Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
τραμουντανα εγω παραδεχτηκα οτι δεν ηξερα για τους αμφισβητιες του μπιγκ μπανγκ, γιατι δεν ειμαι ειδικος και ζητησα μια καλυτερη θεωρια να την λεω στους μαθητες

τι διδάσκεις?

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
μαν οι ορθόδοξοι τι σου φταίνε και τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με ισλαμιστές, προτεστάντες κλπ, κάνουν σήμερα ή έκαναν ποτέ οι ορθόδοξοι ιερούς πολέμους?
ετυχε να διαβασω την Αλεξιαδα, δια χειρος της κορης του αυτοκρατορα μας Αλεξιου κομνηνου Αννας αφηγειται μεταξυ αλλων και την συμμετοχη μας στην πρωτη σταυροφορια. Για λογους πιστης συμπορευθηκαμε με σταυροφορους και αυτοι συμπορευθηκαν με μας

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
μαν οι ορθόδοξοι τι σου φταίνε και τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με ισλαμιστές, προτεστάντες κλπ, κάνουν σήμερα ή έκαναν ποτέ οι ορθόδοξοι ιερούς πολέμους?

Η αληθεια ειναι οτι και οι χριστιανοι εκαναν τις σταυροφοριες τους αλλα αυτα εχουν σταματησει καμια 10 αρια αιωνες τωρα

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
διδασκω οτιδηποτε θετικων επιστημων, εχω διδαξει βιολογια,φυσικη,χημεια,γεωγραφια-γεωλογια ακομη και αστρονομια επιλογης β λυκειου. αριστοτελειο πανεπιστημιο θεσσαλονικης τελειωσα σχολη θετικων επιστημων δεν λεω τμημα που τελειωσα για λογους εχεμυθιας

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ετυχε να διαβασω την Αλεξιαδα, δια χειρος της κορης του αυτοκρατορα μας Αλεξιου κομνηνου Αννας αφηγειται μεταξυ αλλων και την συμμετοχη μας στην πρωτη σταυροφορια. Για λογους πιστης συμπορευθηκαμε με σταυροφορους και αυτοι συμπορευθηκαν με μας

είχαμε πάρει μέρος σε σταυροφορία?? περίεργο μου φαίνεται πρώτη φορά το ακούω

ακόμα κι έτσι είναι γενικά αποδεκτό ότι οι σταυροφορίες έγιναν με πρόσχημα την απελευθέρωση των αγίων τόπων από τους απίστους, αν δεν υπήρχε αυτό το πρόσχημα θα είχε βρεθεί κάποιο άλλο στην θέση του

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Η αληθεια ειναι οτι και οι χριστιανοι εκαναν τις σταυροφοριες τους αλλα αυτα εχουν σταματησει καμια 10 αρια αιωνες τωρα
α ναι γιατι εγω ειχα ακουσει τον μπους να καλει τους συμμαχους του (μεταξυ των οποιων και η ορθοδοξη ελλαδα που τελικα ανταποκριθηκε θετικα) να κανουμε μια νεα σταυροφορια στο αφγανισταν

Lakisglukoulis

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1

το ξέρεις φίλε μου ότι η πρώτη φορα που καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε το βυζάντιο ληταν απο ορθόδοξους σταυροφόρους?

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26

ακόμα κι έτσι είναι γενικά αποδεκτό ότι οι σταυροφορίες έγιναν με πρόσχημα την απελευθέρωση των αγίων τόπων από τους απίστους, αν δεν υπήρχε αυτό το πρόσχημα θα είχε βρεθεί κάποιο άλλο στην θέση του
ο κομνηνος με τον στρατο του πολεμησε στην μαχη στην νικαια και αλλου , η συμφωνια ηταν οτι λευθερωθει απο μουσουλμανους και ανηκε μεχρι πριν λιγα χρονια στο βυζαντιο(λεγε με ρωμαικη αυτοκρατορια) να το παρει το βυζαντιο
[URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84_%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%82[/url]

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
α ναι γιατι εγω ειχα ακουσει τον μπους να καλει τους συμμαχους του (μεταξυ των οποιων και η ορθοδοξη ελλαδα που τελικα ανταποκριθηκε θετικα) να κανουμε μια νεα σταυροφορια στο αφγανισταν

Ο Μπους ζητησε απο την ελλαδα να συμετεχει στην εκστρατεια του στο αφγανισταν ως μελος του νατο και οχι σαν χριστιανοι σε σταυροφορια

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
το ξέρεις φίλε μου ότι η πρώτη φορα που καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε το βυζάντιο ληταν απο ορθόδοξους σταυροφόρους?

το σχισμα εγινε 1054, το το 1204 δεν ηταν ορθοδοξοι οι σταυροφοροι καθολικοι ηταν

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
θα μας πείς τι υπήρχε πριν από το bing bang και που το στηρίζεις ??

Όπως έχει πει περίφημα ο Hawking το να ρωτάς τι προϋπήρχε του Bing Bang είναι σα να ρωτάς τις έκανε ο Θεός πριν από την δημιουργία του κόσμου.

Δυστυχώς ο ανθρώπινος νους έχει περιορισμούς στο να αποδεχθεί ορισμένες έννοιες.

Τίποτε δεν υπήρχε πριν από το Bing Bang, το Bing Bang είναι η αρχή της δημιουργίας του χώρου, του χρόνου, της ύλης, τα Πάντα Όλα.

Επίσης ο Hawking είχε πει ότι όταν ρωτάς τι προϋπήρχε του Bing Bang είναι σα να ρωτάς πως θα βρεις την άκρη της Γης. Η Γη όμως είναι σφαίρα και δεν έχει καμία άκρη. Δύσκολο να το καταλάβει αυτό κάποιος πριν μερικούς αιώνες.

Έτσι και τώρα.
Πέραν πάσης αμφιβολίας το Σύμπαν διαστέλλεται.
Διαστέλλεται όμως που; Τι υπάρχει έξω από αυτό που διαστέλλεται;

Δύσκολο να καταλάβουμε ότι πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτε. Όλοι μας έχουμε την εικόνα από ένα μπαλόνι που διαστέλλεται και νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο σαφές όριο του μέσα με το έξω.

Όμως δεν υπάρχει τίποτε έξω από το Σύμπαν. Εκεί, στα όρια, δημιουργείται ο χώρος και ο χρόνος. Όπως ακριβώς στο Bing Bang.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Ο Μπους ζητησε απο την ελλαδα να συμετεχει στην εκστρατεια του στο αφγανισταν ως μελος του νατο και οχι σαν χριστιανοι σε σταυροφορια
χρησιμοποιησε την λεξη σταυροφορια, αυτο ηταν το λαθος του. δικιο εχεις πρακτικα και οι τουρκοι κληθηκαν αλλα ο μπου(φο)ς ειπε παμε για σταυροφορια

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26

να ειχε βρεθει αυτο το καποιο αλλο προσχημα να κατηγορουσαμε αυτους που το βρηκανε, αφου οι πάπες ξεσηκωναν τον κοσμο κατηγορουμε τους πάπες για τις σταυροφορίες.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
καλες παραμπομπες αλλα μπορεις να μου πεις με απλα λογια οι υπερχορδες πως εξηγουν την δημιουργια του κοσμου? εγω απο τι καταλαβα εξηγουν την υλη απο τι αποτελειται και πως φτιαχνεται, σε ποιο σημειο ανατρεπεται το γεγονος της μεγαλης εκρηξης πριν 13,8 δις χρονια ή αν απλα εξηγουν πως υπαρχει υλη σε οποιοδηποτε και πολυ παλιοτερο συμπαν???
τις υπερχορδες τις αναφερω στο μαθημα αλλα οχι σαν θεωρια αντιθετη με το μπιγκ μπανγκ, ως θεωρια που εξηγει την φυση της υλης. κανενας φυσικος να διευκρινησει? μη τους λεω μαυρο και ασπρο οτι ειναι συγγενικα

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
καλες παραμπομπες αλλα μπορεις να μου πεις με απλα λογια οι υπερχορδες πως εξηγουν την δημιουργια του κοσμου? εγω απο τι καταλαβα εξηγουν την υλη απο τι αποτελειται και πως φτιαχνεται, σε ποιο σημειο ανατρεπεται το γεγονος της μεγαλης εκρηξης πριν 13,8 δις χρονια ή αν απλα πως υπαρχει υλη σε οποιοδηποτε και πολυ παλιοτερο συμπαν???

Αν μπορουσα να εξηγησω την θεωρια των υπερχορδων, αυτη την στιγμη θα ημουν στο cern και θα μου εκαναν πιπες :grin:
Δεν ανατρεπει το γεγονος του μπιγκ μπανκ, αλλαζει τα δεδομενα εξελιξης του συμπαντος απο εκει και περα. Ο βασικος στοχος ειναι να ενοποιησει την κλασσικη φυσικη με την κβαντομηχανικη.

Μαλλον εχασες το σημειο που προβλεπει απο 10 ως 26 διαστασεις :rolleyes:

Στα δικα μου ματια δειχνει οτι ουσιαστικα δεν ξερουμε ΤΙΠΟΤΑ

Ομως, ειπα και πριν, το θεμα ειναι ο Θεος ή η θρησκεια?

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Αν μπορουσα να εξηγησω την θεωρια των υπερχορδων, αυτη την στιγμη θα ημουν στο cern και θα μου εκαναν πιπες :grin:
Δεν ανατρεπει το γεγονος του μπιγκ μπανκ, αλλαζει τα δεδομενα εξελιξης του συμπαντος απο εκει και περα. Ο βασικος στοχος ειναι να ενοποιησει την κλασσικη φυσικη με την κβαντομηχανικη.

Μαλλον εχασες το σημειο που προβλεπει απο 10 ως 26 διαστασεις :rolleyes:

Στα δικα μου ματια δειχνει οτι ουσιαστικα δεν ξερουμε ΤΙΠΟΤΑ

Ομως, ειπα και πριν, το θεμα ειναι ο Θεος ή η θρησκεια?

Απο τι εχω καταλαβει εγω το θεμα ειναι θρησκεια ή επιστιμη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom