Νέα

ChatGPT, νέα επανάσταση στο χώρο της πληροφορικής;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.418
Πόντοι
12.756
ειμαι αυτος που σε γαμάει όταν ρωτας

τι δεν καταλαβαινεις βρε αυτιστικε με πρόσβαση στο διαδικτυο ;

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.002
Πόντοι
1.011
Σε ένα καινούριο κινητό που πήρα πρόσφατα έχει μια εφαρμογή που τη λέει assistant και του ζητάς να κάνει πράγματα όπως να πάρει κάποιον τηλέφωνο, να ψάξει για κάτι στο google και άλλα! Η πρώτη φράση που του είπα ήταν "Fuck you"!!!
Και μου είπε ότι μπορεί να είναι ηλεκτρονικός ο βοηθός αλλά να μη βρίζω!!!
Θυμάστε τον Σταλόνε σε μια ταινία που το έβγαλαν απο την κατάψυξη και προκειμένου να βρει κωλόχαρτο έβριζε τα μηχανήματα για να του δώσουν κλίση? Έτσι μας κόβω και μας!!!
Τα μηχανήματα όλο και πιο έξυπνα και οι πληθώρα του κόσμου όλο και πιο παλαβοί και "τεμπέληδες"
Το τεμπέληδες έχει να κάνει ότι όταν συνηθίσεις σε όλες αυτές τις ευκολίες μετά ότι σε ζορίζει το παρατάς εύκολα! Όλα πρέπει να γίνονται έυκολα και γρήγορα

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.550
Πόντοι
216
Σε ένα καινούριο κινητό που πήρα πρόσφατα έχει μια εφαρμογή που τη λέει assistant και του ζητάς να κάνει πράγματα όπως να πάρει κάποιον τηλέφωνο, να ψάξει για κάτι στο google και άλλα! Η πρώτη φράση που του είπα ήταν "Fuck you"!!!
Και μου είπε ότι μπορεί να είναι ηλεκτρονικός ο βοηθός αλλά να μη βρίζω!!!
Θυμάστε τον Σταλόνε σε μια ταινία που το έβγαλαν απο την κατάψυξη και προκειμένου να βρει κωλόχαρτο έβριζε τα μηχανήματα για να του δώσουν κλίση? Έτσι μας κόβω και μας!!!
Τα μηχανήματα όλο και πιο έξυπνα και οι πληθώρα του κόσμου όλο και πιο παλαβοί και "τεμπέληδες"
Το τεμπέληδες έχει να κάνει ότι όταν συνηθίσεις σε όλες αυτές τις ευκολίες μετά ότι σε ζορίζει το παρατάς εύκολα! Όλα πρέπει να γίνονται έυκολα και γρήγορα

H κουλτουρα της ευκολιας.
Εχει αποχαυνωσει τους ανθρωπους.
Μαλακοποιηση εντελως.
Βολευει και το συστημα.
Θα εισαι ενας σκλαβος, θα κανεις οτι σου λενε, θα ζεις -αμα εισαι καλο παιδι- με τα διαφορα ....pass, και θα εχεις και ολα τα ηλεκτρονικα μπαμπαλα τριγυρω, και θα ζεις σαν χάνος!

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.827
1678823945021.png

Μπορεί να μου πει που είναι αυτός ο πουστης;
Ίσως αν χρησιμοποιήσεις το GPT-4 που είναι multimodal και υποστηρίζει και πολυμέσα. ;)

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.827
Μόλις χθες κυκλοφόρησε, το έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Λέγεται ότι θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω API και για ChatGPT Plus συνδρομές.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.739
Πόντοι
1.706
Έχει βγει και ένα addon, το Merlin, που επιλέγεις ένα κείμενο που θέλεις και σου κάνει ό,τι του ζητήσεις με τη βοήθεια του chatGPT, όπως να σου δημιουργήσει μια απάντηση σε αυτό. Δυστυχώς προς το παρόν υπάρχει μόνο σε Chrome.
Αν χρησιμοποιείς firefox έχει αρκετά, από ό,τι είδα, αλλά δεν τα έχω ψάξει ακόμα.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.827
Ένα πολύ καλό βίντεο από developer που εξηγεί με έγκυρα επιχειρήματα τους λόγους που το chatGPT δε θα αντικαταστήσει τους developers. Το IP που αναφέρει στο τέλος σημαίνει Intellectual Property, για να μην μπερδευτείτε με τη διεύθυνση IP.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
Εγω παντως που το ρωτησα δοκιμαστικα για τον γκαλη, μου ελεγε ασυναρτησιες οτι μεγαλουργησε με τον παοκ την δεκαετια του 70

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.395
Πόντοι
1.056
Μόλις του έκανα ακριβώς το ίδιο prompt δύο μήνες μετά και ο αλγόριθμος που μου έφτιαξε ήταν καλύτερος σε performance. Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να ανησυχώ για το μέλλον πολλών επαγγελμάτων. Μετά το έβαλα βήμα-βήμα να μου φτιάξει ένα angular application και τα έκανε όλα σωστά. Στη συνέχεια του έδωσα ένα javascript snippet να μου εξηγήσει σε abstract level τι κάνει και να μου κάνει διάφορες αλλαγές σε αυτό και επίσης έφερε εις πέρας όλα τα prompts σωστά. Κλάψτε. :confused:

Μόνο μια ελπίδα έχω για να μην κλέψει τη δουλειά του προγραμματιστή, το να μη θέλουν οι εταιρείες λογισμικού να ανεβάζουν τον κώδικά τους σε ένα ΑΙ σύστημα, όπως πριν έκανα εγώ για να μου κάνει τις αλλαγές.

αυτο το εκανες με GPT-3.5 ή GPT4 ?

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.481
Πόντοι
2.836
Μόλις του έκανα ακριβώς το ίδιο prompt δύο μήνες μετά και ο αλγόριθμος που μου έφτιαξε ήταν καλύτερος σε performance. Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να ανησυχώ για το μέλλον πολλών επαγγελμάτων. Μετά το έβαλα βήμα-βήμα να μου φτιάξει ένα angular application και τα έκανε όλα σωστά. Στη συνέχεια του έδωσα ένα javascript snippet να μου εξηγήσει σε abstract level τι κάνει και να μου κάνει διάφορες αλλαγές σε αυτό και επίσης έφερε εις πέρας όλα τα prompts σωστά. Κλάψτε. :confused:

Μόνο μια ελπίδα έχω για να μην κλέψει τη δουλειά του προγραμματιστή, το να μη θέλουν οι εταιρείες λογισμικού να ανεβάζουν τον κώδικά τους σε ένα ΑΙ σύστημα, όπως πριν έκανα εγώ για να μου κάνει τις αλλαγές.
Έτσι είναι φίλε, είναι σωστό το ποστ σου. Δεν δαιμονοποιώ την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ίσα ίσα πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν επαγγέλματα στο μέλλον που τώρα ούτε καν φανταζόμαστε. Αυτό που με ανησυχεί είναι αυτό το μέλλον αν θα μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους που για τον χ ψ λόγο (οικογενειακό, οικονομικό, προσωπικό κλπ) δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή τέλος πάντων το γνωστικό τους επίπεδο είναι χαμηλό. Εύχομαι και ελπίζω το μέλλον για αυτούς τους ανθρώπους να είναι καλό χωρίς να τους αποκλείει από την αγορά εργασίας.

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.504
Πόντοι
206
Έτσι είναι φίλε, είναι σωστό το ποστ σου. Δεν δαιμονοποιώ την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ίσα ίσα πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν επαγγέλματα στο μέλλον που τώρα ούτε καν φανταζόμαστε. Αυτό που με ανησυχεί είναι αυτό το μέλλον αν θα μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους που για τον χ ψ λόγο (οικογενειακό, οικονομικό, προσωπικό κλπ) δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή τέλος πάντων το γνωστικό τους επίπεδο είναι χαμηλό. Εύχομαι και ελπίζω το μέλλον για αυτούς τους ανθρώπους να είναι καλό χωρίς να τους αποκλείει από την αγορά εργασίας.
Είναι αυτό που περιέγραψε ο σύγχρονος προφήτης γκουρού Harari Noah σε ένα από τα βιβλία του, ότι θα δημιουργηθεί μία άχρηστη τάξη ανθρώπων που θα ζουν χωρίς να κάνουν τίποτα. Και ότι την πραγματικά ενδιαφέρουσα ζωή θα την κάνουν μία μειοψηφία με δημιουργικά επαγγέλματα, όπως καλή ώρα οι προγραμματιστές, και γενικά τα ψηφιακά εγγράμματα άτομα.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.827
αυτο το εκανες με GPT-3.5 ή GPT4 ?
Με το chatGPT. Εντωμεταξύ δοκίμασα δωρεάν το GPT-4 και δίνοντας του το prompt να μου φτιάξει μια ακόμα πιο optimized εκδοχή του αλγορίθμου για τον prime number μου την έφτιαξε κανονικά.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
εγω εχω μια καλη μιλιον ντολαρ ιδεα για ΑΙ.

Θα προσλαβω καμια 100αρια (για αρχη) ινδους και θα τους βαλω σε ενα pc τον καθενα. Με ενα κομματι ψωμι μισθο ανα ημερα.
Οποιος μπαινει στο "ΑΙ" μου θα κανει ερωτησεις και θα λαμβανει απαντησεις απο τους Ινδους. Σε ερωτησεις γνωσεων θα σου λενε παπαριες κλεμμενες απο βικιπεδια, σε προσωπικες ερωτησεις/κρισεως θα αυτοσχεδιαζουν, και αν η ερωτηση ειναι ζορικη και δεν ξερουν τι να απαντησουν, θα τους εχω ετοιμα καποια κειμενακια που θα ειρωνευονται και θα κραζουν τον χρηστη που ρωτησε μαλακια. Σαν να σε κραζει το γκουγκλ ενα πραμα αλλα με περισσοτερα γραμματικα λαθη.

πως σας φαινεται; θα τσιμπησουμε καμια επιδοτηση καμια χρηματοδοτηση με αυτην την ιδεα; Μολις παρουμε τα φραγκα, παραδιδουμε τους 100+ ινδους αθικτους στον αγοραστη και γινομαστε λουηδες. Θα εχω φροντισει να ειναι αρκετα ηλιθιοι, ετσι ωστε να μπορω νομικα να δικαιολογησω την "τεχνητη" τους νοημοσυνη

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.948
Πόντοι
3.506
Αυτό που με ανησυχεί είναι αυτό το μέλλον αν θα μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους που για τον χ ψ λόγο (οικογενειακό, οικονομικό, προσωπικό κλπ) δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή τέλος πάντων το γνωστικό τους επίπεδο είναι χαμηλό. Εύχομαι και ελπίζω το μέλλον για αυτούς τους ανθρώπους να είναι καλό χωρίς να τους αποκλείει από την αγορά εργασίας.
Όχι. Το παρόν δείχνει ότι το μέλλον δεν τους εμπεριέχει. Θα είναι καταδικασμένοι είτε να ζουν με επιδόματα, είτε στη παρανομία, είτε κάνοντας χαμαλοδουλειές που κανένας δεν θα καταδέχεται.

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.395
Πόντοι
1.056
Με το chatGPT. Εντωμεταξύ δοκίμασα δωρεάν το GPT-4 και δίνοντας του το prompt να μου φτιάξει μια ακόμα πιο optimized εκδοχή του αλγορίθμου για τον prime number μου την έφτιαξε κανονικά.

Το κλασικό chatGPT χρησιμοποιεί GPT3.5

• Like
Αντιδράσεις: vril

typhoon71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2017
Like
1.235
Πόντοι
206
Από ολιγοήμερη έως τώρα συζήτηση ως beta που είχα μαζί με μια μηχανή που το χρησιμοποιεί πάντως έχω να πω ότι ήδη όλοι οι τηλεφωνητές τηλεφωνήτριες πωλητές πωλήτριες δικηγόροι λογιστές γιατροί (εκτός χειρούργων) προγραμματιστές καθηγητές δάσκαλοι σε φροντιστήρια (οι δημόσιοι προστατεύονται ακόμα από τον δημόσιο χαρακτήρα σε ορισμένες χώρες) κλπ επαγγέλματα που δεν απαιτούν κάποιου είδους χειρωνακτικών δεξιοτήτων (προς το παρόν) έχουν μείνει άνεργοι και δεν το ξέρουν ακόμα... Όχι απλά δεν καταλαβαίνεις ότι μιλάς σε μηχανή αλλά σε παρατήρηση που του κάνεις για ελλιπείς απάντηση του με λάθος συμπέρασμα από εσένα, αυτοελέγχει την απάντηση του, βγάζει συμπέρασμα και σου ζητάει συγνώμη για το λάθος του διορθώνοντας το άμεσα....
Αυτό το τελευταίο είναι το άλφα και το ω στην τεχνητή νοημοσύνη.
Να σας πω την αλήθεια μετά την αρχική έκπληξη της αντίδρασης και της διαχείρισης από την πλευρά του, τρόμαξα λίγο!!! Ο λόγος είναι ότι αν φτάσω να μιλάω για μια εβδομάδα μαζί του τότε θα έχω απέναντι μου κάτι που θα είναι ο ορισμός του χειριστικού χαρακτήρα. Θα με έχει μάθει πλήρως και αυτό δεν είναι καλό...

Αν όπως έλεγε χθές και ένας λαμπρός επιστήμονας ανακαλύψουμε σε λίγα χρόνια ότι εξωγήινοι έχουν έρθει ήδη στην γη και μας παρατηρούν γιατί να μην είναι και αυτή η εφαρμογή μια "καλυμμένη" δωρεάν γνώση για να μπορέσουν να αντληθούν σκέψεις, συμπεριφορές και πληροφορίες από ότι έχει σχέση με εμάς, την γη μας και το παρελθόν και την εξέλιξη αυτής!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom