Νέα

Bρέθηκε νεκρή η Νανά Καραγιάννη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dopamina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 142
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
128
Πόντοι
1
Έχοντας την εντύπωση ότι το θέμα διαβάζεται από γιατρούς , και έχοντας θητεύσει κάμποσα χρόνια στον χώρο, κυρίως, της εφαρμοσμένης και δευτερευόντως της βασικής έρευνας, απλά να πω ότι η ψυχιατρική αποκαλείται καταχρηστικά επιστήμη αφού δεν πληρεί σωρεία σχετικών κριτηρίων. Ψευδοεπιστήμη ή πρωτοεπιστήμη ίσως ... επιστήμη όμως σε καμία περίπτωση. Οπότε ας ξεκαβαλικέψουν οι λευκοφορεμένοι καλαμοκαβαλάριδες του κλάδου ...

Όσοι διαφωνούν ας ρίξουν μια ματιά εδώ ... και τα ξαναλέμε ...

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το επιχειρημα σου? Η ψυχιατρικη ειναι επιστημη μονο 120 χρονια και αφορα ενα οργανο εξαιρετικα πολυπλοκο στο οποιο για λογους ηθικους δεν εχουμε ελευθερη προσβαση.

Η λοβοτομη χρησημοποιηθηκε πολυ περισοτερο απο οσο επρεπε αλλα εδινε αποτελεσματα πολλα εκ των οποιων ηταν καλα. Δεν ηταν τρελοι που την χρησημοποιουσαν. Οταν εχεις εναν ανθρωπο με συνδρομη σχιζοφρενεια και ιδεοψυχαναγκαστικη που σχιζει το δερμα του με τα χερια του για να φυγουν τα μικροβια ολη μερα, το να του κανεις λοβοτομη και να πας απο αυτο σε μια κατασταση σχετικα νορμαλ που απλα δειχνει μια συναισθηματικη αποστασιοποιηση ειναι προοδος.

Οι λοβοτομες εδιναν ενα 20% πολυ προβληματικων παρενεργειων, το οποιο τοτε ηταν ανεκτο ποσοστο οταν το 100% των ανθρωπων που ηταν υποψυφιοι ειχαν ζωες μαρτυριο. Φυσικα εγινε τρελλη καταχρηση. Οπως λενε the road to hell is paved with good intentions.

Υπαρχει μια προσπαθεια ομως και το μεγαλυτερο μερος της γνωσιακης νευροψυχιατρικης εχει καλες πια επιστημονικες βασεις.

OP
OP
dopamina

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το επιχειρημα σου? Η ψυχιατρικη ειναι επιστημη μονο 120 χρονια και αφορα ενα οργανο εξαιρετικα πολυπλοκο στο οποιο για λογους ηθικους δεν εχουμε ελευθερη προσβαση.

Η λοβοτομη χρησημοποιηθηκε πολυ περισοτερο απο οσο επρεπε αλλα εδινε αποτελεσματα πολλα εκ των οποιων ηταν καλα. Δεν ηταν τρελοι που την χρησημοποιουσαν. Οταν εχεις εναν ανθρωπο με συνδρομη σχιζοφρενεια και ιδεοψυχαναγκαστικη που σχιζει το δερμα του με τα χερια του για να φυγουν τα μικροβια ολη μερα, το να του κανεις λοβοτομη και να πας απο αυτο σε μια κατασταση σχετικα νορμαλ που απλα δειχνει μια συναισθηματικη αποστασιοποιηση ειναι προοδος.

Οι λοβοτομες εδιναν ενα 20% πολυ προβληματικων παρενεργειων, το οποιο τοτε ηταν ανεκτο ποσοστο οταν το 100% των ανθρωπων που ηταν υποψυφιοι ειχαν ζωες μαρτυριο. Φυσικα εγινε τρελλη καταχρηση. Οπως λενε the road to hell is paved with good intentions.

Υπαρχει μια προσπαθεια ομως και το μεγαλυτερο μερος της γνωσιακης νευροψυχιατρικης εχει καλες πια επιστημονικες βασεις.

ti εχεις σπουδασει τυπε?

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
128
Πόντοι
1
τα θελε ο κωλος της.. της αρεσε που ηταν ετσι για να μενει στην επικαιρότητα και να ασχολουνται μαζι της.

Δεν ειναι ετσι, η νευρικη ανορεξια εχει πολυ βαθιες βιολογικες βασεις που εξελισονται (οπως ολες οι ψυχοπαθολογιες) λογο περιβαντολογικων ερεθισματων. Η ανορεξια παιρνει χρονια για να γινει, δεν ξυπνανε μια μερα με τη κονξα να μην τρωνε. Στο τελος οι περισοτεροι αναγνωριζουν οτι εχουν προβλημα αλλα τους ειναι φυσικα αδυνατο να φανε. Εχει αλλοιωθει τοσο πολυ ο εγγεφαλος τους που δεν κρατανε φαγητο.

Θα μπορουσαν να τη ταιζουν με το ζορι λες, να της χωνουν μπιφτεκια μεσα στο στομα, θα τα εκανε εμετο, οχι επιτηδες, δεν θα εβαζε δαχτυλο η κατι τετοιο. Θα της δημιουργουταν αισθημα ναυτιας και θα εκανε εμετο παροτι θα ΗΞΕΡΕ οτι εχει προβλημα και πρεπει να φαει.

Ενδοφλεβια δεν γινεται να τους τρεφεις συνεχεια, παθαινουν μολυνσεις. Η ανορεξια οπως οι περισοτερες ψυχικες νοσοι εχουν ενα φασμα εντασης, η καραγιαννη ηταν ακραια περιπτωση.

Η θεραπεια στην ανορεξια γινεται σταδιακα παιρνει χρονια και αφορα ολο το υποστηρικτικο περιβαλον του παθοντα. Φταιει και η οικογενεια, οταν φτασει καποιος σε αυτο το σημειο ειναι πολυ αργα, η οικογενεια φταιει στα πρωτα χρονια της ζωης της, οχι οταν εγινε 35 κιλα.

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
128
Πόντοι
1
εγω τυπε αμα ημουνα η μανα της θα την εβαζα να τρώει ενα γουρουνοπουλο την ημερα και αν το ξερναγε συνειδητα η ασυνειδητα θα την ταιζα μετα τα ξερατα της. δεν περνάνε σε εμενα αυτα  :s&m_1:

Χαχ, aren't you an angry fella. Χαζος δεν εισαι καταλαβαινεις οτι ρεαλιστικα αυτο δεν γινεται για 100 λογους:

1) παλι δεν θα κρατουσε αρκετα θρεπτικα συστατικα ωστε να ζει
2) οι συνεχεις εμετοι θα δημιουργουσαν προβληματα στον οισοφαγο και το στομα
3) οι ηλεκτρολυτες θα γινοταν πουτανα και θα πεθαινε για τον ιδιο λογο απλα πιο γρηγορα
4) πως θα το εκανες αυτο? Δεμενη σε ενα κρεβατι να τη ταιζεις? Ειναι ζωη αυτο? Θα μπορουσες εσυ να δευσμευτεις σε κατι τετοιο?

Ρεαλιστικα το πιο "ευκολο" που θα μπορουσες να κανεις ειναι να την υποστηριζεις παρεντερικα (καθετηριασμος στη υποκλειδια κτλ) ενω την κρατας σε καταστολη αλλα αυτο ειναι πρακτικα το ιδιο με το να ειναι νεκρη απλα κοστιζει πολυ πολυ παραπανω, και μερικες βδομαδες μετα παλι θα πεθαινε απο μολυνσεις.

OP
OP
dopamina

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Χαχ, aren't you an angry fella. Χαζος δεν εισαι καταλαβαινεις οτι ρεαλιστικα αυτο δεν γινεται για 100 λογους:

1) παλι δεν θα κρατουσε αρκετα θρεπτικα συστατικα ωστε να ζει
2) οι συνεχεις εμετοι θα δημιουργουσαν προβληματα στον οισοφαγο και το στομα
3) οι ηλεκτρολυτες θα γινοταν πουτανα και θα πεθαινε για τον ιδιο λογο απλα πιο γρηγορα
4) πως θα το εκανες αυτο? Δεμενη σε ενα κρεβατι να τη ταιζεις? Ειναι ζωη αυτο? Θα μπορουσες εσυ να δευσμευτεις σε κατι τετοιο?

Ρεαλιστικα το πιο "ευκολο" που θα μπορουσες να κανεις ειναι να την υποστηριζεις παρεντερικα (καθετηριασμος στη υποκλειδια κτλ) ενω την κρατας σε καταστολη αλλα αυτο ειναι πρακτικα το ιδιο με το να ειναι νεκρη απλα κοστιζει πολυ πολυ παραπανω, και μερικες βδομαδες μετα παλι θα πεθαινε απο μολυνσεις.

γτ δεν απαντας τι εχεις σπουδασει

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
128
Πόντοι
1
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Καλο καλο.

γτ δεν απαντας τι εχεις σπουδασει

εχω διαφορα πτυχια, αλλα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, η γνωση ειναι διαθεσημη σε ολους, οσοι εχουν παει σε ελληνικα πανεπιστημια ξερουν πολυ καλα οτι ειναι αυτοδιδακτοι χαχαχα.

απλα δεν μου αρεσει το "εγω το εχω σπουδασει αυτο αρα ξερω καλυτερα" σαν επιχειρημα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
συμφωνα με τα λεγομενα σου καμια λογικη γυναικα δεν υπαρχει.Τυπε πρεπει να εχεις πονεσει πολυ ...
τι λες βρε αυτό καταλαβες?  :idiot:
1% λογικες υπαρχουν.
δηλαδή στην ελλαδα γυρω στις 50.000
στον πλανητη 35.000.000
καμμια τις λες αυτές?

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Η πιο συγχρονη θεραπευτικη μεθοδος απαιτει πληρη απομακρυνση απο τους οικειους.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μην ασχολεισαι. Είναι τρολ
γεια σου υποστηρικτή του 1% και πολεμιε του 99%.
υποστηρικτή των υποκριτών χριστιανων που δεν τηρουν αυτά που λεει η θρησκεια τους και πολεμιε των αθεων που συμμετεχουν σε θρησκευτικα εθιμα

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.106
Πόντοι
17.085
Ένας banned και πολλά βοθρο-post σβησμένα. Τί σκατά έχουν ορισμένοι για εγκέφαλο δε μπορώ να καταλάβω.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.071
Πόντοι
6.256
Στην εποχή του ιντερνετ και του gogle μερικοί νομίζουν οτι η νευρική ανορεξία ειναι τόσο απλή όσο  το να βάλεις ένα μπιφτέκι με το ζόρι στο στόμα, μάλλον επίτηδες το νομίζουν..

Μακάρι ο χαμός της με τη δημοςιότητα ,να αφυπνίσει και να σώσει άλλες παρόμοιες περιπτώσεις

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Πλάκα πλάκα και την άλλη κοπέλα, Άννα Μαρία νομίζω τη λένε, που είναι τώρα στο Ροντέο ύποπτη την βλέπω.

Είναι τρομερά αδύνατη δεν πρέπει να είναι πάνω από 50 κιλά.

Καμία σχέση με Καραγιάννη εννοείται, αλλά ποιος τους είπε ότι μας αρέσουν τόσο αδύνατες και γίνονται έτσι...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.071
Πόντοι
6.256
Άλλο αδυνατη άλλο αδυναμη,
Άρχισαν όμως να αλλάζουν τη μόδα και να πλασάρουν χοντρές, βλέπε καρντασιανς.
Οι αδύνατες θα αρχίσουν να είναι μειονότητα.
Ας δούμε όμως πόσοι πεθαίνουν απο ανορεξία και πόσοι από παχυσαρκία.
Μάλλον κάτι πρέπει να γίνει για το δεύτερο, εκεί είναι το πρόβλημα.
Παν μετρον αριστον

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Λυπηρο το γεγονος ελπιζω τουλαχιστον μιας και δεν σωθηκε αυτη να βοηθησε να σωθουν αλλες νεες κοπελες

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
Οι παλιοτεροι ελεγαν οτι ο ανθρωπος που εχει κανει κακο στη ζωη του, κακοθανατιζει.
Οι θρησκευομενοι λενε οτι ειναι τροπος να καθαριζει η ψυχη για να πας στον αλλο κοσμο καθαρος.
Εγω λεω μην σου τυχει.

τα παιδάκια που πεθαίνουν από αρρώστιες δηλαδή θα πρέπει να είχαν κάνει κακό στην προηγούμενη ζωή τους με αυτή τη "λογική"  :S

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
Κριμα νεα κοπελα αλλα αναμενομενη η καταληξη της και τοσο που αντεξε πολλη ηταν απ οτι θυμαμαι και που εμπαινε στο νοσοκομειο για το προβλημα της οπως εμπαινε υπεγραφε και εβγαινε πιστευω οτι δε καταλαβε τη σοβαροτητα του προβληματος της και δε ζητησε καν βοηθεια

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
Το θεμα με εχει απασχολησει και εμενα τύπε. Οσο κι αν ξερω οτι πολλοι διαφωνουν, εγω παντα εχω παγιως την αποψη οτι για τα "ψυχολογικα" προβληματα, στα οποια εντασσω και την νευρικη ανορεξια (και τις δηθεν "καταθλιψεις"), η λυση ειναι πεντε σφαλιαρες απο τον γονιο για να στρωσει ο εγκεφαλος. Αντε τωρα στην γιαγια μου την μακαριτισσα, που μας κυνηγουσε με το πιατο, να της πεις δεν τρωω γιατι εχω νευρικη ανορεξια. Θα ερχοταν το βραδυ που κοιμοσουν και θα σου κραταγε τη μυτη κλειστη να ανοιξεις το στομα να σε ταισει. Δεν ξερω ρε παιδια, δεν τα καταλαβαινω αυτα.

lol πόσο χρονών είστε? για 34 σας είχα? Εγώ 32, και που μου το έκανε αυτό η (τρελή) μάνα μου μέχρι και το λύκειο, τι κατάλαβε? απλά τη μισώ και θα είμαι για πάντα αδύνατος, σταθερός στα κιλά μου. Κανένα νόημα απολύτως αυτό που λες, και σε είχα και για μορφωμένο άνθρωπο, αλλά να μου πεις δεν είναι επιστήμη η "δικαιοσύνη" :S

υγ. είχα μέρες να γράψω σε θρεντ, οπότε στάζει μέλι το στόμα μου όπως βλέπετε  :kissass:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom