Μολονότι έχω απογοητευτεί λιγάκι από την, έλλειψη ενδιαφέροντος να το πω; σιωπηρή αποδοκιμασία των προτάσεών μου να το πω; αδυναμία να παρακολούθησης όλων των threads να το πω; εκ μέρους κάποιου, οποιουδήποτε, από τους υπεύθυνους του site, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα ερώτημα - προβληματισμό μου, τον οποίο έθεσα με pm προ ημερών και στον ίδιο τον admin, χωρίς όμως δυστυχώς να πάρω μέχρι σήμερα απάντηση:
Στο τέλος κάθε κριτικής στα city tours υπάρχει το ερώτημα: "Σας βοήθησε αυτή η κριτική;", με δυνατές απαντήσεις Ναι/Όχι.
Εγώ προσωπικά, όταν διαβάζω μια κριτική (και τις έχω διαβάσει όλες τις καινούργιες και αρκετές από τις παλιές, από τότε που έγινα μέλος), είτε δίνω τη θετική ψήφο μου (Ναι), που το κάνω συγκριτικά στις περισσότερες περιπτώσεις, γιατί λίγο ή πολύ πιστεύω ότι με "ωφελούν", ώστε να διαμορφώσω μια άποψη εκ των προτέρων και εκ του ασφαλούς (χωρίς δηλ. να ζημιωθώ τυχόν οικονομικά) για τη κρινόμενη έσκορτ, είτε απλά δεν την ψηφίζω (μια κριτική) ως θετική και την αγνοώ.
Όμως πολύ σπάνια έχει συμβεί να αποδοκιμάσω κάποια κριτική, ψηφίζοντας δηλ. "Όχι" στη σχετική ερώτηση , και μόνο όταν θεωρήσω ότι είναι αστήρικτη, αντιφατική ή εξόφθαλμα άδικη η κριτική για μια κοπέλα, πράγμα που θα τύχει να το γνωρίζω από ιδία πείρα.
Εδώ όμως, από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στο site, διαπιστώνω ότι στις περισσότερες κριτικές, δικές μου και άλλων, δεν έχει σημασία, οι περισσότεροι που τις διαβάζουν δεν τηρούν αυτή τη στάση, αλλά ψηφίζουν με ευκολία το "Όχι", αποδοκιμάζοντας στην ουσία τη κριτική ενός μέλους.
Και ρωτώ: Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις του "Όχι", ήταν η κριτική τόοοσο άδικη ή τόοοσο αστήρικτη ή ασαφής, ώστε να μην τους βοηθήσει, έστω και λίγο, στη διαμόρφωση μιας άποψης για τη κρινόμενη κοπέλα; Ή μήπως υπάρχει μια ανεξήγητη (για μένα) εμπάθεια από κάποια μέλη προς άλλα που μπαίνουν στο κόπο να γράψουν μια κριτική; Ή έστω μια αδικαιολόγητη ευκολία ή ενδεχομένως και άγνοια στο λόγο για τον οποίο επιλέγει κανείς την αρνητική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα; Εκτός κι αν δεν έχω αντιληφθεί εγώ σωστά πότε απαντάμε "Όχι" στο ερώτημα αυτό.
Και ρωτώ παρακάτω, σε περίπτωση που δεν έχω αντιληφθεί λάθος τα πράγματα: Μήπως θα έπρεπε να εξηγηθεί με κάποιο τρόπο, πότε επιλέγουμε το "Ναι" και πότε το "Όχι" στη σχετική ερώτηση; Ή μήπως εναλλακτικά θα έπρεπε να αφαιρεθεί το "Όχι", ως δυνατή απάντηση στο ερώτημα, και να έχει τη δυνατότητα το κάθε μέλος να επιδοκιμάζει (με το "Ναι") ή απλά να αγνοεί τη κάθε κριτική;