You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αναζήτηση καλού ράφτη με εμπειρία στα κοστούμια
- Μέλος που άνοιξε το νήμα johniexxx
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 443
- Εμφανίσεις 26K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
όπως λέει και ο τίτλος... ενδιαφέρομαι για χειροποίητο κοστούμι.
δεν ξέρω όμως ούτε πόσο πάνε ούτε από που...
οποιεσδήποτε πληροφορίες δεκτές
budget?
αυτό ρωτάω βρε παιδιά, καλό ράφτη που βρίσκω που να μην έχει τιμές κολωνακίου και ποιότητα τα ίδια με τους άλλους....
για ύφασμα κάνα μαγαζί?
νομίζω ότι τα glou premiem στον πειραιά προσφέρουν ραμμένα κοστούμια... ξέρει κανείς τι παίζει εκεί?
για ύφασμα κάνα μαγαζί?
νομίζω ότι τα glou premiem στον πειραιά προσφέρουν ραμμένα κοστούμια... ξέρει κανείς τι παίζει εκεί?
Όποιο σωματότυπο και αν έχεις πλέον βρίσκεις έτοιμα.
Για να θέλεις να ραφτεί στα μέτρα σου φαντάζομαι ότι θέλεις κάτι ξεχωριστό.
Ο Γιαννάκος είναι ο καλύτερος.
Τα υφάσματά του είναι πολύ καλής ποιότητας και είναι ειδικός στο να φτιάχνει κουστούμια. Από το 1908 αυτή τη δουλειά κάνει. Εκτός από κανονικά κοστούμια μπορεί να σου φτιάξει και σμόκιν, μπονζούρ, φράγκο, ή ότι άλλο θελήσεις.
Με 500 ευρώ ούτε το παντελόνι δεν παίρνεις.
Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πάρεις ραφτό.
Για να θέλεις να ραφτεί στα μέτρα σου φαντάζομαι ότι θέλεις κάτι ξεχωριστό.
Ο Γιαννάκος είναι ο καλύτερος.
Τα υφάσματά του είναι πολύ καλής ποιότητας και είναι ειδικός στο να φτιάχνει κουστούμια. Από το 1908 αυτή τη δουλειά κάνει. Εκτός από κανονικά κοστούμια μπορεί να σου φτιάξει και σμόκιν, μπονζούρ, φράγκο, ή ότι άλλο θελήσεις.
Με 500 ευρώ ούτε το παντελόνι δεν παίρνεις.
Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πάρεις ραφτό.
Από το 1908 αυτή τη δουλειά κάνει.
Nearxos,
Αποκλείεται το ίδιο άτομο να κάνει την ίδια δουλειά από το 1908.
Ακόμα κι' αν ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ το 1908, σήμερα θα ήταν 100 ετών.
Μακάρι να ζήσει 120 ο άνθρωπος (δε τον ξέρω), αλλά στα 100 του δεν μπορεί κανείς να ράβει κουστούμια. Ακόμα και με τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά υπουργό, θα έχει πάρει σύνταξη.
Άρα δε μιλάμε για "ράφτη", μιλάμε για "οίκο" ραπτικής, που τον πήραν οι κληρονόμοι του [πως τον είπες], (εγγόνια μάλλον σήμερα), και Μ Α Λ Λ Ο Ν (μάλλον λέω) δε ράβουν οι ίδιοι πια, όπως ο παππούς τους.
Θα έχουν προσλάβει προσωπικό, που το αμοίβουν με μισθό (ή μεροκάματο).
Το τι είδους προσωπικό είναι αυτό, έχει να κάνει με την αγορά εργασίας, όχι με την τέχνη του ράφτη...
Δε συμφωνείς?
mathima solfez
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Απρ 2007
- Like
- 41
- Πόντοι
- 6
Εγω θα σε στειλω αλλου...
Με 600-700 ευρω παιρνεις αεροπορικο για Ταυλανδη...
Πηγαινεις σε εναν απο τους παμπολλους ραφτες που υπαρχουν εκει...
Διαλεγεις στο μαγαζι του τα υφασματα που θελεις...
Σου παιρνει μετρα με την μεζουρα...
Μετα απο δυο μερες πηγαινεις ξανα για να δοκιμασεις τα περασμενα με ενα γαζι ρουχα...
Ακομη μια μερα αργοτερα περνας και παιρνεις ετοιμα οτι εχεις παραγγειλει...
Περυσι εραψα ενα κουστουμι, αλλα δυο παντελονια, 7 πουκαμισσα για 150 ευρω ΧΩΡΙΣ να παζαρεψω καθολου (γιατι αλλωστε?). Μετα απο την αγορα αυτη μου εκανε και μια ζωνη και δυο μεταξωτες γραβατες δωρο...
Την αλλη βδομαδα ξαναπαω, και σκεφτομαι να ραψω αλλα 5 με 6 κουστουμια, ολα μαζι οχι για παραπανω απο 350-400 ευρω.
Το δικλινο δωματιο στοιχιζει 10-15 ευρω την ημερα. Το μουνακι 20 ευρω το 24αωρο.
Ελπιζω να βοηθησα
Γιαννετος ρε παιδια, Γιαννετος. Εχει και μισοραμμενα. Ο καλυτερος αλλα ακριβουτσικος. Στο ραμμενο οι τιμες διαφερουν εως και +/- 500% αναλογα με το υφασμα. Παντως για νορμαλ σωματα και αν δεν θελεις το σουπερ ντουπερ υφασμα αν δοκιμασεις 5-6 επωνυμες φιρμες, θα βρεις καποιο τζι-τζι .
Τα λινά κοστούμια θέλουν διπλάσιο μήκος υφάσματος
Γιατί αυτό, Enforcer?
Ωραίος ο mathima solfez....
μια χαρά λύση!!! χεχε
πάντως μου φαίνεται ότι η λύση του Γιαννέτου είναι από τις πιο ακριβές της αγοράς...
και από τι στιγμή που το έχει κάνει επιχείρηση καμιά μετανάστρια θα τα ράβει και αυτός θα παίρνει τα μέτρα έτσι για μόστρα...
μήπως καλύτερη λύση είναι κάποιος συνοικιακός ράφτης?? πιο οικονομικός και πιο προσωπική εξυπηρέτηση
μια χαρά λύση!!! χεχε
πάντως μου φαίνεται ότι η λύση του Γιαννέτου είναι από τις πιο ακριβές της αγοράς...
και από τι στιγμή που το έχει κάνει επιχείρηση καμιά μετανάστρια θα τα ράβει και αυτός θα παίρνει τα μέτρα έτσι για μόστρα...
μήπως καλύτερη λύση είναι κάποιος συνοικιακός ράφτης?? πιο οικονομικός και πιο προσωπική εξυπηρέτηση
Περυσι εραψα ενα κουστουμι, αλλα δυο παντελονια, 7 πουκαμισσα για 150 ευρω ΧΩΡΙΣ να παζαρεψω καθολου (γιατι αλλωστε?). Μετα απο την αγορα αυτη μου εκανε και μια ζωνη και δυο μεταξωτες γραβατες δωρο...
Θα σου πω και μια αλλη εκδοχη: εκτωσεις BERTO LUCCI : κοστουμι 80 (με σιγουρα καλυτερο υφασμα απο οτι της Ταυλανδης) 2 παντελονια και 7 πουκαμισα απο 15, 135. Ζωνη και μεταξωτες γραβατες απο καλαθια (τετοιες σου εδωσε και αυτος), αλλα 10. Συνολο 225 (θα μπορουσα να στα βγαλω και 200 αλλα ειμαι Grande) .Μεγαλε μπραβο γλυτωσες 75 (μονο προσεξε πως θα καθεσαι και μην παει καθαριστηριο το κοστουμι,γιατι οι κλωστες θα τα φτυσουν και θα το παρεις σε τευχη... )
mathima solfez
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Απρ 2007
- Like
- 41
- Πόντοι
- 6
Ωραιος ο κουκος.
Σημειωτεον οτι τα ρουχα ηταν ραμμενα στα μετρα μου. Τα υφασματα τα διαλεξα ολα εγω του στυλ απο αυτο το υφασμα θελω κουστουμι, αυτο παντελονι, απο αυτο κοντομανικο πουκαμισσο με δυο τσεπες, απο αυτο μακρυμανικο χωρις τσεπες κ.ο.κ. Στην τιμη που τα πηρα, και περμαναντ να ειναι το κουστουμι μετα το καθαριστηριο δεν θα με πειραξει, αλλα δεν. Ολα στο πρασινο μεχρι στιγμης, και εχει περασει ενας χρονος. Δεν αναμενεται να αλλαξει τιποτε. Και τα γαμισιατικα εξτρα (για να μην ξεχναμε τελειως την θεματολογια του σαιτ). Και θα ξαναπαω, και θα ξαναραψω και θα ξαναγαμ..ω.
Σημειωτεον οτι τα ρουχα ηταν ραμμενα στα μετρα μου. Τα υφασματα τα διαλεξα ολα εγω του στυλ απο αυτο το υφασμα θελω κουστουμι, αυτο παντελονι, απο αυτο κοντομανικο πουκαμισσο με δυο τσεπες, απο αυτο μακρυμανικο χωρις τσεπες κ.ο.κ. Στην τιμη που τα πηρα, και περμαναντ να ειναι το κουστουμι μετα το καθαριστηριο δεν θα με πειραξει, αλλα δεν. Ολα στο πρασινο μεχρι στιγμης, και εχει περασει ενας χρονος. Δεν αναμενεται να αλλαξει τιποτε. Και τα γαμισιατικα εξτρα (για να μην ξεχναμε τελειως την θεματολογια του σαιτ). Και θα ξαναπαω, και θα ξαναραψω και θα ξαναγαμ..ω.
Δίνω ένα απο ύφασμα καπότας. 3000 Ε!
δεν είναι ύφασμα το latex.... μα τι άσχετοι μπαίνουν εδω μέσα...
ήμαρτον...
To χειροποίητο κοστούμι καλό είναι να συνδυάζεται και με το κατάλληλο πουκάμισο. Δεν μπορεί απεξω να σαι τέλειος και μανίκια, γιακάδες κλπ να 'ναι στο περίπου. Άρα βάλε στο λογαριασμό και ένα καλό πουκάμισο κι όχι Manetti πχ.
Και προσοχή και στα παπούτσια, τα sebago style που έχουν κάνει μάγκες όλους τους βλάχους τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ταιριάζουν με κοστούμι.
Απ' την άλλη, πας σε κάποια μαγαζιά και με 500 ντύνεσαι και με ζώνη και γραβάτα.
Και προσοχή και στα παπούτσια, τα sebago style που έχουν κάνει μάγκες όλους τους βλάχους τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ταιριάζουν με κοστούμι.
Απ' την άλλη, πας σε κάποια μαγαζιά και με 500 ντύνεσαι και με ζώνη και γραβάτα.
όπως λέει και ο τίτλος... ενδιαφέρομαι για χειροποίητο κοστούμι.
δεν ξέρω όμως ούτε πόσο πάνε ούτε από που...
Κατ' αρχήν... για ΤΙ ΧΡΗΣΗ το θέλεις (για το γραφείο, κάποιο κοινωνική εκδήλωση κλπ) κι εν συνεχεία... ΠΟΣΑ μπορείς να διαθέσεις;
Να υπολογίζεις ξεχωριστά το κόστος αγοράς τού υφάσματος (που μπορείς να τ' αγοράζεις απ' όπου θέλεις) + τα ραφτικά !!!
Εγώ ράβομαι (κουστούμια + πουκάμισα) εδώ και χρόνιααα στον ΧΡΙΣΤΑΚΗ και στον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 186
- Εμφανίσεις
- 14K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 296
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 13