Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ουτε θεμα σκανδαλου κοσκωτα υπαρχει
ναι σωστα το ελυσε η δικαιοσυνη καταδικασε ενα σωρο στελεχη του πασοκ, απαλλαξε αλλα λογω αμφιβολιων και παρολα αυτα ο λαος επειδη ειναι λογικος πηγε και ξαναψηφισε τους αποδεδειγμενα ή κατα αμφιβολια απατεωνες

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
το ελυσε η δικαιοσυνη το ειπες μονος σου

το ελυσαν και οι εκλογες

αν δεν σου αρεσει δικο σου προβλημα

εισαι τοσο σοβαρος οσο και τα θεματα που ανοιγεις

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
το ελυσε η δικαιοσυνη το ειπες μονος σου

το ελυσαν και οι εκλογες

αν δεν σου αρεσει δικο σου προβλημα

εισαι τοσο σοβαρος οσο και τα θεματα που φτιαχνεις
συμφωνουμε απολυτα, υπουργοι του πασοκ κριθηκαν ενοχοι, αρα το πασοκ ηταν μια μαφιοζικη οργανωση που παρολα αυτα πηρε συγχωροχαρτι για καμποσα χρονια απο τον λαο, τον ιδιο σοφο λαο που ψηφιζει και χρυση αυγη και κκε και νδ και συριζα και....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ολα αυτα κριθηκαν το 93 που ο παπανδρεου τους ξεφτυλισε στις εκλογες

οπως και το χρηματιστηριο που αθωωθηκαν ολοι

ανθρακες τα λεγομενα σκανδαλα

αυτα τα επιχειρηματα σας εμειναν να παπαγαλιζεται

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ενταξει με επεισες στην επομενες εκλογες χρυση αυγη δαγκωτο για να καθαρισει ο τοπος απο τους πασοκσιδες, οι συριζαιοι και νδ θα σας αφησουν παλι εξω ειμαι σιγουρος

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1)για αυτο ακριβως εισαι κοροϊδο
2)οι αγνωστικιστες δεν ειπα οτι ειναι αθεοι, χριστιανοι ειπα οτι ΔΕΝ ειναι, αφου δεν αποδεχονται τα χριστιανικα δογματα, ουτε ο μουσουλμανος ειναι αθεος αλλα χριστιανικο γαμο δεν κανει
μη μιλας λοιπον γιατι σε καθε που λες τρως και την ταπα απο πανω λακη

(1) είχε καλή προίκα ηλίθιε
(2) οι αγνωστικιστές κάνουν γάμο σύμφωνα με το τυπικό της θρησκείας της νύφης... αν ήταν η κυρά μου βουδίστρια βουδιστικό γάμο θα έκανα... βλάκα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ενταξει με επεισες στην επομενες εκλογες χρυση αυγη δαγκωτο για να καθαρισει ο τοπος απο τους πασοκσιδες, οι συριζαιοι και νδ θα σας αφησουν παλι εξω ειμαι σιγουρος

ααα μάλιστα στις επόμενες εκλογές ψηφίζεις για πρώτη φορά...

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
και στις 2 περιπτωσεις βλακεια εκανες

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

ρε δεν πα να βγαλετε και τους εξωγηινους

το πασοκ εκ των πραγματων εχει δικαιωθει απο τις πολιτικες του

μπορει να κοροιδεψετε να βρισετε αλλα η αληθεια αυτη ειναι οσο και να χτυπιεστε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ρε δεν πα να βγαλετε και τους εξωγηινους

το πασοκ εκ των πραγματων εχει δικαιωθει απο τις πολιτικες του

μπορει να κοροιδεψετε να βρισετε αλλα η αληθεια αυτη ειναι οσο και να χτυπιεστε

ναι βέβαια.... ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε

URL]]

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
ομιλώ κρετίνε περί της χριστιανικής θρησκείας...

Αν είχες προσέξει στο μάθημα των θρησκευτικών θα ήξερες ότι η Ορθόδοξη Πίστη στηρίζεται σε 3 κολώνες: 1. Στην Παλιά Διαθήκη 2. Στην Καινή Διαθήκη 3. Στην Εκκλησιαστική Παράδοση (Σύνοδοι, Εκκλησιαστικοί Πατέρες, Άγιοι). Αν σου πει κάποιος ότι η Καινή Διαθήκη μπορεί να σταθεί χωρίς την Παλαιά, είναι σα να σου λέει ότι ένα διώροφο σπίτι μπορεί να συνεχίσει να στέκετε αν γκρεμιστεί ο πρώτος όροφος. Όταν ο Χριστός είπε μελετάτε τις Γραφές, εννοούσε την Παλαιά Διαθήκη, για τον απλούστατο λόγο ότι η Καινή γράφτηκε Αιώνες μετά.  Σύμφωνα με την Αποκάλυψη 5:5 -7 ο Ιησούς έχει επίσης το δικαίωμα να ανοίξει το βιβλίο, επειδή είναι “η ρίζα του Δαβίδ”. Οι Ισραηλίτες που πρόσμεναν τον Μεσσία αποκαλούσαν επανειλημμένως τον Ιησού “ο υιός του Δαβίδ”. Φυσικά και ο Ιησούς είναι υιός του Δαβίδ σύμφωνα με τη γενεαλογία της ανθρώπινης φύσης Του (Ματθαίον 1:1), αλλά είναι ακόμα κάτι περισσότερο: στην Αποκάλυψη 22:16 ο Χριστός λέει “εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ”. Ως ‘η ρίζα του Δαβίδ’, ο Χριστός είναι το μόνο θεμέλιο του θρόνου στον οποίον καθόταν ο Δαβίδ. Το δικαίωμα του Δαβίδ να κυβερνά δεν ήταν εξαιτίας της φυλής ή τον προγόνων του, αλλά επειδή “ο Κύριος ζήτησε για τον εαυτό του έναν άνθρωπο σύμφωνα με την καρδιά του, και ο Κύριος τον διόρισε να είναι άρχοντας επάνω στον λαό του” (Α΄ Σαμουήλ 13:14). Η γραμμή άμυνας που έχεις καταστρώσει είναι ότι δεν σε νοιάζει η Παλαιά Διαθήκη. Μα ο ίδιος ο Χριστός είπε 17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.  (επί του όρους ομιλία). Έχεις τόσο μεγάλη άγνοια ή είσαι απλά ανέντιμος?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν είχες προσέξει στο μάθημα των θρησκευτικών θα ήξερες ότι η Ορθόδοξη Πίστη στηρίζεται σε 3 κολώνες: 1. Στην Παλιά Διαθήκη 2. Στην Καινή Διαθήκη 3. Στην Εκκλησιαστική Παράδοση (Σύνοδοι, Εκκλησιαστικοί Πατέρες, Άγιοι). Αν σου πει κάποιος ότι η Καινή Διαθήκη μπορεί να σταθεί χωρίς την Παλαιά, είναι σα να σου λέει ότι ένα διώροφο σπίτι μπορεί να συνεχίσει να στέκετε αν γκρεμιστεί ο πρώτος όροφος. Όταν ο Χριστός είπε μελετάτε τις Γραφές, εννοούσε την Παλαιά Διαθήκη, για τον απλούστατο λόγο ότι η Καινή γράφτηκε Αιώνες μετά.   Σύμφωνα με την Αποκάλυψη 5:5 -7 ο Ιησούς έχει επίσης το δικαίωμα να ανοίξει το βιβλίο, επειδή είναι “η ρίζα του Δαβίδ”. Οι Ισραηλίτες που πρόσμεναν τον Μεσσία αποκαλούσαν επανειλημμένως τον Ιησού “ο υιός του Δαβίδ”. Φυσικά και ο Ιησούς είναι υιός του Δαβίδ σύμφωνα με τη γενεαλογία της ανθρώπινης φύσης Του (Ματθαίον 1:1), αλλά είναι ακόμα κάτι περισσότερο: στην Αποκάλυψη 22:16 ο Χριστός λέει “εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ”. Ως ‘η ρίζα του Δαβίδ’, ο Χριστός είναι το μόνο θεμέλιο του θρόνου στον οποίον καθόταν ο Δαβίδ. Το δικαίωμα του Δαβίδ να κυβερνά δεν ήταν εξαιτίας της φυλής ή τον προγόνων του, αλλά επειδή “ο Κύριος ζήτησε για τον εαυτό του έναν άνθρωπο σύμφωνα με την καρδιά του, και ο Κύριος τον διόρισε να είναι άρχοντας επάνω στον λαό του” (Α΄ Σαμουήλ 13:14). Η γραμμή άμυνας που έχεις καταστρώσει είναι ότι δεν σε νοιάζει η Παλαιά Διαθήκη. Μα ο ίδιος ο Χριστός είπε 17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.  (επί του όρους ομιλία). Έχεις τόσο μεγάλη άγνοια ή είσαι απλά ανέντιμος?

όρισε το...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Προς τους "πανεπιστήμονες" απόγονους των πιθήκων, οπαδούς της Αριστοτέλειας λογικής, της αυστηρής επιστημονικής σκέψης, των μερικών δεκάδων mV που διεγείρουν έναν νευρώνα και των χαζο-animation που ανεβάζει ο κάθε π@π@ρ@$ στο σωλήνα.

Θα ήθελα ένα μικρό σχόλιο σε κάτι που εμπίπτει στα δικά σας χωράφια...  σε καναδυό απλές επιστημονικές δημοσίευσεις.

[URL unfurl="true"]http://christoph-benzmueller.de/papers/B14.pdf[/url]

www.logic.at/people/bruno/Papers/2013-GoedelGod-AFP.pdf]http://www.logic.at/people/bruno/Papers/2013-GoedelGod-AFP.pdf[/url]

αν σας κουράζουν μερικές σελίδες μαθηματικής λογικής και επιστήμης ή τα βρίσκετε κάπως σκούρα υπάρχει και σε περίληψη (με την σχετική βιβλιογραφία πάντα στο τέλος).

[URL unfurl="true"]http://arxiv.org/abs/1308.4526[/url]

Με τόσους πανεπιστήμονες εδώ μέσα είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον ένας θα μπορεί να κάνει ένα αυστηρά επιστημονικό σχόλιο στα παραπάνω. Τα λοιπά τρολλαρίσματα και αμπελοφιλοσοφίες πάνε κατ'ευθείαν στο /dev/null.

Δεν θα εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις της μορφής "υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός". "υπάρχει πίστη ή επιστήμη" κλπ.

Δεν θα εμπλακώ σε συζητήσεις για το αν το θεώρημα του Gödel (όχι το γνωστό περί μη πληρότητας) ισχύει ή αν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης.

Απλά θα σχολιάσω ότι για κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος (δυαδικότητα και εδώ... στα χωράφια σας δλδ).

Το θέμα που ανοίξατε έιναι τεράστιο και υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία στους τομείς της θεολογίας, της φιλοσοφίας, των μαθηματικών, της βιολογίας κλπ. Οι απόψεις διίστανται για να μην αναφέρω το μπουρδελο-ρητό που λέει ότι ο καθένας έχει από μία κωλοτρυπίδα & μία άποψη μαζί.

Κλασσικά βέβαια, από συζητήσεις καφενείου είμαστε πρώτοι, τα πασαλείβουμε και με μια δόση "επιστημολογίας" για να στηρίξουμε την άποψή μας και να κρύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τα κόμπλεξ και την άγνοιά μας και έτσι είμαστε έτοιμοι να αυτοθαυμαστούμε εμπρός στον καθρέφτη. Προσοχή όμως γιατί αν περάσουμε από την άλλη μεριά του καθρέφτη θα δούμε την ανεστραμένη πραγματικότητα (Through the Looking-Glass, and What Alice Found There (1871) - Charles Lutwidge Dodgson aka Lewis Carroll)  ;)

Όσοι πιστεύουν ας πιστεύουν. Όσοι σκεφτονται ας σκέφτονται. Εκτός αν θέλετε να ορίσουμε αστυνομία σκέψης και πίστης. Όσοι δεν πιστεύουν αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν αν έχουν δίκιο ή άδικο, διότι όπως λέει και ο Δημοσθένης (ο τηλεβιβλιοπώλης και όχι ο άλλος ο αρχαίος) "ο καιρός γαρ εγγύς".

Αν ήσουν έντιμος άνθρωπος, είχες μια πίστη, άποψη, σκέψη, θα έσπευδες να τη μοιραστείς μαζί μας και όχι να ποστάρεις κείμενα που έχουν γράψει άλλοι, που εσύ καμώνεσαι ότι καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι μας αποστόμωσες. Ας μιλήσουμε όμως για λογική. Αν πονάει το πόδι σου θα πας σε ορθοπεδικό γιατρό, αν πρέπει να κάνεις σέρβις στο αμάξι σου πας σε εξειδικευμένο συνεργείο, αν θέλεις να δουλέψει παραγωγικά το χωράφι σου πας σε Γεωπόνο. Ο μόνος Φυσικός που στο παρελθόν υποστήριζε πως το να θεωρούμε τον Θεό δημιουργό του σύμπαντος δεν είναι κάτι ασύμβατο με την επιστήμη ήταν ο  Stephen Hawking. Στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Το Μεγάλο Σχέδιο» υποστηρίζει ότι δεν δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν αλλά οι νόμοι της φυσικής. Θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα: Όλοι οι αγράμματοι πιστεύουν ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε από κάποιο Θεό. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι Φυσικοί δεν μπορούν να βρουν τις αποδείξεις αυτές. Πες μου λοιπόν, στο Θεό σου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γιατί στοιχίζεσαι πίσω από τους αγράμματους και όχι από τους Φυσικούς? Και μην μου αρχίσεις τις αηδίες ότι κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν, πες μου πιο βιβλίο Φυσικού αποδεικνύει ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ την ύπαρξη  αυτή. Αλλά ακόμα κι αν αυτό αποδειχτεί, πρέπει να αποδείξεις ότι το Σύμπαν δεν το έφτιαξε ο Όντιν, ούτε ο Δίας, ούτε ο Ρα, ούτε ο Ενκιντού, αλλά ο Θεός που περιγράφεται στην Παλιά Διαθήκη. Θα μου απαντήσεις ή απλά έριξες ένα κείμενο και στην συνέχεια γεια σας?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

απλά θέλω να μου πεί τι ακριβώς καταλαβαίνει από το σχετικό ..

συμπληρώνω ?
βελτιώνω?
βελτιώνω κι συμπληρώνω?
αλλάζω και συμπληρώνω ?
αλλάζω?
αλλάζω και βελτιώνω?
αλλάζω, βελτιώνω και συμπληρώνω ??

τι ακριβώς ??

γιατί όπως και στην περίπτωση των νόμων ένας νόμος μπορεί να είναι κακός αλλά με τροπολογίες και συμπληρώσεις να γίνει πολύ καλός (και το αντίθετο)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom