Νέα

Capital Controls/χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες/paysafe/μπλοκάρισμα PayPal

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 67K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giannhsg

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2007
Μηνύματα
582
Like
64
Πόντοι
6
Και που ξέρει η κάρτα ρε φίλε όταν χρεώνεται από το PayPal τι αγοράζω εγώ από το Ebay, για να πει ναι ή όχι?
Λέει κάπου η χρέωση "βρεφικό γάλα" ή "άρωμα Christian Dior"?

δεν ξερει. η πληρωμη πηγαινει απ ευθειας στον seller.
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.101
Κριτικές
9
Like
13.677
Πόντοι
2.606
σε αλλο θρεντ σαϊτ που γραφω

Που αλλου γραφεις τυπε?
Υπαρχει ζωη και εξω απο το bou?  :think: :S :S :S

URL]]
 

Terry Meynolds

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.636
Like
346
Πόντοι
36
Και που ξέρει η κάρτα ρε φίλε όταν χρεώνεται από το PayPal τι αγοράζω εγώ από το Ebay, για να πει ναι ή όχι?
Λέει κάπου η χρέωση "βρεφικό γάλα" ή "άρωμα Christian Dior"?
Αν κρίνω από την κοτσάνα που ρωτησες "ρε φιλε.." , τότε και να σου εξηγήσω πάλι δεν θα καταλάβεις.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Αν κρίνω από την κοτσάνα που ρωτησες "ρε φιλε.." , τότε και να σου εξηγήσω πάλι δεν θα καταλάβεις.
Εγώ είναι σαφές το τι ρώτησα.
Δεν υποχρεούσαι να ξέρεις την απάντηση.
Αλλά όταν δεν την ξέρεις, πες: "Δεν ξέρω".
(Δεν είναι ντροπή αυτό).

Μην πας να μας τη βγεις κι από πάνω όμως.
 

Jigsaw24

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2013
Μηνύματα
2.417
Like
736
Πόντοι
96
Μετά από τρεις μήνες… αποχής, οι κάρτες paysafe επιστρέφουν – σύμφωνα με πληροφορίες – στη διάθεση των Ελλήνων χρηστών.

Ήταν ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να βάλει κανείς χρήματα σε στοιχηματική εταιρεία και να παίξει στο διαδίκτυο. Η χρήση της κάρτας paysafe, διεκόπη στην Ελλάδα με την εφαρμογή των capital controls, πριν από τρεις μήνες περίπου.

Η διαδικασία δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του στοιχήματος, που είχαν βρει έναν γρήγορο κι εύκολο τρόπο να πιστώνουν χρήματα στους λογαριασμούς τους χωρίς να χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες και προσωπικούς λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε, ήταν η εξής: «Λόγω της παρούσας δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, η paysafecard προχωρά μέχρι νεωτέρας στις ακόλουθες αλλαγές: Η πώληση κωδικών PIN της paysafecard αναστέλλεται άμεσα μέχρι νεωτέρας και κατά συνέπεια δεν μπορείς να αποκτήσεις πλέον νέους κωδικούς PIN. Η εξαργύρωση των υφιστάμενων κωδικών PIN της paysafecard παραμένει εφικτή όπως συνήθως».

Οι πληροφορίες, όμως, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ηλεκτρονική αγορά αναφέρουν πως το… εμπάργκο της Paysafe στην ελληνική αγορά τελειώνει. Μάλιστα υπάρχουν οι… υπεραισιόδοξοι που αναφέρουν πως θα διατεθούν κάρτες ακόμα και από το πρωί της Τρίτης (22/09) στα σημεία πώλησης, ενώ οι πιο συγκρατημένοι μιλούν για επαναφορά των καρτών ως το τέλος της εβδομάδας ή από την αρχή της επόμενης!

www.onsports.gr/Podosfairo/Protaseis/item/501975-Paysafe-xana]http://www.onsports.gr/Podosfairo/Protaseis/item/501975-Paysafe-xana[/quote[/URL]]
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]bitcoin[/size][/size][/size][/size] και ξερο ψωμι.
Αθήνα
Ως εξαιρετική λύση πληρωμών που δεν περιορίζεται από τους κεφαλαιακούς ελέγχους που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα προβάλουν κάποιοι το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.


Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προβάλουν τις δραστηριότητες συγκεκριμένων εταιρειών παρόχων υπηρεσιών Bitcoin υποστηρίζοντας πως εξασφαλίζουν διασυνοριακές πληρωμές που δεν επηρεάζονται από τα capital controls.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», συγκεκριμένη βρετανική εταιρεία έχει συνεργαστεί με ελληνικό ανταλλακτήριο Bitcoin, ώστε να ξεκινήσουν μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους Έλληνες εμπόρους να χρησιμοποιούν Bitcoin για να πληρώσουν προμηθευτές τους εκτός Ελλάδος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εν λόγω εταιρεία, που εδρεύει στην Αθήνα, σχεδιάζει να εισαγάγει 1.000 Μηχανήματα Αυτόματης Αναλήψεως (ΑΤΜ) Bitcoin σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα διαθέτει σήμερα μόλις 3 ΑΤΜ Bitcoin, τρία εκ των οποίων λειτούργησαν τον Αύγουστο.

Τραπεζικά στελέχη στα οποία απευθύνθηκε η «Εστία» ανέφεραν πως οι καταναλωτές πρέπει να έχουν επίγνωση των κινδύνων που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας των χρημάτων τους και να γνωρίζουν πως οι συναλλαγές με αυτά εγκυμονούν κινδύνους.

Άλλωστε και στην ιστοσελίδα της βρετανικής εταιρεία που έχει συνεργασία με το ελληνικό ανταλλακτήριο Bitcoin ξεκαθαρίζεται πως δεν προσφέρεται καμία εγγύηση για την χρήση των υπηρεσιών, η οποία γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των πελατών. «Εμείς δεν προσυπογράφουμε, δεν εγγυόμαστε και δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία», σημειώνεται μεταξύ άλλων στους σχετικούς όρους που συνοδεύουν την αγορά των Bitcoin.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών έχει εκδώσει προειδοποίηση τόσο για τα ψηφιακά νομίσματα όσο και για τα ανταλλακτήρια Bitcoin και τα ΑΤΜ Bitcoin. Όπως έχει ξεκαθαρίσει, μπορεί το εικονικό νόμισμα να αποθηκεύεται σε «ψηφιακό πορτοφόλι» (επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, smart phone, κ.α..) και πρόσβαση να παρέχεται αποκλειστικά με κωδικό, ωστόσο, τα ψηφιακά πορτοφόλια δεν είναι απαραβίαστα έναντι των ηλεκτρονικών πειρατών (hackers). Επομένως, μπορεί να κλαπούν χρήματα μέσα από αυτά.

Επιπλέον, εάν κάποιος χάσει το κλειδί ή τον συνθηματικό κωδικό πρόσβασης στο ψηφιακό πορτοφόλι του, μπορεί να χάσει για πάντα το εικονικό νόμισμά, καθώς δεν υπάρχουν κεντρικές υπηρεσίες καταχώρισης συνθηματικών κωδικών ή έκδοσης συνθηματικών κωδικών αντικατάστασης. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις καταναλωτών, οι οποίοι έχασαν εικονικά νομίσματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, οι δε προοπτικές ανάκτησής των χρημάτων είναι ελάχιστες.

Η αξία εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και μπορεί να σημειώσει εύκολα πτώση (όπως και άνοδο), όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές την τελευταία πενταετία. Το γεγονός δε ότι η αξία του εικονικού νομίσματός μπορεί να αλλάξει ταχέως ή ακόμη και να μηδενιστεί δεν το καθιστά ασφαλές στις συναλλαγές.

Όταν κάποιος σε Ελλάδα και Ευρώπη χρησιμοποιεί εικονικά νομίσματα ως μέσο πληρωμής για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών δεν προστατεύεται με δικαιώματα επιστροφής χρημάτων που - βάσει του δικαίου της ΕΕ - προβλέπονται, για παράδειγμα, για τα εμβάσματα από συμβατική τράπεζα ή άλλο λογαριασμό πληρωμών. Τέλος, ο αντιλογισμός μη εξουσιοδοτημένων ή εσφαλμένων χρεώσεων σε ψηφιακό πορτοφόλι -συνήθως- δεν είναι εφικτός.

Newsroom ΔΟΛ
 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
171
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Εγω εκανα 2 πληρωμες με pay pal χθες κανονικα
 

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.520
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
Εκανα πληρωμη με προπληρωμενη της Πειραιως σε ξενικη αεροπορικη εταιρεια για εισητηρια .

Την πηρε κανονικα ....πριν λιγο διαστημα δεν το δεχοντανε

 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
61
Πόντοι
16
το paypal γαμιεται ακοαμα.Με σκετη πιστωτικη κανω αγορες απο ebay κανονικα,μεσω paypal οχι!Με την ιδια πιστωτικη που εχω δηλωμενη...α ρε Τσιπρα γαμημενε μας εκοψες τη χαρα να αγοραζουμε απ εξω...Κακο ψοφο σε σενα και στους γονους σου...και στην πιτσουνα σου την ξεκωλιαρα...
 

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Μηνύματα
9.197
Like
765
Πόντοι
146
Εκανα πληρωμη με προπληρωμενη της Πειραιως σε ξενικη αεροπορικη εταιρεια για εισητηρια .

Την πηρε κανονικα ....πριν λιγο διαστημα δεν το δεχοντανε
Κανονικά επρεπε να στην δεχεται απο την αρχη καθώς ήταν στις εξαιρέσεις τα εισητήρια.
 

giorgos2226

Μέγας
Εγγρ.
9 Ιαν 2010
Μηνύματα
679
Κριτικές
19
Like
2.436
Πόντοι
4.577
εγω εκανα αγορα με προπληρωμενη της Πειραιώς απο ebay χωρις λογαριασμο PayPal και την δέχτηκε κανονικά...θελω να κανω κ μια παραγγελια απο sportsdirect...εχει δοκιμασει κανεις να σουμε τι γινεται ??
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.668
Like
2.393
Πόντοι
606
εχει βγει βρωμα :badair: στην πιατσα :grin: :grin: απο την αλλη εβδομαδα θα επιστρεψει η paysafe  στην ελλαδα :grin:
 

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
2.026
Like
1.783
Πόντοι
216
εχει βγει βρωμα :badair: στην πιατσα :grin: :grin: απο την αλλη εβδομαδα θα επιστρεψει η paysafe  στην ελλαδα :grin:

Μακάρι να είναι  έτσι ...αλλά χτες που πήγα σε 2 περιπτεράδες  κεντρικούς είχαν άγνοια ... κ μου είπαν δύσκολο αν δεν σταματήσουν τα capital controls...

Υπάρχουν σημεία που  την μέρα κανουν τζίρο σε paysafe πάνω από 2000ε όποτε μιλάμε για πολλά λεφτά συνολικά στην Ελλάδα... που πρέπει να σταλούν στο εξωτερικό κ συγκεκριμένα στην γερμάνια-Ελβετία.Λογικό είναι με τα κόντρολ να μην μπορούν να εμβάσουν τόσα πολλά για αυτόν τον τομέα ...

Επίσης πιστεύω ότι μετά το εμπάργκο οι τζίροι  paysafe στην Ελλάδα θα πέσουν αρκετά επειδή τόσο καιρό όλοι αυτοί που έκαναν συστηματική χρήση βρήκαν άλλους τρόπους να εξυπηρετούνται ...
Eπίσης αυξήθηκε η έκδοση καρτών από της τράπεζες ... πλέον έχουν όλοι κ τα παπουδια ...

Aναδείχτηκαν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως viva κτλ το paypal κουτσά στραβά δούλευε με τις προαναφερθείσες μεθόδους..

Mερικές  επιχειρήσεις που βασίζονταν σε paysafe  σαν πληρωμή λογικά θα ψαχτήκαν άλλου και δεν θα τους εμπιστεύονται πλέον..

Αυτό που μένει είναι ότι στην δύσκολη την κανανε ελαφρός μας άφησαν σύξυλους και αντί να ψάχνονται  σαν άλλες εταιρείες πως θα λειτουργήσουν και θα εξυπηρετήσουν εν μέσο καπιταλ κοντρόλ αυτοί τηρούν στάση αναμονής...

Πιστεύω όταν αν επαναλειτουργήσει η paysafe στην Ελλάδα θα βρει μια τέλειος διαφορετική αγορά ... πιο ανταγωνιστική, πιο ψαγμένους καταναλωτές και συνειδητοποιημένους πλεον.

 

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
2.026
Like
1.783
Πόντοι
216
Μακάρι να είναι  έτσι ...αλλά χτες που πήγα σε 2 περιπτεράδες  κεντρικούς είχαν άγνοια ... κ μου είπαν δύσκολο αν δεν σταματήσουν τα capital controls...

Υπάρχουν σημεία που  την μέρα κανουν τζίρο σε paysafe πάνω από 2000ε όποτε μιλάμε για πολλά λεφτά συνολικά στην Ελλάδα... που πρέπει να σταλούν στο εξωτερικό κ συγκεκριμένα στην γερμάνια-Ελβετία.Λογικό είναι με τα κόντρολ να μην μπορούν να εμβάσουν τόσα πολλά για αυτόν τον τομέα ...

Επίσης πιστεύω ότι μετά το εμπάργκο οι τζίροι  paysafe στην Ελλάδα θα πέσουν αρκετά επειδή τόσο καιρό όλοι αυτοί που έκαναν συστηματική χρήση βρήκαν άλλους τρόπους να εξυπηρετούνται ...
Eπίσης αυξήθηκε η έκδοση καρτών από της τράπεζες ... πλέον έχουν όλοι κ τα παπουδια ...

Aναδείχτηκαν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως viva κτλ το paypal κουτσά στραβά δούλευε με τις προαναφερθείσες μεθόδους..

Mερικές  επιχειρήσεις που βασίζονταν σε paysafe  σαν πληρωμή λογικά θα ψαχτήκαν άλλου και δεν θα τους εμπιστεύονται πλέον..

Αυτό που μένει είναι ότι στην δύσκολη την κανανε ελαφρός μας άφησαν σύξυλους και αντί να ψάχνονται  σαν άλλες εταιρείες πως θα λειτουργήσουν και θα εξυπηρετήσουν εν μέσο καπιταλ κοντρόλ αυτοί τηρούν στάση αναμονής...

Πιστεύω όταν αν επαναλειτουργήσει η paysafe στην Ελλάδα θα βρει μια τέλειος διαφορετική αγορά ... πιο ανταγωνιστική, πιο ψαγμένους καταναλωτές και συνειδητοποιημένους πλεον.

λολ μολις διαβασα οτι λειτουργει η pay xaxaxa μαλλον περιμεναν γα γραψω λολ
 

thiras

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.187
Like
240
Πόντοι
36
το paypal μέσα απο το ebay οχι...μόλις δοκίμασα να κάνω αγορά και με γείωσε....
 

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Μηνύματα
45.632
Like
28.131
Πόντοι
5.006
Ξανά διαθέσιμη η PaySafe στην Ελλάδα. :grin: :rockon:
Είναι πλέον κι επίσημο. Η PaySafe μέσω της ιστοσελίδας της ενημέρωσε πως οι κάρτες της είναι και πάλι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Η PaySafe απάντησε επιτέλους επίσημα στο αν επιστρέφει ή όχι η λειτουργία της στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και στη σχετική σελίδα που υπάρχει στο επίσημο site της εταιρείας, οι κάρτες είναι διαθέσιμες εκ νέου στη χώρα μας σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης που μπορούν να εντοπιστούν μέσα από το σχετικό εργαλείο.

Η εταιρεία σημειώνει πως οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση της PaySafe για πληρωμές σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, ο αριθμός των οποίων θα αρχίσει να αυξάνεται από εδώ και στο εξής.

Η εξαργύρωση των καρτών είναι εφικτή, αλλά προς το παρόν «περιορισμένη». Να μια καλή αρχή για τις online αγορές σας!

Πηγή: Enternity.gr
 

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Μηνύματα
10.646
Like
68
Πόντοι
166
Ξανά διαθέσιμη η PaySafe στην Ελλάδα. :grin: :rockon:
Είναι πλέον κι επίσημο. Η PaySafe μέσω της ιστοσελίδας της ενημέρωσε πως οι κάρτες της είναι και πάλι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Η PaySafe απάντησε επιτέλους επίσημα στο αν επιστρέφει ή όχι η λειτουργία της στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και στη σχετική σελίδα που υπάρχει στο επίσημο site της εταιρείας, οι κάρτες είναι διαθέσιμες εκ νέου στη χώρα μας σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης που μπορούν να εντοπιστούν μέσα από το σχετικό εργαλείο.

Η εταιρεία σημειώνει πως οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση της PaySafe για πληρωμές σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, ο αριθμός των οποίων θα αρχίσει να αυξάνεται από εδώ και στο εξής.

Η εξαργύρωση των καρτών είναι εφικτή, αλλά προς το παρόν «περιορισμένη». Να μια καλή αρχή για τις online αγορές σας!

Πηγή: Enternity.gr
μολις το διαβασα στο kingbet ισχυει και για τους αγωνες ποδοσφαιρου;οι στοιχηματικες εταιριες δε ξερω αμα τη δεχονται...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom