Νέα

Αθλητικά παπουτσια. Κερδος. Ξερει κανεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
απο ebay τσ περισότερα προιοντα ειναι μεταχειρισμενα. Πήρα μπαταρία για κινητο και μου ήρθε ανοιχτή. Μόλις την δοκίμασα κρατούσε λιγότερο από την παλιά

Μια χαρά είναι τα προϊόντα στο ebay εσύ είσαι πολύ γκαντέμης.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
κατ αρχην επειδη βλεπω πολλοι αναγραφουν ποσοστα.ο υπολογισμος του κερδους γινεται επι της τιμης της χονδρικης και  ειναι υποπολλαπλασιος του ποσοστου των φορων που γινεται στην τελικη τιμη.αυτη τη στιγμη καταστημα που πουλαει προιοντα με συντελεστη 1προς 1 απλα δεν βγαινει,εκτος και αν ειναι αλυσιδα και τα κερδη του φορολογουνται στο εξωτερικο.οταν αγοραζεις 10ε και πουλας 20,μονο 4,5 ειναι το φπα,απο τα υπολοιπα 5,5 εχεις να καλυψεις φορους εισοδηματος 26% εισφορα αλληλεγγυης,τελος επιτηδευματος και λοιπα εξοδα.στο θεμα μας,για brand name παπουτσια o μεσος ορος ειναι περιπου 1,5-1,7 φορες την χονδρικη και το καθαρο κερδος ανερχεται απο 10% εως 14% με υπολογισμενες και τις αποσβεσεις των εκπτωσεων.αντιθετως το ρουχο παιζει πολυ παραπανω απο 3 φορες το κατωτατο μικτο μεχρι κ 6 και 7 φορες.

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Έχει δίκιο ο φίλος, επειδή ψωνίζω πολύ μέσω internet έχω πολλά τέτοια παραδείγματα. Μένω Αθήνα και έχει τύχει π.χ. να παραγγείλω την ίδια μέρα κάποια CD από Ιαπωνία και κάποια από ένα μαγαζί στην Αθήνα (μέσω internet, γιατί εκείνες τις μέρες δεν είχα χρόνο να κατέβω στο κέντρο). Το δέμα από Ιαπωνία ήρθε σε 10 μέρες, ενώ το δέμα από Αθήνα μετά από 2 βδομάδες ακόμα δεν είχε έρθει, με αποτέλεσμα να παίρνω τηλέφωνα και να μαλώνω με το μαγαζί θεωρώντας ότι μάλλον δεν μου στείλανε την παραγγελία μου. Τελικά αυτό που είχε γίνει είναι ότι το δέμα είχε φτάσει εγκαίρως στο τοπικό μου ταχυδρομείο, αλλά οι υπάλληλοι εκεί το έβαλαν σε μια ντουλάπα και το ξέχασαν. Αυτό έχει συμβεί άλλες 3-4 φορές, πάντα όμως με αποστολές εντός Ελλάδας. Τις αποστολές από εξωτερικό για κάποιο λόγο τις προσέχουν πολύ περισσότερο, ίσως εκεί δεν τους παίρνει να κάνουν μαλακίες λόγω συμφωνιών που έχουν με τα ταχυδρομεία του εξωτερικού. Οι αποστολές εσωτερικού όμως είναι στα αρχίδια τους.
Έτσι.  :thumbsup:
Kαι εγώ όταν πήγα να το πάρω σε ντουλάπα το είχαν.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
κατ αρχην επειδη βλεπω πολλοι αναγραφουν ποσοστα.ο υπολογισμος του κερδους γινεται επι της τιμης της χονδρικης και  ειναι υποπολλαπλασιος του ποσοστου των φορων που γινεται στην τελικη τιμη.αυτη τη στιγμη καταστημα που πουλαει προιοντα με συντελεστη 1προς 1 απλα δεν βγαινει,εκτος και αν ειναι αλυσιδα και τα κερδη του φορολογουνται στο εξωτερικο.οταν αγοραζεις 10ε και πουλας 20,μονο 4,5 ειναι το φπα,απο τα υπολοιπα 5,5 εχεις να καλυψεις φορους εισοδηματος 26% εισφορα αλληλεγγυης,τελος επιτηδευματος και λοιπα εξοδα.στο θεμα μας,για brand name παπουτσια o μεσος ορος ειναι περιπου 1,5-1,7 φορες την χονδρικη και το καθαρο κερδος ανερχεται απο 10% εως 14% με υπολογισμενες και τις αποσβεσεις των εκπτωσεων.αντιθετως το ρουχο παιζει πολυ παραπανω απο 3 φορες το κατωτατο μικτο μεχρι κ 6 και 7 φορες.

Με βαση αυτα ποοο χονδικη κοστιζει ενα παπουτσι των 124 ευρω λιανικης (100 συν ΦΠΑ)
ή ποσο θα πουλιοταν λιανικη ενα παπουτσι χονδρικης των 100 ευρω (βαζω ευκολο νουμερο για υπολογισμους)

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
απο ebay τσ περισότερα προιοντα ειναι μεταχειρισμενα. Πήρα μπαταρία για κινητο και μου ήρθε ανοιχτή. Μόλις την δοκίμασα κρατούσε λιγότερο από την παλιά
Aμα δεν διαβάζεις την περιγραφή καλά την πατάς.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
για brand name παπουτσια o μεσος ορος ειναι περιπου 1,5-1,7 φορες την χονδρικη και το καθαρο κερδος ανερχεται απο 10% εως 14% με υπολογισμενες και τις αποσβεσεις των εκπτωσεων.

Αγοράζεις 100 πουλας 150-170 λες
Αρα αγοράζεις 100 κερδιζεις 150-ΦΠΑ=29ευρω΄ή 170-ΦΠΑ= 33ευρω

29 με 33 ευρω μεικτο κερδος Ειναι πολυ λιγο να για να βγουν τα υπολοιπα

Αν μιλας για 1,5 με 1,7 συν το ΦΠΑ παμε σε 50 με 70 ευρω μεικτο κερδος που ειναι πιο λογικο

ΑΠο την αλλη αν αγοραζεις 100 και πουλας 150συν ΦΠΑ= 186  στα 186 τι εκπτωση μπορεις να κανεις;
Ταβανι το 30%... μετα μπαινεις μεσα

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Aμα δεν διαβάζεις την περιγραφή καλά την πατάς.

Ναι συμφωνώ αν δεν διαβάσεις την περιγραφή.
Νομίζω όμως πως εννοεί ότι εξαπατήθηκε, αγόρασε καινούργια μπαταρία και του ήρθε σε ανοιχτή συσκευασία.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
Αγοράζεις 100 πουλας 150-170 λες
Αρα αγοράζεις 100 κερδιζεις 150-ΦΠΑ=29ευρω΄ή 170-ΦΠΑ= 33ευρω

29 με 33 ευρω μεικτο κερδος Ειναι πολυ λιγο να για να βγουν τα υπολοιπα

Αν μιλας για 1,5 με 1,7 συν το ΦΠΑ παμε σε 50 με 70 ευρω μεικτο κερδος που ειναι πιο λογικο

ΑΠο την αλλη αν αγοραζεις 100 και πουλας 150συν ΦΠΑ= 186  στα 186 τι εκπτωση μπορεις να κανεις;
Ταβανι το 30%... μετα μπαινεις μεσα

1,5 φορα εννοω αγοραζεις 100 και πουλας 250-270 με φπα ολα τελικη τιμη.

Druworos

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Δε ξέρω να σου πω για αθλητικά, μπορώ όμως να σου πω για ρούχα γενικά. Ένα παντελόνι που θα αγοράσεις πχ στα Marks & Spencer 40 ευρώ, ο Marks & Spencer το αγοράζει από προμηθευτή. Ο προμηθευτής δεν το παράγει, αλλά το αγοράζει από τον παραγωγό στο Μπαγκλαντές, και το μεταπωλεί στον M&S. Το κόστος που το αγοράζει ο προμηθευτής, είναι 5 ευρώ. Και αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καν το κόστος παραγωγής.

Βέβαια, για να δουλέψουν όλοι αυτοί, έχουν να πληρώσουν υπαλλήλους, νοίκια, λογαριασμούς, ΦΠΑ, φόρους, δασμούς, και να μείνει και ένα κέρδος για τον ιδιοκτήτη.

Όμως, η συμβουλή μου είναι, για ρουχισμό μαζικής παραγωγής, αν δεν είναι τουλάχιστον 50% κάτω, μην το αγοράζεις.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
Δε ξέρω να σου πω για αθλητικά, μπορώ όμως να σου πω για ρούχα γενικά. Ένα παντελόνι που θα αγοράσεις πχ στα Marks & Spencer 40 ευρώ, ο Marks & Spencer το αγοράζει από προμηθευτή. Ο προμηθευτής δεν το παράγει, αλλά το αγοράζει από τον παραγωγό στο Μπαγκλαντές, και το μεταπωλεί στον M&S. Το κόστος που το αγοράζει ο προμηθευτής, είναι 5 ευρώ. Και αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καν το κόστος παραγωγής.

Βέβαια, για να δουλέψουν όλοι αυτοί, έχουν να πληρώσουν υπαλλήλους, νοίκια, λογαριασμούς, ΦΠΑ, φόρους, δασμούς, και να μείνει και ένα κέρδος για τον ιδιοκτήτη.

Όμως, η συμβουλή μου είναι, για ρουχισμό μαζικής παραγωγής, αν δεν είναι τουλάχιστον 50% κάτω, μην το αγοράζεις.
ετσι ειναι,το εγραψα και γω..το ρουχο παει με πολυ παραπανω κερδος.κατεβειτε στην αγορα και δειτε τις εκπτωσεις..1η εκπτωση στο ρουχο ειναι 40 -50%,αυτη τη στιγμη στο 1ο ιντερνετικο σαιτ παπουτσιων  στην ελλαδα με 10εκ τζιρο ετησιως η μεση εκπτωση στο παπουτσι-ανδρικο γυναικειο ειναι 15%.δεν μιλαω για μεμονομενα κομματια που μπορεις να τα βρεις φτηνοτερα αλλα γενικα..ρουχα και γω ψωνιζω μονο στις εκπτωσεις...

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
ετσι ειναι,το εγραψα και γω..το ρουχο παει με πολυ παραπανω κερδος.κατεβειτε στην αγορα και δειτε τις εκπτωσεις..1η εκπτωση στο ρουχο ειναι 40 -50%,αυτη τη στιγμη στο 1ο ιντερνετικο σαιτ παπουτσιων  στην ελλαδα με 10εκ τζιρο ετησιως η μεση εκπτωση στο παπουτσι-ανδρικο γυναικειο ειναι 15%.δεν μιλαω για μεμονομενα κομματια που μπορεις να τα βρεις φτηνοτερα αλλα γενικα..ρουχα και γω ψωνιζω μονο στις εκπτωσεις...
To οποίο ρούχο παπούτσι κλπ αν δεν πουληθεί στην ώρα του με το υψηλό  κέρδος καταλήγει μετα απο μερικές σεζόν στο πανέρι για 5€

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
To οποίο ρούχο παπούτσι κλπ αν δεν πουληθεί στην ώρα του με το υψηλό  κέρδος καταλήγει μετα απο μερικές σεζόν στο πανέρι για 5€
ενας λογος ας πουμε της υπερκοστολογησης ειναι και αυτος,για να καλυψει την "χασουρα" απο τα κομματια που θα περισσεψουν.ολα τα σχεδια ολα τα νουμερα ειναι αδυνατον να πουληθουν...μιλαμε για εποχιακα ειδη..

Vienezos1_

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2022
Like
291
Πόντοι
21
για να μην ξεκινήσω καινούργιο θέμα...ανακάλυψα αυτό....Έχει άποψη κάποιος sportsman εδώ μέσα...δεν μπορεί είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα το γνωρίζουν και αυτο το αντικείμενο:
Αθλητικό παπούτσι ποιοτικό για τρέξιμο -περπάτημα ...Όσοι γνώστες ας καταθέσουν κάποια άποψη....:D:

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.426
Πόντοι
1.056

Vienezos1_

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2022
Like
291
Πόντοι
21
πολύς κόσμος μιλάει για τα Hoka ,2-3 καλές προτάσεις είναι τα εξής : αλλά ψάχνουμε έξτρα απόψεις... nike zoom X Invicible, hoka Bondi 8, Asics Novablast ,
Brooks Glycerin 20, κάποιο Mizuno ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom