Σημαντικοτεροι απο τη μονιμοτητα ειναι οι μισθοι. Οταν μεγαλωσουν οι μισθοι στον Ιδιωτικο Τομεα, απο μονοι τους πολλοι θα επιλεγουν ΙΤ. Ηδη καποιοι το ψαχνουν απο τωρα.
Δες εδω ενα παραδειγμα, φρέσκιας συζήτησης:
Από δημόσιο (στρατός) σε ιδιωτικό τομέα;
Καλημέρα στους συμφορουμίτες. Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει ένα προσωπικό-επαγγελματικό θέμα. Είμαι μόνιμος στο στρατό (ΕΠΟΠ) αρκετά χρόνια τώρα. Εχω σπουδάσει πληροφορική κι έχω μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο στον τομέα. Αν και τα καθήκοντα μου (και η ειδικότητα που έχω στο στράτε...www.insomnia.gr
Όσο και να πάει ο μισθός αν είσαι έρμαιο του κάθε μαλάκα αφεντικού δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι αν η Επιθεώρηση Εργασίας δρούσε αυτεπάγγελτα και με ποσοστά επί των προστίμων. Και πάλι αμφιβάλλω διότι κάτω από το τραπέζι θα γίνονταν όργια.
Πχ πέρυσι το Σεπτέμβρη είχα κάνει μια κουβέντα με το ζώον που έχω για αφεντικό για το διαφαινόμενο δεύτερο lockdown. Αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ με έστησε στη σέντρα. Λίγο μετά ήρθε και πάλι μας βγήκε η παναγία ανάποδα. Εννοείται ΚΑΜΙΑ υπερωρία ή άδεια. Την ίδια στιγμή όλοι μα όλοι οι ΔΥ που ξέρω έκαναν ζωάρα. Οι μισοί δούλευαν από το σπίτι και οι υπόλοιποι με ραντεβού όταν μπορούσαν. Φυσικά όλο το απόγευμα βολτάριζαν στην παραλία με καφέ σε πλαστικό. Το ότι μου παρουσιάστηκε πρόβλημα στο πόδι λόγω τρεξίματος δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε το αφεντικό, ούτε τους ΔΥ.