Νέα

Άμυνα - Προστασία της ζωής & της περιουσίας μας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Για απόκτηση άδειας κυνηγετικού όπλου ΔΕΝ χρειάζεται άδεια θήρας.Απλώς μια διαδικασία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα,χαρτί από γιατρό ότι δεν είσαι "παλάβρας" και το παίρνεις!

Κάποιος έγραψε για διασπορά σκαγιών και το θεώρησε πλεονέκτημα.Εγώ λέω ότι είναι μειονέκτημα αν το χρειαστείς μέσα σε κλειστό χώρο.Αν τα σκάγια βρουν τοίχο,θα επιστρέψουν και θα σε τραυματίσουν.Κατά συνέπεια έχεις τις εξής επιλογές: 1)Φυσίγγια με χοντρά σκάγια (μικρό νούμερο,π.χ 4 που χρησιμοποιούν για Αλεπού) και τα οποία περιέχουν μικρό αριθμό σκαγιών,και σε καμία περίπτωση 8-9 με διασπορέα.Δεν πας για ορτύκια! 2)Φυσίγγια με λαστιχένια σκάγια.Απωθούν,και δε σκοτώνουν,εκτός αν τα φάει ο άλλος στα μάτια όπου τα έχασε... Και φυσικά όχι βαριές γομώσεις για να αποφευχθεί η ανάκρουση.24 γραμμάρια είναι υπεραρκετά.

Μακριά από όπλα μέσα στο σπίτι.
Δεν πάει μήνας που είχα ντράβαλο στη γειτονιά μου.
Καθάριζε ο γείτονας την καραμπίνα μέσα στο σπίτι και τελικά "καθάρισε" τη γυναίκα του και τραυμάτισε (ευτυχώς ελαφρά) την κόρη του 9 ετών.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Εγώ έχω super pose οπότε είναι ασφαλές.Λύνεται σε 2 κομμάτια και δεν έχει πρόβλημα.Ατυχήματα έχουν συμβεί αλλά είναι σπάνια.Πιο συχνά είναι πλέον τα "ατυχήματα" με αλλοδαπούς-κι ενίοτε Έλληνες- που μπουκάρουν στα σπίτια.

Επισκέπτης
Εγώ έχω super pose οπότε είναι ασφαλές.Λύνεται σε 2 κομμάτια και δεν έχει πρόβλημα.Ατυχήματα έχουν συμβεί αλλά είναι σπάνια.Πιο συχνά είναι πλέον τα "ατυχήματα" με αλλοδαπούς-κι ενίοτε Έλληνες- που μπουκάρουν στα σπίτια.
Εγώ αυτό που σου λέω είναι ότι η μαλακία δεν αργεί να γίνει.
Εσύ το πας αλλού και δεν έχω όρεξη τσαγκαροδευτεριάτικα.

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Είναι καιρός που το σκέφτομαι και εγώ ν αγοράσω ένα 'οπλο για προστασία.
Οι τιμές για να είναι καθαρό και αχρησιμιποίητο παίζουν από 2500€+

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω μικρά παιδιά στο σπίτι ...
οπότε αν το έχω κρυμένο στο πατάρι δεν είναι προσβάσιμο στην ώρα ανάγκης ...
αν είναιεύκολα προσβάσιμο και το βρει η μικρή ...

Αυτό είναι το μεγάλο δίλημα για μένα και δεν έχω πάρει ακόμα ...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω μικρά παιδιά στο σπίτι ...
οπότε αν το έχω κρυμένο στο πατάρι δεν είναι προσβάσιμο στην ώρα ανάγκης ...
αν είναιεύκολα προσβάσιμο και το βρει η μικρή ...

Αυτό είναι το μεγάλο δίλημα για μένα και δεν έχω πάρει ακόμα ...
Μην έχεις κανένα δίλημα. Όπλο και παιδί στο σπίτι δεν πρέπει να συνυπάρχουν

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Από την άλλη αν το όπλο χρειαστεί στην προστασία των παιδιών μου ???

Δεν είναι απλά τα πράγματα, θέλει πολύ σκέψη και συζήτηση το όλο θέμα.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Από την άλλη αν το όπλο χρειαστεί στην προστασία των παιδιών μου ???

Δεν είναι απλά τα πράγματα, θέλει πολύ σκέψη και συζήτηση το όλο θέμα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα με το όπλο. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μπει κάποιος μέσα στο σπίτι σου και να προλάβεις να χρησιμοποιήσεις το όπλο;

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Αν το έχεις στο κομοδίνο δίπλα σου, προλαβαίνεις.
και εκεί είναι το όλο θέμα της ασφάλειας, του ατυχήματος και της κακιάς στιγμής ...

Και αν σου κάτσει ? προτιμώ ο εισβολέας στο χώμα και εγώ στη φυλακή από εμένα στο χώμα και αυτόν όρθιο...

Προς το παρόν βολεύομαι με κλειδωμένη πόρτα ασφαλείας και ρόπαλο ...

Επισκέπτης
[size=20pt]Αν το έχεις στο κομοδίνο δίπλα σου[/size], προλαβαίνεις.
και εκεί είναι το όλο θέμα της ασφάλειας, του ατυχήματος και της κακιάς στιγμής ...

Και αν σου κάτσει ? προτιμώ ο εισβολέας στο χώμα και εγώ στη φυλακή από εμένα στο χώμα και αυτόν όρθιο...

Προς το παρόν βολεύομαι με κλειδωμένη πόρτα ασφαλείας και ρόπαλο ...

Με παιδιά στο σπίτι?
Μιλάς σοβαρά τώρα?

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
...Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μπει κάποιος μέσα στο σπίτι σου και να προλάβεις να χρησιμοποιήσεις το όπλο;

Αν το έχεις στο κομοδίνο δίπλα σου, προλαβαίνεις.

Με παιδιά στο σπίτι?
Μιλάς σοβαρά τώρα?

Ηταν η απάντηση στην ερώτηση ... αν το έχεις δίπλα σου προλαβαίνεις, αν έχεις παιδιά στο σπίτι δεν το έχεις δίπλα σπθ, το έχεις καλά κρυμένο και κλειδωμένο ... άρα δεν προλαβαίνεις, οπότε τι τοχεις, τι δεν τοχεις μία η άλλη ...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ηταν η απάντηση στην ερώτηση ... αν το έχεις δίπλα σου προλαβαίνεις, αν έχεις παιδιά στο σπίτι δεν το έχεις δίπλα σπθ, το έχεις καλά κρυμένο και κλειδωμένο ... άρα δεν προλαβαίνεις, οπότε τι τοχεις, τι δεν τοχεις μία η άλλη ...
Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι να σε κλέψει και να φύγει. Αν τον πάρεις χαμπάρι και έχεις όπλο, θα προσπαθήσεις να το χρησιμοποιήσεις και αν έχει και αυτός όπλο και το χρησιμοποιήσει, υπάρχει πιθανότητα το κοριτσάκι σου να μείνει ορφανό. Πάντως αν αποφασίσεις να βάλεις όπλο στο σπίτι θα σε συμβούλευα να μάθεις στα παιδιά σου πως δουλεύει ωστε να μην έχουν την περιέργεια να το σκαλίσουν.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Σωστος,παρολα αυτα το οπλο χρειαζεται σε καθε σπητι για παν ενδεχομενον.
Εγω μια φορα ειχα παρεξηγηθει με εναν γυφτο και πηδαει ο καριολης πανω απο την καροτσα του αγροτικου του με ενα μαχαιρι 30 εκατοστα,αυτο εγινε μπροστα απο το σπητι μου,και προλαβαινω να τρεξω μεσα και να παρω το οπλο,ε με το που ειδε την δυμουτσουνη ετρεχε να σωθει.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Γιατί 2500€;Ποιος σου είπε για τέτοιες τιμές;

stallion81

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Συναγωνιστές καλημέρα, αυτό το θέμα με το όπλο έχει γίνει της μόδας τελευταία με αυτα που ακούμε. Μένω σε κεντρική περιοχή της Αθήνας και καθημερινά ακούγονται διάφορα. Έβγαλα κι εγώ μια αδειούλα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνετε. Benelli M4.
Σωστος,παρολα αυτα το οπλο χρειαζεται σε καθε σπητι για παν ενδεχομενον.
Εγω μια φορα ειχα παρεξηγηθει με εναν γυφτο και πηδαει ο καριολης πανω απο την καροτσα του αγροτικου του με ενα μαχαιρι 30 εκατοστα,αυτο εγινε μπροστα απο το σπητι μου,και προλαβαινω να τρεξω μεσα και να παρω το οπλο,ε με το που ειδε την δυμουτσουνη ετρεχε να σωθει.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι να σε κλέψει και να φύγει.
Και αν δεν έχει γαμήσει πρόσφατα,κι έχεις ωραία κόρη ή γυναίκα να την περάσει ένα χεράκι  :jerking:

Αν τον πάρεις χαμπάρι και έχεις όπλο, θα προσπαθήσεις να το χρησιμοποιήσεις και αν έχει και αυτός όπλο και το χρησιμοποιήσει, υπάρχει πιθανότητα το κοριτσάκι σου να μείνει ορφανό.
Αν έχει μπει στο σπίτι,ρίχνεις ένα ροχαλητό και δεν ακουμπάς όπλο.Το θέμα είναι να τον καταλάβεις όταν πάει να μπει.Αν δεν έχεις τίποτα,θα μπει και την γάμησες.Αν έχεις,δε θα μπει όρθιος.Το όπλο το έχεις για αποτροπή,όχι για καταστολή μέσα στο σπίτι.

Πάντως αν αποφασίσεις να βάλεις όπλο στο σπίτι θα σε συμβούλευα να μάθεις στα παιδιά σου πως δουλεύει ωστε να μην έχουν την περιέργεια να το σκαλίσουν.
Αν τα παιδιά είναι μικρότερα από 16 ετών,λυμένο όπλο,με διασκορπισμένα και κλειδωμένα μέρη,και αλλού τα φυσίγγια.Αν το θέλεις έτοιμο,πουλάνε κάτι ωραία χρηματοκιβώτια για όπλα,και το βάζεις στο δωμάτιο σου.Κάνεις ασκήσεις ταχέως ανοίγματος,και τα παιδιά δεν το βλέπουν ποτέ.Όσο και να δείξεις σε ένα παιδί πώς δουλεύει,το ατύχημα θα γίνει,διότι δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου.Διαλέγεις και παίρνεις.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και αν δεν έχει γαμήσει πρόσφατα,κι έχεις ωραία κόρη ή γυναίκα να την περάσει ένα χεράκι  :jerking:
Αν έχει μπει στο σπίτι,ρίχνεις ένα ροχαλητό και δεν ακουμπάς όπλο.Το θέμα είναι να τον καταλάβεις όταν πάει να μπει.Αν δεν έχεις τίποτα,θα μπει και την γάμησες.Αν έχεις,δε θα μπει όρθιος.Το όπλο το έχεις για αποτροπή,όχι για καταστολή μέσα στο σπίτι.
Αν τα παιδιά είναι μικρότερα από 16 ετών,λυμένο όπλο,με διασκορπισμένα και κλειδωμένα μέρη,και αλλού τα φυσίγγια.Αν το θέλεις έτοιμο,πουλάνε κάτι ωραία χρηματοκιβώτια για όπλα,και το βάζεις στο δωμάτιο σου.Κάνεις ασκήσεις ταχέως ανοίγματος,και τα παιδιά δεν το βλέπουν ποτέ.Όσο και να δείξεις σε ένα παιδί πώς δουλεύει,το ατύχημα θα γίνει,διότι δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου.Διαλέγεις και παίρνεις.
Αν ζεις σε ερημιά μπορώ να καταλάβω την ανάγκη της ύπαρξης ενός όπλου μέσα στο σπίτι. Αν υπάρχουν όμως παιδιά πάντα θα ζεις με τον κίνδυνο. Τόσα και τόσα έχουν ακουστεί, το κακό δεν θέλει πολύ για να γίνει

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
στην Ιταλια οι πολιτες εχουν οργανωθει σε ομαδες με την ανοχη του κρατους, καιρος να γινει και εδω καποια στιγμη με το θρασος που εχουν παει μερικοι...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
στην Ιταλια οι πολιτες εχουν οργανωθει σε ομαδες με την ανοχη του κρατους, καιρος να γινει και εδω καποια στιγμη με το θρασος που εχουν παει μερικοι...
Τι ομαδες;Πανε και για μπαλιτσα μετα;Εξηγησε το καλυτερα, αν θες φυσικα.

Επισκέπτης

Και σ'ένα σίκιουελ (δε θυμάμαι ποιο) τησ μεγάλης των μπάτσων σχολής! :jerking:

stallion81

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αν δεν κάνω λάθος η Ιταλική ακτοφυλακή βούλιαξε πλοιάριο με λαθρομετανάστες.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους σωστά! Εαν έρθετε μπαμ και κάτω. Έχω κολλητό που σποθδάζει Ιταλία κα μου λέει ότι έχουν τεράστια προβλήματα με Ρουμάνους! Γενικά οι ιταλοί είναι δυναμικοί σ'αυτά. Αλλά εαν αυτό θα γίνει στην Ελλάδα θα λένε τον κόσμο φασίστα και ρατσιστή, αμα όμως στριμόξουνε κάποιον απο την οικογένειά τους να δώ τι θα λέει!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom