Νέα

ChatGPT, νέα επανάσταση στο χώρο της πληροφορικής;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
@Kalogero σε συνεχεια του προηγουμενου μου ποστ, για παραδειγμα το chatGPT υστερει σημαντικα σε βασικα στοιχεια που αποτελουν ενα απλο προγραμμα που εκτελει διαδικασιες, οπως πχ οι βροχοι. Πχ εστω πως θελεις να ελεγξεις ολα τα domain που αφορουν συνδυασμους των λεξεων food, healthy, συν μια ακομα λεξη, πζ amazinghealthyfoods.com, healthyfoodsmarket.com, tophealthyfoods.com, κλπ
Πως θα βαλεις το chatGPT να τρεξει επαναληπτικα ολο το σετ των λεξεων που θελεις που μπορει να ειναι χιλιαδες; Απ οτι βλεπω δεν υπαρχει ακομα καποιο API που θα μπορουσε ισως να χρησιμοποιηθει:

1677414042918.png

Στο μελλον ισως να βγει, αλλα μεχρι τοτε, εργασιες που απαιτουν επαναληψη, και ισως και αλλα βασικα στοιχεια κωδικα να μη μπορουν να εκτελεστουν ικανοποιητικα.
Για το google πχ εχω δουλεψει σε προτζεκτ οπου στελναμε δεκαδες χιλιαδες αιτηματα google search και τσιμπουσαμε τα επιστρεφομενα αποτελεσματα, αν βγει κατι παρομοιο για το chatGPT η εστω για το Bing που εχει το ChatGPT ενσωματωμενο, εκει να θα φυσαει σε δυνατοτηες ενσωματωσης σε προτζεκτ πολλων βηματων

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Απ οτι βλεπω δεν υπαρχει ακομα καποιο API που θα μπορουσε ισως να χρησιμοποιηθει:

1677414042918.png

Στο μελλον ισως να βγει, αλλα μεχρι τοτε, εργασιες που απαιτουν επαναληψη, και ισως και αλλα βασικα στοιχεια κωδικα να μη μπορουν να εκτελεστουν ικανοποιητικα.
Για το google πχ εχω δουλεψει σε προτζεκτ οπου στελναμε δεκαδες χιλιαδες αιτηματα google search και τσιμπουσαμε τα επιστρεφομενα αποτελεσματα, αν βγει κατι παρομοιο για το chatGPT η εστω για το Bing που εχει το ChatGPT ενσωματωμενο, εκει να θα φυσαει σε δυνατοτηες ενσωματωσης σε προτζεκτ πολλων βηματων

Μα έχει ανακοινωθεί το API και υπάρχει και σελίδα και πάνω σε αυτό βασίζομαι και κάνω προβλέψεις. Ορίστε: OpenAI API

Όσο για τα domain names δεν εννούσα ότι το ίδιο το chatgpt, δηλαδή με το υπάρχον frontend, θα τα κάνει όλα αυτά. Εννoούσα μία app που θα κάνει κάποιος προγραμματιστής η οποία θα χρησιμοποιεί το chatgpt και θα έχει και πρόσβαση σε άλλες υπάρχουσες πλατφόρμες και εργαλεία σχετικά με τα domain names, ώστε να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σε μία ενιαία επιφάνεια. Έτσι πιστεύω θα εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς.

Τελευταία τροποποίηση:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα @George71 ότι αυτό που έλεγα ότι ένας developer μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος ήταν λόγω του API. Και αισθάνθηκα έκπληξη που προχτές έδειξες απαισιόδοξος για τη δουλειά σου ότι μπορεί να είναι στο τέλος, αφού το chatgpt γράφει κώδικα. Προφανώς δεν είχες χρόνο να το ψάξεις με το API. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για σας να κάνετε στοχευμένα επαγγελματικά apps όπου θα χρησιμοποιείτε την AI (chatgpt, bard, άλλο) σε συνδιασμό με υπάρχουσες πλατφόρμες.
Τα content creation και creativity επαγγέλματα ήδη απειλούνται. Μετά έχει σειρά το marketing, επειδή είναι κύριος μοχλός της οικονομίας και το API επιτρέπει integration AI με marketing tools. Ένας φίλος μου infopreneur (videocourses) πιστεύει ότι θα μπορεί στο μέλλον να κάνει όλες τις διαδικασίες (δημιουργία του προιόντος, διαφήμιση, πώληση, customer service κλπ) μέσω του chatgpt.

