Κάποιους τέτοιους δυτικούς τύπους έτυχε να γνωρίσω στα ταξίδια μου, και επειδή σε αυτό που το nickname μου υπαινίσσεται είμαι μάλλον αρκετά καλός, προσπάθησα και να τους βοηθήσω λίγο μέσα από τη κουβέντα, πείθοντάς τους κατ' αρχάς να ξεμυτίσουν απο τα πεντάστερα ξενοδοχεία τους και να ''τριφτούν'' με το τόπο που επισκέπτονται.
Οταν βέβαια μετά κόλλαγαν πάνω μου, έπρεπε να βρώ τρόπο να ξεφύγω, μια και όπως φαίνεται και από τις προηγούμενες φωτογραφίες προτιμώ την παρέα των τοπικών Φορτωτικών/Ξεναγών, από κάποιους πλούσιους δυτικούς που στα 40 και τα 50 τους προσπαθούν να καταλάβουν ταξιδεύοντας, μια και στο τόπο τους δεν βρίσκουν απάντηση, στο γιατί νοιώθουν σαν να τους έχει γαμήσει ελέφαντας ενώ φαινομενικά ότι θέλησαν στη ζωή τους το απέκτησαν.
Οι Rolling Stones τους έδιναν το έναυσμα όταν τραγούδαγαν ''I can get no, sαtisfaction'' , αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, δεν αρκεί να ακούσεις ( το τραγούδι ), για να αφουγκραστείς ( να νοιώσεις και να συνειδητοποιήσεις ) τι εννοούσαν ο Jaeger και η παρέα του, που αν μη τι άλλο χόρτασαν στη ζωή τους πάρα πολλά πράγματα, πολύ νωρίς, και μάλλον ήξεραν πολύ καλά τι έλεγαν όταν τραγουδούσαν.
Πολλές φόρες τα στερεότυπα της κοινωνίας που ζούμε σταδιακά μας τυφλώνουν. Υπό την έννοια ότι μας κάνουν να σκεπτόμαστε μυωπικά, μονοδιάστατα, περιορισμένα. Βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι αυτό που έχεις συνηθίσει να βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι, μέσω μιας ''αρρωστημένης'' ρουτίνας, και δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά, το καινούργιο, την αλλαγή.
Ένα ταξίδι ενδεχομένως ( υπό τις προϋποθέσεις που παραπάνω περιέγραψα ) να μπορέσει να σπάσει αυτά τα στερεότυπα. Να καθαρίσει τα ''άλατα'' από τη σκέψη μας και να την κάνει και πάλι νεανική, ελαστική, ευέλικτη. Να μπολιάσει τη ψυχή μας με καινούργια συναισθήματα, και το μυαλό μας με καινούργιες σκέψεις και καινούργιες εικόνες.
Οι παλιοί πολύ όμορφα και εικονοπλαστικά το έλεγαν ''Γύρισε ρε παιδί μου απ' έξω και είναι σαν να έγινε άλλος άνθρωπος'' .
Εγώ το λέω απλά ανανέωση, και είναι ο βασικός λόγος που μου αρέσει να ταξιδεύω.
[/
Respect ! Φίλε τα είπες όλα !!!