…
Δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήταν τόσο πολλά και σημαντικά τα πλεονεκτήματα της περιτομής, που έλεγα γιατί δεν πάμε όλα τα μωρά αγοράκια να τους κάνουμε, ανεξαρτήτως φίμωσης!!! Τελικά κάτι ξέρουν άλλοι λαοί που το έχουν ως έθιμο (κυρίως θρησκευτικό, όπως Μουσουλμάνοι και Εβραίοι). Ένα που θυμάμαι, που νομίζω κάποιος ήδη το ανέφερε είναι ότι ελαχιστοποιούνται κατά πολύ οι πιθανότητες να κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο νόσημα, συμπεριλαμβανομένου και του AIDS.
Ποια ακριβώς είναι τα «πολλά και σημαντικά τα πλεονεκτήματα της περιτομής»; Αυτό μου θυμίζει τη λεγόμενη «Αμερικάνα» εγχείριση που έκαναν παλιότερα στα μωρά παιδιά και τους αφαιρούσαν αμυγδαλές και κρεατάκια με τη μία όταν ήταν μικρά. Απλά τους ήρθε τους Αμερικάνους γιατρούς να τα αφαιρούν επειδή δεν έβρισκαν χρήση για αυτούς τους αδένες (ήθελαν να βγάλουν και κάνα φράγκο) και το πέρασαν σαν μόδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Μετά από μερικά χρόνια αντιλήφθηκαν ότι οι αμυγδαλές τουλάχιστον ήταν απαραίτητες (εκτός και αν είχαν κάποιο πρόβλημα) και σταμάτησαν να τις βγάζουν. Έτσι λοιπόν και με την περιτομή. Επειδή δε μπορούμε να αντιληφθούμε αν έχει κάποια χρησιμότητα το «πετσάκι» δεν πάει να πει ότι θα αρχίσουμε να το κόβουμε και αβέρτα.
Το ότι το κάνουν Μουσουλμάνοι και Εβραίοι δε μας αφορά, γιατί είναι ένα έθιμο που επιβλήθηκε για λόγους υγείας. Ας σκεφτούμε μόνο την περιοχή όπου ζούσαν, με όλη τη ζέστη και τη σκόνη αλλά με τις τότε συνήθειες πλυσίματος. Είναι λογικό λοιπόν για εκείνους τους λαούς και εκείνες τις περιοχές να ήταν απαραίτητο. Το ότι το κάνουν από τους αρχαίους καιρούς δε μας λέει τίποτα, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να φοράνε οι γυναίκες φερετζέ απλά και μόνο επειδή οι Μουσουλμάνοι το κάνουν από τα αρχαία χρόνια.
Στη σημερινή εποχή στην Ευρώπη που μένουμε με τις τωρινές συνθήκες υγιεινής το «πετσάκι» προστατεύει γιατί δεν αφήνει την άκρη του πέους εκτεθειμένη. Ρωτήστε δερματολόγο.
Δεύτερον: Ο αδελφός μου είχε πρόβλημα, το οποίο φυσικά δεν γνωρίζα, (ίσως ως αγόρι να τα είχε πει με τον πατέρα μου ή με κανέναν), και επειδή πονούσε φρικτά πέρασε μεγάλο μέρος της εφηβικής ζωής του έχοντας αποτυχημένες σεξουαλικές επαφές. Μην πιάσω τα ψυχολογικά προβλήματα που του δημιούργησε αυτό, άντρες είστε καταλαβαίνετε φαντάζομαι. Μέχρι με ναρκωτικά είχε μπλέξει. Ευτυχώς βρέθηκε μια κοπέλα που τον αγάπησε αρκετά, και τον πίεζε έντονα να δει γιατρό και να κάνει κάτι, χωρίς να τον αγχώνει όμως κιόλας. Έτσι πήγε κι έκανε περιτομή γύρω στα 21-22 εκεί γύρω... Τις πρώτες μέρες τον άκουγα από το δωμάτιό του να κλαίει και τον λυπόταν η ψυχή μου, πρέπει να έχει φρικτούς πόνους. Όμως μετά η ζωή του άλλαξε. ΆΡχισε να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή, κι όλα έστρωσαν. Δεν προλαβαίναμε τις γκόμενες μετά... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!!
Κρίμα για αυτό που έπαθε ο αδερφός σου, αλλά πάλι μου φαίνεται τραβηγμένο να τα έπαθε όλα αυτά από φίμωση. Σε περίπτωση φίμωσης η περιτομή είναι απαραίτητη, αλλά το παράδειγμα του προβλήματος του αδερφού σου δε μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα υπέρ μιας μή απαραίτητης (από ιατρικής άποψης) περιτομής.
Τρίτον: Μετά τα επιστημονικά, να σου απαντήσω και ως γυναίκα, μια και - λογικό είναι! - αυτό σε καίει τώρα. Η γνώμη μου είναι πως είναι ωραιότατο, καθαρότατο, κάνει καλύτερη "επαφή", και είναι πιο ελκυστικό και βολικό στον στοματικό έρωτα. Οι Ελληνίδες έχουν συνηθίσει στα μη περιτετμημένα πέη, επειδή εδώ δεν πολυσυνηθίζεται η περιτομή, και έτσι δεν τις "χαλάει". Σ' άλλες χώρες το θεωρούν έως και αηδιαστικό το πέος με το πετσάκι. Θυμάμαι ολόκληρο επεισόδιο του Sex & the city που οι 4 γκόμενες που πρωταγωνιστούσαν, έκραζαν έναν τύπο επειδή δεν είχε περιτομή και μιλούσαν με τις πιο αηδιασμένες γκριμάτσες που μπορείς να φανταστείς για το πέος του. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί όλοι στις τσόντες έχουν περιτομή...
Στις τσόντες έχουν περιτομή λόγω μόδας. (βλέπε παραπάνω για Αμερικάνικες μόδες). Στο Sex & the City ουσιαστικά ειρωνεύονταν την κατάσταση στην οποία στην Αμερική σήμερα τα απερίτμητα πέη τους φαίνονται αηδιαστικά. Δεν το προέβαλαν σαν το στάνταρ που θα έπρεπε να ακολουθούν όλοι, ας μη λαμβάνουμε το λάθος μήνυμα.
Το ίδιο πρόβλημα διαπραγματεύτηκε και μια σειρά επεισοδίων του Nip/Tuck, στην οποία ένας πιτσιρικάς έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να κάνει περιτομή μόνος του για να μην τον κοροϊδεύουν στο σχολείο!
Παρεμπιπτόντως, στην Ευρώπη ΔΕ θεωρείται αηδιαστικό το απερίτμητο πέος, γιατί απλά δεν έχει εξαπλωθεί πολύ η μόδα της Αμερικής.
Με τον ίδιο τρόπο τα ξυρισμένα μουνιά στις τσόντες δεν εμφανίζονταν συχνά τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές του ’80. Απλά είναι μια μόδα. Αλλά άλλο το να ξυρίζεις το μουνί ή τα αρχίδια σου και άλλο να κάνεις εγχείριση που δεν τη χρειάζεσαι.