Τελευταία τροποποίηση:

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
τι περιορισμους εχει η εν λογω εφαρμογη??? Εγω που ειμαι παντελως ασχετος με πληροφορικη.... αν του πω π.χ να μου γραψει ενα προγραμμα για να κανω phising κωδικους του ΦΒ?? ...θα το φτιαξει...???

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Και αισθάνθηκα έκπληξη που προχτές έδειξες απαισιόδοξος για τη δουλειά σου ότι μπορεί να είναι στο τέλος, αφού το chatgpt γράφει κώδικα. Προφανώς δεν είχες χρόνο να το ψάξεις με το API. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για σας να κάνετε στοχευμένα επαγγελματικά apps όπου θα χρησιμοποιείτε την AI (chatgpt, bard, άλλο) σε συνδιασμό με υπάρχουσες πλατφόρμες.
Εδω χωραει η παροιμια "καλλιο 5 και στο χερι παρα 10 και καρτερι" ΄:)

Εχω την πεποιθηση πως περισσοτερο θα παιχτει μπαλα σε μεγαλυτερης εμβελειας εφαρμογες απο μεγαλυτερες εταιριες και μεγαλα μπατζετ, παρα απο Indie Hackers, ο πυρηνας του chatGPT ειναι γενικα ακριβος και δε νομιζω να μπορεσουν να το εκμεταλλευτουν οι απλοι devs γιατι η οποιαδηποτε επαναληψιμοτητα, που απαιτειται σχεδον σε καθε εργο πληροφορικης, θα ειναι γενικα κοστοβορα

Ναι μεν ειναι καλο αν το ρωτησεις: Ποιο ειναι το υψηλοτερο βουνο σε ακτινα 100 χιλιομετρων απο την Αθηνα;

Αν ομως το ρωτησεις: Διαβασε μου το συννημενο Excel με τις 25.000 πολεις απο ολον τον κοσμο και βρες μου ποιο ειναι το υψηλοτερο βουνο σε ακτινα 100 χιλιομετρων, κλπ
Εκει λογικα θα σου πει η OPENAI παρε τ αρ....χια μου :tooth:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

τι περιορισμους εχει η εν λογω εφαρμογη??? Εγω που ειμαι παντελως ασχετος με πληροφορικη.... αν του πω π.χ να μου γραψει ενα προγραμμα για να κανω phising κωδικους του ΦΒ?? ...θα το φτιαξει...???
Οχι γιατι πρωτ απ ολα ειναι παρανομο

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Μα έχει ανακοινωθεί το API και υπάρχει και σελίδα και πάνω σε αυτό βασίζομαι και κάνω προβλέψεις. Ορίστε: OpenAI API

Όσο για τα domain names δεν εννούσα ότι το ίδιο το chatgpt, δηλαδή με το υπάρχον frontend, θα τα κάνει όλα αυτά. Εννoούσα μία app που θα κάνει κάποιος προγραμματιστής η οποία θα χρησιμοποιεί το chatgpt και θα έχει και πρόσβαση σε άλλες υπάρχουσες πλατφόρμες και εργαλεία σχετικά με τα domain names, ώστε να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σε μία ενιαία επιφάνεια. Έτσι πιστεύω θα εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς.
@Kalogero υπαρχει ενας ολοκληρος στρατος απο devs Indie Hackers που διψα να κανει αυτο που λες και καλως κανει:

Αν σε ενδιαφερει, προτεινω να ασχοληθεις με το εν λογω φορουμ, ειναι η αφαν γκατε των δημιουργων/επιδοξων δημιουργων apps χωρις υποστηριξη μεγαλων εταιριων απο πισω

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Εδω χωραει η παροιμια "καλλιο 5 και στο χερι παρα 10 και καρτερι" ΄:)

Εχω την πεποιθηση πως περισσοτερο θα παιχτει μπαλα σε μεγαλυτερης εμβελειας εφαρμογες απο μεγαλυτερες εταιριες και μεγαλα μπατζετ, παρα απο Indie Hackers, ο πυρηνας του chatGPT ειναι γενικα ακριβος και δε νομιζω να μπορεσουν να το εκμεταλλευτουν οι απλοι devs γιατι η οποιαδηποτε επαναληψιμοτητα, που απαιτειται σχεδον σε καθε εργο πληροφορικης, θα ειναι γενικα κοστοβορα
Είδα το pricing αλλά δεν μπορώ πράγματι να υπολογίσω το κόστος.
Πάντως αυτό το «καρτέρι» στην παροιμία, δεν το βλέπω μακρινό. Σε ένα χρόνο από τώρα το τοπίο θα έχει αλλάξει σημαντικά. Επίσης κι εγώ δεν πολυπιστεύω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά ως indie με αυτήν την τεχνολογία. Χρειάζεται συνεργασία με άλλους developers, δηλ, να κάνετε εταιρεία.

@Kalogero υπαρχει ενας ολοκληρος στρατος απο devs Indie Hackers που διψα να κανει αυτο που λες και καλως κανει:

Αν σε ενδιαφερει, προτεινω να ασχοληθεις με το εν λογω φορουμ, ειναι η αφαν γκατε των δημιουργων/επιδοξων δημιουργων apps χωρις υποστηριξη μεγαλων εταιριων απο πισω
Το έχω ήδη bookmark, αλλά σε ευχαριστώ. Εννοείται δεν πρόκειται να χάσω το τρένο της ΑΙ και θα ασχοληθώ και με το developing αν δω ότι μπορώ να τα καταφέρω, ώστε να διευκολυνθώ στις δουλειές μου.
Από ό,τι είδα η Quora έφτιασε δικό της bot, το poe που στηρίζεται σε chatgpt και anthropic και είναι ήδη διαθέσιμο: poe

Αναρρωτιέμαι οι Apple και Amazon τι θα κάνουν.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Μπηκανε στο παιχνιδι ολοι οι μεγαλοι δυναμικα. Θα υπαρχουν μεγαλες αλλαγες το επομενο διαστημα. Να δουμε που θα ισορροπησει η κατασταση.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.112
Πόντοι
2.356
Το ίδιο πράγμα ακούμε για κάθε νέα τεχνολογία. Έχει καταντήσει κουραστικό. Εμένα με ενθουσιάζει το πόσο τρομακτικά υπέροχο είναι όλο αυτό που συμβαίνει.
ναι ειναι υπεροχο τα παιδια σου αντι για μυαλο να εχουν πουρε ενω τα ρομποτ νοημοσυνη! αντε συντομα οι ανθρωποι θα ειναι ρομποτ στη θεση των ρομποτ που θα μας εχουν για να τα τρεφουμε ενεργεια!

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.112
Πόντοι
2.356
και γιατι δε ζητας να σου κανει phising τους λογαριασμους απο τα ebanking? του πουστη καποιο κινητο θα πιασει απο κανενα εφοπλιστη!

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Μπηκανε στο παιχνιδι ολοι οι μεγαλοι δυναμικα. Θα υπαρχουν μεγαλες αλλαγες το επομενο διαστημα. Να δουμε που θα ισορροπησει η κατασταση.
Πιστεύω ότι όλοι οι μεγάλοι που θα μπούν θα μείνουν. Δεν πρόκειται εδώ για μία ομοιόμορφη αγορά, όπως πχ τα smartphones, όπου όλα τα λειτουργικά κάνουν το ίδιο πράγμα και τελικά παρέμειναν τα δύο δυνατότερα (ios, android).

