Είμαι της άποψης πως οι κυβερνήσεις πρέπει να αλλάζουνε για να μην γίνονται καθεστώς, με όλα τα αρνητικά που επισύρει αυτό. Γι΄αυτό και δεν ψηφίζω τους ίδιους συνέχεια. Θα ήθελα να τονίσω όμως πως στην περίπτωση την τωρινή και αυτό το αξίωμα, που ισχύει παγκόσμια, μπόρεσε ο Κωστάκης και το γάμ...σε. Αν ο Παπανδρέου ήταν μία φορά του "θα", ο Κωστάκης είναι 10. Δεν υπήρξε Έλληνας που να μην πήρε προεκλογικά τουλάχιστον μια υπόσχεση. Και μετά ήρθε το χάος.
Ενώ δεν συμπαθούσα και ιδιαίτερα τον Σημίτη, τώρα (σε σύγκριση με τον Κωστάκη) φαντάζει μέγας ηγέτης. Και δεν φτάνει που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα το θετικό, αλλά παράλληλα ο "ηγέτης" του "μεσαίου χώρου" τα έδωσε όλα στους λεφτάδες. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, ή έχει πρόβλημα νοημοσύνης ή είναι κομματόσκυλο του κερατά. Η φορολογία για τα υψηλά εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία μειώθηκε. Και μη μου πεί κανείς δεξιοτραφής, πως αυτό έγινε για να αυξηθούν οι επενδύσεις και η απασχόληση (βλ. αλογοσκούφης). Οι επενδύσεις παν κατά διαόλου και δεν συνέδεσαν την μείωση της φορολογίας στους καπιτάλες με την υποχρέωσή τους να κάνουν επενδύσεις (άρα και προσλήψεις), όπως κάνουν οι υπόλοιπες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, αλλά αντίθετα, εισήγαγαν το "διευθυντικό δικαίωμα" για τις απλήρωτες υπερωρίες.. .
Πλείστα τα παραδείγματα. Στην παιδεία τα ίδια. Μεθοδικά βήματα για σταδιακή διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και σπρώξιμο της νεολαίας στα ιδιωτικά ΙΕΚ σήμερα (λόγω βάσης του 10) και στα ιδιωτικά "πανεπιστήμια " αύριο. Και για να μην παρεξηγούμε, δεν είμαι κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Αν είσαι όμως σοβαρή κυβέρνηση, πρώτα διορθώνεις και αναβαθμίζει ς την δημόσια παιδεία και μετά κόπτεσαι για να τα κονομίσουν τα "Ελληνικά Harvand". H υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Μας τα πλασάρουν όλα με έναν τρόπο που νομίζεις πως απευθύνονται σε αγράμματους κάφρους των ζουλού.
Όλα στον βωμό του κερδώου Ερμή και της πλουτοκρατίας. Και εσύ
λαουτζίκο φάε κουτόχορτο και "μεσαίο χώρο"... ʼ, και το μέγα υπερθέαμα « Η Νατάσσα χειρουργός»?(μετά σας πείραξε η Μιμή. Που την θυμηθήκατε αυτήν τώρα ? )