Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Μηνύματα
- 8.385
- Like
- 10.926
- Πόντοι
- 3.556
Ο περισσότερες επιχειρήσεις βολεύονται με έτοιμες λύσεις παραδοσιακής μορφής (μη ΑΙ). Για παράδειγμα, δεν βλέπω το λόγο που ένας ξενοδόχος θα έπαιρνε προγραμματιστή αντί ενός από αυτά τα software:Ολες οι ετοιμες λυσεις ειναι για επιπεδα πολυπλοκοτητας 1-30 και για συνηθως επαναλαμβανομενες πρακτικες. Για σοβαρα εργα πολυπλοκοτητας 31-100 αυτη τη στιγμη οι προγραμματιστες ειναι πολλα επιπεδα επανω και η μονη λυση για τις εταιριες.
Το βασικο ερωτημα ειναι ενα: Απο τα εργα πολυπλοκοτητας 1-100 μεχρι ποια θα μπορει η ΑΙ σε 10 χρονια να επιλυει; Αν φτασει πχ το 70-80 τοτε πολλοι προγραμματιστες θα μεινουν χωρις δουλεια. Αν μεινει στο 30-40 μικροτερο το κακο. Ουτως η αλλως οι περισσοτεροι προγραμματιστες σπανια ασχολουνται με εργασιες και εργα πολυπλοκοτητας εως 30, οι οποιες δεν παιρνουν πανω απο 1-3 ωρες δουλειας για να γινουν. Αν ξεπερασει το 70-80 και φτασει το 100 η και παραπανω, τοτε θα μιλαμε για τεραστια νοημοσυνη που ισως να μπορει να βρει λυσεις σε θεμελιωδη προβληματα της ανθρωποτητας.Ο περισσότερες επιχειρήσεις βολεύονται με έτοιμες λύσεις παραδοσιακής μορφής (μη ΑΙ). Για παράδειγμα, δεν βλέπω το λόγο που ένας ξενοδόχος θα έπαιρνε προγραμματιστή αντί ενός από αυτά τα software:
Hotel Management Software
Ε λοιπόν, καθώς αναπτύσσεται η ΑΙ, πιστεύω ότι οι κατασκευαστές αυτών των software θα αρχίσουν να προσθέτουν σταδιακά ΑΙ στα software τους. Ο πρώτος που θα το κάνει εξαναγκάζει και όλους τους άλλους. Οπότε και πάλι οι επιχειρήσεις έτοιμες λύσεις θα προτιμάνε αλλά με ΑΙ μέσα. Ο προγραμματιστής θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Αν δεν το κάνει, το μερίδιο της πίτας που του μένει είναι λίγο, νομίζω.
εμ εδω πρωτα φτασαμε στο φεγγαρι και μετα απο 30 χρονια καταφερε μηχανη να κερδισει στο σκακι τον ανθρωπο και μερικοι κανουν ουαου χωρις να εχουν ιδεα τι αλλα παιζονται απο πισω και τι μπορει να φτασει σε 100 χρονια. καθε εποχη νομιζει οτι το εχει "τερματισει" και καλυτερα δε γινεται...Το μεγαλο προβλημα των εργων πληροφορικης ειναι οτι πρεπει να σπανε σε μικρα κομματια, να γινονται βημα-βημα και συνεχεια να γινονται αναπροσαρμογες, κλπ και ολο αυτο χωρις να βαλουμε μεσα τα errors και τα bugs στο παιχνιδι. Αν βαζαμε τα εργα πληροφορικης σε κλιμακα απο 1 - 100 αναλογα την πολυπλοκοτητα και τη δυσκολια, πχ 1 ειναι η μετονομασια 1000 αρχειων σε εναν φακελο και 1000 ειναι η κατασκευη της μηχανης του google, αυτη τη στιγμη το ΑΙ μπορει να φερει εις περας μονο μεχρι την κλιμακα 1-30, τα 1-10 ισως μονο του με ενα prompt, τα 11-20 με καποιες διευκρινισεις και περισσοτερες οδηγιες και τα 20-30 με διαρκη και επιπονη καθοδηγηση απο εμπειρο χρηστη. Απο κει και πανω η πολυπλοκοτητα εκτοξευεται και ειναι αδυνατο να ανταποκριθει το ΑΙ αλλα και ο προγραμματιστης να καθησει να προσπαθησει να δωσει στη μηχανη να καταλαβει τι θελει, γιατι η μηχανη ποτε δε θα αποκτησει πληρη εικονα του εργου. Παντα η μηχανη θα εστιαζει σε 1-2 κομματια του παζλ και δεν ειναι δυνατο να μπορει να δει ολο το παζλ οπως κανει ενας προγραμματιστης.
Αν μπορεσουν και φτιαξουν μηχανες που να μπορουν να αφοσιωνονται σε ενα εργο και να αποκτουν πληρη εικονα του πως δουλευει, τοτε μιλαμε για εντελως αλλο επιπεδο και θα χαρω να το δω γιατι θα σημαινει οτι θα μπορουν να λυσουν και δυσκολα προβληματα της ανθρωποτητας.
Ολες οι ετοιμες λυσεις ειναι για επιπεδα πολυπλοκοτητας 1-30 και για συνηθως επαναλαμβανομενες πρακτικες. Για σοβαρα εργα πολυπλοκοτητας 31-100 αυτη τη στιγμη οι προγραμματιστες ειναι πολλα επιπεδα επανω και η μονη λυση για τις εταιριες.
Ισως αυτο να αλλαξει γρηγορα, κανεις δεν ξερει. Σιγα-σιγα οι μηχανες θα τρωνε ολο και περισσοτερο απο το ευρος (η "την πιτα") πολυπλοκοτητας το οποιο μπορουν να επεξεργαστουν και το 1-30, να γινει 1-40, 1-50, 1-60 κλπ και να στριμωχνουν σιγα σιγα την εργασιακη ευχερεια των προγραμματιστων.
Η νοημοσύνη της ΑΙ άνετα θα ξεπεράσει αυτή του μέσου ανθρώπου, γιατί για κάθε εφαρμογή θα έχουν δουλέψει πολλά μυαλά με νοημοσύνη ανώτερη του μέσου όρου, η απόδοση είναι σταθερή και δεν επηρεάζεται από ψυχικές καταστάσεις και υπάρχει και η δυνατότητα επεξεργασίας απείρως περισσότερων δεδομένων. Τώρα μέχρι πού μπορεί να φτάσει, άγνωστο προς το παρόν.Αν ξεπερασει το 70-80 και φτασει το 100 η και παραπανω, τοτε θα μιλαμε για τεραστια νοημοσυνη που ισως να μπορει να βρει λυσεις σε θεμελιωδη προβληματα της ανθρωποτητας.
Επεσήμανα ότι ο τύπος του video που ανέβασα δεν είναι σκάμερ, επειδή πολλοί λειτουργούν με στερεότυπα. Δεν τρώω τον παππά των normies, αλλά δεν τρώω και τον παππά πολλών από αυτούς τους web entrepreneurs που ενώ δεν είναι σκάμερς, παραφουσκώνουν τα νούμερά τους. Ιδίως αν έχουν επιτύχει κάποιου είδους αναγνώριση. Ο συγκεκριμμένος yomi denzel έβγαλε ένα 1Μ στα 21 του στο dropshipping σε λιγότερο από ένα χρόνο, κι έτσι τράβηξε την προσοχή των Forbes για την επιχειρηματικότητα του. Επίσης έκανε και μεταπτυχιακό στο Harvard. Η wikipedia του αφιέρωσε σελίδα.Λιγοι ειναι σκαμμερς να ξερεις περα απο τους απολυτως προφανεις.
Μη τρως το παππα των normies.
Ξερω πολλα ατομα (10-12) που εχουν πανω απο ενα εκατομμυριο ευρω στην ακρη και βγαζουν απο 200-500κ το χρονο online.
Αλλοι ζουν ντουμπαι αλλοι ειναι στο παγκρατι και κανουν βολτες στο αλσος.
Και αν τους δεις δε παει το μυαλο σου.
Διαβασε και τα σχολια, εκει που λεει για καμακι στη συναδελφισσα
Eχω μια συναδέλφισσα που την γουστάρω πολύ... Σκέφτομαι να βάλω το ChatGPT να προετοιμάσει το έδαφος με τίποτα έξυπνα... Το πρόβλημα είναι αν έχει βάλει κι αυτή το δικό της ChatGPT να μιλάει, μπορεί να κάνουν κατάσταση τα δυό τους και ο δικός μου να μου το κρατήσει κρυφό ή να βγάζουν τα μάτια τους πίσω απο την οθόνη μου και να μην παίρνω χαμπάρι... Δεν τα γουστάρω κάτι τέτοια...
Έχει βγει και ένα addon, το Merlin, που επιλέγεις ένα κείμενο που θέλεις και σου κάνει ό,τι του ζητήσεις με τη βοήθεια του chatGPT, όπως να σου δημιουργήσει μια απάντηση σε αυτό. Δυστυχώς προς το παρόν υπάρχει μόνο σε Chrome. Το χρησιμοποίησα στο ποστ σου και μου επέστρεψε την εξής απάντηση:Επεσήμανα ότι ο τύπος του video που ανέβασα δεν είναι σκάμερ, επειδή πολλοί λειτουργούν με στερεότυπα. Δεν τρώω τον παππά των normies, αλλά δεν τρώω και τον παππά πολλών από αυτούς τους web entrepreneurs που ενώ δεν είναι σκάμερς, παραφουσκώνουν τα νούμερά τους. Ιδίως αν έχουν επιτύχει κάποιου είδους αναγνώριση. Ο συγκεκριμμένος yomi denzel έβγαλε ένα 1Μ στα 21 του στο dropshipping σε λιγότερο από ένα χρόνο, κι έτσι τράβηξε την προσοχή των Forbes για την επιχειρηματικότητα του. Επίσης έκανε και μεταπτυχιακό στο Harvard. Η wikipedia του αφιέρωσε σελίδα.
Με βάση αυτά είναι αξιόπιστος, αλλά μέχρι αυτό το σημείο. Αφού πέτυχε την αναγνώριση, μπορεί να πουλάει παπάδες ο ίδιος, αν θέλει. Τώρα στα 26 λέει ότι έχει 50Μ. Σόρυ, αλλά είναι μεγάλο το ποσό και δεν είμαι υποχρεωμένος να τον πιστέψω, αν δεν έχω τρόπο να το εξακριβώσω.
Επίσης κι εγώ ξέρω αρκετούς web entrepreneurs που βγάζουν πολλά λεφτά. Πιστεύω ότι η πλειοψηφεία τους τα παραφουσκώνουν, γιατί από ένα σημείο και μετά, αν έχεις κάποια εμπειρία σε business, βλέπεις ότι δεν κολλάει το ποσό με το mindset.
Καταλαβαίνω την απορία σας και είναι σωστό να είστε κριτικοί όταν ακούτε για κάποιον που λέει ότι έχει κερδίσει μεγάλα ποσά χρημάτων. Ωστόσο, η αξιοπιστία του κάθε ατόμου πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα και όχι μόνο σε φήμες ή αμφιβολίες. Αν θέλετε να εξακριβώσετε το ποσό που ισχυρίζεται ο Yomi Denzel ότι έχει κερδίσει, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για την εταιρεία dropshipping που ιδρύσε και πώς ανέπτυξε το επιχειρηματικό του μοντέλο. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την αξιοπιστία του. Επίσης, να είστε προσεκτικοί σε όσους παραφουσκώνουν τα νούμερά τους, όμως πάντα πρέπει να γίνεται επικύρωση των δεδομένων πριν βγάλουμε συμπεράσματα.
Κατι που μου αρεσει στο ChatGPT ειναι πως οσο προχωραει η συζητηση, δειχνει να "μπαινει" ολο και περισσοτερο στο νοημα, δηλαδη κραταει μια προσωρινη μνημη της κουβεντας και δεν ειναι ενα απλο ερωτηση-απαντηση. Δηλαδη σε μια κουβεντα 10 ερωτοαπαντησεων, η 11η λαμβανει υποψη ολα οσα εχουν συζητηθει πριν, που ειναι εντυπωσιακο!Όποιος έχει την περιέργεια να μάθει σε γενικές γραμμές χωρίς πολλή τεχνική ορολογία πως λειτουργεί το ChatGPT:
Προσωπικά και πάλι ενώ καταλαβαίνω τις αρχές από πίσω, δεν έχω κατανοήσει πλήρως όλες τις λεπτομέρειες όπως πχ πως γίνεται το κείμενο που παράγει ο transformer να απαντάει εντός θέματος στο ερώτημα χωρίς να ξεφεύγει.
Σωστά, διατηρεί το context σε αντίθεση με άλλα AI, όπως πχ τη Siri.Κατι που μου αρεσει στο ChatGPT ειναι πως οσο προχωραει η συζητηση, δειχνει να "μπαινει" ολο και περισσοτερο στο νοημα, δηλαδη κραταει μια προσωρινη μνημη της κουβεντας και δεν ειναι ενα απλο ερωτηση-απαντηση. Δηλαδη σε μια κουβεντα 10 ερωτοαπαντησεων, η 11η λαμβανει υποψη ολα οσα εχουν συζητηθει πριν, που ειναι εντυπωσιακο!
Αυτο γίνεται γιατι εξομειωνει Αμερικανό.Κατι που μου αρεσει στο ChatGPT ειναι πως οσο προχωραει η συζητηση, δειχνει να "μπαινει" ολο και περισσοτερο στο νοημα, δηλαδη κραταει μια προσωρινη μνημη της κουβεντας και δεν ειναι ενα απλο ερωτηση-απαντηση. Δηλαδη σε μια κουβεντα 10 ερωτοαπαντησεων, η 11η λαμβανει υποψη ολα οσα εχουν συζητηθει πριν, που ειναι εντυπωσιακο!
πισω σου
Μπορεί να μου πει που είναι αυτός ο πουστης;
Εσυ γιατί τσιμπάς;πισω σου
ειμαι αυτος που σε γαμάει όταν ρωταςΕσυ γιατί τσιμπάς;
Είσαι πουστης ή περιπτεράς;
Ειδες τελικά που είσαι και πουστης και περιπτεράς;