Εδώ μιλάμε για αλλαγή εποχής, δηλαδή όλη η ανθρώπινη δραστηριότητα θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μία εταιρεία. Θα είναι συνέχεια σε ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα κυριαρχήσει σε κάποιον τομέα κι όποιος βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει σε αυτόν θα κοιτάει να βγει σε άλλον. Άλλος θα επικρατήσει στην υγεία, άλλος στο εμπόριο, άλλος στις μεταφορές κλπ. Έτσι πιστεύω, αλλά βέβαια όλο αυτό είναι μία υπόθεση.

Edit. Για να δώσω ένα παράδειγμα, ας πούμε ότι αποφασίζει να μπει η Amazon. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα στο εμπόριο, αντί να συγκρoύεται με Microsoft και Google. Τέλος πάντων ο χρόνος θα δείξει.

Τελευταία τροποποίηση:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Όταν είπα πιο πάνω για μεγάλα ονόματα, δεν εννοoύσα μόνο τα γνωστά ονόματα στα οποία πάει αμέσως ο νους μας όπως πχ Amazon, αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες. Φανταστείτε πχ την Pfizer να προσπαθήσει να κυριαρχήσει στον τομέα της υγείας και να κάνουμε ερωτήσεις στο bot της. Πόσο αντικειμενικές θα είναι οι απαντήσεις που θα πάρουμε;
Από ένα σημείο και μετά αρχίζουν τα συντεχνιακά συμφέροντα. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος που θα βρούμε μπροστά μας. :confused:

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.112
Πόντοι
2.356
Όταν είπα πιο πάνω για μεγάλα ονόματα, δεν εννοoύσα μόνο τα γνωστά ονόματα στα οποία πάει αμέσως ο νους μας όπως πχ Amazon, αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες. Φανταστείτε πχ την Pfizer να προσπαθήσει να κυριαρχήσει στον τομέα της υγείας και να κάνουμε ερωτήσεις στο bot της. Πόσο αντικειμενικές θα είναι οι απαντήσεις που θα πάρουμε;
Από ένα σημείο και μετά αρχίζουν τα συντεχνιακά συμφέροντα. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος που θα βρούμε μπροστά μας. :confused:
ναι λες και η γκουγκλ δε σου βγαζει κατευθυνομενα αποτελεσματα! το σεο δεν ειναι στημενο ουτε οι πληρωμες απο πολλους για ανεβασμα δικο τους και θαψιμο των αλλων! θα μεινει αγνη και αμολυντη η πλατφορμα!

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.701
Πόντοι
1.706
Προχωράει πιο γρήγορα από ό,τι το φανταζόμουνα. Υπάρχουν κι άλλα AI κι έχει αρχίσει κιόλας η εξειδίκευση.
Σε αυτό το site εγώ βρήκα τελικά σχεδόν ό,τι χρειαζόμουνα κι αρχίζω από αύριο να φτιάχνω το δικό μου app:

The Complete Resource Of Artificial Intelligence Tools & Services

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Προχωράει πιο γρήγορα από ό,τι το φανταζόμουνα. Υπάρχουν κι άλλα AI κι έχει αρχίσει κιόλας η εξειδίκευση.
Σε αυτό το site εγώ βρήκα τελικά σχεδόν ό,τι χρειαζόμουνα κι αρχίζω από αύριο να φτιάχνω το δικό μου app:

The Complete Resource Of Artificial Intelligence Tools & Services
Καλη επιτυχια!

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.965
Πόντοι
2.606
To chatGPT απλά δεν παίζεται αρκει να διατυπώνεις τα ερωτήματα σωστά.

Ρωτώ:
Dating a Greek Woman: Everything You Need to Know

Και απαντά:
according to your ip you are Greek and member of bourdela.com, you have zero chances to date a Greek woman.

:2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom