Νέα

Ανήλικη καταγγέλλει πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή για σεξουαλική κακοποίηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα manaconda13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 305K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αθώος η Ένοχος …..Ξανά στην ομάδα η διακοπή συμβολαίου ;;

• Αθώος

• Ένοχος

• Να επιστρέψει

• Διακοπή συμβολαίου

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αρα η συναίνεση ισχύει για άτομα μέχρι 18 χρονων;
οχι ... αυτο παιζει μονο εαν ειναι και οι δυο κατω των 15

1. Όποιος ενεργεί γενετήσια πράξη με πρόσωπο νεότερο των δεκαπέντε ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί βαρύτερα με το άρθρο 351Α, ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη, β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη έως δέκα έτη και γ) αν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
2. Οι γενετήσιες πράξεις μεταξύ ανηλίκων κάτω των δεκαπέντε ετών δεν τιμωρούνται, εκτός αν η μεταξύ τους διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των τριών ετών, οπότε μπορούν να επιβληθούν μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.

• Like
Αντιδράσεις: azurus

Jack Skellington

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
29 Ιαν 2015
Κριτικές
240
Like
22.484
Πόντοι
31.628
Πιστευεις εσυ δηλαδή οτι ο Σεμεδο μπορούσε να κάνει ολη αυτη την σκέψη? Μην το έχεις πιθανο. Περισσότερη συγκρότηση εχει η βίζιτα απο τον ποδοσφαιριστή
Εννοείται πως η πιτσιρίκα έχει περισσότερη πονηριά από τον ποδοσφαιριστή και τον καταφερτζή του, αθροιστικά μάλιστα.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.423
Πόντοι
2.356
Έχοντας περασει σχεδόν μία εβδομάδα από την έναρξη της υπόθεσης... Και βλέποντας το θεμα πιο ψύχραιμα... Γνώμη δική μου, περισσότερο από τον Σεμέδο, τον μάνατζερ, την 17χρονη και την 16χρονη, φταίνει οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ γονεις αυτών των δύο κοριτσιών. Βλέποντας κάποιος το τρόπο ζωής που είχαν και το είδος διασκέδασης που υιοθετούσαν, βλέπει πως φέρονταν ως 30αρες. Τι σημαίνει αυτό; Μεγάλωσαν πριν την ώρα τους. Και στα μέρη που πήγαιναν έβρισκαν άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Ειλικρινά, έτσι όπως τις βλέπουμε, θα γύρναγαν να κοιτάξουν ένα αγόρι της ηλικίας τους; Είχαν γαλουχηθεί στο να ψάχνουν πορτοφόλια σαν τον Σεμέδο. Και οι οικογένειες, με το να τις αφήνουν από τα 16 να φέρονται λες και ειναι 25, φταίνει διότι με την επιδεικτική τους αδιαφορία, άνοιξαν το δρόμο για συμπεριφορές τύπου Σεμέδο, δηλαδή ''πηδαω και φεύγω''. ΣΑΦΩΣ και δεν εννοώ πως στη κόρη σου βάζεις...μπούρκα. Αλλά της βάζεις μέτρο, και τη κάνεις να καταλάβει πως κάθε πράγμα στο καιρό του... Δεν την αφήνεις από τα 16 να πάει στη Μύκονο να μπεκροπίνει και να χουφτώνεται από 30 χέρια σε 5 μέρες...
δεν βλεπω κανενα προβλημα τυπε! ισοτητα δε θελαν οι φεμιναζι? ποιοι ειναι οι γονεις που θα προσβαλουν την ελευθερη προσωπικοτητα του 17χρονου να θελει να ζησει την εμπειρια με καποιον 10 χρονια μεγαλυτερο του εφοσον απο τα 15 του εχει νομιμο δικαιωμα να συναινεσει? και τι θα το κανουν το σπλαχνο τους αν αυτο επιλεξει το σεμεδο οπως αντιστοιχα αλλοι επιλεγουν κοντρες, χορτο, ηρωινη ???

asteroskoni

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Like
135
Πόντοι
1

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86
Φίλε μου, αν δεν κάνω λάθος, τα 15 ως ηλικία συναίνεσης ισχύουν για διαφορά +3-4 χρόνια. Δηλαδή να πάει η άλλη να κάνει κάτι με κάποιον 18-19, κ.ο.κ ανάλογα της ηλικίας μέχρι τα 18.

Όταν το ένα άτομο περνάει (κατά πολύ) αυτό το ηλικιακό όριο των 3-4 χρόνων αρχίζει και θολώνει το πράγμα.

Αυτό που λες ισχύει όταν τα άτομα είναι κάτω των 15 ετών, τότε είναι που υπάρχει όριο ηλικίας 3 ετών ανάμεσα στα άτομα.

• Like

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.423
Πόντοι
2.356

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία»,
μιλαει η πουσταρα η μπροστινη για μπανανιες που αν κατι το αποδεικνυει οτι ειμαστε ειναι οτι κατι σκουληκια σα και του λογου του υπαρχουν και κανουν κουμαντο,νευριασε γιατι δεν του εκατσε το metoo στο οποιο μαλλον εχει βαλει το χερακι του και ο χοντρος γιατι προφανως ο Κουλης φοβουμενος τα ψηφαλακια και οσφριζομενος την δυσαρεσκεια της κοινης γνωμης με αυτην την αριστεριτζιδικη νεοταξιτικη παπατζα του metoo εδωσε σημα να κανουν πισω

katsaplias123

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2021
Like
0
Πόντοι
0
αρμιντα ζεμπι, εχουμε τπτ για την κοπελα? ειναι η 17χρονη

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.538
Πόντοι
456
Ρε λεβέντη μου, σε πορνοσάιτ είσαι. Κόψε την μαλακία και πάνε δώσε κανά 50κάκι να ισιώσεις. Οι περισσότερες δεν είναι Ελληνίδες. Αλβανίδες είναι, Μολδαβές, Ρουμάνες κλπ που έχουν πάρει υπηκοότητα. Είχε γίνει ένα ρεπορτάζ στην Ιταλία για τις Ελληνίδες εκδιδόμενες, ότι τάχα έχει γιομίσει ο τόπος. Αρχιδιές Γεωργίτσα μου. Αποδείχτηκε ότι όλες ήταν μαύρες και Αλβανίδες, που είχαν χαρτιά από Ελλάδα/
Σε χάνω. Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

lovelife

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2018
Like
28
Πόντοι
0
Από πού και ως που ρε παίδες βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί πηδάνε αβερτα και μάλιστα και πιτσιρίκες;; Όσους βλέπω εγώ είναι κάργα στερημένοι.. όλοι έξω από μπουρδέλα να πάνε ακόμα και με την τσατσά

vangelis01

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
4
Πόντοι
0
αρμιντα ζεμπι εχουμε τπτ για την κοπελα?
αυτό: Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο τέκνο αλλοδαπών που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα έως και την 8η-7-2015, φοιτά σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και ο ένας τουλάχιστον γονέας έχει συμπληρώσει δεκαετή συνεχή νόμιμη διαμονή στη χώρα η οποία έχει ξεκινήσει πριν τη γέννηση του τέκνου

alpula

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
41
Like
25.536
Πόντοι
17.470
Έχοντας περασει σχεδόν μία εβδομάδα από την έναρξη της υπόθεσης... Και βλέποντας το θεμα πιο ψύχραιμα... Γνώμη δική μου, περισσότερο από τον Σεμέδο, τον μάνατζερ, την 17χρονη και την 16χρονη, φταίνει οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ γονεις αυτών των δύο κοριτσιών. Βλέποντας κάποιος το τρόπο ζωής που είχαν και το είδος διασκέδασης που υιοθετούσαν, βλέπει πως φέρονταν ως 30αρες. Τι σημαίνει αυτό; Μεγάλωσαν πριν την ώρα τους. Και στα μέρη που πήγαιναν έβρισκαν άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Ειλικρινά, έτσι όπως τις βλέπουμε, θα γύρναγαν να κοιτάξουν ένα αγόρι της ηλικίας τους; Είχαν γαλουχηθεί στο να ψάχνουν πορτοφόλια σαν τον Σεμέδο. Και οι οικογένειες, με το να τις αφήνουν από τα 16 να φέρονται λες και ειναι 25, φταίνει διότι με την επιδεικτική τους αδιαφορία, άνοιξαν το δρόμο για συμπεριφορές τύπου Σεμέδο, δηλαδή ''πηδαω και φεύγω''. ΣΑΦΩΣ και δεν εννοώ πως στη κόρη σου βάζεις...μπούρκα. Αλλά της βάζεις μέτρο, και τη κάνεις να καταλάβει πως κάθε πράγμα στο καιρό του... Δεν την αφήνεις από τα 16 να πάει στη Μύκονο να μπεκροπίνει και να χουφτώνεται από 30 χέρια σε 5 μέρες...
συμφωνώ!
Φύγανε λέει 00:00 να πάνε στην Γλυφάδα και γυρίσανε σπίτι στις 17:00 !
Ρε πούστη οι γονείς δεν ψάξανε που σκατά είναι τα παιδιά τους????

fil69

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2021
Like
198
Πόντοι
1
100%......σωστος εισαι--
ΘΕς ΜΙΑ αποψη που χτυπαει κοκκαλο???
η προηγουμενη γενια χωρις κινητα,χωρις ρεαλιτυ,χωρις πολλα....χωρις πολλα επωνυμα ρουχα κ ιντερνετ που οταν ηρθε πολλοι ηταν 15-16 ηδη....
οι κοπελες το 80% ειχε ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ...δυσκολα εμενε γκομενα σε σπιτι γκομενου....φοιτητριες κτλ εξαιρεση....
αυτη η fake καταπιεση δηλαδη πολλες στα 90ς τον φαγαν στα 17-18-19....κ ο ελεγχος οταν γιναν μανες νομιζαν οτι με πολυ ελευθερια τα παιδια θα μεγαλωσουν καλυτερα---
και δεν ειναι ολα χωρισμενων γονιων..η παιδια πρεζακηδων....η γενια αυτη...εφερε τον ατομικισμο...
ασε το παιδι με 1 playstasion η κινητο κ εγω εχω ησυχια!!!----
οσο προστατευτικη ηταν μεχρι το παιδι να παει 12....τοσο ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ----
ΑΣΕ τα πορνιδια βαλε χουλιγκανισμο βαλε φερμες, ξυλοδαρμους...bulling σε αλλα ΕΠΙΠΕΔΑ...
κανεις μας στο λυκειο δεν ξεφτυλιζε τον αλλον, βεβαια δεν υπηρχαν κινητα με φωτο κτλ...π.χ" δες την φωτο που αυτη μου κανε πιπα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
τις διαφορες μας στο μπουλινγκ τις ΛΥΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΚΕΤΑ κ σε 1 ωρα μεαυτον που παιζαμε ξυλο μιλαγαμε ξανα, δεν διναμε ραντεβου θανατου----
ομως η οικογενια ειναι το Α ΚΑΙ Ω......και δεν ειναι ολες παρταλια, (εχω 4 ανηψια πολυ μεγαλυτερα απο 16)...-
βλεπω ομως τους φιλους μου...μερικοι εχουν κρατησει οικογενεια σε σωστη βαση...ακομη και 2 δουλειες για πες ρε τυπε a male ο φιλος 2 δουλειες που να βρει χρονο να τσεκαρει κορη??
ΟΙ μαναδες δυστυχως η πλειοψηφια ειναι Γ.Τ.Π..... ---
εκει τρελενεται ο σημερινος αντρας...μετα τα πρωτα χρονια γαμου..
δουλευει σαν το σκυλι..εχει 1 τονο βαρος στους ωμους του...γυρναει σπιτι και νιωθει ΞΕΝΟΣ Η Α.Τ.Μ!!!--
ΑΣΕ που ολοι με εξαιρεση ενα 10% τρεμουν το διαζυγιο-εφιαλτης κρυος ιδρωτας,
ασχετα τι λενε σε φιλους η φορουμς....
δεν φταινε ομως και για ολα το κλικ.το νιτρο, το χχχ βιντεος..το μπιγκ μπροδερ κτλ...
ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ....
το κανω οτι γουσταρω απο την οδηγηση εως το να πλακωσω καποιον επειδη απλα με κοιταξε δεν θα περναει ετσι...
συγκρινεις και μια γενια που η πλειοψηφια γαμηθηκε στα χρεη...αμαξια,στεγαστικα, διακοπες κτλ...
δεν υπαρχει τιποτα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ...δεν λεω ανευθηνος αλλα χωρις σκωτουρες,ενοχες....μεσα σε ολα αυτα βαλε κ το οτι πολλοι δεν επρεπε καν να κανουν οικογενεια...η να γινουν μανες----
το ΖΟΥΜΙ κανενα υλικο δωρο στα παιδια απο κινητο εως αμαξι δεν θα φερει την ισσοροπια...ουτε θα τους φερει ευτυχια η αυτοπεποιθηση......
απο την αλλη ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ 16-26 δουλευουν και βοηθανε το σπιτι η εχουν το δικο τους πορτοφολι...και ΣΗΜΕΙΩΣΗ με πολυ μικροτερες αμοιβες που ειχαμε εμεις...κ ομως δεν τα παρατανε υπαρχουν κ αυτα τα παιδια...που αλλα φροντιζουν απο παππουδες εως αδελφια....
τα πες ολα μαστορα respect

fil69

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2021
Like
198
Πόντοι
1
Από πού και ως που ρε παίδες βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί πηδάνε αβερτα και μάλιστα και πιτσιρίκες;; Όσους βλέπω εγώ είναι κάργα στερημένοι.. όλοι έξω από μπουρδέλα να πάνε ακόμα και με την τσατσά
εξαρταται δε μιλαμε για κακομοιρους πακις αλλα για αντιπαθεστατους μουτζαχεντιν κλαρινογαμπρους που κορδονονται σαν κοκορες στα βρωμομαγαζα τουςκ τσιμπανε τα κουτορνιθια οι δικες μας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Φίλε μου, αν δεν κάνω λάθος, τα 15 ως ηλικία συναίνεσης ισχύουν για διαφορά +3-4 χρόνια. Δηλαδή να πάει η άλλη να κάνει κάτι με κάποιον 18-19, κ.ο.κ ανάλογα της ηλικίας μέχρι τα 18.

Όταν το ένα άτομο περνάει (κατά πολύ) αυτό το ηλικιακό όριο των 3-4 χρόνων αρχίζει και θολώνει το πράγμα.

Επίσης, άλλο ηλικία συναίνεσης άλλο ηλικία ενηλικίωσης.
Αν υπαρχει συναινεση, και ενας 80αρης μπορει να παει με 15χρονη. Δεν υπαρχει κανενα οριο "3-4 ετων".

• Like
Εγγρ.
7 Ιουλ 2021
Like
426
Πόντοι
21
Δεν έχετε καταλάβει το εξής. Εσείς καλά τα λέτε ότι τα παιδιά θέλουν έλεγχο και μέτρο. Έλα όμως που όταν πχ εσύ θές να ελέγξεις τη κόρη σου αυτή βλέπει τις φίλες της που οι γονείς τους είναι χυμαδιό και λέει όλες οι φίλες μου θα πάνε εκεί, εγώ δε θα πάω και θα μαι κλεισμένη στο σπίιιιτιιιιιι;;;; ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ ΑΦΟΡΗΤΑ.

Και μόοοολις χαλαρώσει ο έλεγχος λόγω ηλικίας -γιατί κάποια μέρα τελικά θα μεγαλώσει- τότε θα κάνει ακόμα χειρότερα για να εκδικηθεί τους γονείς που τους μισεί και την περιόριζαν αφόρητα όταν ήταν μικρή. Αυτό θυμάται αυτή. Μηδέν κατανόηση στους γονείς που ήθελαν το καλύτερο για το κορίτσι τους. Τότε λοιπόν θα κάνει κινήσεις που είναι μαχαιριά στη καρδιά των γονέων. Στη κυριολεξία μαχαιρία αφού κάποιοι γονείς θα πεθάνουν απ' τη καρδιά τους με αυτά που θα κάνουν οι κόρες τους.

Με άλλα λόγια για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο γονεϊκός έλεγχος αυτός πρέπει να γίνεται σε υψηλά ποσοστά μεταξύ ομοειδών παρεών ώστε η κόρη να μην είναι outlier ελέγχου αλλά περίπου στα ίδια επίπεδα. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί όσο οι οικογένειες είναι ανομοιόμορφων χαρακτηριστικών μέσα σε αστικό περιβάλλον.

Οι εύποροι γονείς που επιλέγουν ιδιωτικά σχολεία εν μέρει λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί οι ομοειδείς παρέες των παιδιών έχουν συνήθως καλύτερες συνήθειες, δεν συναναστρέφονται με αυτό που θεωρείται ως χαμηλότερης ποιότητας άτομα ως κακές επιρροές, κτλ. Παιδιά λαϊκών συνοικιών, από δημόσια σχολεία, με τα μισά παιδιά να είναι από άλλες χώρες - άντε γειά. Στις πόλεις το πρόβλημα περιορίζεται κάπως μόνο στα ιδιωτικά και με καλές παρέες. Στα χωριά είναι πιο εύκολος ο έλεγχος λόγω κλειστών κοινωνιών όπου όλα μαθαίνονται. Αλλά εκεί μετά παίζει το ότι θα φύγει σε κάποια φάση η κόρη απ'τη ...καταπίεση της κλειστής κοινωνίας και θα απελευθερωθεί στην Αθήνα.

Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο. Θέλει προσεκτική προσέγγιση. Το ιδανικό είναι ο γονιός να έχει σοφία τέτοια ώστε να μπορεί να εμπνεύσει το παιδί να βάζει μόνο του το μέτρο και να επιλέγει το ίδιο το καλό και το κακό. Πόσοι γονείς μπορούν να το κάνουν αυτό; Λίγοι. Δυστυχώς.

Τελευταία τροποποίηση:

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Δεν έχετε καταλάβει το εξής. Εσείς καλά τα λέτε ότι τα παιδιά θέλουν έλεγχο και μέτρο. Έλα όμως που όταν πχ εσύ θές να ελέγξεις τη κόρη σου αυτή βλέπει τις φίλες της που οι γονείς τους είναι χυμαδιό και λέει όλες οι φίλες μου θα πάνε εκεί, εγώ δε θα πάω και θα μαι κλεισμένη στο σπίιιιτιιιιιι;;;; ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ ΑΦΟΡΗΤΑ.

Και μόοοολις χαλαρώσει ο έλεγχος λόγω ηλικίας -γιατί κάποια μέρα τελικά θα μεγαλώσει- τότε θα κάνει ακόμα χειρότερα για να εκδικηθεί τους γονείς που τους μισεί και την περιόριζαν αφόρητα όταν ήταν μικρή. Αυτό θυμάται αυτή. Μηδέν κατανόηση στους γονείς που ήθελαν το καλύτερο για το κορίτσι τους. Τότε λοιπόν θα κάνει κινήσεις που είναι μαχαιριά στη καρδιά των γονέων. Στη κυριολεξία μαχαιρία αφού κάποιοι γονείς θα πεθάνουν απ' τη καρδιά τους με αυτά που θα κάνου οι κόρες τους.

Με άλλα λόγια για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο γονεϊκός έλεγχος αυτός πρέπει να γίνεται σε υψηλά ποσοστά μεταξύ ομοειδών παρεών ώστε η κόρη να μην είναι outlier ελέγχου αλλά περίπου στα ίδια επίπεδα. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί όσο οι οικογένειες είναι ανομοιόμορφων χαρακτηριστικών μέσα σε αστικό περιβάλλον.

Οι εύποροι γονείς που επιλέγουν ιδιωτικά σχολεία εν μέρει λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί οι ομοειδείς παρέες των παιδιών έχουν συνήθως καλύτερες συνήθειες, δεν συναναστρέφονται με αυτό που θεωρείται ως χαμηλότερης ποιότητας άτομα ως κακές επιρροές, κτλ. Παιδιά λαϊκών συνοικιών, από δημόσια σχολεία, με τα μισά παιδιά να είναι από άλλες χώρες - άντε γειά. Στις πόλεις το πρόβλημα περιορίζεται κάπως μόνο στα ιδιωτικά και με καλές παρέες. Στα χωριά είναι πιο εύκολος ο έλεγχος λόγω κλειστών κοινωνιών όπου όλα μαθαίνονται. Αλλά εκεί μετά παίζει το ότι θα φύγει σε κάποια φάση η κόρη απ'τη ...καταπίεση της κλειστής κοινωνίας και θα απελευθερωθεί στην Αθήνα.

Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο. Θέλει προσεκτική προσέγγιση. Το ιδανικό είναι ο γονιός να έχει σοφία τέτοια ώστε να μπορεί να εμπνεύσει το παιδί να βάζει μόνο του το μέτρο και να επιλέγει το ίδιο το καλό και το κακό. Πόσοι γονείς μπορούν να το κάνουν αυτό; Λίγοι. Δυστυχώς.
kara-like!!!
πολυ σωστη προσεγγιση....
ομως το μονο που διαφωνω...ιδιωτικα σχολεια.......οταν πηγαινα για μικρο διαστημα δεν λεω λυκειο---
οι χειροτεροι μεσα ηταν παιδια δικηγορων γνωστων...-
απλα στα ιδιωτικα παιζει περιπου ιδια οικονομικη ανεση...οχι χαρακτηρες και ποιοτητα-

Εγγρ.
7 Ιουλ 2021
Like
426
Πόντοι
21
kara-like!!!
πολυ σωστη προσεγγιση....
ομως το μονο που διαφωνω...ιδιωτικα σχολεια.......οταν πηγαινα για μικρο διαστημα δεν λεω λυκειο---
οι χειροτεροι μεσα ηταν παιδια δικηγορων γνωστων...-
απλα στα ιδιωτικα παιζει περιπου ιδια οικονομικη ανεση...οχι χαρακτηρες και ποιοτητα-

Ναι, δεν είναι απαραίτητα καλύτερη πάστα ατόμων στα ιδιωτικά... απλά επειδή για διάφορους λόγους (πχ οι γονείς έχουν ένα κοινωνικό πρεστίζ ή είναι ψώνια ή θέλουν να το παίζουν καλύτεροι γονείς) οι γονείς επιδιώκουν συνειδητά ένα ανώτερο status τείνουν να απομακρύνουν τα παιδιά άμεσα ή έμμεσα από trashοσυνήθειες που αυτό λειτουργεί και σε επίπεδο παρεών-επιρροών.

Αυτό ισχύει από συμμορίες για να κλέβουν μηχανάκια μέχρι ναρκωτικά μέχρι σεξουαλικά. Δηλαδή στο δημόσιο μπορεί να κάνουν μπάφους στη τάξη και μετά να ρίχνουν και τίποτα παρτούζες, στο ιδιωτικό αυτό μπορεί να το αποφύγουν. Το ίδιο και για τα αγόρια. Δλδ ο μικρός που στο δημόσιο θα έμπαινε σε συμμορία να κλέβει μηχανάκια, στο ιδιωτικό δεν έχει άλλους να τον μυήσουν γιατί τα αγόρια εκεί δεν ασχολούνται καν.

Το κοινό όμως είναι ότι αφού οι γονείς θέλουν να δείχνουν ότι νοιάζονται (ή νοιάζονται πραγματικά), τότε στο γκρουπ του ιδιωτικού τείνει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος των παιδιών ως ομάδα παιδιών. Αυτό δημιουργεί παραστάσεις για το παιδί που βλέπει ότι και τα άλλα παιδιά της τάξης ελέγχονται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο άρα δε του είναι δύσκολο να δεχτεί τον έλεγχο γιατί δε τον θεωρεί παράλογο ή υπέρμετρο εις βάρος του.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: fil69

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Συνελθε τύπε.
Για να φτασει να πει κατι τετοιο το παιδι σου, παει να πει οτι εχεις ηδη κανει ολα τα λαθη μαζεμενα.
Εμεις γιατι ποτέ δεν μιλησαμε ετσι?
Εγω αν τολμουσα να υψωσω εστω τη φωνη μου στη μανα μου, επεφτε σφαλιαρα. "Σας μισώ να πεθανετε καριοληδες??" Την αλλη μερα θα με ειχαν παει στον ψυχιατρο, οτι εχω τρελαθει. Δεν ειναι ολα αποδεκτά τύπε. Μπορεις να διανοηθεις π.χ. την δικη σου μανα, να ελεγε στον πατερα της "Σε μισώ καριόλη"? Γιατι δεν μπορεις? Γιατι προφανως ο παππους σου κατι σωστο εκανε. Που δεν κανουν οι τωρινοι πολιτικαλυ-κορεκτ-του-κωλου γονεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Δλδ ο μικρός που στο δημόσιο θα έμπαινε σε συμμορία να κλέβει μηχανάκια,
Κατσε ρε τύπε, πού παει σχολειο ο μικρος δηλαδη?
Κι εγω σε δημοσιο σχολειο πηγα και δεν ειδα καμια συμμορια να κλεβει μηχανακια, που πανε σχολειο τα παιδια σας, στο Μεντεγίν?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom