Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 252K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
Οι λόγοι που αν και μπορώ να πάρω αμάξι δεν παίρνω:
1️⃣ Τρελή κίνηση στους δρόμους και μάλιστα όλες τις ώρες.
2️⃣ Δεν έχω πλέον την οικονομική δυνατότητα ως προτεραιότητα πια, να το συντηρώ.
3️⃣ Πλέον πουλάνε σαράβαλα και μάλιστα σε αρκετά υψηλές τιμές λόγω υψηλής ζήτησης.
4️⃣ Το κόστος βενζίνης ανεβαίνει.
5️⃣ Δεν έχω πάρκινγκ στη περιοχή μου ούτε για δείγμα και αν μπω σε ένα κοντινό (5 λεπτά με τα πόδια από σπίτι μου) το κόστος είναι 90€ το μήνα.
6️⃣ Πλέον δεν ξέρω αν θα μπορεις να έχεις αμάξι με κινητηρα εσωτερικής καύσης καθώς όλο προς ηλεκτροκίνηση το πάνε...
7️⃣ Πρακτικά δεν το χρειάζομαι το αμάξι λόγω της κοντινής απόστασης εργασίας μου.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Παιδιά, ας μη σπαμάρουμε το θέμα με φιλοσοφικές συζητήσεις... Άλλος είναι ο σκοπός του παρόντος thread...

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Η συζυγος μου κοιταγε υβριδικα για πολη , και κοιταγε ολα οσα ειναι στη κατηγορια . Παρηγγειλε τελικα το yaris υβριδικο 20.5Κ κουτα και το περιμενει . Κατεληξες εσυ σε καποιο ;
Όχι φίλε μου, ήταν να πάρω και εγώ το yaris hybrid κούτα, αλλά όταν μου είπανε να το παραγγείλω και να έρθει μετά από κανά χρόνο, συν το γεγονός ότι λόγο της έλλειψης νέων οχημάτων οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν ανέβει, το ανέβαλα. Θα ξαναμπώ στη διαδικασία της έρευνας αγοράς μόλις τα πράγματα αρχίσουν να ισορροπούν και πάλι. Εξάλλου, προς το παρών βολεύομαι με ένα σκουτεράκι που έχω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
δεν εχει να ντρεπεται μαν , αλλα ειδες και στο παραδειγμα που σου εδωσε ?
καπνος εγινε η αλλη και τον γουσταρε

οι γκομενες πλεον θελουνε και αντρες ανεξαρτητους , οσο και αν σε γουσταρει η αλλη αν καταλαβει οτι ακομα μενεις με τους γονεις σου ,
δεν εχεις αυτοκινητο κτλπ , θα πει τι να τον κανω αυτον ?

Για να μιλήσω στη γλώσσα αυτού του μπουρδελοσάιτ θα σας πω το εξής: Οι πιρφόροι πλέον δίνουν πολλά στις γκόμενες και πλέον δεν είμαι ανταγωνιστικός καθόλου. Χωρίς αμάξι και να μένω με γονείς δεν πάω πουθενά δυστυχώς.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
Παιδιά, ας μη σπαμάρουμε το θέμα με φιλοσοφικές συζητήσεις... Άλλος είναι ο σκοπός του παρόντος thread...
Δεν νομίζω να "σπαμαρει" κανείς. Με προσοχή παραθέτω θέματα που αφορούν το όχημα. Η συζήτηση για κόστη κλπ δεν είναι εκτός θέματος, δεν μιλάμε για κάτι άλλο.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Δεν νομίζω να "σπαμαρει" κανείς. Με προσοχή παραθέτω θέματα που αφορούν το όχημα. Η συζήτηση για κόστη κλπ δεν είναι εκτός θέματος, δεν μιλάμε για κάτι άλλο.
Ασφαλώς και ξεφεύγει εκτός θέματος καθώς πρόκειται για τη γενικότερη οικονομική πραγματικότητα για την οποία υπάρχουν ανάλογα θέματα...

Εδώ γίνεται συζήτηση για μοντέλα αυτοκινήτων, επιδόσεις, εμεπιρίες κτλ... Το κόστος απόκτησης και συντήρησης είναι θέμα του καθενός...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
Ασφαλώς και ξεφεύγει εκτός θέματος καθώς πρόκειται για τη γενικότερη οικονομική πραγματικότητα για την οποία υπάρχουν ανάλογα θέματα...

Εδώ γίνεται συζήτηση για μοντέλα αυτοκινήτων, επιδόσεις, εμεπιρίες κτλ... Το κόστος απόκτησης και συντήρησης είναι θέμα του καθενός...
Άρα μας λέτε να πάω να ανοίξω ένα δικό μου νήμα για το θέμα; Αυτό καταλαβαίνω. Κοίταξε Filos78. Δεν θα ξαναπαρεμβω αν το επιθυμείς. Για λίγο μπήκα στο θέμα και παρέθεσα κάποια ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από την απόκτηση ενός αυτοκινήτου. Οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ούτε αμελητέες ούτε "ξεφεύγει εκτός θέματος". Είναι παιδιαριώδες να κάνουμε τους χωροφύλακες όταν δεν χρειάζεται σε θέματα. Και εγώ όταν είχα ανοίξει θέμα όπου ζητούσα βοήθεια ήρθαν και μιλούσαν για άσχετα θέματα. Πάντα έβρισκα τρόπο να είμαι ευγενικός και να συμβάλω στη διατήρηση του θέματος,
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Και μάλιστα το θέμα που θέτω ΕΓΩ ανεβάζει περισσότερο το ήδη υπάρχον θέμα, και όχι οι μάρκες και τα μοντελα κλπ

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Οι λόγοι που αν και μπορώ να πάρω αμάξι δεν παίρνω:
1️⃣ Τρελή κίνηση στους δρόμους και μάλιστα όλες τις ώρες.
2️⃣ Δεν έχω πλέον την οικονομική δυνατότητα ως προτεραιότητα πια, να το συντηρώ.
3️⃣ Πλέον πουλάνε σαράβαλα και μάλιστα σε αρκετά υψηλές τιμές λόγω υψηλής ζήτησης.
4️⃣ Το κόστος βενζίνης ανεβαίνει.
5️⃣ Δεν έχω πάρκινγκ στη περιοχή μου ούτε για δείγμα και αν μπω σε ένα κοντινό (5 λεπτά με τα πόδια από σπίτι μου) το κόστος είναι 90€ το μήνα.
6️⃣ Πλέον δεν ξέρω αν θα μπορεις να έχεις αμάξι με κινητηρα εσωτερικής καύσης καθώς όλο προς ηλεκτροκίνηση το πάνε...
7️⃣ Πρακτικά δεν το χρειάζομαι το αμάξι λόγω της κοντινής απόστασης εργασίας μου.
Για leasing το έχεις σκεφτεί? Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει ούτε ξέρω 100% τι παίζει με leasing, αλλά από ότι ακούω αξίζει περισσότερο από το να προβείς σε αγορά.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Όχι φίλε μου, ήταν να πάρω και εγώ το yaris hybrid κούτα, αλλά όταν μου είπανε να το παραγγείλω και να έρθει μετά από κανά χρόνο, συν το γεγονός ότι λόγο της έλλειψης νέων οχημάτων οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν ανέβει, το ανέβαλα. Θα ξαναμπώ στη διαδικασία της έρευνας αγοράς μόλις τα πράγματα αρχίσουν να ισορροπούν και πάλι. Εξάλλου, προς το παρών βολεύομαι με ένα σκουτεράκι που έχω.
Το περιμενει φιλε ηδη 6,5 μηνες η συζυγος και εχουμε ακομα , καλα εκανες αφου εχεις αλλο μεσο ειναι σπαστικη η αναμονη . Πουλησε το προηγουμενο yaris σε καλη τιμη παντως πιο πανω απο τα αντιστοιχα στο car και βρηκε αγοραστη γρηγορα ( υβριδικο και αυτο ) , οπως τα γραφεις για τα μεταχειρισμενα λογω της ελλειψης μικροτσιπ και των μεγαλων καθυστερησεων στα καινουργια εχουν παρει την ανοδο οι τιμες και σε αυτα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
Για leasing το έχεις σκεφτεί? Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει ούτε ξέρω 100% τι παίζει με leasing, αλλά από ότι ακούω αξίζει περισσότερο από το να προβείς σε αγορά.
Το έχω ψάξει πολύ. Καθόλου δεν συμφέρει εκτός αν είσαι με εταιρεία ή αν είσαι έτοιμος να πληρώνεις κάθε 5 έτη 6 χιλιάρικα. Εγω σε 5 έτη δεν ξέρω αν θα ζω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.426
Πόντοι
2.356
για αυτοκινητο αποκλειστικα αγορα με μετρητα ντουκου μια και εξω.
Ολα τα αλλα ειναι αστεια και οικονομικη καταστροφη.
Μονο για σπιτι δανειο , και αυτο με τα χιλια ζορια (που και εκει διαφωνω δηλαδη) .
Συμφωνώ λέξη προς λέξη σε όσα παραθέτεις. Είναι ακριβώς έτσι.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
στο θεμα μας , επειδη λεμε για αυτοκινητα τωρα ,
εγω προσωπικα με την καμιαααα δεν ξαναασχολουμαι με bmw , mercedes , audi

οπως μου ειπε και ο αλλος στο συνεργεια "το ψωμι μας" ειναι .

ηλεκτρικο θα παω , λογικα κανενα τεσλα η οτι αλλο βρω.

ειδα στο ηνωμενο βασιλειο μετα το 2030 θα απαγορευτουνε τα βενζινοκινητα
και στην Ελλαδα νομιζω μετα το 2035
Καλα ρε μαν τα ηλεκτρικα αλλα καποιοι καψουρηδες δεν αναβουμε με ηχο απο μπαταριες ευκολα :tooth:

Δικτυο πρεπει να φτιαξουνε και μεγαλυτερη αυτονομια , φαινεται να ναι το μελλον παντως ,σε 1η φαση θα συνυπαρχουν για χρονια με τις μηχανες εσωτερικης καυσης

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Λέω όμως "Δόξα τω Θεό", αν υπάρχει κι αυτός, καθώς υπάρχουν και πολύ χειρότερα έξω.

Ποτέ μου δεν πίστευα ότι "δεν θα μου χρειάζεται το αμάξι". Πάντα το ήθελα, Το ήθελα για τις βόλτες μου στο Σούνιο που πήγαινα και χάζευα τη θάλασσα, ακόμα και μόνος μου τα καλοκαιρινά βράδια, ή να εξυπηρετώ τους γονείς για καμιά εργασία μιας και δεν οδηγούν. Τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Τόσο η κίνηση στους δρόμους, η ανυπαρξία του πάρκινγκ, η τρελή κίνηση, οι τιμές στα σαράβαλα που πουλάνε στο car κλπ μου εξαυλωσαν την όποια επιθυμία να πάρω αμάξι.

Τώρα, ως προς το γκομενικό, σε όποια αρέσω. Αν τώρα δεν βγάλω γκόμενα λόγω αμαξιού ή σπιτιού ας μη βγάλω ποτέ. Ναι είναι σκληρό αλλά τι να κάνουμε; Θα πηγαίνουμε στα σκατομπουρδέλα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Για αυτο λεμε πως η ζωή στο εξωτερικο σου δινει αξιοπρεπεια. Μενεις μόνος, εχεις αμαξι, πας διακοπες κτλ.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
το μονο θετικο που εχει ειναι οτι βγαζεις την γκομενα εξω κανενα σκ η για κανενα καφε καθημερινη
διαφορετικα ειναι αχρηστο
Καλησπερα κοουτς.
Σε εψαχνα σημερα για να ρωτησω, ειναι να βγω με ενα μιλφομουνετο.
Να φοραω παπούτσα με κορδονι ή χωρις? Μην κανω καμμκα μαλακία κ δεν γαμησω

afenths71

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Like
6.337
Πόντοι
1.046
υπαρχουν αυτοκινητα και υπαρχει και η MERCEDES
mercedes.jpg

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
αμα ειναι επισημο δειπνο κτλπ
πας με ενα τετοιο

βαζεις ενα μπλειζερ (μαυρο κατα προτιμηση balmain , ysl , tom ford) ,
απο μεσα ενα ασπρο πουκαμισακι givenchy
ζωνουλα versace η bottega veneta ,
balmain trousers απο κατω και εισαι ετοιμος για να ριξεις το μιλφετο

τωρα αν ειναι για πιο χαλαρα , κανα καφε εξω κτλπ , οχι επισημα
πας με ενα denim jacket , ενα t-shirt , ενα velvet παντελονακι και εισαι κομπλε
Δεν προλαβαινω να παω για ψώνια. Για τα κορδόνα μονο ρωτησα κοουτς

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Επειδη ειμαστε και στο αντιστοιχο νημα παντοφλες φορα και νoικιασε ενα πιστολι μαν τουρμπο για το ραντεβου . Πες τη γκομενα ειναι κενη η θεση του συνοδηγου της πορσε ( Γερμανια εισαι θα βρεις μια ) και εψαχνα καποια να τη γεμισει για μια βολτα , ενδιαφερεσαι ?

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
το μονο θετικο που εχει ειναι οτι βγαζεις την γκομενα εξω κανενα σκ η για κανενα καφε καθημερινη
διαφορετικα ειναι αχρηστο

Τη γκομενα εξω την βγαζεις και με ταξι... Ή και γενικα βολτες για καφέδες/ποτά πας και με ταξί...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom