Νέα

Capital Controls/χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες/paysafe/μπλοκάρισμα PayPal

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 67K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
171
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Εχετε ακουσει τιποτα για το ποτε ανοιγουν οι paypal και οι αγορες απο ιντερνετ;

payn pal οταν σταματησουν τα capital contols φιλε
μονο με τον τροπο που εχει γραφτει πιο πισω μπορεις να αγορασεις
 

Terry Meynolds

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.636
Like
346
Πόντοι
36
Εχετε ακουσει τιποτα για το ποτε ανοιγουν οι paypal και οι αγορες απο ιντερνετ;
Κυκλοφορούσε μια φήμη ότι θα γινόταν από Σεπτέμβριο. Πριν όμως την παραίτηση της κυβέρνησης και των επικείμενων εκλογών. Τώρα με τις εκλογές και την αβεβαιότητα, θα πάμε ξανά πολύ πίσω.
 

Tmac1

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2015
Μηνύματα
299
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Λοιπόν, το δοκίμασα, το πειραματίστηκα και λειτουργεί ως εξής:

Ας υποθέσουμε πως ήδη έχετε ενα λογαριασμό στο PayPal ο οποίος αντιστοιχεί σε κάποια πιστωτική κάρτα Ελληνικής τράπεζας, υπό το email πχ "bourdeliaris@fylis.uk" και τα στοιχεία ονόματός σας είναι πχ "ΚΑΒΛΑΣ ΓΑΜΗΣΙΑΔΗΣ" και η διευθυνσή σας "ΠΟΡΝΗΣ 69, 12345, ΑΘΗΝΑ". Αυτός λοιπόν ο λογαριασμός, μετα τα Capital Control, ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει ποσά σε λογαριασμόυς που ΔΕΝ ανήκουν σε Ελληνικές τράπεζες. Αυτό συμβαίνειδιότι δεν μπορεί να εξαχθεί χρήμα από Ελληνική τράπεζα προς ξένη τράπεζα (εκτός κι αν ανήκετε σε ειδικές κατηγορίες πχ σπουδες κλπ, οπότε δεν θα συζητούσαμε το θέμα).

Η μόνη περίπτωση να αγοράσει κανείς πληρώνοντας χρήματα σε Ξένη τράπεζα, είναι να διαθέτει credits στο ψηφιακό του PayPal πορτοφόλι. Για να γεμίσει το ψηφιακό αυτό πορτοφόλι (balance) με ποσα ικανά να μας επιτρέψουν την συναλαγή, θα πρέπει ή κάποιος να αγοράσει κάτι που θα του πουλήσουμε, ή κάποιος με λογαριασμό ξένης τράπεζας να μας στείλει λεφτα που προηγουμένως θα έχουμε κάνει request. Μια τρίτη λύση που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή του να μας στείλει ένας φίλος με Ελληνικό λογαριασμό στον δικό μας επίσης Ελληνικο λογαριασμό, έχει μια πολυπλοκότητα διότι δεν ξέρω αν το PayPal θα κρατούσε προμήθεια από κάποιος από τους δυο - κι αν αυτό έπρεπε να γίνει, θα διακοπτόταν η συναλλαγή αφού δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα χρήματα της προμήθειας στον (ξένης τράπεζας) λογαριασμό του PayPal.

Η λύση είναι τελικά πολύ απλή, δεν θα χρειαστεί να μας βοηθήσει και να μας στείλει χρήματα κανείς "φίλος" ωστε να χρειαστεί να του τα δώσουμε αμέσως μετά ως μετρητό κλπ, κλπ, κλπ.

Αρχικά, εμείς οι ίδιοι, θα δημιουργήσουμε έναν ΝΕΟ - εικονικό - PayPal λογαριασμό, εννοείται με διαφορετικό email (αυτό είναι απαραίτητο), πχ "gamw_tis_trapezes@merkel.de". Tα στοιχεία ονόματός σας, στον ΝΕΟ λογαριασμό, ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι τα ίδια με τον κανονικό σας (το κανονικό σας όνομα δηλαδή) πχ "ΚΑΒΛΑΣ ΓΑΜΗΣΙΑΔΗΣ" όπως πριν, και η διευθυνσή σας "ΠΟΡΝΗΣ 69, 12345, ΑΘΗΝΑ" μπορουν επίσης να παραμείνουν ίδια. Στον ΝΕΟ λογαριασμό, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δηλώσετε στοιχεία κάρτας, ΟΥΤΕ και στοιχεία τράπεζας! Τα στοιχεία κάρτας χρειάζονται μόνο όταν η πληρωμή γίνεται από το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας, και τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμόυ χρειάζονται μόνο έαν θέλει κάποιος να εξαργυρώσει το ψηφιακό χρήμα που έχει στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι, σε μετρητα στο ATM της γειτονιάς του. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ο ΝΕΟΣ - εικονικός - PayPal λογαριασμός, να εκτελέσει αγορές, ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ, αλλά χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο που θα βρεθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι (balance) του PayPal λογαριασμόυ.

Εφόσον ο ΝΕΟΣ μας λογαριασμός που μόλις κατασκευάσαμε (χωρίς να εχουμε καν δηλώσει αριθμό κάρτας), θεωρείται ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (βάσει διευθυνσης και τηλεφώνου που δηλώνουμε κατά το registration), ΜΠΟΡΕΙ να δεχθει ποσά στο πορτοφόλι του (balance) από άλλον επίσης "Ελληνικό" λογαριασμό (τον κανονικό μας PayPal λογαριασμό, ο οποίος αντιστοιχεί σε κάρτα Ελληνικής τράπεζας). Με τον ΝΕΟ - εικονικό - μας λογαριασμό, ζητούμε από τον χρήστη υπό email "bourdeliaris@fylis.uk", ποσό πχ 10 euro και αποστέλουμε to request. Επόμενη κίνηση μας είναι να κάνουμε logout από τον ΝΕΟ - εικονικό - λογαριασμό, εκ νέου login στον κανονικό μας (αυτόν που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα) και να ανταποκριθούμε στο request που μας έκανε ο εαυτός μας (από τον ΝΕΟ - εικονικό - λογαριασμό) και να πληρώσουμε. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και το ποσό πλέον θα φαίνεται στο πορτοφόλι (balance) του ΝΕΟΥ - εικονικού - λογαριασμόυ, με τον οποίο θα κάνουμε αγορές! Στην πραγματικότητα, ο (παλιό) κανονικός μας λογαριασμός θα ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ τον ΝΕΟ - εικονικό - για να γεμίζει τα απαραίτητα ποσά στο balance, και ο ΝΕΟΣ λογαριασμός θαπραγματοποιεί τις αγορές, χρησιμοποιώντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποσά από το balance και όχι κάποια κάρτα (πως θα μπορούσαμε άλλωστε, αφου δεν έχουμε καν δηλώσει κάρτα).

Το ποσοστό που κρατάει η PayPal, μπορεί να κρατηθεί (αφαιρεθεί) από το ολικό ποσό που θα εμφανιστεί στο balance του λήπτη (ΝΕΟΣ - εικονικός - λογαριασμός) - αυτό, μπορεί να το καθορίσει αυτός που στέλνει το request. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα να καθορίσουμε εμείς από που θα κρατήσει προμήθεια η PayPal (από το balance του λήπτη χρημάτων ή την κάρτα του αποστολέα χρημάτων) είναι καλό! Φυσικά διαλέγουμε την επιλογή να κρατησει προμήθεια (δηλαδη να αφαιρέσει ποσό) από το balance του λήπτη, και όχι από την κάρτα του δότη, διότι η δευτερη επιλογή δεν θα ήταν δυνατή και θα διέκοπτε τη συναλλαγή.

Δοκιμασμένο προ μιας ώρας και λειτουργεί! Καλές αγορές!

Δοκιμάστηκε από περιέργεια με Alpha Bank Mastercard ... και αποτυγχάνει επιστρέφοντας το εξής μήνυμα στην τελική φάση της πληρωμής από τον Paypal τροφοδότη λογαριασμό ...

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, MasterCard x-xxxx because it has been denied by the card issuer. We'll use your preferred back-up payment method to complete this transaction. Please continue with this back-up payment method or choose a different way to pay.
 

Tmac1

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2015
Μηνύματα
299
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Εγω μολις δοκιμασα τον τροπο πιο πανω και δουλεψε μια χαρα
 

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Μηνύματα
1.418
Like
2
Πόντοι
16
1)οι μπανκες θα περασουν στρες τεστ
2)θα ανακεφαλαιοποιηθουν
3)θα χαλαρωσουν κ αλλο οι ελεγχοι
εκτος απροοπτου σε καμποσες βδομαδες ελπιζω μεχρι οκτωβρη

Τα stress tests αναμένεται να ολοκληρωθούν από την ΕΚΤ στα τέλη Οκτωβρίου, ώστε εν συνεχεία να τρέξουν οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών.
οποτε πειπαλ απο  νοεμβρη
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Εγω μολις δοκιμασα τον τροπο πιο πανω και δουλεψε μια χαρα

Με τι έκδοσης και τύπου πιστωτική κάρτα?

Πιθανόν το πρόβλημα υπάρχει στις πιστωτικές της Alpha ... διότι στην δική μου περίπτωση δεν παίζει ...
 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
171
Like
20.417
Πόντοι
34.612
εγω με χρεωστικη πειραιως κ απ το amazon κανονικα κ τι κολπο με το pay pal
 

lostson

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Μηνύματα
98
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
emena to paypal katalave oti ekana deftero kai mou ton kleidose
 

Terry Meynolds

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.636
Like
346
Πόντοι
36
Πρώτη φορά ακούω(διαβάζω) να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Τέλοσπαντων... μην απελπίζεσαι... υπάρχει και ο δεύτερος τρόπος.. Κάνε request πληρωμής σε ένα δευτερο Mail σου και πλήρωσε τον εαυτό σου με απευθείας χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
452
Πόντοι
36
Πέρα από την IP μας διαβάζουν και τα cookies.

Με reboot του router αλλάζουμε την IP

Για τα cookies χρησιμοποιούμε "παρθένο" browser (επανεγκατάσταση ή εγκατάσταση νέου) για τη δεύτερη κάρτα.

Πάντως οι πιστωτικές Εθνικής και Πειραιώς δουλεύουν κανονικά. Αλλά καλύτερα να μπει κάποιος αμέσως μετά τα μεσάνυχτα (για να προλάβει το "πλαφόν" της τράπεζας), ειδικά από Δευτέρα που θα γυρίσει και ο κόσμος.
 

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
4.347
Κριτικές
10
Like
1.765
Πόντοι
5.975
emena to paypal katalave oti ekana deftero kai mou ton kleidose
Δεν υπάρχει πρόβλημα! Με το διαφορετικό email και μόνο μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά, ακόμα και αν η κάρτα που θα χρησιμοποιήσεις είναι αυτή που έχεις δηλώσει στον κανονικό λογαριασμό paypal. Το δοκίμασα και πέτυχε μια χαρά με prepaid card της eurobank!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom