You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες
- Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 46K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
DmtrsxXx
Γλομπεάρχης
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 517
- Like
- 71.913
- Πόντοι
- 41.129
και παλι συμφωνω με οσα λες, ωστοσο στο
σιγουρα αυτά δεν ειχαν την επιλογή, αλλα δεν είναι και θεμα τυχης η θεου το ότι γεννηθηκαν ετσι αλλα είναι θεμα των γονιων τους που επελεξαν να κανουν οικογενεια χωρις να κοιταξουν το ιατρικο ιστορικο της οικογενειας ή να κανουν εξετασεις πριν αποφασισουν να κανουν παιδια, να αναπαραγωμαστε απλα σαν ζωα ? Δεν μπορουν να κανουν ολοι παιδια σε αυτό τον κοσμο οσο και αν ακούγεται αδικο η ρατσιστικο αλλα αν το αγνοουμε θα γενναμε παιδια με προβλήματα και θα λεμε ηταν θελημα θεου ή ετυχε ενώ στην ουσια θα είναι η αμορφωσιά η βλακεια και ο εγωισμος που μας δερνει
Εγω δεν μιλησα για ανθρωπους που καπνιζουν 5 πακετα τη μερα.Μιλησα για παιδακια που γεννιουντε με ανιατες ασθενιες.Αυτα δεν ειχαν την επιλογη.
σιγουρα αυτά δεν ειχαν την επιλογή, αλλα δεν είναι και θεμα τυχης η θεου το ότι γεννηθηκαν ετσι αλλα είναι θεμα των γονιων τους που επελεξαν να κανουν οικογενεια χωρις να κοιταξουν το ιατρικο ιστορικο της οικογενειας ή να κανουν εξετασεις πριν αποφασισουν να κανουν παιδια, να αναπαραγωμαστε απλα σαν ζωα ? Δεν μπορουν να κανουν ολοι παιδια σε αυτό τον κοσμο οσο και αν ακούγεται αδικο η ρατσιστικο αλλα αν το αγνοουμε θα γενναμε παιδια με προβλήματα και θα λεμε ηταν θελημα θεου ή ετυχε ενώ στην ουσια θα είναι η αμορφωσιά η βλακεια και ο εγωισμος που μας δερνει
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Τραμουντανας (και) περι θρησκειας.
Σχεδον ευχομαι να μην εμενα σπιτι το απογευμα για να δω το σοου λαιβ.
διαφωνείς σε κάτι με αυτά που έγραψα ??
αν ναι πες την διαφωνία σου... αλλιώς απλά διαφωνείς με το νικ μου απλά για να διαφωνείς και χωρίς παραπέρα περιεχόμενο...
Tsambo
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Απρ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 5
- Πόντοι
- 66
Το οτι μπορει να δικαιολογησες (με πολυ ζορι...) δυο απο τις χιλιες δυο μαλακιες που γραφουν οι γραφες δε σημαινει κατι. Δεν ειναι σα να βλεπεις το δεντρο και να χανεις το δασος αυτα που γραφεις, ειναι σα να μη βλεπεις ουτε τη μυτη σου και να χανεις το δασος. Απο αυτο προκυπτει και η απαντηση μου. Το κοψιμο χεριων, οι λιθοβολισμοι, οι σφαγες και το καψιμο στην πυρα παντα θα ειναι εκει μεσα γραμμενα να μας θυμιζουν σε τι σκουπιδια αναφερομαστε.διαφωνείς σε κάτι με αυτά που έγραψα ??
αν ναι πες την διαφωνία σου... αλλιώς απλά διαφωνείς με το νικ μου απλά για να διαφωνείς και χωρίς παραπέρα περιεχόμενο...
ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
"Λεφτα Υπαρχουν"!!!τελικα ποιες ειναι οι απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες ;
Συνημμένα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.793
- Πόντοι
- 3.656
κατ αρχήν η μισαλοδοξία δεν κολλάει με τα υπόλοιπα παρά μόνον με αυτό "όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του"...
οπότε όσο μισαλλοδοξία διακρίνει την χριστιανική θρησκεία άλλο τόσο διακρίνει και τον μαρξισμό-λενινισμό (είδος θρησκείας και αυτός)...
σχετικά με τις τιμωρίες τώρα... απλά μεταξύ θρησκειών κάθε τύπου (θεοκρατικές, πολιτικές, κοινωνικές) ορίζονται διαφορετικές πράξεις ως αδικήματα και άλλου είδους τιμωρίες...
για παραδειγμα ο κιναιδισμός στον ιουδαισμό τιμωρείται με θάνατο, στον ναζισμό με θάλαμο αερίων και στον σταλινισμό με καταναγκαστικά έργα στα γκουλάκ...
και πάμε και λίγο στο περίφημο χοιρινό που απαγορεύεται από ορισμένες θρησκείες... αν δούμε την οργάνωση των κοινωνιών εκείνης της εποχής και το επίπεδο μόρφωσης των μελών των κοινωνιών καταλαβαίνουμε δύο πράγματα
(1) ο κόσμος ήταν αμόρφωτος και ίσως και λίγο αργόστροφος
(2) ο κόσμος της εποχής εκείνης ήταν όχλος...
το κλίμα των χωρών αυτών είναι κατά βάση πολύ θερμό και πολύ ξηρό (έλλειψη νερού) και το γουρούνι ένα ζώο το οποίο διακρίνεται για την περιεκτικότητα λίπους στο κρέας του αλλά και τις ιδιότητες του λίπους αυτού να προκαλεί διάρροιες και αφυδατώσεις... επίσης το γουρούνι είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα φορέα εχινόκκοκου ασθένεια πανάρχαια και εν πολλοίς ανίατη (ανευ χειρουργικών επεμβάσεων)... κάποιος λοιπόν άνθρωπος της εποχής εκείνης (πιθανότατα ιερέας της θρησκείας διότι αυτοί κατά τεκμήριο είχαν την μόρφωση και κάποιον δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο των υπολοίπων) παρατήρησε αυτά τα χαρακτηριστικά στο χοιρινό κρέας και έβγαλε το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος στα κλίμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας...
πως θα μπορούσε όμως να περάσει την λογική αυτήν στον κοσμάκη που ήταν αμόρφωτος, αργόστροφος και είχε και την λογική του όχλου ?? το ενέταξε λοιπόν στις "θεικές ρήσεις" και πέρασε...
πάμε και λίγο στα χριστιανικά και στον περίφημο σαραντισμό των λεχώνων που "επιβάλλει" η χριστιανική θρησκεία
η λεχώνα τον πρώτο καιρό μετά την γέννα είναι επιρρεπής σε μολύνσεις (λόγω της ταλαιπωρίας του τοκετού και των εξωτερικών και εσωτερικών τραυμάτων τα οποία δεν έχουν επουλωθεί).. τις εποχές εκείνες οι συνθήκες υγιεινής δεν ήταν και οι καλύτερες (πχ τρεχούμενο νερό δεν υπήρχε πουθενα στις χώρες της Μέσης Ανατολής) και φυσικά οι εκκλησιές στις οποίες μαζευόταν κόσμος έζεχαν από την βρώμα τόσων άπλυτων που μαζευόταν... παρατήρησε λοιπόν ότι αν πηγαίναν λεχώνες αρκετές αρρωσταίνανε ... πως όμως θα έπειθε τον κοσμάκη που ήταν αμόρφωτος, αργόστροφος και είχε και την συμπεριφορά του όχλου ?? το ενέταξε και αυτό στις εντολές της εκκλησίας και πιθανόν να σωθήκανε αρκετές ζωές..
να πάμε στις νηστείες του χριστιανισμού ή του ραμαζανιού ?? υπάρχουν λογικές εξηγήσεις και για αυτές και φυσικά οι λόγοι για τους οποίους επεβλήθησαν στις θρησκείες είναι ότι μόνο μέσω αυτών μπορούσε να υπάρξει ένα κάποιο είδος επιβολής αφού ήτνα αδύνατη η κατανόηση τους από το πόπολο...
θες να πώ και για την κόρη του ιερέα που εκπορνεύεται ότι πρέπει να καεί ζωντανή ?? μάλιστα ... λογικό είναι η τιμωρία σε άτομα κάποιας κοινωνικής θέσης και μάλιστα συγγενικού περιβάλλοντος κάποιων οι οποίοι είχαν λίγο περισσότερο μυαλό από τους άλλους και κανονίζαν εν πολλοίς το κοινωνικό γίγνεσθαι να είναι αυστηρότερη από ότι σε έναν κοινό θνητό... και σήμερα ισχύει αυτό για παράδειγμα οι δικηγόροι δεν δικάζονται σε πρώτο βαθμό αλλά πάνε κατευθείαν σε εφετείο δηλαδή τους στερείται ένας βαθμός δικαιοσύνης ...
Σε πιάνω και πάλι αδιάβαστο. Διάβασε την Παλαιά Διαθήκη, αν τολμάς. Είναι ένα κείμενο γεμάτο μισαλλοδοξία και μισογυνισμό. Κάθε μήνα, μία βδομάδα (στην περίοδό της) η γυναίκα είναι ακάθαρτη, τα στρωσίδια που κοιμήθηκε είναι μολυσμένα, το σαμάρι και το κάθισμα που κάθισε μολύνθηκαν και ο άντρας που θα την αγγίξει, προσοχή απλό άγγιγμα, είναι ακάθαρτος κι αυτός. Αν γκαστρωθεί και γεννήσει αγόρι είναι 7 μέρες ακάθαρτη + άλλες 33 μέρες = 40. Αν όμως γεννήσει κορίτσι είναι ακάθαρτη 14 μέρες + άλλες 66 μέρες = 80. Περιττό να επισημάνω ότι μια γυναίκα είτε θα έχει περίοδο, είτε θα είναι γκαστρωμένη, εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ζούσαν μέχρι 40 χρονών, οι πιο γεροί. Απλά αναφέρω ότι οι παγανιστές έσπερναν τα γυναικεία έμμηνα, γιατί πίστευαν ότι γονιμοποιούνταν η Γη, σαν θηλυκό που ήταν. Δεν είχαν σκοπό την προστασία της γυναίκας, αλλά την πλήρη απαξίωση λόγω της γυναικείας φύσης της. Για να δεις τι πραγματικά πιστεύει ο Χρυσόστομος για τη γυναίκα διάβασε το λόγο του προς παρθένες συνεισάκτους, αλλά μάλλον δεν θα τι κάνεις, η γνώση είναι κάτι καταραμένο (είναι το φρούτο που απαγόρεψε ο Θεός στον Παράδεισο).
Η μόνη λογική εξήγηση για τις νηστείες είναι ότι σε θέλουν δυστυχισμένο, πεινασμένο, ανίκανο να αντιδράσεις, πειθήνιο δούλο (βαπτίζεται ο δούλος του Θεού). Για φαντάσου στο Ραμαζάνι, με 45 βαθμούς κελσίου υπό σκιά να μην πρέπει να πιεις νερό. Σαν ορθόδοξος Χριστιανός είναι θεάρεστο να συμμετέχεις σε αγρύπνιες, για να τιμήσεις τους Αγίους σου. Η ορθόδοξη εκκλησία έχει τις εξής νηστείες: 40 μέρες πριν το Πάσχα, 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, τον 15Αύγουστο (15 μέρες) και των Αγίων Αποστόλων. Ακόμα κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή. Το σεξ απαγορεύεται κατά τη νηστεία, 3 μέρες πριν κοινωνήσεις και τη μέρα που κοινωνάς. Δηλαδή: όχι την Τετάρτη (νηστεία), όχι την Πέμπτη ( 3 μέρες πριν κοινωνήσεις), όχι την Παρασκευή (νηστεία), όχι το Σάββατο (1 μέρα πριν κοινωνήσεις), όχι την Κυριακή (κοινωνάς). Επιτρέπεται Δευτέρα και Τρίτη ΑΝ 1.δεν πέφτεις σε νηστεία 2. Αν η γυναίκα σου δεν έχει περίοδο. Δώσε μου μια λογική εξήγηση γιατί ο φιλεύσπλαχνος, Αγαθός και Πάνσοφος Πατέρας μας ο Θεός θέλει να έχουμε ανεπαρκή ύπνο (αγρύπνιες), να μας λείπουν θρεπτικά συστατικά (νηστείες) και να μην έχουμε ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ενώ αν υποθέσεις ότι όλα αυτά τα έχει σκαρφιστεί μια ελίτ για να σε έχει υπόδουλο, τότε όλα αυτά παίρνουν νόημα.
Δεν απάντησες αν θεωρείς σωστό να καίγονται ζωντανές οι κόρες των Ιερέων που εκπορνεύτηκαν (δηλ. έκαναν σεξ εκτός γάμου, αυτό θεωρεί πορνεία ο Χριστιανισμός) και να πρέπει να λιθοβολούνται όσοι ανέφερα, άσε για τους δικηγόρους που στερούνται ένα βαθμό δικαιοσύνης, δεν υπάρχει νόμος που να τους επιδικάζει μεγαλύτερη ποινή από εμάς.
ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
Αμα φωτογραφισεις κανενα καινουργιο ΜΠΑΖΟ θα βρεις ολες τις απαντησεις!!!δεν έχω δικό μου ΘΕΟ... απορίες έχω και ψάχνω να βρώ τις απαντήσεις... πχ τι υπήρχε πρίν από το big bang ?/ πως δημιουργήθηκε η μάζα ύλης που εξεράγει ?? από που προέκυψε η ενέργεια που μετατράπηκε σε αυτήν την μάζα ύλης ??
αυτές τις απορίες έχω...
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Το οτι μπορει να δικαιολογησες (με πολυ ζορι...) δυο απο τις χιλιες δυο μαλακιες που γραφουν οι γραφες δε σημαινει κατι. Δεν ειναι σα να βλεπεις το δεντρο και να χανεις το δασος αυτα που γραφεις, ειναι σα να μη βλεπεις ουτε τη μυτη σου και να χανεις το δασος. Απο αυτο προκυπτει και η απαντηση μου. Το κοψιμο χεριων, οι λιθοβολισμοι, οι σφαγες και το καψιμο στην πυρα παντα θα ειναι εκει μεσα γραμμενα να μας θυμιζουν σε τι σκουπιδια αναφερομαστε.
(1) αυτά που έγραψα δεν τα γραφουν οι γραφές καμμιάς θρησκείας αλλά είναι πρακτικές που εφαρμόζουν διάφορες κοινωνίες στα πλαίσια της θρησκείας τους... για παράδειγμα δεν αναφέρει κανένα ευαγγελιο τον σαραντισμό..
(2) αν εσύ μια φορά δεν πιστεύεις σε κάποιας μορφής θεό (θρησκευτικό, πολιτικό ή κοινωνικό) εγώ δεν πιστεύω δέκα (στον μόνο θεό που πιστεύω είναι ο εαυτός μου)
(3) κάθε φαινόμενο μεταξύ αυτών και οι θρησκείες διαφόρων μορφών (των μαρξισμών/ναζισμών/αναρχισμών συμπεριλαμβανομένων) έχει την επιστημονική του εξήγηση ως κοινωνικό φαινόμενο
(4) πολλά από τα κατ έθιμον των θρησκειών είναι απόρροιες παρατηρήσεων φυσικών φαινομένων στα οποία δεν υπήρχε δυνατότητα παροχής λογικής εξήγησης
(5) ΘΕΟΣ είναι το όνομα που δίνει ο άνθρωπος σε κάθε τι που του είναι άγνωστο... όσο λιγοστεύουν τα άγνωστα τόσο μειώνεται ο ΘΕΟΣ... το θέμα είναι ότι όσο λιγοστεύουν τα υφιστάμενα άγνωστα τόσο γεννώνται νέα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.793
- Πόντοι
- 3.656
Τουλάχιστον έχω περάσει Κοσμολογία στη Σχολή
Και έχω διδαχθεί και τις υπόλοιπες κοσμολογικές θεωρίες (πληθωρισμού, παλλόμενου Σύμπαντος, γειτονικών Συμπάντων, κλπ).
Μίλησα για πιθανότητα να μην ισχύει. Κατ εμέ είναι αρκετά μεγάλη. Όπως υπάρχει και πιθανότητα να ισχύει.
Εσύ έχεις κάποιο λόγο που απορρίπτεις ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες και πιστεύεις ακράδαντα στο big bang;
Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται κάτι, ισχύει και στα δικαστήρια και παντού. Εσύ είπες ότι την απορρίπτεις και ζήτησα να μου απαντήσεις αν ξέρεις σε ποια στοιχεία στηρίχτηκαν οι επιστήμονες και μίλησαν για bing bang. Σαν πονηρός Χριστιανός πάλι δεν απαντάς. Όταν μου απαντήσεις, θα σου πω γιατί απορρίπτω τη θεωρία του σταθερού σύμπαντος που υπήρξε πριν το bing bang, η οποία δεν ήταν επιστημονική θεωρία, αλλά στηριζόταν στο Βιβλίο της Γέννεσης.
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
να μια απο τις πολλες που ειπαμε και τεμπελιασες να διαβασεις: ο θεος ειναι παντοδυναμος και παναγαθος και αγαπαει τα δημιουργηματα του και ειδικα τον ανθρωπο, αλλα στον ιδιο κοσμο με τον ανθρωπο εφτιαξε ενα σωρο ασθενειες και φυσικες καταστροφες για να βασανιζει το παιδι του τον ανθρωπο!!! εσυ αν ειχες απεριοριστη δυναμη και αγαπη θα εβαζες το παιδι σου στο ιδιο δωματιο με ενα σωρο παρασιτα για να το βασανιζουν??? δες επισης τα βιντεο στην αρχη του νηματος για το ποσο καλα φερθηκε στους ανθρωπους που υποτιθεται πως αγαπαει!!!τελικα ποιες ειναι οι απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες ;
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
δε θα απολογηθω εγω για αυτα ρωτα εναν χρυσαυγιτη εγω ειμαι υπερ μονο των απελευθερωτικων πολεμων και οχι των επεκτατικωνείσαι λάθος ... δεν έκανα γενίκευση έκανα αντιπαραβολή... και δεν είπα ότι είσαι ή το ένα ή το άλλο... απλά ανέφερα δύο κοσμοθεωρίες...
ααα ναι και στο όνομα της πατρίδας ή του έθνους δεν έχουν γίνει εγκλήματα ??? μόνο για άμυνα γίναν πόλεμοι όχι για επέκταση ??
Επισκέπτης
Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται κάτι, ισχύει και στα δικαστήρια και παντού. Εσύ είπες ότι την απορρίπτεις και ζήτησα να μου απαντήσεις αν ξέρεις σε ποια στοιχεία στηρίχτηκαν οι επιστήμονες και μίλησαν για bing bang. Σαν πονηρός Χριστιανός πάλι δεν απαντάς. Όταν μου απαντήσεις, θα σου πω γιατί απορρίπτω τη θεωρία του σταθερού σύμπαντος που υπήρξε πριν το bing bang, η οποία δεν ήταν επιστημονική θεωρία, αλλά στηριζόταν στο Βιβλίο της Γέννεσης.
Συμφωνώ
Για αρχή, περιμένω να μου βρεις απαντήσεις ΣΕ ΟΛΑ τα κενά που έχει η θεωρία του Big bang και που εμένα με κάνει να την αμφισβητώ και εσύ να την υποστηρίζεις φανατικά. Τις άλλες θεωρίες θα τις αναλύσουμε αργότερα...
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
1.δεν ειναι μονο το ευαγγελιο θεοπνευστο ειναι ολη η αγια γραφη με την λαθος γενεση μετην βιαια παντετευχο κλπ ρωτα εναν ιερεα1. Χεστήκαμε τι αναφέρει η οποιαδήποτε οικουμενική σύνοδος, το Ευαγγέλιο τι λέει να κοιτάς
2. Δεν μίλησα για κάποιον που εγκληματεί, μίλησα για οποιονδήποτε πιστεύει σε κάτι.
3. Ούτε εσένα σε ενοχλεί στην ουσία, άλλα σου φταίνε και ψάχνεσαι για γκλίτσα. Επίσης πολλοί μιλάνε για διαφοροποίηση κράτους-εκκλησίας αρκεί να μην πειραχτούν τα δωρα Χριστουγέννων-Πάσχα και όλες οι αργίες φυσικά.
Όσον αφορά το δέντρο, στο χωιό μου έχουμε έναν πλάτανο 170 ετών και έχει καταγαμήσει όλη την πλατεία με τις ρίζες του και εσύ πας να μας εξηγήσεις πως στηρίζεται ένα δέντρο σε μια σειρά από πέτρες ...
2.ποσες φορες θα σου απαντησω οτι οποιος υποστηριζει μια κακια ιδεολογια ακομη και αν ο ιδιος δεν κανει κακια πραξη προσφερει ενα καλο περιβαλον για να δρασουν οι φανατικοι και αυτο ειναι κακο πως να το κανουμε?
3.χεστηκα οταν καταργηθηκαν τα δωρα πασχα χριστουγενων για μενα ειναι μεγαλυτερο κακο το οτι σημερα γιορταζονται αυτες οι απατες
τωρα πραγματικα θεωρεις την φυσιολογικοτατη αναπτυξη ενος δεντρου μεσα απο ερειπια θαυμα και σου δωσανε απολυτηριο δημοτικου??? ανατριχιαζω και μονο στην σκεψη οτι μπορει να υπηρξαν συναδελφοι που μπορει να δωσαν και απολυτηριο γυμνασιου σε ανθρωπο που βλεπει δεντρο μεσα σε ερειπια και το αποκαλει θαυμα.
raopau
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 14 Δεκ 2012
- Like
- 22.308
- Πόντοι
- 5.006
τυπε δεν εχουμε ολοι...καποιοι εχουμε ανακαλυψει διαφορους τροπους που αποφευγουμε τον καρκινο...ρε παιδια αυτο το καπνιζεις και βγαζεις καρκινο ξεχαστε το δεν υπαρχει... καρκινο εχουμε ολοι.
ενας παλιοτερος μαλιστα απεφευγε και το AIDS.....μακαρι να φτασουμε καποτε και εμεις σ αυτο το επιπεδο καποτε...
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
των θετικων επιστημων ειμαι εγω. αν εσυ παρατηρωντας ηλεκτρονια εκτος απο το πως γινεται που μελεταται απο πολλους, θετεις και το ερωτημα ΠΟΙΟΣ τα εβαλε.... γιατι θα πρεπει ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ? οι πραγματικοι επιστημονες δεχονται οτι ΚΑΠΟΙΟς τα εβαλε μονο οταν υπαρχει καποιο στοιχειο που να το υποστηριζει, τετοιο στοιχειο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αρα συμφωνα με το ξυραφι του οκαμ δεχομαστε την πολυ πιο απλη εξηγηση οτι δεν τα εβαλε καποιο νοημον προσωπο, για αυτο για τους θετικους επιστημονες δεν υπαρχει προσωπο δημιουργος γιατι το συστημα γινεται πολυ πιο πολυπλοκο αρα και πιο απιθανοκάθε ένας ό οποίος ακολουθεί τυφλά θρησκείες, ιδεολογίες, εθνικισμούς, πατριωτισμους, αντιρήσσεις (πχ αθεία, αντικομμουνισμός, αντιφασισμός) είναι βλάξ...
ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα στο ότι διαθέτει νούν,αναλυτική και κριτική σκέψη...
τα φληναφήματα σου περί αποδείξεων κοσμοθεωριών ανήκουν στην σφαίρα των τσιτάτων τα οποία τσιτάτα κατά πλειοψηφίαν είναι βλακείες...
η κριτική σκέψη είναι το πάν...
ΥΓ θεωρώ τον εαυτό μου αγνωστικιστή διότι
(1) είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών και δή των μαθηματικών στα οποία ισχύει το τρίπτυχο αξίωμα-ορισμός-θεώρημα και το απατέλεσμα της οποιασδήποτε ανάλυσης και λύσης πρέπει να ισχύει δια πάν εμπίπτον στα χαρακτηριστικά του προβλήματος
(2) επειδή ακριβώς είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών έχω αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει η έννοια θεός για τον απλό λαό... και όπως είπα και προηγουμένως ΘΕΟΣ είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει το άγνωστο
(3) επειδή είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών και της έρευνας μπορώ να πώ ότι το ερώτημα "Και πριν τι υπήρχε" εξακολουθεί να ισχύει... και μετά από κάθε μεγάλη ανακάλυψη και απόδειξη γεννάται και πάλι το ερώτημα "και πριν?" .. και όσο γεννώνται ερωτήματα υπάρχει άγνωστο και όσο υπάρχει άγνωστο ο άνθρωπος θα προσπαθεί να του δώσει μία έννοια και μια εξήγηση (λογική ή παράλογη) μέχρις ότου κάποιος ανακαλύψει τι είναι αυτό... αλλά και μετά την ανακάλυψη θα γεννηθεί πάλι το ερώτημα "και πριν" οπότε ο κύκλος είναι αέναος
όπως είπε κάποιος μεγάλος επιστήμονας ...
"Ανακαλύψαμε ότι ο κόσμος αποτελείται από άτομα... κάθε άτομο αποτελείται από τον πυρήνα που γύρω του γυρίζουν σε τροχιά ηλεκτρόνια... δεν ανακαλύψαμε όμως το πως και κύρια το ποιός τα έβαλε σε αυτήν την τροχιά"
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.793
- Πόντοι
- 3.656
Συμφωνώ
Για αρχή, περιμένω να μου βρεις απαντήσεις ΣΕ ΟΛΑ τα κενά που έχει η θεωρία του Big bang και που εμένα με κάνει να την αμφισβητώ και εσύ να την υποστηρίζεις φανατικά. Τις άλλες θεωρίες θα τις αναλύσουμε αργότερα...
Άνθρωπέ μου, υπεκφεύγεις συνέχεια. Απέρριψες το bing bang. Σε συμβούλευσα να διεκδικήσεις βραβείο Νόμπελ, αφού τσακίζεις τα μεγαλύτερα μυαλά της Αστροφυσικής και ακόμα σου ζήτησα να μου φανερώσεις τα στοιχεία που έχεις, γιατί ΕΣΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ οτι δεν ισχύει. Συμφώνησες, και .............. ζήτησες από εμένα να καλύψω τα κενά της Αστροφυσικής Θεωρίας!!!!!! Θα είχες τρομερό μέλλον στην πολιτική, τα κόλπα που κάνεις για να μην απαντήσεις, θα τα ζήλευαν όλοι. Πάντως έχει τεράστια πλάκα το εξής γεγονός: ο μόνος φυσικός που δεχόταν την ύπαρξη του Θεού στο Σύμπαν ήταν ο Χώκινγκς, και αυτός εδώ και 5 χρόνια έβγαλε βιβλίο που αναιρεί τη θέση του, υποστηρίζει πια ότι το Σύμπαν δεν έχει την ανάγκη του θεού για να λειτουργήσει. Όλοι οι Αστροφυσικοί δεν μπορούν να δουν τις αποδείξεις της ύπαρξης του Θεού στο Σύμπαν. Όλοι οι αγράμματοι τις βλέπουν. Και εσύ στοιχίζεσαι πίσω από αυτούς. Αριστούργημα λογικής σκέψης. Τι ανάγκη άραγε σου καλύπτει αυτή η πίστη που δεν μπορεί να σου καλύψει η λογική?
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
γιατι και αλλες θρησκειες δεν επικαλλουνται θεο - δημιουργο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ???? ευτυχως παντως που επιστημονικα δεν υπαρχει θεος που να κτυπατε τον κωλο σας κατω και μια σοβαροτατη ενδειξη για να ξυπνησετε ειναι οτι ο θεος που πιστευετε δεν βαηθαει τελικα εσας περισσοτερο ωστε να ζειτε καλυτερα απο αθεους και αλλοθρησκουςΚαλημερα τυποι μου , θα πω κατι πολυ πολυ απλο , Αν υπαρχη δημιουργος...λεω Αν...Αυτος δημιουργησε τα παντα το διαστημα τους πλανητες...κτλ.....Αν υπαρχη , αυτος ειναι ο Θεος οποτε βαση αυτου μονο ο χριστιανισμος υφηστατε....Με αυτη την απλη σκεψη καταριποτονται ολες οι υπολοιπες θρησκειες,...
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
η αιτια δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιος θεος, αν εσυ επικαλεστεις υπαρξη θεου εσυ θα πρεπει να βρεις στοιχεια για αυτο, το οτι παντα υπαρχουν αναπαντητα ερωτηματα ΔΕΝ ειναι στοιχειο που να δειχνει οτι καποιος θεος εφτιαξε κατιστην επιστήμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα χωρίς αιτία ...
και πάμε πάλι... η ενέρεια αυτή από που δημιουργήθηκε ??
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
στο θεμα θεος ηταν λογικος στο θεμα οικονομια και ανθρωπινα δικαιωματα ηταν λαθος δεν αναιρει το ενα το αλλο. ειπαμε και πριν το οτι οι γιαχωβαδες υποστηριζουν πιο τιμια την απαψη του για την ειρηνη απο τους χριστιανους που τα γυρνανε και ευλογουν στρατους παρα το γυρνα το αλλο μαγουλο του χριστου ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι καλοι και σε αλλα θεματα πχ στην μεταγγιση αιματος οπου η αποψη τους ειναι μαυρη σαν τον μεσαιωναΕχεις εντελώς μανιχαιστικο τρόπο σκέψης, δημιούργησες και ένα αξίωμα ΠΙΣΤΟΣ = ΤΡΕΛΟΣ και πορεύεσαι.... μπλεκεις την πιστη με τον φανατισμό και την αμορφωσιά με ένα τρόπο που σε εξηπηρετεί.
Και ο Σταλιν ως αθεος ήταν λογικός, δεν νομιζω το δικό μου παράδειγμα να σου χαλάει το αξίωμα.
Επισκέπτης
Άνθρωπέ μου, υπεκφεύγεις συνέχεια. Απέρριψες το bing bang. Σε συμβούλευσα να διεκδικήσεις βραβείο Νόμπελ, αφού τσακίζεις τα μεγαλύτερα μυαλά της Αστροφυσικής και ακόμα σου ζήτησα να μου φανερώσεις τα στοιχεία που έχεις, γιατί ΕΣΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ οτι δεν ισχύει. Συμφώνησες, και .............. ζήτησες από εμένα να καλύψω τα κενά της Αστροφυσικής Θεωρίας!!!!!! Θα είχες τρομερό μέλλον στην πολιτική, τα κόλπα που κάνεις για να μην απαντήσεις, θα τα ζήλευαν όλοι. Πάντως έχει τεράστια πλάκα το εξής γεγονός: ο μόνος φυσικός που δεχόταν την ύπαρξη του Θεού στο Σύμπαν ήταν ο Χώκινγκς, και αυτός εδώ και 5 χρόνια έβγαλε βιβλίο που αναιρεί τη θέση του, υποστηρίζει πια ότι το Σύμπαν δεν έχει την ανάγκη του θεού για να λειτουργήσει. Όλοι οι Αστροφυσικοί δεν μπορούν να δουν τις αποδείξεις της ύπαρξης του Θεού στο Σύμπαν. Όλοι οι αγράμματοι τις βλέπουν. Και εσύ στοιχίζεσαι πίσω από αυτούς. Αριστούργημα λογικής σκέψης. Τι ανάγκη άραγε σου καλύπτει αυτή η πίστη που δεν μπορεί να σου καλύψει η λογική?
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια:
Λέω ότι κατ εμέ η πιθανότητα να ισχύει το bing bang όπως παρουσιάζεται από τους τωρινούς φυσικούς, είναι μικρή.
Αν σε τρελαίνει αυτό, προσπάθησε εσύ να με πείσεις.
Υπόψιν ότι έχω πτυχίο φυσικής, έχω κάνει κοσμολογία, διάβαζα πυρηνική και αστρονομία απ τα 14 μου και το βιβλίο του χωκινγκ (από το μπινγκ μπανγκ στις μαύρες τρύπες) το πρωτοδιάβασα το 1995
Αν έχεις να μου πεις κάτι παραπάνω από αυτά που λένε οι φυσικοί-οπαδοί του μπινγκ μπανγκ (που μάλλον δεν έχεις), πες το μου, αλλιώς συνέχισε να μιλάς με τους θρησκόληπτους του σαιτ περί Γεννέσεων, και λοιπών συναφών μαλακιών...
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 28
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις