Νέα

Άρης ο Ένας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
thumbnail.jpg
Δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και για να τονιστεί ο ελληνικός χαρακτήρας του νέου συλλόγου, μία παρέα αποφάσισε να ιδρύσει μία ομάδα η οποία κατά τη διάρκεια των χρόνων θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας και όχι μόνο.

25 Μαρτίου 1914 εγένετο ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Μία ημέρα σταθμός, μία ημέρα ορόσημο, μία ημέρα ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία διαλέξανε οι ιδρυτές του ΑΡΗ, να κάνουν πράξη το όνειρό τους. Να πάρει σάρκα και οστά αυτό που λαχταρούσαν. Να ιδρύσουν μία ομάδα η οποία θα κερδίζει, θα πρωταγωνιστεί, και θα είναι πρωτοπόρα σε όλα.

ΤΑ 22 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

1. Αγγέλου Γιάννης
2. Αγοραστός Λάζαρος
3. Βλαχόπουλος Γρηγόρης
4. Βλαχόπουλος Λάζαρος
5. Γκοτζαμάνης Πέτρος
6. Δήμου
7. Ζέγας Αγγελος
8. Θεοδωρίδης Θεόδωρος
9. Ιωαννίδης Δημήτρης
10. Καραγιαννίδης Τηλέμαχος
11. Κοτρότσης Δημήτρης
12. Κρέης Πέτρος
13. Κυδωνάκης Μήνως
14. Κωστίδης Λάζαρος
15. Λάμπρου Γιώργος
16. Νακόπουλος Γιάννης
17. Παπαγεωργίου Θανάσης
18. Πλιάτσικας Γιάννης
19. Ρωσσιάδης Ρούσσος
20. Σαλούστο Κάρολος
21. Τσιατσιαπάς Τάσος
22. Κότσανος Πρόδρομος


Ο ΑΡΗΣ είναι το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (1912).

Σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, στις 25 Μαρτίου 1914, μια συντροφιά που την αποτελούσαν 22 άνθρωποι, πήρε τη μεγάλη απόφαση της ίδρυσης του συλλόγου. Αλλά το πρόβλημα βρισκόταν στο όνομα που θα του έδιναν. Οι δημιουργοί του νέου συλλόγου αποφάσισαν να του δώσουν ένα όνομα θεϊκό, γεμάτο επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια, που να εμπνέει σεβασμό και φόβο. Με αυτές τις αρχές ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ και γρήγορα έγινε ο κυρίαρχος του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης αλλά και ένας από τους ισχυρότερους στην Ελλάδα. Η υλοποίηση της ιδέας ήρθε πέντε μήνες αργότερα τον Αύγουστο του 1914. Η ομάδα κέρδισε συμπάθειες μεταξύ των Θεσσαλονικέων που έβλεπαν στον ΑΡΗ τη δύναμη και την ευκαιρία αξιοποίησης της αθλητικής ιδέας αλλά και ένα ισχυρό και υγιές σωματείο, που θα ήταν σε θέση να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το όνομα του ΑΡΗ, της Θεσσαλονίκης και του μεγάλου συλλόγου.

Ο ΑΡΗΣ δεν έπαψε ποτέ να είναι ο βασιλιάς της Βόρειας Ελλάδας. Επιβλητικός και δυνατός. Με άλλα λόγια, πραγματικός Ολύμπιος Θεός του Ελληνικού ποδοσφαίρου, του οποίου ο ναός (γήπεδο Χαριλάου), χωρά άνω των 20.000 πιστών.

Έμβλημα του συλλόγου ο αναπαυόμενος Θεός του πολέμου, πάντα έτοιμος να δώσει τις μάχες του αν χρειαστεί.

Χρώματά του το κίτρινο και το μαύρο, για να θυμίζει σε όλους το Βυζάντιο, αφού η Θεσσαλονίκη ήταν πάντοτε η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας.

Ο ΑΡΗΣ στις 25 Μαρτίου του 1914 δήλωσε για πρώτη φορά παρών στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας και από τότε έμελλε να καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων της χώρας ως μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες.

Την 25η Μαρτίου 1914 είχαν επιλέξει οι ιδρυτές του ΑΡΗ, για να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Μια μέρα τόσο ξεχωριστή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ήταν αυτή που έδωσε έμπνευση σε κάποιους θαρραλέους και οραματιστές νέους της πρόσφατα απελευθερωμένης Θεσσαλονίκης, για να κάνουν τη δική τους προσωπική «επανάσταση». Μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα κερδίζει, όπως ήταν η δική τους νοοτροπία, σε μια ηλικία που «το αίμα έβραζε στις φλέβες τους».

Η εκλεκτή ιδρυτική παρέα, στο καφενείο του Βότση, έδωσε στο όραμα της, όνομα αντάξιο της δικής της ιδεολογίας.

Και εγένετο ο ΑΡΗΣ! Βγαλμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και το θεό των μαχών και του πολέμου, το όνομα της καινούριας ομάδας, που μόλις ξεκινούσε την πορεία της.

Η σπίθα των νεαρών ιδρυτών έγινε φωτιά και η φωτιά, πυρκαγιά! Ο ΑΡΗΣ έγινε ένας σύλλογος που έμελλε να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. ένας σύλλογος που λάτρεψαν χιλιάδες κόσμου και έκαναν τον ΑΡΗ κάτι παραπάνω από μια συλλογική προτίμηση.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου 1914. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, στη γενική συνέλευση της 10ης Μαΐου 1915 ψηφίστηκε το συγκεκριμένο καταστατικό, που αφορούσε την ίδρυση του ΑΡΗ.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν το πρώτο τμήμα που ιδρύθηκε, καθώς το 1914 ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρική ομάδα. Το τμήμα του μπάσκετ ιδρύθηκε 8 χρόνια αργότερα (1922) και 3 χρόνια μετά (1925) ιδρύθηκε το τμήμα του πόλο. Το 1926 προκειμένου ο σύλλογος να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα τμήματα που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται, τροποποιήθηκε το καταστατικό του κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μετονομαστεί σε: Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.

thumbnail.jpg
 
Τελευταία τροποποίηση:

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
G1 ARIS1.png
H Θεσσαλονίκη το 1914 ήταν μια πόλη που πρόσφατα είχε απελευθερωθεί από τουρκικό ζυγό 5 αιώνων και αναζητούσε νέους ρυθμούς ζωής . Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας που ήταν σήμα κατατεθέν της πόλης δε θα μπορούσε ν’ αφήσει ανέγγιχτο και το κομμάτι του αθλητισμού .

Ένα νέο σπορ έκανε την εμφάνιση του στην πόλη και προκαλούσε τόσο έντονα συναισθήματα στους νέους της Θεσσαλονίκης ώστε κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο οργάνωνε ομάδες που η μια ανταγωνιζόταν την άλλη .

Στην οδό Εγνατία, κοντά στην Καμάρα, λειτουργούσε το «Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης». Στα πλαίσια της ευγενούς αθλητικής άμιλλας διοργανώνονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ του «Γυμνασίου Θεσσαλονίκης» και άλλων Γυμνασίων της πόλης.

Οι αγώνες δεν περιορίζονταν μόνο μεταξύ σχολείων αλλά και συνοικιακών ομάδων της πόλης που είχαν ιδρυθεί στα πλαίσια της φρενίτιδας που άκουγε στο όνομα ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν και το «Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης» αποφάσισε να οργανώσει ποδοσφαιρική ομάδα που τέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες άλλων σχολείων.

Μεταξύ των αντιπάλων ήταν και η ομάδα του Ηρακλή. Είχε τη φήμη ισχυρής ομάδας στην πόλη. Οι μαθητές του «Γυμνασίου Θεσσαλονίκης» ενισχυμένοι κι από αποφοίτους περασμένων χρόνων δημιούργησαν ομάδα που νίκησε τον Ηρακλή.

Αυτό ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός Συλλόγου που θα λειτουργούσε επίσημα πλέον με καταστατικό και μέλη. Την ιδέα για τη σύσταση Συλλόγου έδωσε ο πατέρας ενός εκ των μαθητών που συμμετείχαν στην ομάδα.

Ο πατέρας του Δημήτριου Ιωαννίδη παρότρυνε τους μαθητές να οργανωθούν σε Σύλλογο. Οι νέοι ενθουσιάστηκαν και με τη βοήθεια των μεγαλυτέρων ετοίμασαν το καταστατικό του νέου Συλλόγου που την 1η Μαρτίου 1914 εγκρίθηκε από τους μετέπειτα ιδρυτές του.

Στις 25 Μαρτίου 1914 σε καφενείο στην περιοχή Βότση (ή κατά άλλους στο εξοχικό του Φλόκα) έγινε η επισημοποίηση της ίδρυσης του νέου Συλλόγου. Κατεγράφησαν οι ιδρυτές του και τα 43 άρθρα του καταστατικού λειτουργίας του.

Τα ονόματα που εμφανίζονται ως ιδρυτές του Συλλόγου ήταν 5: Ρούσος Ρωσσιάδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτριος Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Ο Μήνως Κυδωνάκης ορίστηκε πρώτος πρόεδρος του ΑΡΗ και το ΔΣ συμπεριελάμβανε εκτός των 5 ιδρυτικών μελών και τους Πέτρο Γκουζαμάνη, Πέτρο Κρέη, Ιωάννη Πλιάτσικα, Γιώργο Λάμπρου και Αναστάσιο Τσιατσιαπά.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε η διάρθρωση του νομικού εγγράφου να εμφανίζει 5 μέλη ιδρυτές και 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το αποδώσουμε στους νομικούς κανόνες της εποχής αναφορικά με τον τρόπο διάρθρωσης του προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι ιδρυτές δεν ξέχασαν ότι μετά τη βασιλεύουσα η Θεσσαλονίκη ήταν πάντοτε η δεύτερη πολιτεία του Βυζαντίου. Και τα χρώματα που ήταν στα εμβλήματα της διαλέχτηκαν για τον ΑΡΗ. Το κίτρινο και το μαύρο.

Δεν αναφέραμε ακόμη ποιο είναι το ιδρυτικό μέλος που «βάφτισε» το νέο Σύλλογο. Ο μύθος αποδίδει αυτή την μεγάλη τιμή στον Τηλέμαχο Καραγιαννίδη. Ο νονός του ΑΡΗ! Ο 17χρονος (!) αυτός νέος της εποχής επέλεξε ένα όνομα που θα ΄ταν «τροχιοδεικτικό».

Η ομάδα αυτή θα διακρινόταν για τη μαχητικότητα και το πολεμικό πνεύμα του θεού των αρχαίων Ελλήνων. Σε κάθε έκφανση της έπρεπε να προβάλλει επαναστατικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι η επισημοποίηση της ίδρυσης του επιλέχθηκε - και όχι τυχαία - να γίνει την 25η Μαρτίου.

Μια σημαδιακή ημερομηνία για όλους τους Έλληνες καθώς αυτή καταχωρήθηκε ιστορικά ως η επίσημη έναρξη του αγώνα του 1821 και της προσπάθειας για απαλλαγή από τον οθωμανικό ζυγό. Ένας Σύλλογος γεμάτος συμβολισμούς και ποικίλα νοήματα ήταν πια γεγονός για την πόλη.

Και ποιοι πρωτοστάτησαν σ’ αυτό; Μια παρέα μαθητών ηλικίας 17 και 18 ετών που αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν ποδοσφαιρικό Σύλλογο (έτσι αναγνωρίστηκε ο Σύλλογος μέχρι την τροποποίηση του Καταστατικού στις 29-5-1926 όταν κι από Ποδοσφαιρικός Σύλλογος έγινε Αθλητικός Σύλλογος προκειμένου να συμπεριλάβει κι άλλα αθλήματα) με την ονομασία ΑΡΗΣ.

Στους 11 που φαίνονται επίσημα ως ιδρυτές δε θα πρέπει να παραλείψουμε ν’ αναφέρουμε και τους υπόλοιπους 11 που ολοκληρώνουν τους 22 ιδρυτές του ΑΡΗ. Είναι οι Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Δήμου, Άγγελος Ζέγας, Δημήτρης Κοτρότσης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιάννης Νακόπουλος ,Κάρολος Σαλούστο, Πρόδρομος Κότσανος.

Το «Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης» στην περιοχή της Καμάρας ήταν λοιπόν η κοιτίδα του ΑΡΗ. Το φημισμένο Γυμνάσιο λόγω πληθώρας μαθητών οδηγήθηκε σε διαχωρισμό. Στο Α΄ και στο Β΄ Γυμνάσιο.
 

Συνημμένα

  • G1 ARIS1.png
    G1 ARIS1.png
    290,5 KB · Εμφανίσεις: 44
Τελευταία τροποποίηση:

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

Στις 09.08.1925 στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, ο Άρης θα κερδίσει την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (μετέπειτα ΠΑΟΚ) με 5-2.​

Πρόκειται για τον περίφημο φιλικό αγώνα που έμεινε στην ιστορία με έπαθλο τα κιτρινόμαυρα χρώματα!​

Όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πρίν, μέσα στο καλοκαίρι του 1925, όταν και 4 ποδοσφαιριστές του Άρη (Αρμάς, Βεντουρέλης, Πάγκαλος και Σκέμπρης) επικαλούμενοι τη καταγωγή τους από την Κωνσταντινούπολη "μετακόμισαν" στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών παίρνοντας μαζί τους και μέρος του ιματισμού του Άρη (μπλούζες, σορτς, κάλτσες).​

Ο Άρης θα δεχτεί τελικά να παίξει με τον ΠΑΟΚ παρα το γεγονός ότι είχε φυσικά ήδη τα κιτρινόμαυρα χρώματα!​

Το παιχνίδι δεν θα ξεκινήσει καλά για τον Άρη και θα βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2.​

Οι "κίτρινοι" θα συνέλθουν γρήγορα και πρίν την ανάπαυλα, όταν και θα ισοφαρίσουν σε 2-2.​

Το όποιο ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο (2-2) θα τελειώσει στο 2ο με τον Άρη να βάζει 3 ακόμη γκολ και να "καθαρίζει" γρήγορα και συνοπτικά τη "κατοχύρωση" των χρωμάτων.​

Δυστυχώς ο τύπος της εποχής δεν μας παρέχει καμοιά πληροφορία σχετικά με τους σκόρερ του παιχνιδιού όμως ακόμη και έτσι, η ουσία είναι ότι στο παιχνίδι της 9ης Αυγούστου παιζόταν η υπόληψη, η τιμή, η περηφάνια και το κύρος για ολόκληρη την οικογένεια του Άρη!​

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής κατά τη διάρκεια του αγώνα διαδραματίστηκαν και επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με τους παίκτες του Άρη να γρονθοκοπούν αυτούς της Ένωσης (ΠΑΟΚ).​

13.jpg

Μια ομάδα γεμάτη σύμβολα και ιδέες



Οι ιδρυτές του ΑΡΗ δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν και πολύ, στο θέμα της επιλογής των χρωμάτων της ομάδας. Άλλωστε μιλάμε για το 1914, μια περίοδο όπου η Ελλάδα έδινε τον έναν πόλεμο πίσω από τον άλλο και η εθνική έξαρση κορυφώνονταν.

Το όνειρο των απανταχού Ελλήνων για εκπλήρωση των εθνικών πόθων και στόχων και η εκπλήρωση του οράματος της Μεγάλης Ιδέας για ανασύσταση της Θρυλικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας - η Μεγάλη Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών - δεν άφηνε ασυγκίνητους τους νεαρούς Αρειανούς .




Τα κιτρινόμαυρα χρώματα του Βυζαντίου!



Τα χρώματα της ομάδας, είναι το κίτρινο και το μαύρο. Η επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων δεν ήταν καθόλου τυχαία. Θέλανε να θυμίζουν έντονα το Βυζάντιο, μιας και η Θεσσαλονίκη, ήταν η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου. Το 1925, προκειμένου να κρατήσει τα χρώματα, έδωσε αγώνα με αντίπαλο την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (ένα χρόνο μετά μετονομάστηκε σε Π.Α.Ο.Κ.), διότι οι αντίπαλοί του θέλανε και αυτοί να έχουν τα ίδια χρώματα.
Το 5-2 όμως, υπέρ του ΑΡΗ - μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα - στον αναμεταξύ τους αγώνα, θα είναι η "ταφόπλακα" και θα κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τα κιτρινόμαυρα χρώματα στο "ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"!


Για την... ιστορία ο Πάοκ προηγήθηκε 0-2 στις αρχές του α΄ ημιχρόνου. Ο ΑΡΗΣ επανέφερε τις ισορροπίες με τη λήξη του 45λεπτου (2-2) και με μορφή... χιονοστιβάδας "κονιορτοποίησε" τον αντίπαλο στο β΄ ημίχρονο (άλλα 3 γκολ). Τα 11 λεβεντόπαιδα που φόρεσαν και τίμησαν την κίτρινη φανέλα ήταν οι: Κοτρότσης, Νακόπουλος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κώστας Βικελίδης, Ηλιάδης, Μπαρίτας, Αγοραστός, Ιωαννίδης, Αγγελάκης, Βλαχόπουλος.





 
Τελευταία τροποποίηση:

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
Το έμβλημα του "Θεού του Πολέμου"

ΑΡΗΣ Σήμα​

Το σήμα του ΑΡΗ

2531914aris.jpg
1150821_10152305919374106_744668541_n.jpg



Σε ορισμένου είδους ιστορικές αναδρομές τα γεγονότα είναι περίπλοκα και οι εκδοχές ποικιλόμορφες.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει ότι το άγαλμα του "θεού του πολέμου" , ενέπνευσε τους παράγοντες του ΑΡΗ και το οραματίστηκαν ως έμβλημα του συλλόγου.

Η δεύτερη εκδοχή παρουσιάζει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον μυθικό Κώστα Βικελίδη, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστή και προπονητή των "κιτρίνων", καθώς και προέδρου της ομάδας στη διετία 1967 - 1969. Στο συγκεκριμένο διάστημα της διοικητικής του σταδιοδρομίας, περνούσε σε καθημερινή βάση μαζί με τον θρυλικό Αρειανό Μάκη Νάτση από ένα κατάστημα με αντίκες, το οποίο και βρισκόταν στη γωνία των οδών Παύλου Μελά και Εγνατίας. Στη βιτρίνα του καταστήματος, σε περίοπτη θέση, ήταν το άγαλμα, ο Θεός του πολέμου ΑΡΗΣ αναπαυόμενος. Κόστιζε 6.000 δραχμές, ποσό υπερβολικά μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, διαπιστώνοντας την έντονη διάθεση του Κώστα Βικελίδη να αγοράσει το άγαλμα για λογαριασμό του ΑΡΗ, το υπερτιμολόγησε, πουλώντας το με το... ασύλληπτο ποσό των 20.000 δραχμών. Η διοίκηση του ΑΡΗ δεν μπόρεσε μόνη της να κάνει την οικονομική υπέρβαση στην περίπτωση αυτή της "μαύρης" αγοράς. Έδωσε 6.000 δραχμές στον καταστηματάρχη, ενώ για τις υπόλοιπες 14.000 δραχμές ανέλαβε τη χρηματοδότηση ο πιο εύπορος σύμβουλος του συλλόγου, με προσωπικές του δαπάνες, ο Γιώργος Δημητρίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 η γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου αποφάσιζε την επιλογή
του συγκεκριμένου εμβλήματος και την αντικατάσταση του παλιού.

Το περίφημο έμβλημα "ΑΣΘ ΑΡΗΣ" περνούσε στην ιστορία..

 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

78878309_2406947966099400_5297351859034390528_n.jpg
82530714_2497102157083980_100337501255761920_n (1).jpg

Mια από τις μεγαλύτερες οπαδικές μετακινήσεις που έγιναν ποτέ για αγώνα πρωταθλήματος είναι και αυτή​

Περισσότεροι απο 10.000 φίλοι του Άρη ταξιδεύουν στον Πειραιά και στήνουν ένα ατελείωτο κιτρινόμαυρο πάρτι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο!​

17.10.1971 Καραϊσκάκη​

Ολυμπιακός - Άρης 0-0​

Φώτο από το αρχείο του Βασίλη Τσιλιπάκου​

26165613_1410001815794025_4131100259218352291_n.jpg

 
Τελευταία τροποποίηση:

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

36530564_1600402203420651_7048339051279024128_o.jpg

Άρης - ΠΑΟΚ 6-1 Θερμαϊκός κόλπος 1959:grin:

Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο με τους αναπληρωματικούς, προπονητές, παράγοντες αλλά και φιλάθλους να είναι στις βάρκες.​

Ο Άρης υπήρξε η πρώτη δύναμη (και στην υδατοσφαίριση) στην Ελλάδα με τρείς συνεχόμενες κατακτήσεις Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων (1928,1929,1930) και ακόμα μία (1932) ενώ έχει και 5 Πρωταθλήματα Β.Ελλάδος (1946, 1948, 1951, 1955 και 1964).​

Η πρώτη δύναμη και στη πόλη της Θεσσαλονίκης με ΠΑΟΚ και Ηρακλή να μην έχουν κανέναν Πανελλήνιο τίτλο...​

 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

Το "πάρτι" επί του Παναθηναϊκού (7-0) και η κατάκτηση Πρωταθλήματος του 1932!

15.jpg
Μπορεί να έχουν περάσει από τότε 88 ολόκληρα χρόνια αλλά εκείνη η ημέρα και γενικότερα εκείνη η αγωνιστική περίοδος πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του Συλλόγου.
Ο Άρης τη περίοδο 1931-1932 θα στεφθεί (πανυγηρικά) Πρωταθλητής Ελλάδος. Σε σύνολο 14 αγώνων θα σημειώσει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 38-10 τερμάτων.
Το Πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει καλά τις 2 πρώτες αγωνιστικές για τον Άρη (ισοπαλίες με Ηρακλή 0-0 και Παναθηναϊκό 0-0), ενώ τις επόμενες τρείς αγωνιστικές θα καταγράψει χρονικά μια νίκη (με Εθνικό 2-1), μια ήττα (με ΑΕΚ 1-2) και μια ισοπαλία (πάλι με Εθνικό 1-1).
Ήταν όμως να μη πάρει μπροστά, επόμενος αντίπαλος ο άτυχος Απόλλων Αθηνών (6-1) τον οποίο ο Άρης θα φιλοδωρήσει με 6 γκολ, σ'εκείνο το απίστευτο ρεκόρ του Νίκου Αγγελάκη ο οποίος θα πετύχει και τα 6 γκολ του Άρη και μάλιστα όλα στο πρώτο ημίχρονο, ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς δε μπόρεσε να "σπάσει".
Μετά απ'αυτήν τη νίκη η Αθήνα "θορυβήθηκε", ο Άρης στο επόμενο παιχνίδι θα κερδίσει χαλαρά τον ΠΑΟΚ με 0-2 ενώ στο επόμενο παιχνίδι θα "σκοντάψει" με τον Απόλλων Αθηνών (1-1) εκτός έδρας.
Από 'κει και ύστερα όμως θα ξεκινήσει το πραγματικό πάρτι...
Μόλις 2 μέρες αργότερα και με την ισοπαλία με τον Απόλλωνα ο Άρης θα παραμείνει στην Αθήνα και θα κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Ποδηλατοδρόμιο με 0-3 ενώ 12 μέρες αργότερα θα καταγραφεί η μεγαλύτερη νίκη για εκείνη τη χρονιά.
Ο Άρης θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και θα τον κερδίσει με 7-0 σε ένα παιχνίδι που ο Άρης δεν λυπήθηκε τίποτα, άλλωστε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κανένα fair-play... ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο αγώνας θα μπορούσε (με λίγη τύχη) να φτάσει ακόμη και στο 12-0!
Τα 11 παλικάρια του Άρη εκείνη τη μέρα: Κουμπλής, Νικηφ.Βικελίδης, Κώστ.Βικελίδης, Οικονόμου, Κατσαούνης, Γκικόπουλος, Αργυριάδης, Καλτέκης, Κίτσος, Αγγελάκης, Βογδάνου.
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα με πρωτοφανή κοσμοσυρροή στο παλιό γήπεδο του Άρη.
Με το "καλημέρα", ο Κίτσος θα ανοίξει το σκορ στο 4' με ασύλληπτο σουτ, ενώ πρίν καλά καλά προσπαθήσει να συνέλθει ο Παναθηναϊκός στο επόμενο λεπτό ο Κίτσος και πάλι θα διαμορφώσει το 2-0 μέσα σε πανυγηρισμούς από τον κόσμο.
Η πίεση θα είναι ασφυκτική και στο 17ο λεπτό ο Άρης θα κερδίσει πέναλτυ το οποίο θα μετατρέψει σε γκολ ο Βογδάνου ανεβάζοντας τον δείκτη στο 3-0.
Ο Άρης δε σταματάει, η μία φάση διαδέχεται την άλλη και δύο δυνατά σουτ του Κίτσου θα αποκρούσει ο Σκλαβούνος κρατώντας το τιμητικό (μέχρι εκείνη την ώρα) 3-0.
Στη τρίτη και "φαρμακερή" επίθεση όμως μετά από άψογη συνεργασία του Αγγελάκη με τον Κίτσο ο τελευταίος θα γράψει το 4-0 στο 35' οπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Η εικόνα δεν θα αλλάξει στο 2ο ημίχρονο και η εστία του Παναθηναϊκού θα δεχτεί απανωτά σουτ από Αγγελάκη και Κίτσο με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποσωβεί τα χειρότερα...
Αυτά όμως θα έρθουν λίγο αργότερα, ο Αγγελάκης δε θα χαριστεί άλλο, στο 78' και 79' με δύο τρομερά σουτ θα γράψει το 5-0 και 6-0 αντίστοιχα.
Το... κερασάκι στη τούρτα θα το βάλει ο Κίτσος στο 89' σφραγίζοντας τον θρίαμβο!
Οι δύο θρύλοι του Άρη εκείνη τη μέρα στήσανε ένα πραγματικό πάρτι πετυχαίνοντας οι δυο τους τα 6 απ'τα 7 γκολ ενώ άλλα τόσα χάθηκαν μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού!
Από τον τύπο της εποχής διαβάζουμε:
«Είναι αληθές, πως όλος ο φίλαθλος κόσμος της Βορείου Ελλάδος ηύχετο και επερίμενε μια καινούργια νίκη του Άρεως επί του Παναθηναϊκού, νίκη που θα του στερέωνε ακόμη περισσότερο το δρόμο πρός την τελική κατάκτησι του πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας.
Για να είμεθα όμως και ειλικρινείς οφείλουμε να ομολογήσουμε πως κανείς όχι μόνον δεν θα μπορούσε απλώς να περιμένη, αλλ' ούτε και να ελπίζη καν σ'έναν τέτοιον θρίαμβο.
Γι'αυτό και η μεγάλη χαρά και ο πρωτοφανής ενθουσιασμός των φιλάθλων, που ευθύς με την λήξιν του αγώνος ώρμησαν μέσα στο γήπεδο για να επευφημήσουν τους νικητάς, να τους σηκώσουν στα χέρια και να τους οδηγήσουν εν'θριάμβω στα αποδυτήρια, ήταν απόλυτα δικαιολογημένος.
Αποτελούσε το δικαιότερο και το αδολώτερο ξέσπασμα μιας ικανοποιήσεως από τις σπάνιες.
Είναι ένα από τα ωραιότερα και τα πιο σπάνια αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχη μια ποδοσφαιρική ομάς, έστω και της αναμφισβητήτου τεχνικής ανωτερότητας του Άρεως, και μάλιστα όταν έχει να κάνη αντίπαλος σαν τον Παναθηναϊκό».

Χωρίς τίτλο(1).jpg

Εκείνη η χρονιά υπήρξε ταπεινωτική για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Άρης τον είχε κερδίσει και στο Κύπελλο τον Οκτώβριο του 1931 με 7-2!
Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός και νίκη με 2-1 εντός, ο Άρης ήταν ασταμάτητος και καθ'οδόν για τον τίτλο.
Ο Άρης την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Αθήνα κερδίζοντας εύκολα την ΑΕΚ με 0-3 ενώ τα τελευταία παιχνίδια θα είναι στη Θεσσαλονίκη με τους άλλους δύο της πόλης.
Τη προτελευταία αγωνιστική ο Άρης θα κερδίσει επίσης εύκολα τον ΠΑΟΚ με 3-0 και τη τελευταία αγωνιστική στις 10 Ιουλίου 1932 ο Άρης θα πανυγηρίσει τον τίτλο θριαμβεύοντας επί του Ηρακλή με το εντυπωσιακό 3-7!

 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

Τα λόγια του Κώστα Βικελίδη


«Σήμερα όμως αγαπητοί μου συμπαίκτες, κρατάμε στα χέρια μας, ή μάλλον καλύτερα στα πόδια μας, τον τρόπο να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας!
Αν κατορθώσουμε και κερδίσουμε σήμερα, θα πάρουμε το πρώτο πανελλήνιο τρόπαιο.
Να είστε σίγουροι πως ακόμη και μετά από εκατό χρόνια θα μιλάνε γι'αυτό.
Γιατί θα είναι το πρώτο!
Και η εποχή του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τον Άρη.
Θα ξεκινήσει με μας».

46470613_1791852484275621_5091800870346031104_o.jpg

Δίπλα του ο Πουτόκας ο Οπλοποιός, στεκόταν τόση ώρα σιωπηλός.
Όσο άκουγε τα λόγια αυτά όμως, τα μάτια του έλαμψαν και μετά σχεδόν βούρκωσαν.
Σηκώθηκε και μαζί του σηκώθηκαν όλοι οι υπόλοιποι.
Ο Πουτόκας φώναξε δυνατά, με βραχνή φωνή που προκαλούσε ανατριχίλα:
«Πάμε ρε παλικάρια! Για τον Άρη μας, για το κύπελλο του Πρωταθλητή»!
Οι ιαχές των ποδοσφαιριστών ακούστηκαν μέχρι τη κερκίδα.
Ο κόσμος τότε σιώπησε.
Απέμειναν σιωπηλοί να κοιτάνε τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.
Μόλις τους είδανε να σηκώνονται και να δίνουν τα χέρια τους φωνάζοντας τον όρκο της νίκης, επικράτησε πανζουρλισμός.
Δέκα χιλιάδες φωνές, όλες μαζί φώναζαν το όνομα της ομάδας, χειροκροτώντας όσο πιο δυνατά μπορούσαν!
Οι παίκτες και οι άνθρωποι του Εθνικού λίγα μέτρα πιο πέρα κοίταζαν σαστισμένοι.
Είχαν καταλάβει, πρίν μπούνε στο γήπεδο, πως επρόκειτο να χάσουν...
Απόσπασμα του συγκλονιστικού βιβλίου "1928 Η εποχή του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ξεκινάει με τον Άρη"​

Tags :
ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456

Πρωταθλητής Ελλάδος 1945-1946​


-6 θελατε και τοτε:headbang: αλλα δε σας περασε:rockon::rockon::rockon:

49380665_1860192894108246_3244377974245425152_n.jpg

....Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συγκεκριμένη εφημερίδα που παρέχει ιστορικά ντοκουμέντα, "πολέμησε" τον Άρη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Αθηνών.​

Βρισκόμαστε στην αγωνιστική περίοδο 1945-1946 οπου ο Άρης με 7 νίκες, μια ισοπαλία και 2 ήττες ανακηρρύσεται Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης.​

Στη τελική φάση θα αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ κάνοντας 2 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα κατακτώντας μέσα στο γήπεδο πανάξια το 3ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του και το 1ο μεταπολεμικό του ελληνικού ποδοσφαίρου.​

Η τελευταία νίκη που θα πετύχει ο Άρης είναι στις 23.06.1946 εναντίον της ΑΕΚ (4-1) αλλά Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ο αθλητικός τύπος της εποχής "αποφασίζουν" αντικανονική τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή του Άρη, του Αλέκου Σιώτη, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να "κρίνεται" από το... πουθενά στις δικαστικές αίθουσες!​

Ακολουθεί ευνοϊκή ισοπαλία μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού με τον Άρη τυπικά και βαθμολογικά να είναι Πρωταθλητής​

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ καταθέτουν ένσταση (αφού έχασαν και οι δύο) με τον αθλητικό τύπο να "συμμερίζεται" τις 2 ομάδες του κέντρου!​

Ο Άρης θα δικαιωθεί πανυγηρικά ένα μήνα αργότερα (06.08) από την επιτροπή Εφέσεων προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο στην ιστορία του.​

Οι ομάδες της Αθήνας και ο αθλητικός τύπος σ'αυτό το χρονικό διάστημα "πολέμησαν" λυσσαλέα τον Άρη θέλοντας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να του "κλέψουν" το Πρωτάθλημα!​

 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΑΡΕΙΑΝΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΑΡΗΣ ....ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ!


46831452_1804326709694865_7202097265568120832_n.jpg

Φάκελος Άρης-Παναθηναϊκός: Απόστολος Νικολαϊδης​

Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε αυτό το όνομα, το οποίο φέρει το γήπεδου του Παναθηναϊκού, τη γνωστή Λεωφόρο, ως "Απόστολος Νικολαϊδης".​

Τι σχέση έχει όμως αυτό με τον Άρη;​

Ο Απόστολος Νικολαϊδης τίμησε (και με το παραπάνω) το έμβλημα του Άρη ως αθλητής από το 1920 εως το 1924!​

Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη, μπασκετμπολίστας, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε αθλήματα του στίβου, χάντμπολ, μαραθώνιους, άλματα, ρίψεις, πάντα με τα κιτρινόμαυρα χρώματα!​

Ο Απόστολος Νικολαϊδης κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε τον Άρη (ανάμεσα σε άλλους Συλλόγους) για να διαπρέψει αθλητικά, πρίν "κατηφορίσει" και πάλι στην Αθήνα και συνεχίσει τη καριέρα του.​

Μαρτυρίες υπάρχουν πως ο Απόστολος Νικολαϊδης αγαπούσε πολύ τον Άρη (και τον Παναθηναϊκό φυσικά) μέχρι το τέλος της ζωής του το 1980.​

Στη φώτο ο Απόστολος Νικολαϊδης με τα χρώματα του Άρη ως αθλητής του στη Κομοτηνή το 1923​

 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
ΑΝΤΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΟΨΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...:priest:

ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ CULT ΒΙΝΤΕΑΚΙ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΜΑΔΑΣ- ΣΤΟ ΤUBE....KEIΜΗΛΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ!

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ... ΚΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ,ΓΙΝΕΣΑΙ...:headbaning2:

ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ "ΠΡΟΕΔΡΑ"...:confused::confused:

 
Τελευταία τροποποίηση:

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.731
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Σε καμμια περιπτωση δεν σβηνει το διπλό στην τουμπα, την ντροπιαστικοτερη ηττα στην ιστορία του Αρη, με 0-5 απο τον πας.
Η ομαδα κανονικά πρεπει να φοραει μαυρο περιβραχιονιο μεχρι να κατακτήσει τίτλο.

Το 0-5 κ ο αποκλεισμος απο την κολος δεν ξεχνιουντε Μαντζιε.
 

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Μηνύματα
14.656
Like
18.908
Πόντοι
3.656
Σε καμμια περιπτωση δεν σβηνει το διπλό στην τουμπα, την ντροπιαστικοτερη ηττα στην ιστορία του Αρη, με 0-5 απο τον πας.
Η ομαδα κανονικά πρεπει να φοραει μαυρο περιβραχιονιο μεχρι να κατακτήσει τίτλο.

Το 0-5 κ ο αποκλεισμος απο την κολος δεν ξεχνιουντε Μαντζιε.

Τα ξεχάσανε κιόλας τύπε
 
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Μηνύματα
14
Like
10
Πόντοι
0
Παιδια προφανως και δεν ξεχνιεται η ηττα απο τον Πας αλλα πρεπει να συνεχισουμε πολλα μπραβο στην κηδεια μεσα στη τουμπα αρειαναρα μου
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.297
Like
2.948
Πόντοι
456
Σε καμμια περιπτωση δεν σβηνει το διπλό στην τουμπα, την ντροπιαστικοτερη ηττα στην ιστορία του Αρη, με 0-5 απο τον πας.
Η ομαδα κανονικά πρεπει να φοραει μαυρο περιβραχιονιο μεχρι να κατακτήσει τίτλο.

Το 0-5 κ ο αποκλεισμος απο την κολος δεν ξεχνιουντε Μαντζιε.

εν τω μεταξυ ο ..."προεδρας" το πηρε πανω του, λες και καταφεραμε κατι σπουδαιο :confused: :confused: :confused: :confused:
απο τοτε που ανεβηκαμε αηττητοι ειμαστε στο κοτετσι....:confused::confused:
το οτι ειχαμε να βγαλουμε 11 χρονια διπλο, πρεπει να προβληματισει μεριδα οργανωμενων που γ@μησε το συλλογο 4 χρονια στα χωραφια

2014-2018....και τουλαχιστον αλλα 3 χρονια πιο πριν ,που ημασταν σε φαση σηψης,λογω των χρεων των διοικησεων που οι ιδιοι επεβαλαν..
στην ουσια τη δεκαετια του 2010 ο συλλογος συρθηκε στην ανυποληψια εξαιτιας τους....4 χρονια απουσιας απο την σουπερκλικα,ποιος το περιμενε ρε πουστη:confused::confused::confused:

αν κατι αποδειχτηκε,αυτο ειναι πως ο χειροτερος εχθρος του ΑΡΗ ειναι ο ιδιος ο ΑΡΗΣ και κανενας Σαββιδης η Μελισσανιδης
αφου δεν καταφεραμε να βγαλουμε μονοι τα ματακια μας (!),αφου πιασαμε πατο και ..επιβιωσαμε,αφου καποιοι χαζοβιοληδες αντιληφθηκαν οτι αυτος ο συλλογος ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ να συμβιβαστει με τη μιζερια και τον μαρθαβουρτσισμο, Ε ΠΛΕΟΝ μονο αισιοδοξα μπορουμε να ατενιζουμε το μελλον....με την ελπιδα οτι τα παθηματα εγιναν παθηματα!


ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ.....αυτος ο συλλογος εχει DNA Αυτοκρατορα -γεννημενος πρωταθλητης,με καταβολες βαθια ριζωμενες σε καθε γωνια της Βορειας Ελλαδας και εκτοπισμα σε ολη την Ελλαδα.
ΟΧΙ ,δεν παιζουν ρολο μονο οι τιτλοι,που αμα τους προθεσουμε στην τελικη (σε ολα τα ομαδικα σπορ) ειμαστε τριτοι μετα απο γαυροβαζελους!
Ο ΑΡΗΣ εχει καποια ιστορικα ποιοτικα χαρακτηριστικα που τον κανουν να ξεχωριζει!

δεν ειναι τυχαιο οτι διαχρονικα μονο ο ΑΡΗΣ εχει λατρευτει οπου υπαρχει Ελληνισμος ανα την υφηλιο
αυτο ουτε ο Παναθηναικος του Γιαννακοπουλου το καταφερε, ουτε φυσικα ο Ολυμπιακος του Κοκκαλη η του Μαρινακη
Ανεξαρτητως αθληματος,ο ΑΡΗΣ εχει μεταδοτικοτητα-απηχηση-βαρυ brand name,ειναι διαφορετικης παστας συλλογος.
Οταν παρα την ελλειψη τιτλων εισαι στο top3 μεσου ορου εισιτηριων και top2 τηλεθεασης,αυτο κατι δειχνει.

ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ, ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ......

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ,ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΥΝΟΥΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ:erection:

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΡΕΙΑΝΟΣΥΝΗΣ..... ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΥΠΙΔΗ!

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ- -ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ--,ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΡΟΛΟΣ!

ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΚΑΙ ΘΑ Σ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ!!!

ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΕΠΑΞΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ...Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...ΕΝΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΗ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΘΕΟΔΩΡΕ...!!!:confused::confused::confused:



ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ , ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ:rockon::rockon::rockon::rockon::rockon:

 
Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom