Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 253K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

negroni-spritz

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2023
Like
1.865
Πόντοι
200
Μην το ψάχνεις. Η "καλή" Tonale δεν είναι diesel και ξεφεύγει πάνω απο 43000. Στην ουσία είναι ένα αλλαγμένο/μεταμφιεσμένο Jeep και λίγο πιο άμεσο στον οδηγό (το έχει φίλος VELOCE 1.5 160CV MHEV)
Και η εκδοση του kia που κοιταω 39000 εχει σχεδον. Απλως στην tonale χρειαζεται ελαφρως μεγαλυτερη προκαταβολη. Το μισθωμα ειναι σχεδον το ιδιο. Βεβαια και στην tonale κατι με χαλαει. Αν διαλεγα tonale θα πηγαινα μονο στην εκδοση TI και πανω.

negroni-spritz

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2023
Like
1.865
Πόντοι
200
Δεν έχω άποψη για το ΚΙΑ αλλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το ένα είναι αυτοκίνητο και το άλλο τρόπος ζωής, την Alfa εννοώ φυσικά. Απλά πρέπει να αναλογιστεί κανείς τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή του και τι αντέχει η τσέπη του.
Το ιδανικο θα ηταν stelvio veloce αλλα εκει ξεφευγουμε

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
ερχεται και φευγει αρκετα συχνα.Ισως επιστρεψει
Προς το παρών δε έχει επιστρέψει πάντως να σου πω τη αλήθεια μετα τη δεύτερη φορά δε πολυηθελα να τη ξαναπάρω γιατί είχε τάσεις ξεπετας δηλαδή το κάναμε και πήγαινα να τη γλύψω στο κωλο με άφησε αλλά ξέρεις μετά έλεγε έλα φτάνει ξέρεις όχι πολλά προκαταρκτικά να χύσω να τελειώνουμε και τελειώσα στα 10 λεπτά εννοείται αλλά επειδή έχει ωραίο κορμί όταν γυρίσει θα τη ξαναπάρω μπόλικες φορές.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
ερχεται και φευγει αρκετα συχνα.Ισως επιστρεψει
Μια άλλη ήταν καλή δε ξέρω αν τη ξέρεις Ναταλία λεοφορος Αθηνών 373 και Συγγρού 232 ψηλή λεπτή λευκό δέρμα μαύρα μαλλιά φάτσα μέτρια με λίγο σα πεταχτά δόντια ωραία κοπέλα τη πήρα 3 φορές αλλά έφυγε και αυτή θα την είχα κάνει στανταρακι μαρεσε πολύ αλλά δε πρόλαβα έφυγε.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.339
Πόντοι
3.656
Το ιδανικο θα ηταν stelvio veloce αλλα εκει ξεφευγουμε
Ρε φιλαράκι .... αν είναι για άλφα .... γιατί δεν παίρνεις μια giulia ;;;
Εγώ είμαι αρχαίος , τρακτέρ δεν τα κοιτάω καν , τα βρίσκω αστεία και φλώρικα.
Τι tonale και μαλακίες συζητάμε ...

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Και η εκδοση του kia που κοιταω 39000 εχει σχεδον. Απλως στην tonale χρειαζεται ελαφρως μεγαλυτερη προκαταβολη. Το μισθωμα ειναι σχεδον το ιδιο. Βεβαια και στην tonale κατι με χαλαει. Αν διαλεγα tonale θα πηγαινα μονο στην εκδοση TI και πανω.

Σε τι τιμή στο δίνουν;

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
973
Πόντοι
366
Εγω παιδια μου εχω ανοιξει και σχετικο νημα ειμαι ερωτευμενος με τα αμερικανικα αμαξια θελω μια καινουρια corvete z06 η ενα camaro zl1 αλλα δν υπαρχουν στην Ελλαδα δυστυχως καινουρια του κουτιου που θα βρω ρε γαματο καμια ιδεα?

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.339
Πόντοι
3.656
Εγω παιδια μου εχω ανοιξει και σχετικο νημα ειμαι ερωτευμενος με τα αμερικανικα αμαξια θελω μια καινουρια corvete z06 η ενα camaro zl1 αλλα δν υπαρχουν στην Ελλαδα δυστυχως καινουρια του κουτιου που θα βρω ρε γαματο καμια ιδεα?

Τι συζητάς τυπάρα ;
Μιλάς για 200Κ για ένα αμάξι και 7-8 το χρόνο για μερικές βόλτες.
Έχει νόημα η κουβέντα ; Θες να ξοδέψεις αυτα τα λεφτά ;

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
973
Πόντοι
366
Τι συζητάς τυπάρα ;
Μιλάς για 200Κ για ένα αμάξι και 7-8 το χρόνο για μερικές βόλτες.
Έχει νόημα η κουβέντα ; Θες να ξοδέψεις αυτα τα λεφτά ;
κατσε ρε φιλε μισο γιατι κανεις λαθο το camaro εχει 60Κ και το corvete η απλη εκδοση εχει 100Κ ειναι σαν να επαιρνες ενα μεταχειρισμενο gtr η r8 δεν ειναι και lambo ,ferrari αλλα ειναι προσιτες οι τιμες. Στα γουστα μου μου αρεσουν πολυ αυτα τα δυο αμαξια ειμαι καυλωμενος δεν μπορω να το περιγραψω ειλικρινα μεχρι 100Κ τα εδινα ναι

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.339
Πόντοι
3.656
κατσε ρε φιλε μισο γιατι κανεις λαθο το camaro εχει 60Κ και το corvete η απλη εκδοση εχει 100Κ
Για τιμές ΗΠΑ μου συζητάς ; Θα πας να ζήσεις εκεί ; Νόμιζα μιλάς για ... ελλαδιστάν ...

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
973
Πόντοι
366
Για τιμές ΗΠΑ μου συζητάς ; Θα πας να ζήσεις εκεί ; Νόμιζα μιλάς για ... ελλαδιστάν ...
Μα στο ελλαδισταν δεν βρισκεις καινουρια αυτα τα αμαξια δν υπαρχουν στο εμποριο τωρα στο car γρ μπορει να βρεις μεταχειρισμενα παλαιοτερες εκδοσεις αλλα δεν εμπιστευομαι και δν μου αρεσουν θελω καινουριο αλλα δν ξερω αν γινονται εισαγωγη στην ευρωπη αν πληρουν προδιαγραφες ειναι ταλαιπωρια δυστυχως η αμεσως επομενη λυση που γινεται ευκολα ειναι mustang αλλα θελω ενα απο τα αλλα δυο που σου ειπα

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
υπάρχουν και οι δίχρονοι κινητήρες 1.8 της VW, και οι νίλες που εχουν πάθει οι ιδιοκτήτες των seat leon των vw των skoda οctavia κλπ, που χρειάζονται ένα μπουκάλι με λάδι μαζι τους να συμπληρώνουν καθε λίγο.....

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Και μια δυο φορες την εβδομαδα να βαζει κάποιος το σεναριο πολη - πολυκατοικια ειναι απλά για γελια...
Οπότε ο μισός πληθυσμός ειναι εκτός.
Απλά μαθηματικά - τελος

Με 2 φορές την εβδομάδα δεν κάνεις καμία εγκατάσταση. Πας σε ένα ισχυρό φορτιστή και βάζεις όσο θες. Οι οικιακοί φορτιστές είναι για αυτούς που δε θέλουν να μπλέκουν με πολλά πολλά, έχουν ΦΒ ή κάνουν πολλά χιλιόμετρα τη μέρα. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει λόγος.

Ξεκολλάτε λίγο το μυαλό σας με την αυτονομία. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο ο μέσος Ευρωπαίος κάνει 12000 χλμ το χρόνο.

Βάλε 15000 να είμαστε μέσα. Τη μέρα μας κάνει 41 χλμ.

To Kona στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση έχει αυτονομία 275 χλμ. Με το μέσο όρο οδήγησης που έχω υπολογίσει παραπάνω θες 6 μέρες. Δηλαδή ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Τι συζητάμε λοιπόν;

Το Tesla M2 LR στις χειρότερες συνθήκες πάει στα 360χλμ ή 8,5 ημέρες.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και τα τεστ είναι σε συνθήκες που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Το "κρύο" είναι -10 βαθμοί.

Εδώ η λίστα της ΕΜΥ. Οι απόλυτα μέσες χαμηλές θερμοκρασίες είναι στη Φλώρινα και την Κοζάνη. Σε όλες τις άλλες πόλεις είναι πάνω από το μηδέν. Στις περισσότερες πόλεις μάλιστα η μέση μηνιαία θερμοκρασία είναι γύρω στους 10 βαθμούς.

Αντίθετα εμείς στην Ελλάδα πλησιάζουμε περισσότερο στο best case που είναι στους 23 βαθμούς. Εδώ λοιπόν το "χειρότερο σενάριο του Tesla είναι 480χλμ ή 11 μέρες και του Kona 8.5 μέρες.

Όσες απώλειες και να έχεις πάλι δε θες κάθε μέρα φόρτιση όπως νομίζετε. Και αυτά που έγραψα με την παραδοχή ότι κάνετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ 40 χλμ. Τώρα αν προσθέσεις τα "καλούδια" της αναγέννησης στο φρενάρισμα και το ότι το "worst case" είναι για αυτοκινητόδρομο η αυτονομία εκτοξεύεται. Το Tesla πχ συνδυαστικά πάει στις 14 μέρες.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Τύποι μια απορία αν ξέρει κάποιος ....γιατί δεν εισάγονται Ελλάδα τα φθηνά ηλεκτρικα κινέζικα αυτοκίνητα ????? Δεν συμφέρει τους εισαγωγείς ???? Δεν τηρούν τα στάνταρ ασφαλείας της ΕΕ ??? Αυτά ξεκινούν από 9-10 χιλιάρικα την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα αμερικανικά ευρωπαϊκά φθηνά έχουν τουλάχιστον 20-30 ...

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Με 2 φορές την εβδομάδα δεν κάνεις καμία εγκατάσταση. Πας σε ένα ισχυρό φορτιστή και βάζεις όσο θες. Οι οικιακοί φορτιστές είναι για αυτούς που δε θέλουν να μπλέκουν με πολλά πολλά, έχουν ΦΒ ή κάνουν πολλά χιλιόμετρα τη μέρα. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει λόγος.

Ξεκολλάτε λίγο το μυαλό σας με την αυτονομία. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο ο μέσος Ευρωπαίος κάνει 12000 χλμ το χρόνο.

Βάλε 15000 να είμαστε μέσα. Τη μέρα μας κάνει 41 χλμ.

To Kona στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση έχει αυτονομία 275 χλμ. Με το μέσο όρο οδήγησης που έχω υπολογίσει παραπάνω θες 6 μέρες. Δηλαδή ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Τι συζητάμε λοιπόν;

Το Tesla M2 LR στις χειρότερες συνθήκες πάει στα 360χλμ ή 8,5 ημέρες.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και τα τεστ είναι σε συνθήκες που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Το "κρύο" είναι -10 βαθμοί.

Εδώ η λίστα της ΕΜΥ. Οι απόλυτα μέσες χαμηλές θερμοκρασίες είναι στη Φλώρινα και την Κοζάνη. Σε όλες τις άλλες πόλεις είναι πάνω από το μηδέν. Στις περισσότερες πόλεις μάλιστα η μέση μηνιαία θερμοκρασία είναι γύρω στους 10 βαθμούς.

Αντίθετα εμείς στην Ελλάδα πλησιάζουμε περισσότερο στο best case που είναι στους 23 βαθμούς. Εδώ λοιπόν το "χειρότερο σενάριο του Tesla είναι 480χλμ ή 11 μέρες και του Kona 8.5 μέρες.

Όσες απώλειες και να έχεις πάλι δε θες κάθε μέρα φόρτιση όπως νομίζετε. Και αυτά που έγραψα με την παραδοχή ότι κάνετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ 40 χλμ. Τώρα αν προσθέσεις τα "καλούδια" της αναγέννησης στο φρενάρισμα και το ότι το "worst case" είναι για αυτοκινητόδρομο η αυτονομία εκτοξεύεται. Το Tesla πχ συνδυαστικά πάει στις 14 μέρες.
Ρε πάτε καλά?
Θα κάνω εκστρατεία κάθε φορα για να "γεμίσει" το αυτοκίνητο?
Πούτσες μπλε, αυτα είναι μόνο αν έχεις το φορτιστή στο σπίτι, μονοκατοικια με δικο σου χώρο, και μόνο για αστικο ιστό.
Ακόμα και 20 λεπτα για να φορτισει όταν κάνεις ταξίδι ( αν υπάρχουν τετοιοι χρόνοι) είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Τύποι μια απορία αν ξέρει κάποιος ....γιατί δεν εισάγονται Ελλάδα τα φθηνά ηλεκτρικα κινέζικα αυτοκίνητα ????? Δεν συμφέρει τους εισαγωγείς ???? Δεν τηρούν τα στάνταρ ασφαλείας της ΕΕ ??? Αυτά ξεκινούν από 9-10 χιλιάρικα την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα αμερικανικά ευρωπαϊκά φθηνά έχουν τουλάχιστον 20-30 ...

Πολλοί λόγοι. Έχει να κάνει με την ασφάλεια καθώς κάποια όντως είναι τραγικά. Μετά έχει να κάνει με το κέρδος του κάθε εισαγωγέα και πιθανό after sales. Δεν είναι πηαραδοσιακοί κατασκευαστές με δίκτυο κτλ. Δεν ξέρεις αν αύριο υπάρχουν ή όχι. Και μετά υπάρχει ο εμπορικός πόλεμος καθώς κάτι τόσο φτηνό και ίσως καλό διαλύσει την Ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Πολλοί λόγοι. Έχει να κάνει με την ασφάλεια καθώς κάποια όντως είναι τραγικά. Μετά έχει να κάνει με το κέρδος του κάθε εισαγωγέα και πιθανό after sales. Δεν είναι πηαραδοσιακοί κατασκευαστές με δίκτυο κτλ. Δεν ξέρεις αν αύριο υπάρχουν ή όχι. Και μετά υπάρχει ο εμπορικός πόλεμος καθώς κάτι τόσο φτηνό και ίσως καλό διαλύσει την Ευρωπαϊκή βιομηχανία.
Νομίζω δεν είναι επισφαλής η θέση τους ....έχουν κυριαρχήσει παγκοσμίως ....πριν λίγες μέρες ακόμα και ο " σκληρός καριολης " μασκ κάλεσε τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα παρεμβατισμού ......δηλαδή όταν αυτός και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές κερδίζουν και εξαφανίζουν τον ανταγωνισμό είναι καλά όταν όμως εμφανίζεται ένα προϊόν φθηνό για τον καταναλωτή τοτε θυμούνται τον ανταγωνισμό .....γαμω την φάρα τους μακάρι να πλημμυρίσουμε φθηνά κινέζικα

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom