Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
ΥΓ παντως αν υπαρχει θεος παντοδυναμος δημιουργος, ωραια τα χει φτιαξει ο μπαγασας... ειμαι σιγουρος οτι στο παραδεισο θα ναι ακομα πιο τελεια οπως μας λενε οι απεσταλμενοι του ...
Ο Παραδεισος ειναι εδω φιλε..Αν εχεις Υγεία,ανθρωπους που σε εκτιμούν γυρω σου,χρηματα ,γκομενες,χομπυ -με αυτη τη σειρα-μια χαρα περνας! :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ο τραμουντανας εκανε μια λαθος γενικευση θεωρησε οτι αφου ειμαι αθεος ειμαι και κομμουνιστης - αριστερος. επεσε ομως σε πατριωτη με λογικη και την πατησε

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
πραγματικα αυτη ειναι η σωστη σειρα  :rockon:

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
τραμουντανα με την συλλογιστικη σου ειχα βγαλει εναν φιλο μου θεολογο αντιχριστο. κοιτα του λεω εισαι και ψαλτης στην εκκλησια, αρα καλλιτεχνης, αρα κουλτουριαρης, αρα αριστερος, αρα αθεος, αρα κομμουνιστης, αρα αντιχριστος!!!

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
1.2. οταν στηριζεσαι σε στοιχεια εισαι λογικος οταν στηριζεσαι σε κατι που φανταζεσαι οτι υπαρχει και λες οτι αυτο ειναι ιερο-παντοδυναμο κλπ χωρις κανενα στοιχειο εισαι παραλογος τελος.
3. ο παραλογισμος ειναι κοινος οχι το μεγεθος της ζημιας σιγουρα αυτος που αναβει ενα κερι δεν βλαπτει και πολυ
4. απαντησα ξανα οτι η βλακεια εχει διαβαθμισεις και οταν συγκρινονται 2 βλακες μπορει ο ενας να εχει περισσοτερο δικιο πχ αυτος που βλαπτει λιγοτερο οπως ο βουδιστης και οχι ο χριστιανος και ο μουσουλμανος που βλαπτουν πολυ γιατι οδηγησαν καποιους πιστους τους σε θανατο ή φονο
5. στο θεμα πολεμος οι γιαχωβαδες ειναι λιγοτερο βλακες απο τους χριστιανους, στο θεμα μεταγγιση αιματος οι χριστιανοι ειναι λιγοτερο βλακες απο οτι οι γιαχωβαδες. σε καλυψα?

Αρα κάποια επιστημονική μελετη δεν υπάρχει που να υποστηρίζει την θεωρεία σου ΠΙΣΤΟΣ = ΤΡΕΛΟΣ.

Αν δεν υπαρχει κάποια επιστημονική μελετη, μάλλον αποφάσισες να παρουσιάσεις ένα αξίωμα.

Στην λογική, αξίωμα ή αρχή είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται, αλλά θεωρείται είτε προφανής, ή αποτέλεσμα κάποιας απόφασης.

Σε αξιώματα στηρίζονται και τα μαθηματικά.

Το δικό σου λοιπόν αξίωμα είναι ότι ο πιστός είναι τρελός και ο απιστος λογικός. Βολικό για εσένα και δεν χρειαζεται απόδειξη.

Ασφαλώς και δεν με κάλυψες, δεν ξερω αν θες να χρησιμοποιήσεις το αξίωμα σου για όσους εχουν αντίθετη άποψη.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Αρα κάποια επιστημονική μελετη δεν υπάρχει που να υποστηρίζει την θεωρεία σου ΠΙΣΤΟΣ = ΤΡΕΛΟΣ.

Αν δεν υπαρχει κάποια επιστημονική μελετη, μάλλον αποφάσισες να παρουσιάσεις ένα αξίωμα.

Στην λογική, αξίωμα ή αρχή είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται, αλλά θεωρείται είτε προφανής, ή αποτέλεσμα κάποιας απόφασης.

Σε αξιώματα στηρίζονται και τα μαθηματικά.

Το δικό σου λοιπόν αξίωμα είναι ότι ο πιστός είναι τρελός και ο απιστος λογικός. Βολικό για εσένα και δεν χρειαζεται απόδειξη.
δεν θα κατσω να ψαξω επιστημονικες μελετες που σιγουρα θα υποαρχουν για τον παραλογισμο των θρησκευομενων και των πιστων απλα θα σου πω το εξης, ξυπναει η γιαγια σου και λεει χθες ειδα μια καμηλοπαρδαλη να μου λεει εγω ειμαι ο θεος, δεν την λες τρελη? αμα στην θεση την καμηλοπαρδαλης βαλεις ενα περιστερι αρχιζουν ολοι  οι πιστοι και μιλανε για οραματα και θαυματα και  :jerking: ενω δεν εχει αλλαξει τιποτα
Ασφαλώς και δεν με κάλυψες, δεν ξερω αν θες να χρησιμοποιήσεις το αξίωμα σου για όσους εχουν αντίθετη άποψη.
οτι να ναι λες υπαρχουν και επιστημονικες μελετες αλλα δεν θα κατσω να ψαξω ψυχιατρικη για την εξελιξη που ημουν ειδικος απαντουσα. απλα θα σου πω το εξης μηηηηπως και το καταλαβεις . ξυπνα μια μερα η γιαγια σου και λεει οτι χθες ειδε στο δρομο μια μκαμηλοπαρδαλη και της ειπε οτι ειναι ο θεος. αμεσως λες παει τρελαθηκε. βαλε στην θεση της καμηλοπαρδαλης ενα περιστερι και αντι να παραμενει τρελη γιατι δεν αλλαξε τιποτα ουσιαστικο θα δεις ενα σωρο πιστους να μιλανε για οραματα και θαυματα και...

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
δεν ειναι δικο μου αξιωμα οτι οποιος θεοποιει οτι φανταζεται ειναι παραλογος ειναι λογικη

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
τελικα ποιες ειναι οι απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες ;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
γιατί κάποιος που δεν πιστεύει σε κάποια θρησκεία "κοροϊδεύει" αυτούς που πιστεύουν; πχ ο δημιουργός του βίντεο...

Να σου πω εγώ γιατί. Αν ο Χριστιανός απλά καθότανε στην Εκκλησία του και προσευχότανε, εξομολογότανε τις αμαρτίες του, φύλαγε τις εικόνες του, έστελνε τα δικά του παιδιά στο κατηχητικό, όσοι σκεφτόμαστε λογικά δεν θα ασχολούμαστε μαζί του.. Όμως έχει περάσει στο Ελληνικό Σύνταγμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ορκιστεί στην Αγία Τριάδα. Έχει βάλει τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα για να κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μου. Οι μισθοί των παπάδων του πληρώνονται και από τους δικούς μου φόρους. Η τεράστια περιουσία της Εκκλησίας του δεν έχει φορολογηθεί ποτέ. Το τάχα Άγιο Φως έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους και το πληρώνω και εγώ. Στα Ελληνικά Σχολεία δεν θα μπει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. Και πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε ιστορίες που τις έγραψαν αγράμματοι νομάδες την ύστερη εποχή του χαλκού να μην νοιώθουν μόνοι, να δουν ότι υπάρχουν κάποιοι, λίγοι έστω, λογικοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα παραμύθια.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
αυτό απ'όσο γνωρίζω δεν ισχύει, οι αρχαίοι ναοί δεν γκρεμίστηκαν αλλά είτε τέθηκαν σε αχρησία είτε χρησιμοποιήθηκαν ως ναοί του χριστιανισμού, πάντως σε εκείνο το χρονικό σημείο η αρχαία ελληνική θρησκεία είχε έτσι κι αλλιώς σχεδόν σβήσει αφού λατρεύονταν εισαγόμενες αιγυπτιακές θεότητες :think:

Καλό είναι να μην εκφράζεις απόψεις αν δεν έχεις τα στοιχεία. Ο Αρκάδιος εξέδωσε το διάταγμα (εις έδαφος φέρειν). Διέταξε δηλαδή την ισοπέδωση των ναών των προγόνων μας. Το διάταγμα το εκτ΄λεσαν οι Γότθοι του Αλάριχου, καθοδηγούμενοι από τους καλόγερους. Ψάξε το.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
το 1 ασχολίαστο...
το 2, μιλάς για τους ορθόδοξους; ή γενικά;

Η Εκκλησία ήταν ενιαία μέχρι το 1.000 περίπου που έγινε το σχίσμα. όσοι κατέστρεψαν τους ναούς των προγόνων μας και των άλλων θρησκειών τότε έκαναν τις τεράστιες καταστροφές σε ναούς, βιβλιοθήκες, έργα τέχνης. Δεν σταμάτησαν εδώ. Το ίδιο έκαναν όταν πήγαν στην Αμερική και κατέστρεψαν τις Αυτοκρατορίες των Ίνκας και των Αζτέκων καίγοντας τις βιβλιοθήκες τους και καταστρέφοντας τα ιερά τους.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ο τραμουντανας εκανε μια λαθος γενικευση θεωρησε οτι αφου ειμαι αθεος ειμαι και κομμουνιστης - αριστερος. επεσε ομως σε πατριωτη με λογικη και την πατησε

είσαι λάθος ... δεν έκανα γενίκευση έκανα αντιπαραβολή... και δεν είπα ότι είσαι ή το ένα ή το άλλο... απλά ανέφερα δύο κοσμοθεωρίες...

ααα ναι και στο όνομα της πατρίδας ή του έθνους δεν έχουν γίνει εγκλήματα ??? μόνο για άμυνα γίναν πόλεμοι όχι για επέκταση ??

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στην αίθουσα, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...!!!

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: .
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ.. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...

Όλοι οι Χριστιανοί θεωρούν ιερό τους καθήκον να πούνε ψέμματα για τη θρησκεία τους. Πές μας σε ποιο σημείο της βιογραφίας του Αινστάιν αναφέρεται αυτό το κομμάτι και θα παραδεχτώ ότι κάνω λάθος. Αλλιώς παραδέξου εσύ ότι ποστάρεις κείμενα χωρίς να τα έχεις ελέγξει. Οτιδήποτε άλλο, ας πούμε να μην απαντήσεις, αποτελεί παραδοχή. Ο Αινστάιν ήταν Εβραίος και τον κατηγορούσανε γιατί απέταξε την πίστη των προγόνων τους.

Επισκέπτης
τελικα ποιες ειναι οι απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες ;

Δεν υπάρχουν

Οι θεοί θα αποριφθούν σιωπηρά στην πράξη, και όχι με τα λόγια ή με αποδείξεις

Οι δημιουργοί, και υπηρετούντες των εκάστοτε θρησκειών έχουν αποδείξει ότι οι θεωρίες τους μπαλώνονται εύκολα με τις κουβέντες.

Παραδείγματα:

1. Πίστευε και μη ερεύνα
2. Το τάδε είναι συμβολικό
3. Ο Θεός δεν μπορεί να εξηγηθεί με την λογική, κλπ

Ευτυχώς γι αυτούς υπάρχουν ακόμη πολλοί πελάτες, όπως πελάτες υπάρχουν και για τον καθημερινό εμετό της Τρέμη και της Ζαχαρέα, πελάτες για τα βδελύγματα κόμματα, τις φοιτητικές παρατάξεις, τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Τζαστιν Μπιμπερ, το just the 2 of us, κλπ

Οι μελλοντικοί άνθρωποι-σοφοί που θα είναι απαλλαγμένοι από την βλακεία του σύγχρονου προγόνου τους-Φιλοσοφικού Νεάντερταλ 
Δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για θεούς γιατί απλά δεν θα υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη και κανένα ερώτημα αναπάντητο που να χρειάζεται επινοήσεις σαν κι αυτές που σκαρφίζονται οι γονείς για να φάει το παιδί την κρεμούλα του...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
Μα αυτο δεν καταλαβαινεις δε αδερφε.Στην πιστη δεν χρειαζετε να αποδειξεις ΤΙΠΟΤΑ.Το πιστευεις και ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Δεν πιστευω σε κατι για να το αποδειξω σε σενα.Πιστευω σε κατι για μενα και γιατι ετσι νιωθω εγω καλα.Εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει θεος? Και δεν εννοω αυτος που εγραψε τις 10 εντολες και σταυροσε τον γιο του.Εννοω μια ανωτερη δυναμη.Μπορεις να αποδειξεις οτι ΔΕΝ υπαρχει? Τι ειναι οι φυσικοι νομοι,οι αριθμοι,η χημεια,τα μαγνιτικα παιδια,ο αερας? ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΕΙναι ο τροπος που εχουμε διαλεξει να περιγραψουμε καπια φαινομενα και καπιες παρατηρησεις μας.Ε αυτο μπορει καλιστα να ειναι ο τροπος που αντιλαμβανεται την ανωτερη δυναμη ο ανρθωπινος εγκεφαλος.

Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία. Αν πετάξεις όλους τους τάρανδους από ένα βουνό και σκοτωθούνε, αυτός που θέλει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη θα λέει ότι οι τάρανδοι του Αη βασίλη υπάρχουν και είναι μαγικοί. Δεν πρέπει εμείς να αποδείξουμε την ανυπαρξία, οι θειστές πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣ, ενώ των άλλων είνα μύθοι. Σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει η Αόρατη Ροζ Μονόκερος, στην οποία πιστεύω. Την αγιότητά της αποδεικνύει ότι είναι ταυτόχρονα αόρατη και ροζ. Εσύ δεν μπορείς να τη δεις, γιατί είναι αόρατη. Σε εμένα όμως έρχεται στον ύπνο μου και μου δίνει πολύ σωστές συμβολές για τη ζωή μου. Το σπίτι μου δεν έπεσε από το σεισμό γιατί είχα προσευχηθεί να με προστατεύσει, και η αγιότητά της με άκουσε.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
1)λαθος μεχρι να γινει οικουμενικη συνοδος που θα αφαιρεσει την παλαια διαθηκη απο την αγια γραφη, για τους χριστιανους αγια γραφη, δηλαδη ιερη θεοπνευστη κλπ ειναι ολοκληρη η βιβλος
2)αυτο δεν δικαιολογει ουτε αθωωνει οσους εγκληματουν απο ενστικτο ή απο παραφρωσυνη το πολυ πολυ να τους στειλει στο τρελαδικο αντι στην φυλακη
3)δεν ειναι ετσι οταν η πιστη των αλλων επιρεαζει και τις ζωες των υπολοιπων εγω την απεριψα αλλα την τρωω στην μαπα γιατι απο παραδοση η πλειοψηφια την αποδεχεται ή προσποιηται οτι την αποδεχεται, σε αλλες δυτικες χωρες δεν το τρωνε στην μαπα αυτο.

πλακα κανεις αν αναφερεσαι στο δεντρο που εχει βαθιες ριζες ανθεκτικες και ικανες να κρατησουν πολυ περισσοτερο βαρος απο το υπεργειο τμημα του δεντρου. το δεντρο στηριζεται στις ριζες του και εκει που βρηκε κενο ή μικρη αντισταση αναπτυχθηκε, ποσο πραγματικα πιστευεις ειναι το βαρος του δεντρου και ακομη και χωρις ριζες δεν θα το αντεχε η προσοψη αφου το βαρος πεφτει καθετα και καθετα να σπασεις τον τοιχο ειναι δυσκολο???? αντιπαραδειγμα θα σου ελεγε κανεις ειναι η φωτο με το ναο οπου ο παντοδυναμος θεος αφησε το δεντρο να αλλοιωσει το ιερο του ναο.

1. Χεστήκαμε τι αναφέρει η οποιαδήποτε οικουμενική σύνοδος, το Ευαγγέλιο τι λέει να κοιτάς
2. Δεν μίλησα για κάποιον που εγκληματεί, μίλησα για οποιονδήποτε πιστεύει σε κάτι.
3. Ούτε εσένα σε ενοχλεί στην ουσία, άλλα σου φταίνε και ψάχνεσαι για γκλίτσα. Επίσης πολλοί μιλάνε για διαφοροποίηση κράτους-εκκλησίας αρκεί να μην πειραχτούν τα δωρα Χριστουγέννων-Πάσχα και όλες οι αργίες φυσικά.

Όσον αφορά το δέντρο, στο χωιό μου έχουμε έναν πλάτανο 170 ετών και έχει καταγαμήσει όλη την πλατεία με τις ρίζες του και εσύ πας να μας εξηγήσεις πως στηρίζεται ένα δέντρο σε μια σειρά από πέτρες ...

Συνημμένα

• agthe.JPG
    agthe.JPG
    178,9 KB · Εμφανίσεις: 54

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τραμουντανα με την συλλογιστικη σου ειχα βγαλει εναν φιλο μου θεολογο αντιχριστο. κοιτα του λεω εισαι και ψαλτης στην εκκλησια, αρα καλλιτεχνης, αρα κουλτουριαρης, αρα αριστερος, αρα αθεος, αρα κομμουνιστης, αρα αντιχριστος!!!

κάθε ένας ό οποίος ακολουθεί τυφλά θρησκείες, ιδεολογίες, εθνικισμούς, πατριωτισμους, αντιρήσσεις (πχ αθεία, αντικομμουνισμός, αντιφασισμός) είναι βλάξ...

ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα στο ότι διαθέτει νούν,αναλυτική και κριτική σκέψη...

τα φληναφήματα σου περί αποδείξεων κοσμοθεωριών ανήκουν στην σφαίρα των τσιτάτων τα οποία τσιτάτα κατά πλειοψηφίαν είναι βλακείες...

η κριτική σκέψη είναι το πάν...

ΥΓ θεωρώ τον εαυτό μου αγνωστικιστή διότι

(1) είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών και δή των μαθηματικών στα οποία ισχύει το τρίπτυχο αξίωμα-ορισμός-θεώρημα και το απατέλεσμα της οποιασδήποτε ανάλυσης και λύσης πρέπει να ισχύει δια πάν εμπίπτον στα χαρακτηριστικά του προβλήματος

(2) επειδή ακριβώς είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών έχω αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει η έννοια θεός για τον απλό λαό... και όπως είπα και προηγουμένως ΘΕΟΣ είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει το άγνωστο

(3) επειδή είμαι άνθρωπος των θετικών επιστημών και της έρευνας μπορώ να πώ ότι το ερώτημα "Και πριν τι υπήρχε" εξακολουθεί να ισχύει... και μετά από κάθε μεγάλη ανακάλυψη και απόδειξη γεννάται και πάλι το ερώτημα "και πριν?" .. και όσο γεννώνται ερωτήματα υπάρχει άγνωστο και όσο υπάρχει άγνωστο ο άνθρωπος θα προσπαθεί να του δώσει μία έννοια και μια εξήγηση (λογική ή παράλογη) μέχρις ότου κάποιος ανακαλύψει τι είναι αυτό... αλλά και μετά την ανακάλυψη θα γεννηθεί πάλι το ερώτημα "και πριν" οπότε ο κύκλος είναι αέναος

όπως είπε κάποιος μεγάλος επιστήμονας ...

"Ανακαλύψαμε ότι ο κόσμος αποτελείται από άτομα... κάθε άτομο αποτελείται από τον πυρήνα που γύρω του γυρίζουν σε τροχιά ηλεκτρόνια... δεν ανακαλύψαμε όμως το πως και κύρια το ποιός τα έβαλε σε αυτήν την τροχιά"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom