Νέα

Απίστευτο!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 273
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
teras1956 έτσι είναι.

Είσαι από τους λίγους που κατάλαβαν ότι δεν είναι θέμα καταγωγής ή τόπου διαμονής. Είναι ο τρόπος σκέψης που χαρακτηρίζει τους βρωμοχωριάτες που το χειμώνα χτίζουν στις παραλίες και σε δασικές περιοχές καταστρέφοντας κάτι που δεν είναι δικό τους. Φυσικά όλοι κάνουν μόκο γιατί απλά ελπίζουν ότι κανείς δε θα μιλήσει όταν κάνουν αυτοί τα ίδια. Ομερτά δηλαδή.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
SinCity  το ότι δεν μπορώ να γράψω κείμενο που να σε θίξει είναι προφανές.

Για να θιγεί κάποιος πρέπει να έχει μια ελάχιστη αξιοπρέπεια και φιλότιμο, πέραν της στοιχειώδους νοημοσύνης να μην προβαίνει σε βλακώδεις υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς επειδή έτσι νομίζει.

Αλίμονο αν θεωρούσα τον εαυτό μου κάποιον αν την έλεγα σε σένα και τους ομοίους σου, θα ήταν σαν να κοκορευόμουν επειδή είπα το γάιδαρο γάιδαρο.

Φυσικά και με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο το να τη λέω σε εξυπνάκηδες σαν εσένα. Σιχαίνομαι ανθρωπάκια που βγάζουν συμπεράσματα δίκην πορδής επειδή έτσι γίνονται αρεστοί και κανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα, χωρίς καν να ξέρουν αν η κατηγορία ευσταθεί.

Όσο εσύ λοιπόν και κάποια άλα νούμερα επιμένετε να βρίζετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και να τους αποκαλείτε βρωμοχωριάτες χωρίς να ξέρετε - μια και γεμίσαμε αστούς! - αλλό τόσο κι εγώ θα σας αποκαλώ επιπόλαια κοκκόρια.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
sincity ακριβώς έτσι είναι .. σκέψου το λόγο που έχουμε τέτοιους πολιτικούς και δεν τους έχουμε πάρει ακόμη στο κυνήγι.. απλά γιατί σχεδόν όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας περάσα την πόρτα κάποιου πολιτικού γραφείου, ζητώντας μια χάρη .. η οποία και έγινε.. και δεν νομίζω να ζητάς χάρη για κάτι που ΝΟΜΙΜΑ δικαιούσαι..

ευχαριστώ τον θεό, τον αλλάχ, τον βούδα, τον δία, τον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος ή όπως αλλιώς λέγεται μα πάνω από όλα τους γονείς μου που στα 50 μου χρόνια ποτέ δεν πέρασα την πόρτα πολιτικού γραφείου (εκτός μόνο για καφέ και κανένα ουισκάκι).. και έτσι έχω δικαίωμα να τους φτύνω .. (το πρόβλημα είναι ότι λένε ότι ψιαχλίζει)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Leoknight λυπάμαι που καταφεύγεις σε προσωπική επίθεση.

Επέτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω ότι εσύ πρώτος και χωρίς λόγο ξεκίνησες τους χαρακτηρισμούς "Επειδή βλέπω πολλούς εξυπνάκηδες εδώ μέσα " και "Αμαθή και επιπόλαια αγοράκια".

Λυπάμαι επίσης που καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς για όσους δε συμφωνούν μαζί σου. Ντάξει, δεν τρέψει και τίποτα όμως. Αναμενόμενο.

Τι κρίμα να μη μας ενημερώνεις για το τι εννοείς με το "κρίνος"

Δε νομίζω ότι έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Ούτως ή άλλως δε λές και τίποτα.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Κλασική δημαγωγική μέθοδος.

Σου υπενθυμίζω, ακόμη κι αν δεν επιτρέπεις, ότι εσύ και πολλοί άλλοι βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα και χαρακτηρισμούς, χωρίς να γνωρίζετε. ʼρα ο χαρακτηρισμός του επιπόλαιου και του αμαθή σας πάει γάντι.

Δεν με απασχολεί το αν συμφωνείς. Με απασχολούν τα λεγόμενά σου. Και τα λεγόμενά σου εκεί σε κατατάσσουν.

Για σένα φυσικά και δε λέω τίποτα. Είπαμε. Χρειάζεται στοιχειώδες φιλότιμο και νοημοσύνη.

Andras37Athina

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2006
Like
19
Πόντοι
16
Βρε δεν πα' να λέτε όλοι σας για χαρακτηρισμούς και κουραφέξαλα. Εγώ θα το φωνάζω και θα το λέω, με κεφαλαία γράμματα αυτή τη φορά: ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ, ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ, ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Καλό είναι να βλέπουμε τέτοια threads...

Όχι γιατί βλέπουμε δυστυχώς την λυπηρή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά γιατί βγαίνουν περατζάδα και τα ψώνια, οι ψευτο - διανοούμενοι / σκεπτόμενοι, οι ιεροκρίτες και οι άνθρωποι που θα κατηγορήσουν και θα βάλουν ταμπέλες, επί αβέβαιων (ακόμα) και ασαφών γεγονότων. ʼτομα τα οποία πάντα θα σπεύδουν, είτε να διαχωρίσουν τη θέση τους, είτε να μας αποδείξουν την "ανωτερότητα" τους (για λόγους καταγωγής, εκπαίδευσης ή ακόμα και ομάδας - γιατί μέχρι και αυτό το είδαμε εδώ), μην μπορώντας να κατανοήσουν ότι οι χαρακτηρισμοί δεν φτάνουν: χρειάζεται και ψυχή και ποιότητα από πίσω.

Βαριέμαι τις πολιτικά ορθές διακυρήξεις περί ρατσισμού, κοινωνικής συγκάλυψης και πάρε - δώσε και διάφορες άλλες (εν μέρει σωστές, εν μέρει πίπες) που άκουσα το τελευταίο διάστημα. Γιατί πολιτικά ορθό είναι και το τεκμήριο της αθωότητας και οι αιτιολογημένες απόψεις και η ανάγκη ιδιωτικότητας στις δίκες των ανηλίκων. Αλλά τι να λέμε τέτοια τώρα: αυτά δεν θα πουλήσουν, και κανείς δεν θα κάνει το "κομμάτι" του με αυτά.

ΥΓ. Λυπάμαι πραγματικά όταν χρειάζεται (σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα) να αναθεωρώ και τις απόψεις μου για κάποιον (οποιονδήποτε)...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
hoyrat = χωριάτης, άξεστος [μεσν. ελλ. > τουρκ., με αντιμετάθεση].

αγροικίζομαι (= φέρομαι σαν αγροίκος, χωριάτης).

Ο Αδ. Κοραής το παράγει από το επίθ. της αρχαίας ελληνικής άγροικος (< αγρός + οίκος = χωρικός, απαίδευτος, αγενής, βάναυσος) και το συγγενές προς αυτό ρήμα αγροικίζομαι (= φέρομαι σαν αγροίκος, χωριάτης).

Η καταγωγη της λεξεης ειναι απο τα παλια τα χρονια οπου οι χωριατες (και οχι οι χωρικοι) ηταν αξεστοι και απολιτιστοι.......επομενως υπαρχει διττη εννοια.........αν θελετε να το παμε ετυμολογικα δηλαδη........εχω παρει αποσπασματα απο διαφορα λεξικα τα οποια χρησιμοποιουν την λεξη χωριατης ειτε για να την ερμηνευσουν ειτε ως μερος ασχετης ερμηνειας.......δεν σχετιζεται αποκλειστικα με την περιοχη προελευσης πλεον αλλα με τη νοοτροπια εκεινη των αξεστων τοτε χωριατων........ολοι απο χωρια ειμαστε αλλα δεν κανουμε ετσι ρε παιδια.......απορω ακομα για ποιο λογο θιγεστε με τη λεξη αυτη.......

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
...αφετέρου δε κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Καλά εδώ μεγάλε είπες μεγάλη αλήθεια.

Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση το καλύτερο είναι οι κατηγορίες να ευσταθούν, ώστε τουλάχιστον αυτά που ακούσαμε να πιάσουν τόπο. Υπάρχουν πολλοί που πυροβόλησαν χωρίς να έχουν στοχεύσει!

ʼσε που αν βγει μούφα η ιστορία, θα έχουμε την περίπτωση μιας 16χρονης που έπιασε μαλάκα ένα ολόκληρο έθνος. Από την κορυφή.

ΥΓ. Βαθειώτης; Αν όχι ετοιμάσου: η ταμπέλα έρχεται.

thodoris66

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μιά απορία. Αν η κοπέλλα ήταν Ελληνίδα και τα αγόρια ήταν Βούλγαροι μετανάστες θα έλεγες τα ίδια;
α μπραβο ρε ιλε
θα τους ειχαν προφυλακισει και αυτους και τους γονεις τους
κατα τα αλλα δεν ειμαστε καθολου ρατσιστες οι Ελληνες

Y1an

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Το πιο ωραιο τοπε μια γυναικα σε καποιο καναλι..
Αν ηταν 4 Βουλγαροι και μια Ελληνιδα θα λεγατε οτι φταιει η Ελληνιδα??"

Καλά αυτήν άστην!  Μάλλον κάτι τέτοιο θα γούσταρε και το είπε ανοιχτά για να δημιουργήσει την φαντασίωση στο μυαλό της πιο εύκολα.

Y1an

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φανταστείτε να είχαν μπλέξει σε τέτοια φάση τέσσερις Αλβανοί μαθητές αυτού του Λυκείου με μια Ελληνίδα μαθήτρια... Θα είχε πέσει όλη η αστυνομία για να τους σώσει από το λυντσάρισμα στην Αμάρυνθο! Και ας μην είχε γίνει η δίκη... Αλλά δεν πιστεύω ότι ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας θα το ρίσκαραν να τους αφήσουν ελεύθερους. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρνανε να τους μεταφέρουν σώους στην Χαλκίδα ή την Αθήνα.......

Ας πάμε και ένα βήμα παρακάτω.  Φανταστείτε να γινόταν αυτό στην Αλβανία όπου 4 Αλβανοί βίαζαν μία Ελληνίδα...Ή μάλλον γιατί να φανταστείτε κάτι που γίνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εδώ και αιώνες. 
Ή ας πούμε πάλι πως εκεί 4 Έλληνες βίαζαν 1 Αλβανίδα φαντάζομαι πως μάλλον τώρα θα ήταν "παλουκομένοι" στην κεντρική πλατεία των Τιράνων...

Με τα παραπάνω το μόνο που θέλω να πω είναι πως δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Είναι πολύ πιθανό πως αν αντίθετα με αυτό που έγινε τώρα, 4 Βούλγαροι βίαζαν μία Ελληνίδα, οι δήθεν προοδευτικοί και μη ρατσιστές θα έλεγαν πως οι κακόμοιροι οι μετανάστες που η σκληρή μοίρα τους που τους έδιωξε απο τις χώρες τους, βιώνοντας της καταπίεση και τον πόνο ίσως και να ήταν δικαιολογημένοι στην όποια πράξη τους.

Λοιπόν κατά την γνώμη μου επειδή στην Ελλάδα είμαστε χλιαροί σε όλα με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει το μέτρο πρέπει να θέσουμε κάποιες σταθερές.

1.  Ο βιασμός είναι έγκλημα!
2.  Δεν παίζει ρόλο αν είναι από Ελληνές σε μετανάστες ή το ανάποδο.  Ο βίασμός είναι έγκλημα σε όποια μορφή του.
3.  Ευτυχώς όμως κανείς δεν είναι εγκληματίας μέχρι να αποδειχθεί η κατηγορία...τι να κάνουμε ζούμε σε Δημοκρατία!
4.  Τέλος δυστυχώς όπως και να έχει η τροπή που πήρε το θέμα μόνο κακό κάνει σε όλους μας, αφού μας δηλητηριάζει την ψυχή!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Κωλόβλαχοι είναι αυτοί που όταν τους Γκαβλώσει, βγάζουν την πούτσα έξω και γαμάνε από Ρουμάνα και Βουλγάρα παλιοπουτανάκια-που-τα-θέλε-ο κώλος τους-γιατί-τον-κουνούσαν, μέχρι 14χρονο Ρωσάκι μοναχοπάιδι της φουκαριάρας μετανάστριας Νατέλα, και από τ' ανιψάκι τους ακόμη που λέει ο λόγος μές στις καλαμιές, μέχρι και την κατσίκα του γείτονα. Και μετά... ΜΟΥΓΚΑ, ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, όλοι οι κωλόβλαχοι. Όχι και να θιγούν ονόματα, οικογένειες και υπολήψεις. Για όνομα του Θεού!!!

+1

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
ρε παιδιά μην παλαβώνετε.. κωλοβλάχοι με την εννοια που θέτουμε υπάρχουν σε όλη την επικράτεια και ειδικά στην Αθήνα. Και δεν αναφέρομαι  μόνο σε σεξουαλικές προτιμήσεις ή συμπεριφορές αλλά στην γενικώτερη νοοτροπία κάλυψης των κακώς κειμένων και παρανομιών, όχι μόνο για να μην θιγούν ονόματα και υπολήψεις, ούτε μόνο για να μην γινόμαστε κακοί με τον γείτονα αλλά στον γενικώτερο ωχαδελφισμό που διακρίνει τον έλληνα.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι κωλοβλάχοι που με την ομερτά καλύπτουν τα πάντα (οχι μόνο γιατί δεν θέλουν να κάνουν κάτι γιαυτό αλλά γιατί προσδοκούν να τύχουν κάλυψης σε δικιά τους παρανομία) η ελλάδα θα ήταν πολύ καλυτερη. Για παράδειγμα δεν θα υπήρχαν αυθαίρετα διότι με την παραμικρή παρανομία θα υπήρχε καταγγελία

+1

roi34

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
σιγουρα οπως ειπαν κ καποια καναλια ,σε κανα χρονο οι δραστες ας πουμε, θα προτεινουν συμβιβασμο.τοτε τι θα κανει η μανα ?θα παρει το παραδακι κ θα πει τα ξεχναω ολα?για να δουμε.το βασικο σημειο ειναι αν αυτη πηγε στην αρχη με την θεληση της ,κ μετα που ειδε ολο το σχολειο απο εξω βιντεο κτλ το μετανιωσε κ ειπε για βιασμο.εχει πεσει κ αυτη η αποψη στο τραπεζι,κ μετα ολο το εθνος οπως ειπε κ ενας φιλος πιο πανω θα πιαστουνε κοτσοι...μιλαμε για 16χρονα ετσι.αν πραγματι εγιναν οπως τα πε η κοπελλα να πεσει ο πελεκυς.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
LeoKnight7, 

Ποτέ δεν απευθύνθηκα σε σένα ονομαστικά, απλά έγραψα τις απόψεις μου, οι οποίες φυσικά σε κάποιους αρέσουν , σε κάπους όχι. Δεν τις έγραψα για να αρέσω, αλλά γιατί αυτό (καλώς ή κακώς) αυτό νομίζω πως είναι το σωστό. Οι απόψεις σου δείχνουν ότι και στο χωριό σου τα ίδια κάνουνε. Συγχαρητήρια. Το στυλ που μιλάς δείχνει πολύ μεγάλο νούμερο , με το οποίο κανένα λόγο δεν έχω να συζητήσω. Δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου? Μην με ψηφίσεις για γιδοπρόξενο στο κωλοχώρι σου. Και συνέχισε να βρίζεις πίσω από την ανωνυμία του τερματικού σου. Κοτούλα, φόρα καλά το ξένο λειρί σου να φανείς σπουδαία. Γραμμένο σ' έχω.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Δεν καταλαβαινω το πνευμα μερικων που λενε."Αν ηταν η κοπελα Ελληνιδα και οι δραστες Βουλγαροι τί θα λεγαμε...". Δηλαδη τί θελουν να μας πουν? Οτι αυτο ηταν εγκλημα ρατσιστικο? Δηλαδη ακουσατε καποιον Ακροδεξιό να λεει, "Τους ξενους πρεπει να τους βιαζουμε?" . Απλα ηταν ενα εγκλημα(αν αποδειχτει οτι εγινε βιασμος). Το οτι το θυμα ηταν ξενη  δεν διαφοροποιει το εγκλημα.
Τους επιστρεφω την ερωτηση. Αυτοι τί θα ελεγαν αν το θυμα ηταν Ελληνιδα και οι δραστες Βουλγαροι? Θα ξεσηκωνονταν εναντιον των ξενων? Οχι. Αρα τωρα γιατί ξεσηκωνονται εναντιον του Ελληνικου Ρατσισμου.  Δυο μετρα και δυο σταθμα, δηλαδη.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειτε υπηρξε βιασμος ειτε δεν υπηρξε για μενα ειναι τραγικο το να πηδιουνται 3 με μια και αλλες 3 να τραβανε βιντεο απο τη στιγμη που μιλαμε για παιδια που πανε σχολειο.........δεν ειπα να ειμαστε πουριτανοι και να ηθικολογουμε χωρις λογο αλλα καλο ειναι να ξερουν τα παιδια ΤΙ κανουν και κυριως ΓΙΑΤΙ το κανουν......

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Ευτυχώς που μου έκοψε να ακούσω λίγη μουσική για να παρηγορηθώ και κάπως να αποστασιοποιηθώ και να ξεθολώσω.

akousma

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Τώρα που έχει ανάψει η συζήτηση επιτέψτε μου να ξαναϋποβάλω το μηνυμα μου που ειχα υποβαλει χθες.
Δεν θυμάμαι thread με τόσες πολλές απαντήσεις σε τόσο λίγο διάστημα.
Που λέτε μένω στην Αθήνα άλλα είμαι από την επαρχία, από πόλη του ίδιου μεγεέθους με την Αμάρανθο.
Σε αυτές τις μικρές κοινωνίες υπάρχει πραγματική ομερτά. Κανείς δεν μιλάει δε πα να έχει δολοφονηθεί άνθρωπος. Κανένας δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις (πάρε δώσε) και να καταγγείλει συγχωριανό. Αρκεί να μην έχει συμβεί στο σοϊ του (όπως εδώ). Ασε που όλοι ξέρουν τα άπλυτα όλων οπότε και γιαυτό δεν συμφέρει. Σε αυτές τις κοινωνίες δυστυχώς ο καθηγητής και ο αστυνομικός διαθέτουν κάποια σημαντική επιρροή και συνήθως τα καλόπαιδα τους την απολαμβάνου ν (με την κακή έννοια) και το δείχνουν. Ζώντας στην Αθήνα κατάλαβα ότι τεικά στην επαρχία γίνονται τα μεγαλύτερα αίσχη, εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη υποκρισία γιατί όλοι εξαρτώνται (η νομιίζουν πως εξαρτώνται ) από όλους.
Δεν μπορώ να γνωρίζω βέβαι τι πραγματικά έγινε άλλα  νομίζω του Πρόεδρου της Δημοκρατίας του κόβει λίγω παραπάνω και για να έκανε την κίνηση που έκανε θα έιχε τις "πληροφορίες" του από τις αρχές πριν το απόφασίσει. Επίσης μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως μια μαθήτρια του 19.8 μπορεί να είναι τόσο τσουλί ώστε να το σκηνοθετήσε ι όλο αυτό.
Μακάρι να μην έγινε έτσι.
Όμως και να μην έλαβε χώρα βιασμός απορώ με του γονείς και τους συγγενείς των φερομένων ως δραστών που βγήκαν από τα δικαστήρια κάνοντας το σήμα της νίκης. Είναι περίφανοι που τα παιδά τους συμμετείχαν σε όργιο μέσα στο σχολείο και οι κόρες τους παρακολουθο ύσαν και βιντεοσκοπο ύσαν;
Έχουμε ξεφύγει εντελώς.

Πάντως δεν με εκπλήσει η κίνηση των ξκαθηγητών να αποβάλλουν όλους. "Καθηγητές στην επαρχία": η απόλυτη κλίκα μόνο πως θα αλληλοϋποστ ηρίξουν τα παιδιά τους σκέφτονται.

Να κλείσω με το εξής.
Τελέιωσα το λύκειο στην επαρχία το 1992. Τότε δεν ξέραμε τι ήταν χασίς και από τα κορίτισα της τάξης ΑΝ το είχε "κάνει" ένα και αυτό καμιά φορά ηταν απλώς κοτσομπολιό και όχι αλήθεια.
Τώρα το 80% των παιδιών καπνίζει μαύρο. Μαζί και τα παιδιά των καθηγητων που στην επαρχία είναι τα φραγκάτα του σχολείου. Και τα κορίτσια στην συντριπτική πλειοψηφία έχουν "δοκιμάσει" όλο τον "κατάλογο".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom