίσως να καταργηθεί και ο ένας από τους δύο  βαθμούς ΤΑ αν ισχυροποιηθούν οι περιφέρειες. Ηλεκτρονικός έλεγχος και καταγραφή όλων των δαπανών τους με ταυτόχρονη δημοσίευση  στο  WEB. Επιπλέον κατάργηση  δημοτικών ραδιοφώνων (ή λειτουργία τους  με εθελοντές και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων)  και διαδημοτικών συνδεσμων που  δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο χρήματα και προβολή στουσ  διαχειριστές τους. Κατάργηση των άχρηστων κρατικών  οργανισμών και φορέων και  υπουργείων (ΜΑΘΡΑ, Ναυτιλίας).Ενοποίηση  ταμείων. Συγχωνεύσεις  νοσοκομείων  (ενιαία περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από ταμεία), σχολείων και άλλων υπηρεσιών. Κατάργηση Αγρφοφυλακής(!). Ουσιαστικό κοινωνικό κράτος, ενίσχυση φορέων πολιτισμού με διαφάνεια και κριτήρια. Πόθεν  έσχες σε όλους  τους  διατελέσαντες  δημοτικούς συμβούλους. Κανένας να μη μπορεί να εκλέγεται πάνω από 2 τετραετίες στην ίδια  θέση. Ασυμβίβαστο διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας και εκλεγμένου. Τα είπα και ησύχασα.
ετσι ετσι

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Σαφέστατα υπέρ.Το πολύ σε 5 χρόνια θα έχω φύγει από την μπουρδελοπόλη,και θα πάω να ζήσω σε μια όμορφη επαρχιακή πόλη...όπως το ονειρευόμουν πάντα.Ηδη έχει δρομολογηθεί.Δεν θα βλέπω πολύ την ΑΕΚ,αλλά δεν μπορείς να έχεις κ την πίττα ολόκληρη κ τον σκύλο χορτάτο :headbang:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.722
Πόντοι
22.785
ιπερ.....

Stories