Φυσικά και επιδρά, και μάλιστα θεωρώ πως η ψυχοσύνθεση βελτιώνεται όταν πραγματικά σου ταιριάζει αυτός ο τρόπος ζωής.
Δεν είναι πρωτάκουστο. Απλά μας έχουν μάθει πως το σεξ με την αγάπη ταυτίζονται. Άποψή μου (και των άλλων swingers) πως στην πραγματικότητα δεν ταυτίζονται.
Γιατί να μην είμαστε, αφού ταιριάζουμε. Αν καταλάβεις πως το σεξ και η αγάπη δεν ταυτίζονται τότε δε φαίνεται τόσο παράλογο.
Επαναλαμβάνω πως οι swingers δεν ταυτίζουν την αγάπη με το sex. Πολλές φορές αυτό που λένε μερικοί "αγάπη" δεν είναι παρά ζήλια και κτητικότητα, άλλωστε.
Ποιος σου είπε ότι δε χαιρόμαστε τον έρωτα με το σύντροφό μας; Και γιατί να χάνεις το σεβασμό σου στον άλλον όταν "παρτουζιάζεται";
Αν αρέσει στον έναν να πηδάει καγκουρώ και στον άλλον να βλέπει, τότε γιατί να μην κάνουν αυτό που θέλουν; Εμάς τους υπόλοιπους τί μας κόφτει (πέρα από την προστασία του καγκουρώ που μπορεί να μη του αρέσει το πήδημα με άνθρωπο);
Ας μας αναλύσει κάποιος επιτέλους που είναι το κακό με τις παρτούζες...
Ισοπεδωτική είναι η ματιά του swigner ή πχ η δική σου που δε μπορείς να αποδεχθείς αυτό που κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του και δεν σε επηρεάζει στο ελάχιστο; Ή νομίζεις πως ο swinger θα πει στο παιδί του "παιδί μου τώρα που μεγάλωσες έλα να σου πω τι είναι η παρτούζα και τι όργια έχω κάνει με τη μάνα σου";
Προσωπικά θα την αφήσω να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι δική μου δουλειά τι θα κάνει το παιδί μου στο κρεβάτι του όταν ενηλικιωθεί.
Οπότε η λύση ποια είναι; Να μην κάνουμε μερικά πράγματα νωρίς για να μην τα βαρεθούμε νωρίς; ή φοβόμαστε το τί θα καταλήξουμε να δοκιμάζουμε όταν βαρεθούμε; Ή πιστεύεις ότι θα πω στην κόρη μου να ξεκινήσει τις παρτούζες στα 15; Και γιατί όλοι μιλάνε για το πως θα προστατέψουμε τις κόρες μας; Οι γιοί να υποθέσω ότι θα μπορούν/πρέπει να γαμάνε αβέρτα;
Έχουν τον ίδιο ορισμό και οι swingers και οι μή-swingers. Απλά δε θεωρούν ότι πρέπει να καταπιέσουν πράγματα που βγαίνουν φυσιολογικά σε όλους. Εσύ δηλαδή όταν αγαπήσεις ξαφνικά γυρνάς ένα διακόπτη και ένας άλλος/άλλη που σου άρεσε ένα μήνα πριν σταματάει να σου αρέσει πια; Δε νομίζω...
Εδώ ξεφύγαμε. Ταυτίζουμε το σεξ σε τέτοιο βαθμό με την ψυχή; Τί εννοείς ψυχή και γιατί αυτή εξαρτάται τόσο πολύ από το κρεβάτι μας;
Να ξαναπώ σε αυτό το σημείο πως αυτή είναι η λογική που βλέπουν τα πράγματα οι μή-swingers. Για τους swingers δεν υπάρχει αυτή η λογική της απιστίας, όχι τουλάχιστο με αυτόν τον τρόπο.
Δικαίωμα το λες τώρα, αφού μας έχεις σύρει ένα σωρό πράγματα (βλέπε παραπάνω: δικαιολογίες για απιστία, ας δώσουμε και την ψυχή του συντρόφου μας, ειρωνείες τύπου "ας πάμε για Νόμπελ" και άλλα τέτοια ωραία...).
1.Προσδιόρισε ποια είναι η θετική βελτίωση ενός άνθρώπου που επιλέγει αυτόν τον τρόπο ζωής; Αν αναφέρεσαι στο γεγονός ότι κάνει αυτό που θέλει, δεν αποτελεί για εμένα βελτίωση. Απλά ικανοποίηση. Η σαρκική ικανοποίηση δεν θεωρώ ότι βελτιώνει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου από μόνη της. Συχνά μπορεί να δημιουργήσει και το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί δεν συνεισφέρει στην γνώση αλλά στην απόλαυση. Και η απόλαυση δεν δημιουργεί στον εγκέφαλο νέες διαδρομές νευρώνων σκέψης, αλλά διατηρεί τις υπάρχουσες σε εγρήγορση κάθε φορά που επαναλαμβάνεται η ίδια συνουσία σε μια υπερβολή όπως ακριβώς λειτουργούν οι ναρκωτικές ουσίες. Για παράδειγμα αν ένας θεωρεί απόλαυση το φαγητό και τρώει με υπερβολή, απολαμβάνει και πράγματι κάνει αυτό που του αρέσει αλλά δεν νομίζω ότι βελτιώνεται παρά το γεγονός ότι το έχει επιλέξει. Ποια λοιπόν είναι η βελτίωση στην περίπτωσή των σουινγκερς; Η συνειδητοποιημένη προσέγγιση; Δηλαδή ένα λαμόγιο που είναι συνειδητοποιημένα λαμόγιο βελτιώνεται και σαν άνθρωπος;
2.Η αγάπη και το σεξ δεν ταυτίζονται λες. Η ερωτική αγάπη όμως περιέχει σεξ.. Κατά την άποψή σου δεν συνυπάρχουν το σεξ και η αγάπη; Γιατί στα ζώα προφανώς και είναι πιο ξεκάθαρος ο διαχωρισμός, μιας και δεν διαθέτουν νόηση ανθρώπινου επιπέδου.
Αφού λοιπόν ο σουινγκισμός θεωρεί ότι αυτά διαχωρίζονται εμφανώς γιατί δημιουργείς δεσμούς αγάπης με ένα άλλο άνθρωπο με τον οποίο κάνει σεξ; Πως ακριβώς εκεί δεν διαχωρίζονται αλλά ταυτίζονται;
Αν εσύ θεωρείς ότι ο σουινγκισμός είναι άποψη, ενώ αναφέρεται σε καθαρό σεξ όπως εσύ ο ίδιος προτείνεσαι τότε πως είναι δυνατόν να δίνεις πνευματιστική διάθεση σε ένα γεγονός που αφορά μόνο την σάρκα σου, την οποία εμφανέστατα διαχωρίζεις. Αντιφατικό όλο αυτό. Φυσικά και η δική μου άποψη είναι ότι ο οργανισμός μας είναι ολότητα. Και η βελτίωση ενός ανθρώπου εξαρτάται από αυτήν συνειδητοποίηση της ολότητας και όχι από τον διαχωρισμό της.
3. Και με τον θείο μου τον Αριστείδη ταιριάζω. Δεν κάνω όμως οικογένεια.
4.Αν θεωρείς ότι η ζήλια είναι ένα συναίσθημα το οποίο ποτέ δεν νοιώθουν οι swingers, καθώς και η κτητικότητα, τότε φαντάζομαι εξίσου ότι μένεις σε κοινόβιο, δεν έχεις χρήματα η υλικά αγαθά δικά σου και φυσικά αν η γυναίκα σου έχει και άλλους πέντε άντρες με τους οποίους έχει παιδία και οικογένεια δεν σε απασχολεί.
5. Ο σεβασμός είναι έκφραση εκτιμήσης.Συγνώμη αλλά ένα άτομο που παρτουζιάζεται δεν νομίζω ότι χρίζει εκτίμησης και θαυμασμού. Τώρα αν εσύ εκτιμάς το σκάρτο τότε πάω πάσο.
6. Εμάς δεν μας κόφτει καθόλου τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του αγαπητέ. Παρόλα αυτά μπορούμε να κρίνουμε εάν αυτό θα το επιλέξουμε και για ποιο λόγο δεν θα το επιλέξουμε. Εμένα επίσης δεν με ενοχλεί αν κάποιος στο σπίτι του τρώει στο πάτωμα. Δεν το επιδοκιμάζω όμως και δεν δέχομαι να μου πουλάει παραμύθι ότι είναι προχω..
7.Δεν χρειάζεται ανάλυση. Αν σου αρέσει δικαίωμά σου είναι. Όπως δικαίωμα είναι καθενός να αυτοκτονεί ή να τρώει μόνο σοκολάτες και να διατρέφεται με αυτές. Η παρουσίαση όμως μιας πράξης ή μιας ζωής που επιλέγεις ως πρωτοποριακή, εξελιγμένη και η σύγκρισή της με άλλους που δεν την επιλέγουν τους οποίους αποκαλείς συντηρητικούς και οπισθοδρομικούς είναι τουλάχιστον γελοία. Για εμένα αν θες το κακό είναι ότι αναλώνεις στο σώμα σου και αυτό έχει επίδραση φθοράς και στην ψυχή σου.
8.Ο σουίνγκερ γιατί δεν θα πει στο παιδί του ότι έκανε όργια; Μήπως γιατί ντρέπεται; Και αν ντρέπεται μήπως η ματιά μου είναι απλά πραγματιστική; Και αν τον ρωτήσει τι θα πει;
9.Η διαπαιδαγώγηση που θα του κάνεις ποια είναι; Χύμα στο κύμα; Ότι μάθει από τους άλλους; Εσύ δεν θα επέμβεις; Δεν θα του εξηγήσεις; Τι εννοείς θα το αφήσεις να κάνει ότι θέλει; Σε παρακαλώ… ειλικρινά μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Κάθε γονιός διαμορφώνει τις συνισταμένες στις οποίες κινείται το παιδί του. Το να ψεύδεσαι στο παιδί σου είναι προφανώς και κάτι που θα καταλάβει. Ξαναρωτώ Θα πεις την αλήθεια; Και αν την πεις πως θα την εξηγήσεις οεο;Και τι ακριβώς περιμένεις μετά να δεχθείς;
10.Να κάνουμε πράγματα που συνάδουν με την ηλικία μας.
Να κάνουμε πράγματα για τα οποία είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις συνέπειες.
Να μην πάρουμε στο λαιμό μας όσους δεν φταίνε το δυνατόν…
Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα πεις στην κόρη σου. Αλλά αν πιστεύεις ότι είναι καλές οι παρτούζες γιατί να μην της το πεις; Δεν καταλαβαίνω…
11.Κουτό επιχείρημα. Όταν ζεις σε ένα περιβάλλον καταπιέζεις πολλά από τα πράγματα που σου βγαίνουν φυσιολογικά. Που χου δεν κάνεις τσίσα σου στο λεωφορείο. Αυτή είναι η σαφής διαφοροποίησή μας από τα ζώα. Εγώ όταν ερωτεύομαι έναν άνθρωπο, δεν έχω όρεξη για άλλους. Αν έχω μένω μόνη μου.
12. Μα εσύ είπες αλληλεπιδρά και βελτιώνεται ο άνθρωπος. Τώρα μας λες ότι δεν αφορά την ψυχή μας το κρεβάτι μας. Αποφάσισε.
13. Άρα υπάρχει η λογική της απιστίας. Αν υπάρχει τότε τι μας λες ρε παλικάρι για μη καταπίεση;
14. Ε τι να κάνω, αφού μου αναλύεις τον σουινγκισμό σαν μια υπέρτατη πνευματιστική διαδικασία ενώ εγώ ενώ θεωρώ ότι όλο αυτό είναι μια αντίφασή που αποδεικνύει ανισορροπία.