Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Η χούντα δεν κρίνεται, μπαστακώνεται

όπως μπαστακώθηκαν επί αιώνες τα μπάσταρδα, γαμημένα σκουπίδια των Ιερών Εξετάσεων και λοιπών συμμοριών

βρωμίζοντας τον πλανήτη για αιώνες και πηγαίνοντας πίσω το σύνορο του ανθρώπινου πνεύματος τουλάχιστον χίλια χρόνια

έτσι έχει δικαίωμα και μια χούντα ανώτερης γνώσης, να κυριαρχήσει στον πλανήτη για κάποιο διάστημα, να σπρώξει μπροστά το καθυστερημένο σύνορο της γνώσης

Τα έργα που πρέπει να κάνει όταν αναλάβει εξουσία, είναι μπόλικα, λόγω της βρώμας και της ηλιθιότητας που κατακλύζει τον πλανήτη...

μέχρι να γίνει αυτό, φάτε στη μάπα αυτούς:

http://[URL unfurl="true"]www.lifo.gr/uploads/image/527143/George+W+Bush+FILE+Former+President+George+YaO8Qs4oAVNx.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.larissanet.gr/wp-content/uploads/2013/02/201302241520180415.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/12/liapis411_625800167.jpg[/img[/URL]]

Το μόνο αισιόδοξο αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτή που έχει τα ηνία όλης της Ευρώπης

και φυσικά γαμάει όλα τα καθυστερημένα σκουπίδια που την βρωμίζουν,

εχει πτυχίο Φυσικής

[img]http://[URL unfurl="true"]www.smartpost.gr/wp-content/uploads/2011/08/merkel.jpg[/img[/URL]]

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία. Αν πετάξεις όλους τους τάρανδους από ένα βουνό και σκοτωθούνε, αυτός που θέλει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη θα λέει ότι οι τάρανδοι του Αη βασίλη υπάρχουν και είναι μαγικοί. Δεν πρέπει εμείς να αποδείξουμε την ανυπαρξία, οι θειστές πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣ, ενώ των άλλων είνα μύθοι. Σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει η Αόρατη Ροζ Μονόκερος, στην οποία πιστεύω. Την αγιότητά της αποδεικνύει ότι είναι ταυτόχρονα αόρατη και ροζ. Εσύ δεν μπορείς να τη δεις, γιατί είναι αόρατη. Σε εμένα όμως έρχεται στον ύπνο μου και μου δίνει πολύ σωστές συμβολές για τη ζωή μου. Το σπίτι μου δεν έπεσε από το σεισμό γιατί είχα προσευχηθεί να με προστατεύσει, και η αγιότητά της με άκουσε.
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω.Δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα σε κανεναν.Οταν και αν εγω δηλωσω οτι πιστευω σε εναν θεο η μια ανωτερη δυναμη η σε οτι αλλο θελω δεν ειμαι υποχρεομενος να αποδειξω τιποτα σε κανεναν.Το πιστευω για μενα και το κραταω για τον εαυτο μου.Ειμαι κατα των θρησκιων και το ειπα πολλες φορες και πιο πριν στο θρεντ.Οι θρησκιες βλαπτουν και παραπλανουν τα πληθη.Η πιστη ομως και ο προσωπικος θεος ειναι ευεργετικα για τον ανθρωπο (γνωμη μου).Αλοστε στο κατω κατω της γραφης,κανεις ποτε και πουθενα δεν θα βρει δυνατες αποδειξης για την υπαρξη του θεου εκτος αν κατεβει ο θεος ο ιδιος εδω περα και μας παρουσιαστει.Ακομα και εκει ομως μπορει κανεις με την λογικη να αμφησβητησει το γεγωνος. Ομως κοιτοτανς γυρω σου και κυριως μεσα σου και μεσα στους ανθρωπους βλεπεις χωρις δυσκολια τι ειναι ''ο θεος'' για ενα ον σαν εμας που μεχρι εκει ξερουμε.Θεος ειναι ο τροπος που δουλευει η φυση και ο πλανητης αυτος.Θεος ειναι οταν ακους μουσικη και ανατριχιαζεις.Τωρα το τι θεος ειναι αυτος ειναι και χαζομαρα να νομιζει κανεις οτι ο ''δικος του'' θεος ειναι και των αλλων δεν ειναι.Δεν εχει σημασια αν το σπιτι σου δεν επεσε επειδη ειναι γερο.Εσυ μπορεις να διαλεξεις να πιστευεις οτι το σπιτι σου κρατησε γερο επειδη προσευχηθηκες.Οποιος ισχυριζεται οτι μπορει οντας δυνατος και πιστευοντας στον εαυτο του να ανταπεξελθει στη ζωη τοτε να σταματησει και το καπνισμα..και το ποτο...και τα ναρκωτικα οποιος τα κανει και τις πολλες πολλες πουτανες γιατι και αυτα στην ουσια ειναι τροποι για να ξεφευγεις απο τις δυσκολιες της ζωης και να ζητας καπου λιγη βοηθεια για να καθαρησεις το κεφαλι σου.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
530
Like
75.301
Πόντοι
41.129
εμενα το βιντεακι στην αρχη μου αρεσε... καθημερινο φαινομενο από θρησκόληπτους χριστιανους που ολη την ωρα λενε δοξα τω θεο και σταυροκοπιουντε μετα να τρεχουν στην αγκαλια της επιστημης των γιατρων και των φαρμακων για να βρουν την σωματικη και ψυχικη υγειά τους, βεβαια θα πουν ότι ο θεος εδωσε στον επιστημονα τη γνωση για αυτά που προσφερει, μιας και πισω από όλα για αυτους κρυβεται ο θεος.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
εμενα το βιντεακι στην αρχη μου αρεσε... καθημερινο φαινομενο από θρησκόληπτους χριστιανους που ολη την ωρα λενε δοξα τω θεο και σταυροκοπιουντε μετα να τρεχουν στην αγκαλια της επιστημης των γιατρων και των φαρμακων για να βρουν την σωματικη και ψυχικη υγειά τους, βεβαια θα πουν ότι ο θεος εδωσε στον επιστημονα τη γνωση για αυτά που προσφερει, μιας και πισω από όλα για αυτους κρυβεται ο θεος.
Αρα λες οτι οσοι πιστευουν καπου δεν δικαιουντε περιθαλψης επειδη ''ας πανε να τους γιατρεψει ο θεος τους''? Εγω στο αντιστρεφω κιολας και σου λεω οτι οταν η επιστημη δεν μπορει να βοηθησει και σηκωνει τα χερια ψηλα τοτε που εχεις να αποθεσεις τις τελευταιες σου ελπιδες αν οχι σε εναν θεο?

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
530
Like
75.301
Πόντοι
41.129
Αρα λες οτι οσοι πιστευουν καπου δεν δικαιουντε περιθαλψης επειδη ''ας πανε να τους γιατρεψει ο θεος τους''?

ναι αυτό λεω,σε ανιατες ασθενειες και σε αλυτα προβλήματα που ο θεος δε μπορει να βοηθησει (ετσι και αλλιως) αλλα ουτε και η επιστημη απλα περιμενεις το αναποφευκτο η ελπιζεις ότι κατι θα αλλαξει προς το καλυτερο, το "ελπιζω" δε σημαινει ότι πιστευω στο θεο .

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
ναι αυτό λεω,σε ανιατες ασθενειες και σε αλυτα προβλήματα που ο θεος δε μπορει να βοηθησει (ετσι και αλλιως) αλλα ουτε και η επιστημη απλα περιμενεις το αναποφευκτο η ελπιζεις ότι κατι θα αλλαξει προς το καλυτερο, το "ελπιζω" δε σημαινει ότι πιστευω στο θεο .
Σοβαρα πιστευεις οτι εσυ δικαιουσε ιατρικης περιθαλψης απλα και μονο επειδη εχεις ''πεταξει απο πανω σου τις θρησκιες''?  :2funny: Δεν ειναι και κανενα μεγαλο επιτευμα στον δυτικο κοσμο ο μισος πληθυσμος το εχει κανει. Εχεις βρεθει ποτε στην ζωη σου τοσο απελπισμενος που να πιστευεις οτι καθε ελπιδα εχει χαθει ολα εχουν τελειωσει και να νιωθεις οτι μονο ενα θαυμα μπορει να σε σωσει? Αν οχι τοτε δεν μπορεις να κρινεις τους ανθρωπους που σε τετειες στιγμες στρεφοντε στον θεο.Και δεν εννοω απαραιτητα τον θεο του χριστιανισμου.Εννοω τον οποιοδηποτε τυπο θεου εχει ο καθενας μεσα του.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
530
Like
75.301
Πόντοι
41.129
Δεν πιστευω καθολου σε κανενα θεο,ο καθενας ότι είναι, οπου εχει φτασει και ότι εχει καταφερει στη ζωη του το εχει κανει μονος του και δεν τον βοηθησε κανενας θεος. Πρεπει να πιστεύουμε στον εαυτο μας όταν καταφέρνουμε κατι και όχι να ευχαριστούμε το θεο ότι ταχα αυτος μας βοηθησε να το κανουμε.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
530
Like
75.301
Πόντοι
41.129
Σοβαρα πιστευεις οτι εσυ δικαιουσε ιατρικης περιθαλψης απλα και μονο επειδη εχεις ''πεταξει απο πανω σου τις θρησκιες''?  :2funny: Δεν ειναι και κανενα μεγαλο επιτευμα στον δυτικο κοσμο ο μισος πληθυσμος το εχει κανει. Εχεις βρεθει ποτε στην ζωη σου τοσο απελπισμενος που να πιστευεις οτι καθε ελπιδα εχει χαθει ολα εχουν τελειωσει και να νιωθεις οτι μονο ενα θαυμα μπορει να σε σωσει? Αν οχι τοτε δεν μπορεις να κρινεις τους ανθρωπους που σε τετειες στιγμες στρεφοντε στον θεο.Και δεν εννοω απαραιτητα τον θεο του χριστιανισμου.Εννοω τον οποιοδηποτε τυπο θεου εχει ο καθενας μεσα του.

εννοω ότι όταν θα εχω ένα πρόβλημα υγειας θα παω μονο στο γιατρο και ότι δε θα παω πρωτα στην εκκλησια να αναψω λαμπαδα να με σωσει ο θεος και μετα θα παω στον γιατρο και αφου με σωσει ο γιατρος θα πω ότι το εκανε ο θεος...  κοροΐδια είναι.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.246
Πόντοι
3.656
σε τι ακριβως να απαντήσω?? αν υπάρχει Θεός ή δεν υπάρχει ?? ΔΕΝ ΞΕΡΩ
αν οι θρησκείες (καθε μορφής) είναι για τα μπάζα?? ΕΙΝΑΙ
αν ο οπαδός μιας θρησκείας είναι υπόλογος για τα εγκλήματα που γίναν στο όνομα της ?? ΟΧΙ

Το Κείμενό μου ήταν αυτό ακριβώς:
Εσύ έχεις άγνοια. Αν είχες απλά διαβάσει το Ιερό σου βιβλίο θα ήξερες ότι σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη πρέπει να καταστραφούν όλα τα Ιερά των Άλλων Θεών. Ότι η τιμωρία για κόρη Ιερέα που εκπορνεύεται είναι να καεί ζωντανή. ότι κάθε γυναίκα που παντρεύεται όχι παρθένα, οι μοιχοί και τα ανυπάκουα παιδιά θα σκοτώνονται δια λιθοβολισμού. Ο Χριστός σου είπε ότι ισχύουν όλοι οι νόμοι μέχρι να καταστραφεί ο κόσμος. Και ακόμα ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του. Απίστευτη μισαλλοδοξία..
Το παράθεσες, κι αντί να απαντήσεις για τις καταστροφές, δολοφονίες με πυρά, λιθοβολισμό και μισαλοδοξία που είπα απάντησες:
αυτό το είπε και ο Λένιν...
Επειδή είμαι λίγο βραδύνους, βόηθησέ με να καταλάβω πως απαντάς σε όλα όσα ανάφερα ότι γράφει το Ιερό Βιβλίο, ο ένας πυλώνας της Ορθοδοξίας όπως με δίδαξε ο καθηγητής των θρησκευτικών μου. Και τι σχέση έχει ο Λένιν, με όσα έγραψα, ή ο ηγέτης της Μπόκο Χάραμ ή ο Βούδας.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.907
Πόντοι
366
Το μόνο αισιόδοξο αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτή που έχει τα ηνία όλης της Ευρώπης

και φυσικά γαμάει όλα τα καθυστερημένα σκουπίδια που την βρωμίζουν,

εχει πτυχίο Φυσικής

http://[URL unfurl="true"]www.smartpost.gr/wp-content/uploads/2011/08/merkel.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Διδακτορικό στην Κβαντική Χημεία για την ακρίβεια τύπε.

Αλλά και η Θάτσερ χημικός από την Οξφόρδη ήταν. Και είχε δουλέψει στην βιομηχανία πλαστικών.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Δεν πιστευω καθολου σε κανενα θεο,ο καθενας ότι είναι, οπου εχει φτασει και ότι εχει καταφερει στη ζωη του το εχει κανει μονος του και δεν τον βοηθησε κανενας θεος. Πρεπει να πιστεύουμε στον εαυτο μας όταν καταφέρνουμε κατι και όχι να ευχαριστούμε το θεο ότι ταχα αυτος μας βοηθησε να το κανουμε.
Κανεις δεν τα ξερει αυτα τα πραγματα.Το οτι γεννηθηκες αρτιμελης ειναι δικο σου κατορθωμα? Το οτι γεννηθηκες σε μια ανεπτιγμενη χωρα και οχι στην αφρικη για παραδειγμα που το 50% των παιδιων γεννιουντε με ειτζ? Κοιτα λιγο γυρω σου ποση δυστιχια υπαρχει και θα καταλαβεις.Αλλος αυτο το ονομαζει καθαρη τυχη και αλλος το ονομαζει με βοηθησε ο θεος.Δεν εχει στο τελος σημασια πως το ονομαζεις.Γιατι η τυχη τι ειναι? Ειναι κατι υπαρκτο?Επειδη δεν γεννιουντε ολοι με τις ιδιες ευκαιριες στην ζωη το να λες εγω μονος μου καταφερα οτι εκανα ειναι λιγο ατοπο.Ναι μονος σου το εκανες αλλα ξεκινησες σε πλεονεκτικη θεση (φανταζομαι οτι δεν ηθρες λαθρομεταναστης απο τα βαθυ τις ασιας).Ολα σχετικα ειναι.καλο ειναι καμια φορα να ευχαρηστουμε την τυχη μας,τον θεο,η οτι αλλο θελουμε και να εκτιμουμε καλυτερα το τι μας εχει δωθει απλοχερα χωρις να το προσπαθησουμε γιατι οταν σε εμας δοθηκε η υγεια μας σε αλλους δοθηκε απλοχερα ο καρκινος.Αυτα.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Οποιος εστω και κοιταξει αλλη γυναικα, εχει διαπραξει μοιχεια στην καρδια του. Γι'αυτο θα καιγεται στην κολαση για παντα. Μετανοειτε αμαρτωλοι! :rockon:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.246
Πόντοι
3.656
δεν έχω δικό μου ΘΕΟ... απορίες έχω και ψάχνω να βρώ τις απαντήσεις... πχ τι υπήρχε πρίν από το big bang ?/ πως δημιουργήθηκε η μάζα ύλης που εξεράγει ?? από που προέκυψε η ενέργεια που μετατράπηκε σε αυτήν την μάζα ύλης ??

αυτές τις απορίες έχω...

Η Λύση είναι να ρωτήσεις ένα πραγματικό φυσικό. Όχι να ρωτάς εδώ αν ξέρει κάποιος. Υπάρχει η θεωρία των χορδών για το πριν το Big Bang, αλλά ο κόσμος θα χασμουριέται, άστο καλύτερα.

Επισκέπτης
Η Λύση είναι να ρωτήσεις ένα πραγματικό φυσικό. Όχι να ρωτάς εδώ αν ξέρει κάποιος. Υπάρχει η θεωρία των χορδών για το πριν το Big Bang, αλλά ο κόσμος θα χασμουριέται, άστο καλύτερα.

μπούρδες

το 99% της σύγχρονης Φυσικής σε 500 χρόνια θα έχει ανατραπεί

Εδώ δεν ξέρουν τι είναι η σκοτεινή ύλη και ενέργεια

Δεν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας

Το big bang (αν υπήρξε) είναι πολύ μπροστά για να μελετηθεί τη δεδομένη στιγμή

Φυσικά το πιθανότερο είναι να μην υπήρξε ποτέ

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.246
Πόντοι
3.656
και για να το συνεχίσω

δικαιούται ο οπαδός ή ο ηγέτης μιας οποιασδήποτε θρησκείας να έχει πολιτική άποψη και να την εκφράζει ?? ΝΑΙ
δικαιούται ο οπαδός μιας κοσμοθεωρίας ?? ΝΑΙ

Όχι, δεν δικαιούται. Ο λόγος που έγιναν τα φρικτά βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης, οι Σταυροφορίες, η συστηματική εξολόθρευση των Αιρετικών, ήταν γιατί οι παπάδες έκαναν ότι ήθελαν. Οπουδήποτε υπάρχει θεοκρατία, υπάρχει δυστυχία, πολεμική κατά της τέχνης, της ηδονής, του έρωτα. Αν λοιπόν πραγματικά στοιχιζόσουν πίσω από τα υποτιθέμενα λόγια του Χριστού θα έλεγες ότι το βασίλειό του δεν είναι αυτού του κόσμου, όπως είπε στον Πιλάτο. Και θα ήθελες να αποδίδονται τα του θεού στον Θεό, ενώ του Καίσαρος τω Καίσαρι. Διαχωρισμός θρησκευτική από Κοσμική εξουσία. Γιατί λοιπόν θεωρείς τον εαυτό σου συνεπή σ' αυτά που πρεσβεύεις?

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
530
Like
75.301
Πόντοι
41.129
Κανεις δεν τα ξερει αυτα τα πραγματα.Το οτι γεννηθηκες αρτιμελης ειναι δικο σου κατορθωμα? Το οτι γεννηθηκες σε μια ανεπτιγμενη χωρα και οχι στην αφρικη για παραδειγμα που το 50% των παιδιων γεννιουντε με ειτζ? Κοιτα λιγο γυρω σου ποση δυστιχια υπαρχει και θα καταλαβεις.Αλλος αυτο το ονομαζει καθαρη τυχη και αλλος το ονομαζει με βοηθησε ο θεος.Δεν εχει στο τελος σημασια πως το ονομαζεις.Γιατι η τυχη τι ειναι? Ειναι κατι υπαρκτο?Επειδη δεν γεννιουντε ολοι με τις ιδιες ευκαιριες στην ζωη το να λες εγω μονος μου καταφερα οτι εκανα ειναι λιγο ατοπο.Ναι μονος σου το εκανες αλλα ξεκινησες σε πλεονεκτικη θεση (φανταζομαι οτι δεν ηθρες λαθρομεταναστης απο τα βαθυ τις ασιας).Ολα σχετικα ειναι.καλο ειναι καμια φορα να ευχαρηστουμε την τυχη μας,τον θεο,η οτι αλλο θελουμε και να εκτιμουμε καλυτερα το τι μας εχει δωθει απλοχερα χωρις να το προσπαθησουμε γιατι οταν σε εμας δοθηκε η υγεια μας σε αλλους δοθηκε απλοχερα ο καρκινος.Αυτα.

Συμφωνω σε οσα λες αλλα στο θεμα   "αν είναι τυχη ή βοήθησε ο θεος"  σε καποια πραγματα πιστευω ότι τη μοιρα μας και τη μοιρα αλλων τη φτιαχνουμε μονοι μας, αν θες να καπνιζεις δυο πακετα τσιγαρα την ημερα δεν ετυχε που θα γεμισεις καρκινο και κανενας δε θα σε σωσει, αν εισαι Ελληνας και Χριστινανος τοτε αυτό θα είναι και τα παιδια σου γιατι εσυ τα εκανες, δεν θα βγουν αραπακια να πιστευουν στο ισλαμ..

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.246
Πόντοι
3.656
μπούρδες

το 99% της σύγχρονης Φυσικής σε 500 χρόνια θα έχει ανατραπεί

Εδώ δεν ξέρουν τι είναι η σκοτεινή ύλη και ενέργεια

Δεν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας

Το big bang (αν υπήρξε) είναι πολύ μπροστά για να μελετηθεί τη δεδομένη στιγμή

Φυσικά το πιθανότερο είναι να μην υπήρξε ποτέ

θα ήθελα να μου περιγράψεις τι νομίζεις ότι είναι το bing bang, γιατί οι επιστήμονες θεωρούν ότι έγινε, σε ποιά στοιχεία στηρίζονται. Στη συνέχεια, αν τα καταρρίψεις, προτείνω να δηλώσεις υποψηφιότητα για το φετεινό βραβείο Νόμπελ στη Φυσική. Θα έχεις συντρίψει τους μεγαλύτερους φυσικούς του κόσμου, οπότε θα το πάρεις με το σπαθί σου. Ο πρώτος Έλληνας. Έχω όμως την αμυδρή εντύπωση ότι δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς, κι όμως το απορρίπτεις. Ευλόγησον.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το Κείμενό μου ήταν αυτό ακριβώς:
Εσύ έχεις άγνοια. Αν είχες απλά διαβάσει το Ιερό σου βιβλίο θα ήξερες ότι σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη πρέπει να καταστραφούν όλα τα Ιερά των Άλλων Θεών. Ότι η τιμωρία για κόρη Ιερέα που εκπορνεύεται είναι να καεί ζωντανή. ότι κάθε γυναίκα που παντρεύεται όχι παρθένα, οι μοιχοί και τα ανυπάκουα παιδιά θα σκοτώνονται δια λιθοβολισμού. Ο Χριστός σου είπε ότι ισχύουν όλοι οι νόμοι μέχρι να καταστραφεί ο κόσμος. Και ακόμα ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του. Απίστευτη μισαλλοδοξία..
Το παράθεσες, κι αντί να απαντήσεις για τις καταστροφές, δολοφονίες με πυρά, λιθοβολισμό και μισαλοδοξία που είπα απάντησες:
αυτό το είπε και ο Λένιν...
Επειδή είμαι λίγο βραδύνους, βόηθησέ με να καταλάβω πως απαντάς σε όλα όσα ανάφερα ότι γράφει το Ιερό Βιβλίο, ο ένας πυλώνας της Ορθοδοξίας όπως με δίδαξε ο καθηγητής των θρησκευτικών μου. Και τι σχέση έχει ο Λένιν, με όσα έγραψα, ή ο ηγέτης της Μπόκο Χάραμ ή ο Βούδας.

κατ αρχήν η μισαλοδοξία δεν κολλάει με τα υπόλοιπα παρά μόνον με αυτό "όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του"...

οπότε όσο μισαλλοδοξία διακρίνει την χριστιανική θρησκεία άλλο τόσο διακρίνει και τον μαρξισμό-λενινισμό (είδος θρησκείας και αυτός)...

σχετικά με τις τιμωρίες τώρα... απλά μεταξύ θρησκειών κάθε τύπου (θεοκρατικές, πολιτικές, κοινωνικές) ορίζονται διαφορετικές πράξεις ως αδικήματα και άλλου είδους τιμωρίες...

για παραδειγμα ο κιναιδισμός στον ιουδαισμό τιμωρείται με θάνατο, στον ναζισμό με θάλαμο αερίων και στον σταλινισμό με καταναγκαστικά έργα στα γκουλάκ...

και πάμε και λίγο στο περίφημο χοιρινό που απαγορεύεται από ορισμένες θρησκείες... αν δούμε την οργάνωση των κοινωνιών εκείνης της εποχής και το επίπεδο μόρφωσης των μελών των κοινωνιών καταλαβαίνουμε δύο πράγματα

(1) ο κόσμος ήταν αμόρφωτος και ίσως και λίγο αργόστροφος
(2) ο κόσμος της εποχής εκείνης ήταν όχλος...

το κλίμα των χωρών αυτών είναι κατά βάση πολύ θερμό και πολύ ξηρό (έλλειψη νερού) και το γουρούνι ένα ζώο το οποίο διακρίνεται για την περιεκτικότητα λίπους στο κρέας του αλλά και τις ιδιότητες του λίπους αυτού να προκαλεί διάρροιες και αφυδατώσεις... επίσης το γουρούνι είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα φορέα εχινόκκοκου ασθένεια πανάρχαια και εν πολλοίς ανίατη (ανευ χειρουργικών επεμβάσεων)... κάποιος λοιπόν άνθρωπος της εποχής εκείνης (πιθανότατα ιερέας της θρησκείας διότι αυτοί κατά τεκμήριο είχαν την μόρφωση και κάποιον δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο των υπολοίπων) παρατήρησε αυτά τα χαρακτηριστικά στο χοιρινό κρέας και έβγαλε το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος στα κλίμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας...

πως θα μπορούσε όμως να περάσει την λογική αυτήν στον κοσμάκη που ήταν αμόρφωτος, αργόστροφος και είχε και την λογική του όχλου ?? το ενέταξε λοιπόν στις "θεικές ρήσεις" και πέρασε...

πάμε και λίγο στα χριστιανικά και στον περίφημο σαραντισμό των λεχώνων που "επιβάλλει" η χριστιανική θρησκεία

η λεχώνα τον πρώτο καιρό μετά την γέννα είναι επιρρεπής σε μολύνσεις (λόγω της ταλαιπωρίας του τοκετού και των εξωτερικών και εσωτερικών τραυμάτων τα οποία δεν έχουν επουλωθεί).. τις εποχές εκείνες οι συνθήκες υγιεινής δεν ήταν και οι καλύτερες (πχ τρεχούμενο νερό δεν υπήρχε πουθενα στις χώρες της Μέσης Ανατολής) και φυσικά οι εκκλησιές στις οποίες μαζευόταν κόσμος έζεχαν από την βρώμα τόσων άπλυτων που μαζευόταν... παρατήρησε λοιπόν ότι αν πηγαίναν λεχώνες αρκετές αρρωσταίνανε ... πως όμως θα έπειθε τον κοσμάκη που ήταν αμόρφωτος, αργόστροφος και είχε και την συμπεριφορά του όχλου ?? το ενέταξε και αυτό στις εντολές της εκκλησίας και  πιθανόν να σωθήκανε αρκετές ζωές..

να πάμε στις νηστείες του χριστιανισμού ή του ραμαζανιού ?? υπάρχουν λογικές εξηγήσεις και για αυτές και φυσικά οι λόγοι για τους οποίους επεβλήθησαν στις θρησκείες είναι ότι μόνο μέσω αυτών μπορούσε να υπάρξει ένα κάποιο είδος επιβολής αφού ήτνα αδύνατη η κατανόηση τους από το πόπολο...  

θες να πώ και για την κόρη του ιερέα που εκπορνεύεται ότι πρέπει να καεί ζωντανή ?? μάλιστα ... λογικό είναι η τιμωρία σε άτομα κάποιας κοινωνικής θέσης και μάλιστα συγγενικού περιβάλλοντος κάποιων οι οποίοι είχαν λίγο περισσότερο μυαλό από τους άλλους και κανονίζαν εν πολλοίς το κοινωνικό γίγνεσθαι να είναι αυστηρότερη από ότι σε έναν κοινό θνητό... και σήμερα ισχύει αυτό για παράδειγμα οι δικηγόροι δεν δικάζονται σε πρώτο βαθμό αλλά πάνε κατευθείαν σε εφετείο δηλαδή τους στερείται ένας βαθμός δικαιοσύνης ...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Συμφωνω σε οσα λες αλλα στο θεμα   "αν είναι τυχη ή βοήθησε ο θεος"  σε καποια πραγματα πιστευω ότι τη μοιρα μας και τη μοιρα αλλων τη φτιαχνουμε μονοι μας, αν θες να καπνιζεις δυο πακετα τσιγαρα την ημερα δεν ετυχε που θα γεμισεις καρκινο και κανενας δε θα σε σωσει, αν εισαι Ελληνας και Χριστινανος τοτε αυτό θα είναι και τα παιδια σου γιατι εσυ τα εκανες, δεν θα βγουν αραπακια να πιστευουν στο ισλαμ..
Δεν πιστευουν ολα τα αραπακια στο ισλαμ.Επισης ξερεις για να γεννησει σημερα μια οικογενια αρακαπια που πιστευουν στο ισλαμ,καποιος τους γεννησε και αυτους. Δεν ειχαν ολοι την τυχη να γεννηθουν σε μια ελευθερη χωρα απο ολες τις πλευρες.Ουτε να κυνηγησουν τετειες αναζητησεις επειδη ειχαν ολα τα βιοποριστικα τους θεματα λυμενα.Εξ ορισμου καπιοι γεννιουντε τυχεροι και αλλους ειναι σα να τους εχεσε η μοιρα οταν την επιασε κοψημο.Εγω δεν μιλησα για ανθρωπους που καπνιζουν 5 πακετα τη μερα.Μιλησα για παιδακια που γεννιουντε ανιατες ασθενιες.Αυτα δεν ειχαν την επιλογη.Απλως ολοι εμεις που εχουμε την υγεια μας τις περισσοτερες φορες την περηφρονουμε και την θεωρουμε δεδωμενη.Και βρισκουμε δυσκολα πραγματα αστεια οπως το οτι δεν εχουμε αμαξι και περνουμε τα μεσα η οτι δεν μπορουμε να παρουμε πολλα πραγματα απτο σουπερμαρκετ η οτι δεν μπορουμε να παμε διακοπες φετος.Και καταριομαστε και την τυχη μας..τον θεο μας οπως θες πεστο γιαυτο.την στιγμη που καποιοι θα εδιναν τα παντα για να περπατησουν για 10 μετρα ξανα...να μην πονανε σαν τρελοι για μια μερα...η απλα να ζησουν εστω για λιγο φυσιολογικα.

Επισκέπτης
θα ήθελα να μου περιγράψεις τι νομίζεις ότι είναι το bing bang, γιατί οι επιστήμονες θεωρούν ότι έγινε, σε ποιά στοιχεία στηρίζονται. Στη συνέχεια, αν τα καταρρίψεις, προτείνω να δηλώσεις υποψηφιότητα για το φετεινό βραβείο Νόμπελ στη Φυσική. Θα έχεις συντρίψει τους μεγαλύτερους φυσικούς του κόσμου, οπότε θα το πάρεις με το σπαθί σου. Ο πρώτος Έλληνας. Έχω όμως την αμυδρή εντύπωση ότι δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς, κι όμως το απορρίπτεις. Ευλόγησον.

Τουλάχιστον έχω περάσει Κοσμολογία στη Σχολή

Και έχω διδαχθεί και τις υπόλοιπες κοσμολογικές θεωρίες (πληθωρισμού, παλλόμενου Σύμπαντος, γειτονικών Συμπάντων, κλπ).

Μίλησα για πιθανότητα να μην ισχύει. Κατ εμέ είναι αρκετά μεγάλη. Όπως υπάρχει και πιθανότητα να ισχύει.

Εσύ έχεις κάποιο λόγο που απορρίπτεις ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες και πιστεύεις ακράδαντα στο big bang;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom