Αντε κανας κατοχος ρχ8,να μας εκθεσει την αποψη του??!!!!!!!
Εγώ είχα το RX9, πριν από χρόνια. Δεν είναι αυτό που βρίσκει κανείς σήμερα αν βάλει αναζήτηση "RX9", ήταν μεγάλο αυτοκίνητο, berlina, αλλά είχε τον ίδιο κινητήρα με το RX7 και το RX8.
Δυστυχώς δεν βρήκα στο web φωτογραφία να σας βάλω, και αυτές που έχω απ' το δικό μου είναι σε slides, όχι ψηφιακές (τόσο παλιό).
Η "MAZDA HELLAS" τα είχε πουλήσει σαν ψωμί την δεκαετία του 1980, ακριβώς γιατί η φορολογία τους ήταν 1.300 cc ενώ προσέφερε πολύ περισσότερα.
Παίδες, αυτοί οι κινητήρες ΚΑΙΝΕ. Τότε δε μας ένοιαζε, γιατί το γέμισμα του τεπόζιτου ήταν 1/3 με 1/4 του μεροκάματου, ενώ σήμερα είναι 2 μεροκάματα... Και η κατανάλωση λαδιού που είπε κάποιος είναι αλήθεια (όχι τόσο σημαντικός παράγοντας στο κόστος όσο το καύσιμο πάντως).
Στο δικό μου (το είχα πάρει 2ο χέρι) άλλαξα δυό κινητήρες διαδοχικά. Κάποια στιγμή τα φτύνει, και απλώς μένεις. Αν θυμάμαι καλά η ζωή τους ήταν περί τα 150.000 km. Πας με τον ένα ρότορα μέχρι το συνεργείο, οπότε σου λένε "πέθανε". Όταν διαλύσει ο ρότορας φτύνει μεταλλάκια απ την εξάτμιση... (τα ακούς να πέφτουν στο δρόμο!).
Κάποια στιγμή θα σκανάρω κάποια φωτογραφία του και θα σας τη βάλω.
Ά, έχω (ακόμα) και ένα τεράστιο καρμπυρατέρ απ αυτό το αυτοκίνητο (ανακατασκευασμένο απ' το "γιατρό των καρμπυρατέρ"), αν το θέλει κανεις να το βάλει σε go-cart, ευχαρίστως!