αν δεν εχεις καποια σοβαρη ιδεα ή κατι καινοτομο, μην κανεις τον κοπο. Εχουμε πηξει στα καφε και στα φαγαδικα, λογω efood κτλ ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και καθε μικρολαθακι θα κοστιζει στη βαθμολογια του μαγαζιου σου. Και αυτη η βαθμολογια θα ειναι το κυριο κριτηριο για να επιλεχθεις. Εχω γνωστους που ανοιξαν και κλεισαν εντος τριμηνου το σουβλατζιδικο (και χωρις νοικι παρακαλω), και εχω και παραδειγμα καφετεριας η οποια δουλευει ολη μερα σε κεντρικο σημειο για να καταφερει να βγαλει ενα χιλιαρικο το πολυ στο τελος του μηνα (ακριβο νοικι, μπουφετζηδες, ντιλιβερι). Σε μια στραβη εχεις μπει μεσα, σε καποιο θεμα υγειας κτλ.
Βλεπω και μικρομαγαζα, πειραια καλλιθεα μοσχατο κεντρο αθηνας, που ανοιγουν με καποιο τραγικο πλανο (ψιλικατζιδικα, φτηνα ρουχα, επιπλαδικα), και τα βλεπω να βαρανε μυγες και απορω με τι μυαλο εσκασαν ποσα λεφτα για να ανοιξουν τετοια μαγαζια. Αν δεν εχεις σοβαρο πλανο ή καποια πολυ καλη ιδεα, ή αν δεν εισαι πραγματικα πολυ καλος σε αυτο που κανεις (για φαγαδικα,φουρνο,καφε κτλ), θα χασεις πολυ χρονο, πολλα λεφτα και κυριως την ψυχικη σου υγεια για να τρεχεις να βγαλεις τα βασικα εξοδα.