Νέα

Άμυνα - Προστασία της ζωής & της περιουσίας μας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αν σκοτώσεις ένοπλο διαρρήκτη που θα βρεις μέσα στο σπίτι σου χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις “νόμιμης άμυνας” (και ειδικά αν το κάνεις με πυροβόλο όπλo) πάς χαλαρά φυλακή … Ακόμα και Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα προσωπικής ασφάλειας συμβουλεύουν να αποφύγει κανείς να αντιδράσει σε περίπτωση ληστείας/διάρρηξης εκτός εάν απειληθεί άμεσα η ζωή του, αφού οι πιθανότητες τραυματισμού/θανάτου πολλαπλασιάζονται

Στην Ελλάδα που οι περισσότεροι μένουν σε μικρά διαμερίσματα με τούβλινους/τσιμεντένιους τοίχους το να αγοράσει κανείς 12άρι λειόκανο για αυτοάμυνα, εκτός από παράνομο, είναι υπερβολικό και επικίνδυνο (φαντάζεσαι εκπυρσοκρότηση 12αριού σε κλειστό χώρο? Ή βολή από το ύψος του ισχίου? Που θα βρεις χώρο/χρόνο για κανονική επώμιση?). Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο χώρο, η ρήξη τυμπάνων και η κώφωση είναι 100% εξασφαλισμένη.

Πάντως αν κάποιος επιμένει να ρισκάρει και να παρανομήσει, για αστική περιοχή, η σειρά των ημιαυτόματων αυτογεμών Saiga 0.410

είναι καλή περίπτωση (για διάφορους λόγους  ;)

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=04SsAE1D3PM&feature=related[/video] [/video]

stallion81

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φαντάσου αδερφέ να μπεί κανείς στο σπίτι σου όταν κοιμάσαι να βγάλεις την καραμπίνα να πάει να σε σκοτώσει και να του ρίξεις και να μπείς φυλακή.
Μπαίνει ο άλλος μέσα στο σπίτι σου πάει να σε κλέψει σου απειλεί τη ζωή και πας φυλακη
Αν σκοτώσεις ένοπλο διαρρήκτη που θα βρεις μέσα στο σπίτι σου χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις “νόμιμης άμυνας” (και ειδικά αν το κάνεις με πυροβόλο όπλo) πάς χαλαρά φυλακή … Ακόμα και Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα προσωπικής ασφάλειας συμβουλεύουν να αποφύγει κανείς να αντιδράσει σε περίπτωση ληστείας/διάρρηξης εκτός εάν απειληθεί άμεσα η ζωή του, αφού οι πιθανότητες τραυματισμού/θανάτου πολλαπλασιάζονται

Στην Ελλάδα που οι περισσότεροι μένουν σε μικρά διαμερίσματα με τούβλινους/τσιμεντένιους τοίχους το να αγοράσει κανείς 12άρι λειόκανο για αυτοάμυνα, εκτός από παράνομο, είναι υπερβολικό και επικίνδυνο (φαντάζεσαι εκπυρσοκρότηση 12αριού σε κλειστό χώρο? Ή βολή από το ύψος του ισχίου? Που θα βρεις χώρο/χρόνο για κανονική επώμιση?). Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο χώρο, η ρήξη τυμπάνων και η κώφωση είναι 100% εξασφαλισμένη.

Πάντως αν κάποιος επιμένει να ρισκάρει και να παρανομήσει, για αστική περιοχή, η σειρά των ημιαυτόματων αυτογεμών Saiga 0.410

είναι καλή περίπτωση (για διάφορους λόγους  ;)

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=04SsAE1D3PM&feature=related[/video] [/video]

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Στην Ιταλια οι πολιτες εχουν οργανωθει σε ομαδες με την ανοχη του κρατους...

Μάλλον εννοείς τα προγράμματα τύπου "Neighborhood Watch" για την προστασία των γειτονιών... που είναι ΠΟΛΥ διαδεδομένα εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική!

καιρος να γινει και εδω καποια στιγμη με το θρασος που εχουν παει μερικοι...

Ορίστε κ το επεξηγηματικό "Manual" για όσους ενδιαφέρονται να το μεταφράσουν κ να το εφαρμόσουν...

Επισκέπτης
...που είναι ΠΟΛΥ διαδεδομένα εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική!

Γι'αυτό τώρα μπαίνουν κατευθείαν στα σχολεία κ καθαρίζουν ομαδικώς,επειδή είναι γαμάτη η φύλαξη στα σπίτια της γειτονιάς! :2funny: :2funny: :2funny:

Α,μην παραπληροφορείς τον κόσμο περί οπλοφορίας & οπλοχρησίας. ;)

Όποιος ενδιαφέρεται για τα παραπάνω,ας κάνει μια ερώτηση στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του ή οπουδήποτε αλλού! Όπως και για τις συνέπειες αυτών! :sunglasses:

Γεμίσαμε δικηγόρους κ μπάτσους from googling! Λες να χάσουμε και τις δουλειές μας ? :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Α, μην παραπληροφορείς τον κόσμο περί οπλοφορίας & οπλοχρησίας.

Αν αναφέρεσαι σ' εμένα, ΠΡΟΣΕΞΕ καλύτερα τα posts μου: θα δεις ότι ουδέποτε έγραψα κάτι υπέρ της παράνομης οπλοφορίας κ πολύ περισσότερο της οπλοχρησίας, κάθε άλλο! Γι' αυτό άλλωστε και παρέθεσα τα πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ links της ΕΛ.ΑΣ. για την ΣΩΣΤΗ ενημέρωση όλων!

Επισκέπτης
Αν αναφέρεσαι σ' εμένα, ΠΡΟΣΕΞΕ καλύτερα τα posts μου: θα δεις ότι ουδέποτε έγραψα κάτι υπέρ της παράνομης οπλοφορίας κ πολύ περισσότερο της οπλοχρησίας, κάθε άλλο! Γι' αυτό άλλωστε και παρέθεσα τα πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ links της ΕΛ.ΑΣ. για την ΣΩΣΤΗ ενημέρωση όλων!

Για το αντίθετο μιλούσα. ;)

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,η καλύτερη ενημέρωση έρχεται απ'την άμεση επικοινωνία με δικηγόρο κ μπάτσο!
(τον πρώτο τον πληρώνετε,τον δεύτερο σας τον παρέχει το κράτος κ είναι υποχρεωμένος να σας ενημερώσει για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απορία σας)!

Όσο για παράνομη οπλοκατοχή κ οπλοχρησία,το λιγότερο που μπορώ να πω είναι καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο ή πιο σύντομα στον Κορυδαλλό!  :grin:

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
ωραιο θρεντ με τους οπλοκαβλους ρε, να σας βλεπουν τα 16χρονα που μπαινουν να χουμε αλλα. σα να μη μας φταναν τα υπολοιπα. κοψτε το αμερικανικο σινεμα.

Επισκέπτης
ωραιο θρεντ με τους οπλοκαβλους ρε, να σας βλεπουν τα 16χρονα που μπαινουν να χουμε αλλα. σα να μη μας φταναν τα υπολοιπα. κοψτε το αμερικανικο σινεμα.

Απαγορεύεται η παρακολούθηση του site κάτω των 18 ετών!

Υπεύθυνοι γι'αυτό είναι οι πολυάσχολοι γονείς τους,όχι όσοι γράφουμε!

Έχεις ένα δίκιο για το αμερικάνικο σινεμά,πολλοί έχουν όπλα,πόσοι μπορούν -και ξέρουν- άραγε να τα χρησιμοποιήσουν υπέρ τους. :cheesy: :cheesy:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αρκετή κουβέντα έχει γίνει "περί όπλων"

Ο σκοπός του thread είναι να συζητήσουμε ΝΟΜΙΜΕΣ κ όσο το δυνατόν ποιό ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ λύσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας για την ασφάλειά του... π.χ. ας αναφέρουμε τις εμπειρίες μας από την χρήση κάποιου σύστηματος συναγερμού που έχουμε εγκαταστήσει κ είμαστε ευχαριστημένοι, ή σύστημα με κάμερες (CCTV) και καταγραφικό (DVR), ή οποιαδήποτε άλλο μηχάνημα... ή μέθοδο προστασίας κλπ που μπορεί να είναι χρήσιμο κ στους υπόλοιπους!

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ο τρόπος είναι απλός:
Πρέπει να σταματήσει η βουλευτική αλητεία και οι δορυφόροι τους εντολοδότες/ εντολοδέκτες να κλέβουν, υποκλέβουν, παρακλέβουν την περιουσία, τον κόπο και το αίμα του λαού με κάθε τρόπο, να σταματήσει ο εξευτελισμός μας από όλη αυτή τη χάβρα.

Παράκληση προς ΟΛΟΥΣ: ας ΜΗΝ πολιτικοποιήσουμε κι αυτό το thread! ΕΔΩ ας είμαστε πρακτικοί κ χρήσιμοι σε όλους όσους διαβάζουν... ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για την καλύτερη προστασία μας!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
λέω να κάνω επίθεση.. και ας με κλέισουν φυλακή μετά...

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Σωστος ο επιθεωρητης. Προκειμενου να μη χωσω κι εγω ομως για τους απατεωνες που βγαζουνε καθε 4 χρονια στη βουλη, εχω να προτεινω το απολυτο νομιμο οπλο. Ενας εκπαιδευμενος σκυλος ειναι επιβεβαιωμενα ό,τι ασφαλεστερο για μια οικογενεια. Με μηδενικο κινδυνο για τα παιδια, νομιμος με τα πλεονεκτηματα της ασφαλειας αλλα και της συντροφιας. Φυσικα ενας σκυλος δεν ειναι μπιμπελο να τον αφησεις σε μια γωνια. Θελει αγαπη, συντροφια, προδερμ, καποια εξοδα για το φαγητο και τις βολτες του παντα με φτυαρακι ή γαντακι για μια καθαρη πολη. Γνωστοι -στη γειτονια οχι σε μενα- εμποροι ναρκωτικων στη γενετειρα μου κυκλοφορουν παντα με τετοιους σκυλους. Και ειναι και κουκλοι.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Σωστος ο επιθεωρητης. Προκειμενου να μη χωσω κι εγω ομως για τους απατεωνες που βγαζουνε καθε 4 χρονια στη βουλη, εχω να προτεινω το απολυτο νομιμο οπλο. Ενας εκπαιδευμενος σκυλος ειναι επιβεβαιωμενα ό,τι ασφαλεστερο για μια οικογενεια. Με μηδενικο κινδυνο για τα παιδια, νομιμος με τα πλεονεκτηματα της ασφαλειας αλλα και της συντροφιας. Φυσικα ενας σκυλος δεν ειναι μπιμπελο να τον αφησεις σε μια γωνια. Θελει αγαπη, συντροφια, προδερμ, καποια εξοδα για το φαγητο και τις βολτες του παντα με φτυαρακι ή γαντακι για μια καθαρη πολη. Γνωστοι -στη γειτονια οχι σε μενα- εμποροι ναρκωτικων στη γενετειρα μου κυκλοφορουν παντα με τετοιους σκυλους. Και ειναι και κουκλοι.
Έτσι μπράβο γιατρέ μου. Μας έχουν πρήξει οι πολεμόχαροι με τα κουμπούρια. Σε διαμέρισμα όμως δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα με τα σκυλιά. Ένας καλός συναγερμός πιστεύω είναι καλή λύση.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Παράκληση προς ΟΛΟΥΣ: ας ΜΗΝ πολιτικοποιήσουμε κι αυτό το thread! ΕΔΩ ας είμαστε πρακτικοί κ χρήσιμοι σε όλους όσους διαβάζουν... ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για την καλύτερη προστασία μας!

Εντάξει έχω πρόταση τότε
κύττα μπορείς να κάνεις το σπίτι σου φρούριο αμα θες, να βάλεις ηλεκτροφόρα καλώδια, να αγοράσεις όπλα, να βάλεις κάμερες μέχρι και στα ντουλάπια, συναγερμούς, σκυλιά, αρκούδες, ρινόκερους...κι όλα αυτά να τα φροντίζεις.
Οι επαγγελματίες όμως που καθημερινά σε κλέβουν θα συνεχίσουν.
Οι άλλοι, οι ερασιτέχνες παίζουν στο επίπεδο του νόμου των πιθανοτήτων.

Το Πάσχα προσοχή όποιος αφήσει σπίτι πίσω. Νομίζω ότι φέτος θα είναι το πάρτι του μπουκαδόρου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αφού δε σας αρέσουν τα όπλα,μπορείτε να βάλετε ρολά ασφαλείας εσωτερικά του σπιτιού,και να τα κατεβάζετε κάθε βράδυ.Να βάλετε συναγερμούς,να αγοράσετε σκυλιά,και άλλα χαριτωμένα.Και μην ξεχάσετε να υποδεχθείτε με λουλούδια την επόμενη βάρκα με λαθρομετανάστες που θα καταφθάσει σε κάποιο νησί.Να μην ξεχνάμε ότι οι λαθρομετανάστες είναι η βασική αιτία της εγκληματικότητας σήμερα.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ένας καλός συναγερμός πιστεύω είναι καλή λύση.

Καλός συναγερμός = ποιοτικά, αξιόπιστα υλικά (με εγγύηση + παρακαταθήκη ανταλλακτικών για service) + ΣΩΣΤΗ εγκατάσταση, ώστε να μην υπάρχουν ψευδοσυναγερμοί αλλά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζώνες, προσφέροντας περιμετρική κάλυψη, προστατεύοντας μας όταν είμαστε μέσα στο σπίτι! Επίσης χρήσιμο είναι να υπάρχει "μπουτόν πανικού" (κατά προτίμηση ασύρματο), ώστε να το έχουμε συνεχώς επάνω μας κ σε περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης να το πατήσουμε κ να ενεργοποιήσουμε τον συναγερμό...

kailas

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Η άποψη μου είναι ότι η καλλίτερη ασφάλειά είναι με τη λογική της αποτροπής τέλεσης της διάρρηξης.

Η καλλίτερη μέθοδος για να γίνει αυτό είναι τα σκυλιά εν ανάγκη ακόμα και δυο (κατοχυρωμένος από το νόμο) καλά εκπαιδευμένα σκυλιά με την παρουσία τους και μόνο φτάνουν για να κάνουν τον υποψήφιο διαρρήκτη να μείνει μακριά από το σπίτι σας.

Σαν πρόσθετα μέτρα θα συνιστούσα κάμερες με εμφανή  προειδοποίησή  μπροστά από το σπίτι για την ύπαρξή τους και ακόμα ένα σύστημά αυτομάτου φωτισμού σε παράθυρά και πόρτες (να ανάβει με κίνησή φωτοκύτταρο).

Για μένα από τη στιγμή που μπούνε μέσα η καλλίτερη άμυνά είναι ο συμβιβασμός και η αποφόρτισή της έντασής για το κάλο  της οικογένειάς σας , και όχι η χρίση όπλου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom