Νέα

Αναρχικοί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 315K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οχι βρε προς θεου.............δικα σου ειναι.....αλλα υποτιμας τους λιγότερα τυχερους η αξιους (αν το προτιμεις) που δεν
εχουν την ιδια αξιοσυνη, η εστω βρε αδελφε πιο χαζοι αν ετσι το μετρας! αξιοι της μοιρας τους εκεινοι....οκ και αν βρεθεις στην θεση τους πως αραγε σκέφτονται?
ασε δεν ειναι τοσο απλα,δεν ειναι ολα νουμερα και φραγκα! μπορει να εισαι τυχερος η πιο αξιος,αλλα δεν εχεις δικαιωμα να μην σεβεσαι τον απο κάτω και να κρίνεις ετσι
αυθαιρετα γιατι δεν ξέρεις απο τι ξεκινησανε και σε τι σταυροδρομια εχει βρεθει ο καθενας! Για μενα εισαι πολυ αδικος και αυτο ποθ λεει η παραδοσή μας ..γαιδούρι

δεν υποτιμώ κανέναν... τσατίζομαι όμως όταν αυτοί εκφράζουν πικρία (δεν θέλω να πούνε ευχαριστώ προς Θεού) αντί να πούνε... ρε παιδί μου τις μαλακίες μας πληρώνουμε...

και αντ αυτού ακούμε και από πάνω και παράπονα και βρισιές ότι είμαστε και βολεμένοι... τι θες να πω παραπάνω... ??

επαναλαμβάνω δεν θέλω προς Θεού ευχαριστώ και ευγνωμοσύνες... αυτό που θέλω είναι να πάψει η αγνωμοσύνη και η λογική του "γιατί ρε πούστη βγάζεις εσύ τόσα πολλά".... γιατί η απάντηση μου σε αυτό είναι κυνική... "γιατί είμαι καλύτερος και σύ είσαι άχρηστος".....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
δεν υποτιμώ κανέναν... τσατίζομαι όμως όταν αυτοί εκφράζουν πικρία (δεν θέλω να πούνε ευχαριστώ προς Θεού) αντί να πούνε... ρε παιδί μου τις μαλακίες μας πληρώνουμε...

και αντ αυτού ακούμε και από πάνω και παράπονα και βρισιές ότι είμαστε και βολεμένοι... τι θες να πω παραπάνω... ??

επαναλαμβάνω δεν θέλω προς Θεού ευχαριστώ και ευγνωμοσύνες... αυτό που θέλω είναι να πάψει η αγνωμοσύνη και η λογική του "γιατί ρε πούστη βγάζεις εσύ τόσα πολλά".... γιατί η απάντηση μου σε αυτό είναι κυνική... "γιατί είμαι καλύτερος και σύ είσαι άχρηστος".....
Θα πεις πολλές φορές ακομη τα αυτονόητα? Αφου δεν καταλαβαινουν, παρατα το!

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Επαναλαμβάνω, ειπε κατι λαθος? Φωνασκώντας δεν ψαρωνεις κανεναν.

Σε ένα "Κράτος Πρόνοιας" δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια περίσσεια μέριμνα για τους υπερήλικους? Είναι φανερό ότι απέχουμε έτη φωτός από ένα τέτοιο κράτος. Το πηγαίνουν καλά οι "δικοί σου" για να μην στραφούμε ούτε στο ελάχιστο προς εκείνη την κατεύθυνση. Για τις μεσαίες-κατώτερες οικονομικά τάξεις πολιτών τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Κλασσικές συνταγές ΔΝΤ που δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος έχοντας διαβάσει ή πληροφορηθεί με άλλο τρόπο τις πρακτικές του, για να κατανοήσεις ότι συνδυασμένες με την λαμογιά των κυβερνώντων αυτό τον τόπο 40+ χρόνια (τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό), δεν οδηγούν πουθένα για την πλειοψηφία των πολιτών.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
δυστυχως η κυνική απάντηση είναι πως η ζωή δεν είναι δίκαιη...

αυτοί που βγάζουν πολλά δεν ειναι απαραίτητα καλύτεροι από άλλους, κάποιοι είναι πράγματι πολύ άξιοι και κάποιοι εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και τις καταστάσεις. αυτό εγώ δεν το θεωρώ αξιοσύνη και ικανότητα αλλά τύχη
φυσικά υπάρχουν και οι περισσότεροι που βγάζουν λίγα, και πάλι κάποιοι από αυτούς έχουν ενα ταβάνι αλλά κάποιοι έχουν σταθεί άτυχοι και έχασαν ευκαιρίες από καθαρά συγκυριακούς λόγους...

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

πες το οκ ...αλλα πιο σεβαστικα.....μαλάκες ειμαστε και εμεις .......αλλα μην παρεξηγεις,τα συναισθήματα οδηγουν εκατέρωθεν σε τραβηγμένες
ιδεες και πρακτικες. Αλλα να σου πω.......μην το λυσουμε εδω,οταν πάρεις το εφάπαξ απο την σύνταξη την παχυλή.....ξέρεις τωρα οι ταβέρνες περιμένουν πελατεια
κερνα βρε αδελφε και με το κρασάκι θα τα λυσουμε ολα........... :grin: Εγω ειμαι 9 χρονακια πισω..........και δεν ξερω τι θα μου δωσει το τεβε..... :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σε ένα "Κράτος Πρόνοιας" δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια περίσσεια μέριμνα για τους υπερήλικους? Είναι φανερό ότι απέχουμε έτη φωτός από ένα τέτοιο κράτος. Το πηγαίνουν καλά οι "δικοί σου" για να μην στραφούμε ούτε στο ελάχιστο προς εκείνη την κατεύθυνση. Για τις μεσαίες-κατώτερες οικονομικά τάξεις πολιτών τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Κλασσικές συνταγές ΔΝΤ που δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος έχοντας διαβάσει ή πληροφορηθεί με άλλο τρόπο τις πρακτικές του, για να κατανοήσεις ότι συνδυασμένες με την λαμογιά των κυβερνώντων αυτό τον τόπο 40+ χρόνια (τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό), δεν οδηγούν πουθένα για την πλειοψηφία των πολιτών.

τι σημαινει κράτος πρόνοιας και τι περίσσια μέριμνα....

το κράτος πρόνοιας στηρίζεται σε πόρους που αντλεί από όλους και αποδίδει τους πόρους αυτούς σε όλους ανάλογα με τις ανάγκες που έχουνε...

και επειδή οι δυνατότητες άντλησης πόρων έχουν στερέψει, οι πόροι είναι δεδομένοι και με αυτούς θα πρέπει να την βγάλουνε αυτοί που δεν έχουνε ... τι δεν καταλαβαίνεις..??

εκτός φυσικά αν επιθυμείς το 46% που είναι ο ανώτατος συντελεστής να πάει στο 66% .. είναι μια άποψη και αυτή αλλά τότε να ξέρεις ότι αυτοί που δίνουν (εστω και σκουζωντας το 46%) θα πάψουν να δίνουν και θα μείνει στον άσσο το "κράτος προνοίας"...

διαλιέχτε...

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Θα πεις πολλές φορές ακομη τα αυτονόητα? Αφου δεν καταλαβαινουν, παρατα το!
ρε συ?..........κατσε μιλάμε!.......μην με αναγκάσεις να σε κατατάξω με τον λιμενικο τον τυπο.... :2funny:
εσυ εισαι πιο ενταξη..νομιζω...... :think:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
το 46% μπορεί να γίνει μικρότερο αν αυξηθεί το % αυτών που φοροδιαφεύγουν...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
αλεξουκο τι εγινε εριξες κανενα μπινελικι σημερα?  :dancing:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πες το οκ ...αλλα πιο σεβαστικα.....μαλάκες ειμαστε και εμεις .......αλλα μην παρεξηγεις,τα συναισθήματα οδηγουν εκατέρωθεν σε τραβηγμένες
ιδεες και πρακτικες. Αλλα να σου πω.......μην το λυσουμε εδω,οταν πάρεις το εφάπαξ απο την σύνταξη την παχυλή.....ξέρεις τωρα οι ταβέρνες περιμένουν πελατεια
κερνα βρε αδελφε και με το κρασάκι θα τα λυσουμε ολα........... :grin: Εγω ειμαι 9 χρονακια πισω..........και δεν ξερω τι θα μου δωσει το τεβε..... :2funny:

εφάπαξ δεν θα πάρω γιατί δεν είμαι δημόσιο...

έχω μάθει να λέω τα πράματα με το όνομα τους και να μην τα ωραιοποιώ και θέλω να ακούω τα πράγματα με το όνομα τους... και σε όποιον αρέσει...

όπως προείπα δεν πρόκεται να πάρω εφάπαξ από το ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ είμαι) αναμένω όμως στα 60 και στα 65 να λήξουν δύο ακόμη αποταμιευτικά ασφαλιστήρια που έχω κάνει την δεκαετία του 80 τα οποία θα μου φέρουν ένα αρκετά καλό ποσό... βλέπεις προσέχω για να έχω  ;)

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16

Διαλεξαμε  :dancing:

2116358295_5333c135d7.jpg

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
τι σημαινει κράτος πρόνοιας και τι περίσσια μέριμνα....

το κράτος πρόνοιας στηρίζεται σε πόρους που αντλεί από όλους και αποδίδει τους πόρους αυτούς σε όλους ανάλογα με τις ανάγκες που έχουνε...

και επειδή οι δυνατότητες άντλησης πόρων έχουν στερέψει, οι πόροι είναι δεδομένοι και με αυτούς θα πρέπει να την βγάλουνε αυτοί που δεν έχουνε ... τι δεν καταλαβαίνεις..??

εκτός φυσικά αν επιθυμείς το 46% που είναι ο ανώτατος συντελεστής να πάει στο 66% .. είναι μια άποψη και αυτή αλλά τότε να ξέρεις ότι αυτοί που δίνουν (εστω και σκουζωντας το 46%) θα πάψουν να δίνουν και θα μείνει στον άσσο το "κράτος προνοίας"...

διαλιέχτε...

Είναι που βοηθησαν και τα δομημένα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το 46% μπορεί να γίνει μικρότερο αν αυξηθεί το % αυτών που φοροδιαφεύγουν...

μακάρι ... αλλά δεν βλέπω διάθεση στον έλληνα γιαυτό... όταν είπα πριν από μερικά χρόνια να καταγγελει ο καθένας όποιον δεν δίνει απόδειξη άκουσα τα εξ αμάξης... από την άλλη δεν συμφέρει και πολύ το να έχουμε πίσω από κάθε ελεύθερο επαγγελματία και εναν εφοριακό...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Είναι που βοηθησαν και τα δομημένα.

μακάρι να είχανε κρατήσει τα ταμεία τα δομημένα... σημερα θα είχαν ακέραια τα αποθεματικά και αρκετά παραπάνω.. αλλά βλεπεις οι κασσανδρες και οι φωνασκίες σε αυτόν τον τόπο υπερισχύουν της λογικής...

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
εφάπαξ δεν θα πάρω γιατί δεν είμαι δημόσιο...

έχω μάθει να λέω τα πράματα με το όνομα τους και να μην τα ωραιοποιώ και θέλω να ακούω τα πράγματα με το όνομα τους... και σε όποιον αρέσει...

όπως προείπα δεν πρόκεται να πάρω εφάπαξ από το ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ είμαι) αναμένω όμως στα 60 και στα 65 να λήξουν δύο ακόμη αποταμιευτικά ασφαλιστήρια που έχω κάνει την δεκαετία του 80 τα οποία θα μου φέρουν ένα αρκετά καλό ποσό... βλέπεις προσέχω για να έχω  ;)
αλλη μεγαλη κουβεντα ανοιξες τωρα!......και εγω εχω ενα 25ετη! τα αρχίδια μου θα παρω.....οι αποδοσεις μου εξηγουν, πεφτουν και δεν θα ειναι τα αναμενομενα!
αν παρω αυτα που εχω βαλει καλα θα ειναι! ασε τωρα γιατι το συστημα βρωμαει απο παντου! και μην τα κάνεις αυτα τωρα για να γλυτωσεις το κέρασμα... :2funny:
γαιδουρι σε ειπα......μην σε πω και τσιγγούνη....... :-

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
μακάρι ... αλλά δεν βλέπω διάθεση στον έλληνα γιαυτό... όταν είπα πριν από μερικά χρόνια να καταγγελει ο καθένας όποιον δεν δίνει απόδειξη άκουσα τα εξ αμάξης... από την άλλη δεν συμφέρει και πολύ το να έχουμε πίσω από κάθε ελεύθερο επαγγελματία και εναν εφοριακό...

Για να διαμορφωθεί σωστή φορολογική συνείδηση στους πολίτες, πρέπει πρώτα να σταματήσει το κράτος να τους κλέβει με έκτακτες εισφορές, εισφορές αλληλεγγυης, περαιώσεις, προκαταβολές κλπ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom