Νέα

Αντικαπνιστές Vs Kαπνιστές-Η Τελική Αναμέτρηση

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Eιστε Υπερ η Κατα της Εφαρμογης Του Νομου

• Υπερ

Ψήφοι: 177 67,3%
  • Κατα

Ψήφοι: 86 32,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    263
OP
OP
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
οχι ρε φιλε δεν ειναι ετσι...και εγω που ειμαι καπνιστης (ενω δεν απαγορευεται) γιατι να μην μπορω να παω ΠΟΥΘΕΝΑ?
καταρχην απαγορευεται τυπε μου,ηδη.
ο νομος υπαρχει,απλα βγηκε εγκυκλιος εφαρμογης του.
μπορεις να πας παντου,και οταν θες να καπνισεις βγαινεις εξω,απλο :S :S :S

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Εδω πήγα σε δύο δημόσιες υπηρεσίες σε δύο ΔΟΥ και κάπνιζανε η γαμιολες και μάλιστα σε μια ο προϊστάμενος...  :S :S  :S γιατί μιλάμε τώρα. Και έκανα μανούρα...

Επρεπε να παρεις την αστυνομια φιλε...ειδικα σε δημοσιες υπηρεσιες ειναι ανεπιτρεπτο.

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
31.311
Πόντοι
5.006
Εδω πήγα σε δύο δημόσιες υπηρεσίες σε δύο ΔΟΥ και κάπνιζανε η γαμιολες και μάλιστα σε μια ο προϊστάμενος...  :S :S  :S γιατί μιλάμε τώρα. Και έκανα μανούρα...

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Στην "καφετέρια" τόσο ο καπνιστής όσο και ο μη καπνιστής βρίσκονται επειδή επέλεξαν να βρεθούν εκεί. Η παρουσία και των δύο εκεί είναι προαιρετική και έχει σκοπό κάποιου είδους "διασκέδαση".

Ο κάθε μαγαζάτορας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει το μαγαζί του "καπνιζόντων" ή "μη καπνιζόντων" και από εκεί και πέρα ο κάθε πελάτης ανάλογα με τα γούστα του θα παίρνει τα ρίσκα του και θα κάνει τις επιλογές του.

Δεν είναι δουλειά του κράτους να παρεμβαίνει σε τέτοιο βαθμό κανονιστικά στην καθημερινότητα του πολίτη.

Αν θέλουν απαγορευτική πολιτική για τα καπνικά προϊόντα ας το κάνουν ριζικά και καθολικά απαγορεύοντας την διακίνηση τους.

Στο μονο που εχεις δικιο ειναι η τελευταια προταση σου...τα υπολοιπα που λες ειναι μαλακιες και το ξερεις και εσυ.Τι παει να πει επιλεξανε και οι δυο να πανε εκει;Να πιουνε καφε επιλεξανε οχι να μαστουρωνει ο αλλος σε κλειστο χωρο και ο αλλος να τρωνει τη καπνιλα και τον καρκινο αδιαμαρτυρητα.

OP
OP
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Στην "καφετέρια" τόσο ο καπνιστής όσο και ο μη καπνιστής βρίσκονται επειδή επέλεξαν να βρεθούν εκεί. Η παρουσία και των δύο εκεί είναι προαιρετική και έχει σκοπό κάποιου είδους "διασκέδαση".

Ο κάθε μαγαζάτορας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει το μαγαζί του "καπνιζόντων" ή "μη καπνιζόντων" και από εκεί και πέρα ο κάθε πελάτης ανάλογα με τα γούστα του θα παίρνει τα ρίσκα του και θα κάνει τις επιλογές του.

Δεν είναι δουλειά του κράτους να παρεμβαίνει σε τέτοιο βαθμό κανονιστικά στην καθημερινότητα του πολίτη.

Αν θέλουν απαγορευτική πολιτική για τα καπνικά προϊόντα ας το κάνουν ριζικά και καθολικά απαγορεύοντας την διακίνηση τους.
και στο νοσκομειο αμα θελω παω,αν δεν θελω καθομαι να ψοφησω σπιτι.
και στην ΔΕΗ,αν θελω παω,αν δεν θελω την πληρωνω ηλεκτρονικα.

αφου δεν σεβονται οι καπνιστες πρεπει να παρεμβει το κρατος και να κοψει κωλους.
μια καθολικη απαγορευση οτι πρεπει θα ηταν :S :S :S

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ξεκολλάτε ρε! ...

Κανείς δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά ενάντια στην απαγόρευση σε χώρους συγκεντρώσεως/εργασίας όπου οι άνθρωποι βρίσκονται καταναγκαστικά ή από ανάγκη και όπου όντως ο καπνιστής ενοχλεί και βλάπτει τον μη καπνιστή.

Το ζήτημα είναι τα μαγαζιά ψυχαγωγικού χαρακτήρα (εστιατόρια, καφετέριες, μπάρ κτλ) όπου εκεί δουλειά του κράτους είναι να επιβάλει την εγκατάσταση και λειτουργία σωστών συστημάτων εξαερισμού και μετά να αφήσει ελεύθερο τον κάθε μαγαζάτορα να διαλέξει τι είδους κοινό - καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες - θέλει για το μαγαζί του. Έτσι όλοι θα ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
Γιατι ρε φιλε με τον καπνο δημιουργεις προβληματα υγειας σε αυτους που δεν καπνιζουν οταν εισαι σε κλειστο χωρο...γιατι λες να το απαγορευσανε για λογους αισθητικης;
ναι ρε συ συμφωνω...εγω λεω γιατι τα μαγαζια να μην μπορουν να διαλεξουν...
ουτε εγω θα θελω να παω σε μαγαζι με μη ουτε και ενας μη θα ερθει σε ενα μαγαζι με....
γενικα παντως η φαση ειναι υποκρισια

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
ναι ρε συ συμφωνω...εγω λεω γιατι τα μαγαζια να μην μπορουν να διαλεξουν...
ουτε εγω θα θελω να παω σε μαγαζι με μη ουτε και ενας μη θα ερθει σε ενα μαγαζι με....
γενικα παντως η φαση ειναι υποκρισια

Υπηρχε προβλεψη στον προηγουμενο νομο να δημιουργουνται απομονωμενες σαλες στο ιδιο μαγαζι για τους καπνιστες...κοινως να δημιουργονται 2 χωροι μεσα σε ενα μαγαζι.

Αλλα και αυτο δεν ειναι λυση...γιατι ας πουμε σε κατι κεντρα διασκεδασης με live προγραμμα αυτο ειναι αδυνατο...δηλαδη ρε φιλε εισαι τοσο εθισμενος που θα πας καπου για 2-3 ωρες και δεν μπορεις να μην κανεις τσιγαρο και δεν σε πειραζει αυτο αλλα σε πειραζει οτι στο απαγορευουν;

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
αναβω ενα τσιγαρακι να τα σκεφτω ολα αυτα.....

OP
OP
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Μονο σε κατι υπαναπτυκτες χωρες σαν την Ελλαδα και κατι αλλες Αραβικες χωρες εχει συνδυαστει το τσιγαρο με οτιδηποτε εχει να κανει με διασκεδαση και γενικα το "εξω" τυπε μου...παω για καφε;Πρεπει να κανω τσιγαρο.Παω για ποτο;Πρεπει να κανω τσιγαρο...και παει λεγοντας.

Τις προαλλες εβλεπα αγωνα με βελακια στην Αγγλια...μια αιθουσα με κοντα 2000 Αγγλους να πινουν το κωλο τους σε μπυρα.Ουτε ΕΝΑΣ πουστης δεν τολμησε να καπνισει εκει μεσα....
ε ναι ρε τυπε,οι Αγγλοι με μειον 30 βγαινουν και καπνιζουν εξω και οι δικοι μας οι μαγκες με ηλιο 365 μερες τον χρονο κρυωνουν να βγουν εξω.
η εφαρμογη του νομου θα παρει αμπαριζα και τα χαμπιμπια που ρυπαινουν την χωρα με τους βρωμοναργιλεδες τους :takethis: :S :S :S

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Στο μονο που εχεις δικιο ειναι η τελευταια προταση σου...τα υπολοιπα που λες ειναι μαλακιες και το ξερεις και εσυ.Τι παει να πει επιλεξανε και οι δυο να πανε εκει;Να πιουνε καφε επιλεξανε οχι να μαστουρωνει ο αλλος σε κλειστο χωρο και ο αλλος να τρωνει τη καπνιλα και τον καρκινο αδιαμαρτυρητα.

Με ποιό δικαίωμα το κράτος θα απαγορεύσει εμένα ως επιχειρηματία να φτιάξω ένα μαγαζί τεκέ αποκλειστικά για καπνιστές?

Με ποιό δικαίωμα θα απαγορεύσεις ΚΑΘΟΛΙΚΑ την εμπειρία του καπνίσματος που για κάποιον μπορεί να είναι απαραίτητο στοιχείο ψυχαγωγίας αναγκάζοντας τον να ζεί εσώκλειστος στο σπίτι του?

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά για να βολευτούν και οι καπνίζοντες και οι μη καπνίζοντες.

Ο κάθε μαγαζάτορας θα αποφασίσει για το χαρκατήρα του μαγαζιού του και θα απευθυνθεί σε διαφορετικό κοινό - καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Ξεκολλάτε ρε! ...

Κανείς δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά ενάντια στην απαγόρευση σε χώρους συγκεντρώσεως/εργασίας όπου ή άνθρωποι βρίσκονται καταναγκαστικά ή από ανάγκη και όπου όντως ο καπνιστής ενοχλεί και βλάπτει τον μη καπνιστή.

Το ζήτημα είναι τα μαγαζιά ψυχαγωγικού χαρακτήρα (εστιατόρια, καφετέριες, μπάρ κτλ) όπου εκεί δουλειά του κράτους είναι να επιβάλει την εγκατάσταση και λειτουργία σωστών συστημάτων εξαερισμού και μετά να αφήσει ελεύθερο τον κάθε μαγαζάτορα να διαλέξει τι είδους κοινό - καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες - θέλει για το μαγαζί του. Έτσι όλοι θα ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Και αυτο που λες δεν ειναι ευκολο για ενα μαγαζατορα...σε ενα τετοιο μαγαζι οι μισοι καπνιζουν και οι μισοι οχι.Αμα πει το κανω μονο για καπνιζοντες θα χασει τη μιση πελατεια και το αντιστροφο.

Ξαναρωταω...στο εξωτερικο πως μπορουν να πηγαινουν σε αναλογα μαγαζια να διασκεδαζουν και να μπεκροπινουν και να μην καπνιζουν και εμεις εδω δεν μπορουμε;

OP
OP
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Ξεκολλάτε ρε! ...

Κανείς δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά ενάντια στην απαγόρευση σε χώρους συγκεντρώσεως/εργασίας όπου ή άνθρωποι βρίσκονται καταναγκαστικά ή από ανάγκη και όπου όντως ο καπνιστής ενοχλεί και βλάπτει τον μη καπνιστή.

θα μας τρελανεις ρε τυπε :think:
αυτο το παραμυθι περι μαγαζιων κανιζοντων και μη δεν τραβαει πια.

δηλαδη μια παρεα 5 ατομων αποτελειται ολη απο καπνιστες η μη καπνιστες;'η ενα ζευγαρι καπνιζουν και οι 2;
και οποιος δεν καπνιζει η το αντιθετο δεν θα ερχεται στο μαγαζι; :S :S :S

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

δηλαδη μια παρεα 5 ατομων αποτελειται ολη απο καπνιστες η μη καπνιστες;'η ενα ζευγαρι καπνιζουν και οι 2;

Ο καθένας θα είναι ελεύθερος να αποφασίσει. Και η παρέα θα είναι ελεύθερη να διαλέξει αν θα πάει Σάββατο σε μαγαζί καπνιζόντων και Κυριακή σε μαγαζί μη καπνιζόντων.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506
Υπηρχε προβλεψη στον προηγουμενο νομο να δημιουργουνται απομονωμενες σαλες στο ιδιο μαγαζι για τους καπνιστες...κοινως να δημιουργονται 2 χωροι μεσα σε ενα μαγαζι.

Αλλα και αυτο δεν ειναι λυση...γιατι ας πουμε σε κατι κεντρα διασκεδασης με live προγραμμα αυτο ειναι αδυνατο...δηλαδη ρε φιλε εισαι τοσο εθισμενος που θα πας καπου για 2-3 ωρες και δεν μπορεις να μην κανεις τσιγαρο και δεν σε πειραζει αυτο αλλα σε πειραζει οτι στο απαγορευουν;
ελα ρε...ηταν γελοιο αυτο που γινοτανε...
γιατι δεν το απαγορευουν γενικα αραγε?
γιατι αντι να παμε σταδιακα σε μειωση του τσιγαρου με μετρα οπως αριστος εξαερισμος (πραγμα που τα μαγαζια δεν εχουν με την καμμια),διαχωρισμος καπνιστων κλπ....παμε σε πιπες μετρα.
εγω οπου βλεπω οτι ενοχλει το καπνισμα μου βγαινω εξω αλλα θελω και εγω τον χωρο μου

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.984
Πόντοι
5.506

δεν λεει κανεις να απαγορευται η εισοδος απλα θα ειναι επιλογη...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Και αυτο που λες δεν ειναι ευκολο για ενα μαγαζατορα...σε ενα τετοιο μαγαζι οι μισοι καπνιζουν και οι μισοι οχι.Αμα πει το κανω μονο για καπνιζοντες θα χασει τη μιση πελατεια και το αντιστροφο.

Ξαναρωταω...στο εξωτερικο πως μπορουν να πηγαινουν σε αναλογα μαγαζια να διασκεδαζουν και να μπεκροπινουν και να μην καπνιζουν και εμεις εδω δεν μπορουμε;

Η αγορά θα αυτο-ρυθμιστεί κάποια μαγαζιά θα είναι έτσι και κάποια αλλιώς και θα υπάρξει ισορροπία ικανή να βολέψει τους πάντες.

Για το εξωτερικό τώρα.

Στο εξωτερικό έξοδος = μεθύσι για την συντριπτική πλειονότητα των βορείων.

Ο ξένος βγαίνει έξω νύχτα για να γίνει ντίρλα και όχι για κοινωνική συναναστροφή, τσιγαράκι, κουβεντούλα κτλ.

Το τσιγάρο μαζί με το λίγο αλκοόλ είναι καλώς ή κακώς μέρος της κουλτούρας διασκέδασης στην Ελλάδα.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
ελα ρε...ηταν γελοιο αυτο που γινοτανε...
γιατι δεν το απαγορευουν γενικα αραγε?
γιατι αντι να παμε σταδιακα σε μειωση του τσιγαρου με μετρα οπως αριστος εξαερισμος (πραγμα που τα μαγαζια δεν εχουν με την καμμια),διαχωρισμος καπνιστων κλπ....παμε σε πιπες μετρα.
εγω οπου βλεπω οτι ενοχλει το καπνισμα μου βγαινω εξω αλλα θελω και εγω τον χωρο μου

Ευκολη η απαντηση...γιατι τα συμφεροντα ειναι πολλα.Οι καπνοβιομηχανιες βγαζουν πολλα δις και χρηματοδοτουν πολλους πολιτικους και κυβερνησεις σε ολο το κοσμο.Τα δε κρατη απο τους φορους στα τσιγαρα εχουν τεραστια εσοδα...

Γιαυτο λοιπον δεν γινεται το αυτονοητο να απαγορευτει κατι που ειναι αποδεδειγμενα και τρομερα βλαβερο στη υγεια αλλα και προκαλει εθισμο!

Μπορεις να διαβασεις,αν δεν το εχεις κανει,την ιστορια του Jeffrey Wigand ή να δεις τη ταινια Insider και θα καταλαβεις πολλα για το πως λειτουργει το ολο κυκλωμα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom