Νέα

Αθλητικά παπουτσια. Κερδος. Ξερει κανεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
ΟΧΙ....παράγγειλα ενα φθηνό karrimor για να δω εαν μου κάνει....βρήκα τον νούμερο μου ετσι οπως αντιστοιχει στα karrimor αθλητικα παπουτσια και εφεξης ειμαι πιστος σε αυτην την φιρμα.
Σε οτι αφορα παντελονια η αληθεια ειναι οτι υπηρχε αστοχια στο νουμερο κι εχασα καποια λιγα λεφτα.
Σε μπλουζες και πουκαμισα παραγγελνω το μίντιουμ κι είναι όλα καλά.
Σημείωση: στο κουριερ που πάω να τα παραλάβω στην Αγία με εξυπηρετεί κι ενα ωραίο μωρακι :)

Poly φτηνιαρικη μαρκα φαινεται. Εχω δει μερικους που φορανε αυτο το αδιαβροχο μπουφαν με τα λαστιχα στα μανικια χαλια!

squeazy

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2010
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
στο διορθωσα λιγο - ειναι το μεγιστο θεωρητικο κερδος (αν δεν εχει αποσβεσεις, δανεια, νοικια, προσωπικο, δεη κλπ εξοδα τοτε ναι του μενει ολο στην τσεπη σαν κερδος) συνηθψς το πραγματικο κερδος ειναι περιπου στο 1/4 με 1/3 απο το περιθωριο κερδους

Σωστή η επισήμανση. Μιλάμε για μεικτό ποσοστό και όχι για καθαρό κέρδος. Για παραδειγμα μεγάλες αλυσίδες ρούχων με μεικτό κέρδος γυρω στο 70% αν πάνε όλα καλά έχουν ebitda γύρω στο 5% με 10%. Τώρα για το φίλο που έγραψε για αγορές μέσω διαδικτυου ενδεχομένως να συμφέρει αλλα θα του θυμίσω οτι δυστηχώς με αυτό τον τρόπο δεν δίνουμε δουλειά σε συμπολίτες μας και οδηγούμε ακόμη περισσότερους μικροεπιχειριματιες στο λουκετο,

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Το περιθωριο κερδους του καταστηματαρχη δεν το ξερω,αλλά ξερω οτι η Nike αν σε ενα μοντέλο παπουτσιου το κοστος της γραμμής παραγωγής,διαθεσης,διαφημισης και εμπορίας ξεπερνούσε το 1 ευρώ στο ζευγαρι,σταματουσε την παραγωγή.Μιλάμε και για τα ακριβά μοντελα φυσικά.

squeazy

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2010
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Το περιθωριο κερδους του καταστηματαρχη δεν το ξερω,αλλά ξερω οτι η Nike αν σε ενα μοντέλο παπουτσιου το κοστος της γραμμής παραγωγής,διαθεσης,διαφημισης και εμπορίας ξεπερνούσε το 1 ευρώ στο ζευγαρι,σταματουσε την παραγωγή.Μιλάμε και για τα ακριβά μοντελα φυσικά.

Φιλε εχοντας αρκετη γνωση τιμολογισης και κοστους παραγωγης σε διαβεβαιωνω οτι το παραπανω δεν ισχυει σε καμια περιπτωση ουτε για την ΝΙΚΕ ουτε για κανενα σοβαρο brand.....ειδικα αν προσθετεις και κοστη διαθεσης και διαφημισης ...μόνο το logistic cost (μεταφορα & διανομη) αγγίζει το 1ευρω το ζευγαρι.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Φιλε εχοντας αρκετη γνωση τιμολογισης και κοστους παραγωγης σε διαβεβαιωνω οτι το παραπανω δεν ισχυει σε καμια περιπτωση ουτε για την ΝΙΚΕ ουτε για κανενα σοβαρο brand.....ειδικα αν προσθετεις και κοστη διαθεσης και διαφημισης ...μόνο το logistic cost (μεταφορα & διανομη) αγγίζει το 1ευρω το ζευγαρι.
Κι όμως φιλε μου δεν τον εχω βγαλει απο ην κοιλιά μου,ειναι επισημη ανακοινωση της εταιρείας για την προαναγγελια κλεισιματος μιας μοναδας αν θυμαμαι καλα στο μπαγκλαντες πριν 2-3 χρονια.

squeazy

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2010
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Κι όμως φιλε μου δεν τον εχω βγαλει απο ην κοιλιά μου,ειναι επισημη ανακοινωση της εταιρείας για την προαναγγελια κλεισιματος μιας μοναδας αν θυμαμαι καλα στο μπαγκλαντες πριν 2-3 χρονια.

Σε αυτή την περιπτωση θα εννοούσαν το εργατικό κόστος κατασκευής το οποιό για Μπαγκλαντες ακούγεται λογικό!!!

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

To επιβεβαιωνω

Το ειχα ακουσει τυχαια παρεβρισκομενος σε εκπαιδευση γνωστης αλυσιδας αθλητικων

Σε αυτή την περιπτωση θα εννοούσαν το εργατικό κόστος κατασκευής το οποιό για Μπαγκλαντες ακούγεται λογικό!!!
Ναι αυτο

Μαλιστα αφορουσε στο πιο ακριβο μοντελο αυτο που ερχεται εδω στα 230ε

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
καλα που το μαθαμε και αυτο γιατι ειχα στο μυαλλο μου να παω να ψωνισω τιποτα τωρα στις εκπτωσεις να στηριξω λιγο τον καταστηματαρχη... αλλα αν θελει να παιζει με τετοια ποσοστα ασε, καλυτερα απο το ιντερνετ.... σε ολες τις σοβαρες επιχειρησεις τα ποσοστα κερδους ειναι μεχρι 10-15% και ειναι θεμιτα, αν οι τυποι παιζουν με 50 και 100% δεν τους λυπαμαι καθολου καιρος για κλεισιμο!!!

Εισαι τοσο ασχετος που ειναι θαυμα και που αναπνεεις.

10-15% κερδος δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο, σε κανενος ειδους επιχειρηση.

Στηριξε το internet απλα μετα οταν θα βλεπεις τους παντες να κλεινουν και να ανεβαινουν οι τιμες ακομα και σε ιντερνετικα κλπ ( γιατι παντα ετσι γινεται ) να μην κλαις παλι.

Οταν καποιος δεν κατανοει τις βασικες αρχες λειτουργιας ενος καταστηματος και θελει να αγορασει με ο,τι ναναι κριτηρια, κατανταει να γραφει και να πιστευει τετοιες μαλακιες.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
To επιβεβαιωνω

Το ειχα ακουσει τυχαια παρεβρισκομενος σε εκπαιδευση γνωστης αλυσιδας αθλητικων
Ναι αυτο

Μαλιστα αφορουσε στο πιο ακριβο μοντελο αυτο που ερχεται εδω στα 230ε
Απ' οτι μιλουσε το δημοσιευμα απο ξενο πρακτορειο ειδησεων,ηταν το συνολικό κοστος παραγωγης και διαθεσης.Επιφυλλάσομαι να βρω το αρθρο και ναι ηταν για το μοντελο 360,που οταν πρωτοηρθε στην ελληνικη αγορα εκανε απο 300 ευρω και πανω.Συγκεκριμενα το ειχα πρωτοδει στο μοναστηρακι στα ιντερσπορτ 360 ευρω οπως και το ονομα του μοντελου.Θεωρω ΤΕΡΑΣΤΙΑ μαλακία να αγορασω αθλητικα σε τετοιες εξωφρενικες τιμες,οσα λεφτα κι αν εβγαζα.Δεν εχω δωσει ποτε πανω απο διψηφιο νουμερο για παπουτσια και σαν χρηστης μοτοσυκλετας,χαλουσα τουλαχιστον 1 ζευγαρι το χρονο.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τώρα για το φίλο που έγραψε για αγορές μέσω διαδικτυου ενδεχομένως να συμφέρει αλλα θα του θυμίσω οτι δυστηχώς με αυτό τον τρόπο δεν δίνουμε δουλειά σε συμπολίτες μας και οδηγούμε ακόμη περισσότερους μικροεπιχειριματιες στο λουκετο,

ο μικροεπιχειρηματιας συμπολιτης μας ας κοιταξει να μας προσφερει το ιδιο προιον σε παραπλησια τιμη με τον υπολοιπο ιντερνετοκοσμο (αυτοι πως καταφερνουν και εχουν κερδος ?) αν θελει να αγοραζουμε απο αυτον - αλλα δυστυχως ειδικα στο χωρο του ρουχου ειναι συνηθισμενο να θελει μεσα σε 6 μηνες να εχει αποπληρωσει τα δανεια του και να εχει και μια porsche παρκαρισμενη εξω απο το μαγαζι του - σορρυ που θα βαλει λουκετο αλλα ας προσεχε

Στηριξε το internet απλα μετα οταν θα βλεπεις τους παντες να κλεινουν και να ανεβαινουν οι τιμες ακομα και σε ιντερνετικα κλπ ( γιατι παντα ετσι γινεται ) να μην κλαις παλι.

που βλεπεις να γινεται αυτο παντα ? την εποχη του διαδικτυακου εμποριου μολις καποιος ανεβασει τις τιμες θα παμε στον διπλα που τις εχει ακομα χαμηλα ή και τις κατεβαζει

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εισαι τοσο ασχετος που ειναι θαυμα και που αναπνεεις.

10-15% κερδος δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο, σε κανενος ειδους επιχειρηση.

Οταν καποιος δεν κατανοει τις βασικες αρχες λειτουργιας ενος καταστηματος και θελει να αγορασει με ο,τι ναναι κριτηρια, κατανταει να γραφει και να πιστευει τετοιες μαλακιες.

Όντως, είναι ότι νά'ναι κριτήριο στην Ελλάδα της κρίσης με 480 βασικό μισθό να αγοράζεις από εξωτερικό. Εγώ πήρα θήκη κινητού δερμάτινη στο ebay 2.5 ευρώ, ενώ εδώ την έχουν στα 20+! Ομέγα 3 για την οικογένεια 16 ευρώ ενώ εδώ το ίδιο προϊόν με λιγότερη ποσότητα στα 40 ευρώ! Αντί να δώσω 60 ευρώ σε Ελληνικά μαγαζιά πήγα σαν μαλάκας και πλήρωσα 18.5 ευρώ στους ξένους!
Επίσης αν πάθει κάτι το δέμα μου ο ξένος με αποζημιώνει ενώ ο Έλληνας θα μου πει "δεν ξέρω βρέστα με την ταχυδρομική." Επίσης μου έχει τύχει ίδια μέρα να κάνω 2 παραγγελιες, μια από Αμερική και άλλη από Αθηνα. Της Αμερικής έφτασε πρώτο (μένω επαρχία)!
Σαν μαλάκας αγοράζω από εξωτερικό.  :vomit:

ΥΓ:Τώρα που το ξανασκέφτομαι παίζει να έχω σώσει τόσα χρόνια την τσέπη μου 3000+ ευρώ από αγορές του εξωτερικού.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Απ' οτι μιλουσε το δημοσιευμα απο ξενο πρακτορειο ειδησεων,ηταν το συνολικό κοστος παραγωγης και διαθεσης.Επιφυλλάσομαι να βρω το αρθρο και ναι ηταν για το μοντελο 360,που οταν πρωτοηρθε στην ελληνικη αγορα εκανε απο 300 ευρω και πανω.Συγκεκριμενα το ειχα πρωτοδει στο μοναστηρακι στα ιντερσπορτ 360 ευρω οπως και το ονομα του μοντελου.Θεωρω ΤΕΡΑΣΤΙΑ μαλακία να αγορασω αθλητικα σε τετοιες εξωφρενικες τιμες,οσα λεφτα κι αν εβγαζα.Δεν εχω δωσει ποτε πανω απο διψηφιο νουμερο για παπουτσια και σαν χρηστης μοτοσυκλετας,χαλουσα τουλαχιστον 1 ζευγαρι το χρονο.

Ta acics ειναι καλυτερα και πιο οικονομικα

Το ειπαν και αυτο στην εκπαιδευση :grin:

Ουτε εγω θα εδινα τοσο λεφτα για αθλητικα. Νομιζω οτι τα ακριβα μοντελα ειναι για επαγγελματιες αθλητες η με καποιον που ασχολειται σοβαρα εστω. Μια φορα ειχα δοκιμασει κατι asics των 250e και οταν σηκωθηκα ορθιος και τα πατησα ηθελα να τρεξω μαραθωνιο (τοτε καπνιζα 2 πακετα camel την μερα :cheesy: )Ηταν σαν να περπατουσα στον αερα.
Αν ασχολεισαι αξιζουν τα λεφτα τους.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Ta acics ειναι καλυτερα και πιο οικονομικα

Το ειπαν και αυτο στην εκπαιδευση :grin:

Ουτε εγω θα εδινα τοσο λεφτα για αθλητικα. Νομιζω οτι τα ακριβα μοντελα ειναι για επαγγελματιες αθλητες η με καποιον που ασχολειται σοβαρα εστω. Μια φορα ειχα δοκιμασει κατι asics των 250e και οταν σηκωθηκα ορθιος και τα πατησα ηθελα να τρεξω μαραθωνιο (τοτε καπνιζα 2 πακετα camel την μερα :cheesy: )Ηταν σαν να περπατουσα στον αερα.
Αν ασχολεισαι αξιζουν τα λεφτα τους.
Για την συγκεκριμενη μαρκα και μοντελο που μιλουσα πριν.ΟΧΙ δεν αξιζαν καθολου τα λεφτα τους,και να εξηγηθώ,μεγας μάλαξ συναδελφος πήγε και τα αγορασε και σε 3 μηνες του σκιστηκαν.Πηγε πισω στο καταστημα και του εκαναν εκπτωση 20% για να παρει καινουριο ζευγαρι.Στο μηνα πανω αρχισε να "τριζει" η αερόσολα και σε 6 μηνες τρυπησε και οταν περπατουσε το παπουτσι "εκλανε"  :2funny: :2funny: :2funny:Μιλαμε ειχαμε ριξει τρελα γελια.
Ειχα την τυχη να μου παρουν δωρο καποτε asics gel,μιλαμε το καλυτερο αθλητικο που εχω φορεσει,μετα απο μια πενταετια το gel "σκλήρυνε" αλλά και παλι τα φοραγα.Ασύγκριτο παπουτσι...

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Επίσης μου έχει τύχει ίδια μέρα να κάνω 2 παραγγελιες, μια από Αμερική και άλλη από Αθηνα. Της Αμερικής έφτασε πρώτο (μένω επαρχία)!

URL]]

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.aggouria.net/wp-content/uploads/2014/07/17-pio-epikindina-fidia-kosmo-www.aggouria.net-8.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Σου ορκίζομαι σε ότι θες! Έκανε 12 μέρες να έρθει και το άλλο από Αθηνα ήρθε αργότερα. Ήταν η μονη φορα που μού έρχεται κάτι τόσο γρήγορα απο Αμερική.
Δεν είναι φίδια αν θες πίστεψε το, δεν έχω λόγο να πω ψέμματα.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Σου ορκίζομαι σε ότι θες! Έκανε 12 μέρες να έρθει και το άλλο από Αθηνα ήρθε αργότερα. Ήταν η μονη φορα που μού έρχεται κάτι τόσο γρήγορα απο Αμερική.
Δεν είναι φίδια αν θες πίστεψε το, δεν έχω λόγο να πω ψέμματα.

Τυpε 12 μερες απο Αμερικη ειναι normal χρονος για usps.Εχω παραλαβει και σε πιο λιγες αλλα και σε αρκετες περισσοτερες (35 μερες-σπανια). :S :S :S
Το 12+ μερες εντος Ελλαδας ειναι το περιεργο, δεδομενου οτι ολα σχεδον τα ελληνικα καταστηματα που εχουνε e-shop στελνουνε με courier (1-2 μερες παραδοση)  :S :S :S

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τυοε 12 μερες απο Αμερικη ειναι normal χρονος για usps.Εχω παραλαβει και σε πιο λιγες.
Το 12+ μερες εντος Ελλαδας ειναι το περιεργο, δεδομενου οτι ολα σχεδον τα ελληνικα καταστηματα που εχουνε e-shop στελνουνε με courier (1-2 μερες παραδοση)  :S :S :S
Δεν μένω Αθηνα να μου έρχονται τα δέματα πιο γρήγορα, είμαι επαρχία. Από Αμερική εκτος από την πιο γρηγορη φορα οι μετέπειτα πιο γρήγορες ήταν 14 μέρες. Μετά το συνηθισμένο 20+. Το περιστατικό που έγραψα πιο πάνω συνεβει μονο 1 φορα. Για να συμβεί αυτό σίγουρα έφταιξε και το μαγαζί που λογικά άργησε να το στείλει και τα ΕΛΤΑ που μάλλον τον παίζανε.

bighooks

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
248
Πόντοι
280
Επίσης μου έχει τύχει ίδια μέρα να κάνω 2 παραγγελιες, μια από Αμερική και άλλη από Αθηνα. Της Αμερικής έφτασε πρώτο (μένω επαρχία)!

Έχει δίκιο ο φίλος, επειδή ψωνίζω πολύ μέσω internet έχω πολλά τέτοια παραδείγματα. Μένω Αθήνα και έχει τύχει π.χ. να παραγγείλω την ίδια μέρα κάποια CD από Ιαπωνία και κάποια από ένα μαγαζί στην Αθήνα (μέσω internet, γιατί εκείνες τις μέρες δεν είχα χρόνο να κατέβω στο κέντρο). Το δέμα από Ιαπωνία ήρθε σε 10 μέρες, ενώ το δέμα από Αθήνα μετά από 2 βδομάδες ακόμα δεν είχε έρθει, με αποτέλεσμα να παίρνω τηλέφωνα και να μαλώνω με το μαγαζί θεωρώντας ότι μάλλον δεν μου στείλανε την παραγγελία μου. Τελικά αυτό που είχε γίνει είναι ότι το δέμα είχε φτάσει εγκαίρως στο τοπικό μου ταχυδρομείο, αλλά οι υπάλληλοι εκεί το έβαλαν σε μια ντουλάπα και το ξέχασαν. Αυτό έχει συμβεί άλλες 3-4 φορές, πάντα όμως με αποστολές εντός Ελλάδας. Τις αποστολές από εξωτερικό για κάποιο λόγο τις προσέχουν πολύ περισσότερο, ίσως εκεί δεν τους παίρνει να κάνουν μαλακίες λόγω συμφωνιών που έχουν με τα ταχυδρομεία του εξωτερικού. Οι αποστολές εσωτερικού όμως είναι στα αρχίδια τους.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Επειδη μεχρι πριν λιγο καιρό ημουν της δουλειας να σας εξηγησω τι συμβαινει.Το προσωπικο ολων των εταιρειων εχει μειωθει τα τελευταια χρονια δραματικα.Στα Ελτα συγκεκριμένα δουλευουν με 30% διανομεις σε σχεση με παλαιότερα.Οτι ερχεται μεσω Κίνας π.χ απο e-bay κ.λ.π ειναι αναγκασμενοι μεσω διεθνων συμβασεων να στο φερουν στην πορτα σου,διοτι θεωρειται διεθνής αλληλογραφία.Τα ελληνικα δεματα δεν αποστελλονται στον χωρο του πελατη,παρα μονο η ειδοποίηση και μετα πρεπει να πας στο καταστημα των ΕΛ.ΤΑ να παραλαβεις.Δηλ. πανω απο 40-50 γραμμαρια ίσον δεμα και η υποχρεωση ειναι η ειδοποιηση για παραλαβή.
Φυσικά ολη η ιστορια ειναι να ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛ.ΤΑ και να παρουν υπαλλήλους των 400 ευρω ωστε να δουλέψουν σωστα με 100% προσωπικο.

Εγγρ.
21 Ιουλ 2016
Κριτικές
1
Like
30
Πόντοι
0
Όντως, είναι ότι νά'ναι κριτήριο στην Ελλάδα της κρίσης με 480 βασικό μισθό να αγοράζεις από εξωτερικό. Εγώ πήρα θήκη κινητού δερμάτινη στο ebay 2.5 ευρώ, ενώ εδώ την έχουν στα 20+! Ομέγα 3 για την οικογένεια 16 ευρώ ενώ εδώ το ίδιο προϊόν με λιγότερη ποσότητα στα 40 ευρώ! Αντί να δώσω 60 ευρώ σε Ελληνικά μαγαζιά πήγα σαν μαλάκας και πλήρωσα 18.5 ευρώ στους ξένους!
Επίσης αν πάθει κάτι το δέμα μου ο ξένος με αποζημιώνει ενώ ο Έλληνας θα μου πει "δεν ξέρω βρέστα με την ταχυδρομική." Επίσης μου έχει τύχει ίδια μέρα να κάνω 2 παραγγελιες, μια από Αμερική και άλλη από Αθηνα. Της Αμερικής έφτασε πρώτο (μένω επαρχία)!
Σαν μαλάκας αγοράζω από εξωτερικό.  :vomit:

ΥΓ:Τώρα που το ξανασκέφτομαι παίζει να έχω σώσει τόσα χρόνια την τσέπη μου 3000+ ευρώ από αγορές του εξωτερικού.

απο ebay τσ περισότερα προιοντα ειναι μεταχειρισμενα. Πήρα μπαταρία για κινητο και μου ήρθε ανοιχτή. Μόλις την δοκίμασα κρατούσε λιγότερο από την παλιά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom