george234, να σου πω την αλήθεια, σε αυτή τη σχέση έδινες τα πάντα και δεν ήσουν ο εαυτός σου. Η γυναίκα σου ήταν πολύ μαλακισμένη και εγωίστρια, γι'αυτό ήρθαν έτσι τα πράγματα. Όμως δεν πρέπει να συμβιβάζεις τα θέλω σου για κανέναν. Δε μιλούσες, ανεχόσουν τα καπρίτσια της, δεν έφερνες αντίσταση στις μαλακίες τις δικές της και των γονιών της. Έτσι της έδινες άνοιγμα και χώρο να χύνει το δηλητήριό της. Να ξέρεις ότι το "όλα για σένα" είναι ανθυγιεινο, δεν είναι δήλωση αγάπης, αν και πολλοί έτσι το θεωρούν. Το όλα για σένα δε σημαίνει ότι εγώ δεν έχω δικές μου προτιμήσεις, πράγματα που θέλω και δεν επιτρέπω να μου τα στερούν.
Και πιστεύω ότι είναι πολύ φυσικό που κατέληξε στη βία όλο αυτό. Μούγγα-μούγγα, κάποια στιγμή έπρεπε να ξεσπάσεις και μόνο έτσι γινόταν. Το καταλαβαίνω απόλυτα και δεν το θεωρώ ούτε απαράδεκτο, ούτε αδικαιολόγητο. Είναι όντως λάθος, αλλά πιο πολύ λάθος ήταν ότι δε μιλούσες, ότι δεν έλεγες "εδώ βάζω όριο, δεν κάνω ό,τι θέλετε εσείς".
Αυτά δε σου τα γράφω για να σε κατηγορήσω, ούτε για να σε παρηγορήσω. Τα γράφω σε περίπτωση που θέλεις να ακούσεις μια άλλη άποψη. Αν θες κράτησε αυτό που σου λέω για το μέλλον, γιατί σίγουρα μέλλον θα υπάρξει. Υπόψιν ότι δεν εννοώ να γίνεις αυταρχικός και εγωιστής, εννοώ να ζητάς δικαιοσύνη και διάλογο στις σχέσεις σου (αυτό με τα παιδιά πχ, δεν μπορεί μόνο ο ένας να είναι η μπέιμπι σίτερ). Να σέβεστε ο ένας την προσωπικότητα του άλλου. Αυτό δεν είχες πριν απ'ό,τι καταλαβαίνω, γιατί εσύ δεν έδειχνες την προσωπικότητά σου όσο περνούσε ο καιρός, και η άλλη έχανε το σεβασμό της για σένα γι'αυτό.
Το πόσο μαλακισμένη είναι η πρώην σου είναι πολύ μεγάλο θέμα, αλλά μια και τα λέω αυτά σε σένα προτίμησα να επικεντρωθώ σε σένα, ίσως σου φανούν χρήσιμα αυτά που λέω. Δεν είναι σε καμία περίπτωση επίθεση, ούτε λέω ότι έκανες κάτι κακό. Ανθρώπινα είναι αυτά.
Πωωω, πολύ μεγάλο έγινε το ποστ, έκθεση έχω να γράψω από το σχολείο