Νέα

Ανεργία και κοροϊδία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Πώς το ξέθαψα αυτό το νήμα ε; Χάζευα τις αγγελίες εργασίας. Γενικότερα παρακολουθώ την αγορά εργασίας και συμβουλέψω όσους έχετε παιδιά ή είστε σε πολύ νεαρές ηλικίες επαγγελματικά επιλέξετε τεχνικά επαγγέλματα. Όχι οικονομικά και τέτοια. Ζητάνε μόνο τεχνικά επαγγέλματα. Γίνεται χαμός. Ζητάνε συνέχεια. Οτιδήποτε τεχνικό. Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Πλακάδες, Τεχνικοί οχημάτων, Υπολογιστών, Αρτεργάτες, γενικώς τεχνικοί κλπ.
Σαφώς και χρειάζονται και αυτά τα επαγγέλματα.
Αλλά ηλίθιο να λες όχι οικονομικά και τέτοια. Προφανώς δεν έχεις σπουδάσει καν για να έχεις τέτοια άποψη.

Η πρακτική πλευρά είναι: τα επαγγέλματα που λες ξεκινάνε και δουλεύουν αύριο. Αλλά θα μείνουν με ένα μισθουλακο 700-900€ για πολλά χρόνια.

Ο άλλος από τα οικονομικά που λες, που θα βρει σε λογιστήριο, μάρκετινγκ, διοίκηση προσωπικού και θα ξεκινήσει από τα 900€ και σε λίγα χρόνια (αν του κόβει) θα πάει στα 1300-1500€ και βάλε.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.305
Πόντοι
2.356
Αλλά ηλίθιο να λες όχι οικονομικά και τέτοια. Προφανώς δεν έχεις σπουδάσει καν για να έχεις τέτοια άποψη.

Η πρακτική πλευρά είναι: τα επαγγέλματα που λες ξεκινάνε και δουλεύουν αύριο. Αλλά θα μείνουν με ένα μισθουλακο 700-900€ για πολλά χρόνια.

Ο άλλος από τα οικονομικά που λες, που θα βρει σε λογιστήριο, μάρκετινγκ, διοίκηση προσωπικού και θα ξεκινήσει από τα 900€ και σε λίγα χρόνια (αν του κόβει) θα πάει στα 1300-1500€ και βάλε.
Έχω σπουδάσει και παραέχω σπουδάσει, και θα σε παρακαλέσω να μην βγάζεις τόσο επιπόλαια συμπεράσματα. Μιλάω για την ελληνική αγορά και όχι για το εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουμε ανυπαρξία τεχνικών και αμέτρητους κακούς αλλοδαπούς τεχνικούς, σε όλα τα επαγγέλματα. Εσύ, αν κρίνω απο το nick σου, ζεις έξω και προφανώς δεν το γνωρίζεις. Στην Ελλάδα λοιπόν, να σε ενημερώσω και σοβαρός μάνατζερ να είναι θα παίρνεις 1200 ευρω και θα βλέπεις τον Χριστό φαντάρο. Από μέσα στα λέω. Έχουμε πάρα πολλές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με κακή παραγωγικότητα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Έχω σπουδάσει και παραέχω σπουδάσει, και θα σε παρακαλέσω να μην βγάζεις τόσο επιπόλαια συμπεράσματα. Μιλάω για την ελληνική αγορά και όχι για το εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουμε ανυπαρξία τεχνικών και αμέτρητους κακούς αλλοδαπούς τεχνικούς, σε όλα τα επαγγέλματα. Εσύ, αν κρίνω απο το nick σου, ζεις έξω και προφανώς δεν το γνωρίζεις. Στην Ελλάδα λοιπόν, να σε ενημερώσω και σοβαρός μάνατζερ να είναι θα παίρνεις 1200 ευρω και θα βλέπεις τον Χριστό φαντάρο. Από μέσα στα λέω. Έχουμε πάρα πολλές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με κακή παραγωγικότητα.
Και θύμωσες γιατί;
Επειδή σου είπα μην είσαι μονόπλευρος.

Και αν εγώ βγάζω λάθος συμπεράσματα, εσύ φταις με τα γραφόμενα σου.

Και στην τελική εγώ δεν θυμώνω, σου λέω ότι όλα τα επαγγέλματα χρειάζονται.

Οπότε μίλα ήρεμα και άσε τα αρνητικά likes.

Και μια χαρά γνωρίζω από Ελλάδα. 6 χρόνια λείπω μόνο. Και κρίση έφαγα και άνεργος έμεινα και δουλειά είχα για πολλά χρόνια. Έχω περάσει από όλα τα στάδια.
Και φυσικά δεν συγκρίνω με εξωτερικό.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.803
Πόντοι
2.356
6 χρονια λειπεις μονο!!! ισα δηλαδη που ουτε CC εζησες εδω ουτε κορωνα ουτε το ξιγκι απο τη μυγα.....

για ελα λιγο ζησε τωρα να μας τα πεις καλυτερα! και τα 1200 παλι σε βυσματα τα παιρνουν παρα καποιος που τα αξιζει

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

O τεχνικός έχει τη δυνατότητα του ελευθέρου επαγγέλματος. Αν είναι ξύπνιος και ικανός μπορεί να βγάζει πολύ ικανοποιητικό εισόδημα.
Από την άλλη, ο πτυχιούχος έχει να ανταγωνισθεί υπερπληθώρα πτυχιούχων και μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Οι μισθοί έχουν συμπιεσθεί πολύ και οι παροχές ακόμα περισσότερο. Πλέον δεν είναι ίδιες οι απολαβές για την ίδια θέση, στην ίδια εταιρεία, με αυτές μερικών χρόνων πριν.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.803
Πόντοι
2.356
ο μονος που βγαζει σημερα ειναι ο εργολαβος στο "εξοικονομω" με 10 αλβανους στη μαυρη!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.305
Πόντοι
2.356
Και θύμωσες γιατί;
Επειδή σου είπα μην είσαι μονόπλευρος.

Και αν εγώ βγάζω λάθος συμπεράσματα, εσύ φταις με τα γραφόμενα σου.

Και στην τελική εγώ δεν θυμώνω, σου λέω ότι όλα τα επαγγέλματα χρειάζονται.

Οπότε μίλα ήρεμα και άσε τα αρνητικά likes.

Και μια χαρά γνωρίζω από Ελλάδα. 6 χρόνια λείπω μόνο. Και κρίση έφαγα και άνεργος έμεινα και δουλειά είχα για πολλά χρόνια. Έχω περάσει από όλα τα στάδια.
Και φυσικά δεν συγκρίνω με εξωτερικό.
Θα μου επιτρέψεις να βάζω τις αντιδράσεις που θέλω. Καταλαβαίνω μια χαρά τα γραφόμενά σου. Στην Ελλάδα ειδικότητες όπως οικονομικά, management, και λοιπά πλέον έχουν κορεστεί - αυτό αναφέρω γιατί τυχαίνει να γνωρίζει πολύ καλύτερα από εσένα, όπως καταλαβαίνω την αγορά εργασίας στην Ελλάδα ΤΩΡΑ.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Φήμες που κυκλοφορούσαν ήθελαν πολλές από τις πανέμορφες στα όρια του bitch καλοπληρωμένες τραπεζικούς υπαλλήλους σε καλά πόστα ευθύνης, τράπεζας που δεν υπάρχει πλέον (έδρα Θεσσαλονίκη), να ήταν ακριβές βίζιτες της δεκαετίας του 90 οι οποίες πριν προσληφθούν στην τράπεζα έκαναν παρέα σε ομάδα μετόχων και υψηλόβαθμων στελεχών.
Προσωπικά εκτιμώ πως η φήμη είναι κατά 90% αληθινή.

radiohead72

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Like
154
Πόντοι
1
Τα χρήματα και το σεξ δεν είναι ποτέ αρκετα...
Δυστυχώς είναι αλήθεια. Οι άντρες με το χρήμα εξασφαλίζουμε σεξ και οι γυναίκες με το σεξ εξασφαλίζουν χρήμα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
16.228
Πόντοι
3.846
Για αρχή πρέπει να αποδεσμεύσεις τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, γλώσσες) από τις απολαβές. Ξέρω μαθηματικό σε Λύκειο που έχει διδακτορικό, νομίζω ακόμη και στο Δημόσιο έχει σταματήσει να δίνεται το bonus για πτυχία πέρα από το βασικό. Οπότε το έχω διδακτορικό ή ξέρω τέσσερις γλώσσες δε θα σε κάνει πλουσιότερο, αν αυτός ήταν ο σκοπός σου λυπάμαι πέταξες τα χρόνια σου στα σκουπίδια.

Στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση επικράτησε η λαϊκίστικη αντίληψη της Αριστεράς ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να υπηρετούν τις αγορές αλλά να είναι μορφωτικά ιδρύματα. Κι εγώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο σπούδασα και μάλιστα με πολύ καλή φήμη και έχω να πω ότι ο μέσος Έλληνας απόφοιτος είναι ακαλλιέργητος σαν προσωπικότητα (αυτό βέβαια είναι και θέμα προσωπικό του καθένα) και από κατάρτιση έχει πολύ μικρή. Μετά βγαίνεις στην αγορά και βλέπεις ότι προσλαμβάνουν έναν από το ΤΕΙ επειδή παίρνει λιγότερα και έχει πιο πρακτικές γνώσεις. Εγώ αναγκάστηκα να δουλεύω απλήρωτος τους πρώτους μήνες (υπογράφοντας ότι πληρώνομαι κανονικά) γιατί δε με εμπιστεύονταν.

Και για να στο γράψω απλά:

- Αν θες να ασχοληθείς με την έρευνα και θέλεις να είσαι σε ένα περιβάλλον που θα ασχολείστε όλοι με αυτο, θα είστε θεωρητικοί και θα έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, τότε αφιερώσου στην έρευνα. Και έρευνα που να αξίζει τον κόπο κάνουν μόνο στο εξωτερικό. Αν κάνεις και καμιά πατέντα ίσως βγάλεις και λεφτά.
- Αν θες να βγάλεις καλά φράγκα, να κάνεις καριέρα, τότε στρώσου στη δουλειά. Ξεκίνα να δουλεύεις από φοιτητής αν γίνεται. Όσο πιο πολύ δουλέψεις τόσο περισσότερα θα βγάλεις.

sedigno

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2021
Like
26
Πόντοι
0
Στην ελλαδα δεν υπαρχουν τετοιοι μισθοι μαλακιες λετε?

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
6 χρονια λειπεις μονο!!! ισα δηλαδη που ουτε CC εζησες εδω ουτε κορωνα ουτε το ξιγκι απο τη μυγα.....

για ελα λιγο ζησε τωρα να μας τα πεις καλυτερα! και τα 1200 παλι σε βυσματα τα παιρνουν παρα καποιος που τα αξιζει
Τώρα έχουν πρόβλημα τα περισσότερα επαγγέλματα σίγουρα. Γιατί σου είπα ότι είναι καλύτερα από πριν ;

Για αυτό και έφυγα στο εξωτερικό φίλε και τρώω τα ζόρια μακριά από φίλους, οικογένεια κλπ.
Αν ήταν εύκολα όλοι θα το έκαναν.

Barry Lyndon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2019
Like
1.833
Πόντοι
216
Για αρχή πρέπει να αποδεσμεύσεις τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, γλώσσες) από τις απολαβές. Ξέρω μαθηματικό σε Λύκειο που έχει διδακτορικό, νομίζω ακόμη και στο Δημόσιο έχει σταματήσει να δίνεται το bonus για πτυχία πέρα από το βασικό. Οπότε το έχω διδακτορικό ή ξέρω τέσσερις γλώσσες δε θα σε κάνει πλουσιότερο, αν αυτός ήταν ο σκοπός σου λυπάμαι πέταξες τα χρόνια σου στα σκουπίδια.

Στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση επικράτησε η λαϊκίστικη αντίληψη της Αριστεράς ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να υπηρετούν τις αγορές αλλά να είναι μορφωτικά ιδρύματα. Κι εγώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο σπούδασα και μάλιστα με πολύ καλή φήμη και έχω να πω ότι ο μέσος Έλληνας απόφοιτος είναι ακαλλιέργητος σαν προσωπικότητα (αυτό βέβαια είναι και θέμα προσωπικό του καθένα) και από κατάρτιση έχει πολύ μικρή. Μετά βγαίνεις στην αγορά και βλέπεις ότι προσλαμβάνουν έναν από το ΤΕΙ επειδή παίρνει λιγότερα και έχει πιο πρακτικές γνώσεις. Εγώ αναγκάστηκα να δουλεύω απλήρωτος τους πρώτους μήνες (υπογράφοντας ότι πληρώνομαι κανονικά) γιατί δε με εμπιστεύονταν.

Και για να στο γράψω απλά:

- Αν θες να ασχοληθείς με την έρευνα και θέλεις να είσαι σε ένα περιβάλλον που θα ασχολείστε όλοι με αυτο, θα είστε θεωρητικοί και θα έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, τότε αφιερώσου στην έρευνα. Και έρευνα που να αξίζει τον κόπο κάνουν μόνο στο εξωτερικό. Αν κάνεις και καμιά πατέντα ίσως βγάλεις και λεφτά.
- Αν θες να βγάλεις καλά φράγκα, να κάνεις καριέρα, τότε στρώσου στη δουλειά. Ξεκίνα να δουλεύεις από φοιτητής αν γίνεται. Όσο πιο πολύ δουλέψεις τόσο περισσότερα θα βγάλεις.

Συμφωνω τυπε σε ολα οσα φραφεις.Εχω ομως μια ενσταση προς το τελος.Πως θα παει καποιος να δουλεψει?Που ακριβως?Στα περισσοτερα επαγγελματα πανω στον τομεα σου θα σου ζητησουν σιγουρα προυπηρεσια.Τωρα αν ανεφερεσαι γενικα να δουλευεις ωστε να μαζεψεις πλουτο το καταλαβαινω.Αλλα καποιοι οι οποιοι σπουδαζουν τα βρισκουν λιγο δυσκολα να δουλεουν κιολας παραλληλα.Ενας ο οποιος ειναι στο πολυτεχνειο η στην ιατρικη πολυ δυσκολα θα μπορεσει να δουλεψει εαν και εφοσον δεν βγαλει την σχολη.ΜΙλαμε για δυσκολες σχολες...που θελουν πολυ διαβασμα.Ωστοσο σωστα ειπες οτι οσο δουλεψεις τοσο περισσοτερα θα βγαλεις ιδιως εαν δεν κανεις σπαταλες.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
16.228
Πόντοι
3.846
Συμφωνω τυπε σε ολα οσα φραφεις.Εχω ομως μια ενσταση προς το τελος.Πως θα παει καποιος να δουλεψει?Που ακριβως?Στα περισσοτερα επαγγελματα πανω στον τομεα σου θα σου ζητησουν σιγουρα προυπηρεσια.Τωρα αν ανεφερεσαι γενικα να δουλευεις ωστε να μαζεψεις πλουτο το καταλαβαινω.Αλλα καποιοι οι οποιοι σπουδαζουν τα βρισκουν λιγο δυσκολα να δουλεουν κιολας παραλληλα.Ενας ο οποιος ειναι στο πολυτεχνειο η στην ιατρικη πολυ δυσκολα θα μπορεσει να δουλεψει εαν και εφοσον δεν βγαλει την σχολη.ΜΙλαμε για δυσκολες σχολες...που θελουν πολυ διαβασμα.Ωστοσο σωστα ειπες οτι οσο δουλεψεις τοσο περισσοτερα θα βγαλεις ιδιως εαν δεν κανεις σπαταλες.
Ξεκινάς σαν μαθητευόμενος - παιδί για όλες τις δουλειές και σταδιακά όσο μαθαίνεις κάνεις καριέρα. Σκληρό αλλά δυστυχώς η Ελλάδα έτσι είναι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom