Τα μαθηματικά μου είναι άριστα. Και δε μου λες κάτι νέο. Απλά λες ότι η δημοκρατία έχει προβλήματα. Ναι έχει και το ξέρω. Τα ΜΜΕ είναι ένα από αυτά. Η δημοκρατική νομιμοποίηση της Ε.Ε είναι πρόβλημα. Κι εγώ πιστεύω ότι το κοινοβούλιο πρέπει να έχει περισσότερες εξουσίες. (Προσεξε τι είπα: Το κοινοβούλιο)Πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τα μαθηματικά σου Η επιλογή δε συνιστά απαραίτητα συνώνυμο της δημοκρατίας. Δημοκρατία είναι να καλλιεργείται στις μάζες η αντίληψη ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μέσω των εκλογών. Υπό αυτό το πρίσμα τα ποσοστά των 2 κομμάτων ειναι πλασματικά. Η ύπαρξη καθεστωτικών, και μόνο, μέσων με προβολή προσεγμένης θεματολογιας εντάσσεται σε αυτήν την κατεύθυνση. Η χρωματική διαμόρφωση του χάρτη και η απλή φωτογράφιση του κάθε τέσσερα χρόνια δεν είναι δημοκρατία. Για να μην κάνω λόγο για τις υπερεξουσίες της ευρωπαικής ενωσης για τις οποίες ούτε μας ρώτησε ούτε θα μας ρωτήσει ποτέ. Η συντριπτική πλειοψηφία κολυμπά στην άγνοιά της. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αντιεξουσιαστικές τάσεις, σας διαβεβαιώ είναι συμπτωματικές.
Όμως το βασικό πρόβλημα όσων δε τους αρέσει η δημοκρατία είναι πως δεν έχουν πλέον σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Γι αυτό και προς το παρόν είναι καταδικασμένοι να είναι στο περιθώριο. Αν διαμορφωθεί μια τέτοια πρόταση το συζητάμε.
Δημοκρατία έχουμε...