Ανοίγω το παρόν θέμα για να εκθέτουμε απόψεις εμείς τα στρατευμένα νιάτα σχετικά με τους ανωτέρους μας και την αχαριστία που δείχνουν.... Προσωπικά εδώ κ μια εβδομάδα είμαι στη Λέσχη αξιωματικών, σηκώνομαι αξημέρωτα, φτιάχνω ομελέτες σε κάτι απόστρατους αντιστράτηγους, μαγειρεύουμε για το συσίτιο για να φάνε οι διάφοροι καραβανάδες, ετοιμάζουμε τραπέζια και εκδηλώσεις για τον τξίαρχο, τραπεζώουμε φίλους και συγγενείς του κάθε αστεράτου....όλο το κορμί πονάει, η μέση μου είναι χάλια και όλα τα παιδιά παραπονιούνται από την αυπνία...και ένα "ευχαριστώ" ούτε έχει ειπωθεί, μια τιμητική δεν έχει δοθεί....ταθεωρούν όλα δεδομένα, ότι πρέπει να έχουν όλα αυτά τα προνόμια, άνθρωποι οι οποίοι στην καθημερινότητα θα μου έκλαναν τα αρχίδια...και τώρα μπορούν και το παίζουν ιστορία...
------------------------------------------------------------
1-δεν διαβασα ολα τα ποστ...αλλα,
φιλε εν μερει εχεις δικαιο ενα ευχαριστω δεν κοστιζει τιποτα συν ανηψωνει λιγο ηθικο.
ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥς αχαρακτιριστους κομπλεξικους ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ"
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΡΕ!!!
ολοι σας φταινε μια οι γιατροι μετα οι Δ.Υ μετα...++++
αντε στο διαολο ρε καραγκιοζηδες παρταλια!!!!
για αυτο καταντησαμε ετσι γαμημενοι χωρα με κομπλεξικους πολιτες...
ολοι εκτος τον κλαδο που εκπροσοπει ο καθενας αν κ εκει τα συναδελφικα μαχαιρωματα ειναι πιο στυγνα-
οσο για αμορφοτοι...μερικοι ειναι αλλα αυτο τι σχση εχει ρε παρταλια με ποιοτητα κ επαγγελματισμο του καθενα????
αυτοι που γαμησαν την ελλαδα με 3 πτυχια του κωλου εχει ο καθενας,..
τι παει να πει αυτο..????(ασς μην πουμε πως πηρε πτυχιο ο καθενας μετα το 1990....
32 ετων ο αλλος φοιτητης...
αλλο θεμα αυτο μεγαλο......
-------------------------------------------------
2-επι του θεματος....
στους 18 μηνες ειδα αρκετα,καλους επαγγελματιες στατιωτικους αλλα και καθικια πολλα..
σε μερικα δεν φταινε κ αυτοι 100%...
π.χ η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ=ΠΙΕΣΗ...
αλλη ευθηνη ενας επιτελικος στο γραφειο κ συνθηκες εργασιας αλλη εναν σε μοναδα 1 γραμμης...
σαν να λεμε γιατρο στα επειγοντα με γιατρο εξετασεις ρουτινας...δεν ειναι το ιδιο-
απλα στις λεσχες σχεδον δεν εχουν δικαιωμα να ειναι μαλακες,δεν εχουν πιεση ευθηνη κτλ....
τωρα αν καποιος επαιρνε επιδομα για εκτος σε σκαφος κτλ γιατι να μην το παρει??
εδω παιρναν εκτος ΔΥ για 50 χμ...μιας μερας-
το χειροτερο στο στρατο ειναι τα βυσματα που υποτιθεται οτι ολοι ειμαστε ισοι...
π.χ ειχα ατομα στο κεντρο που πατησαν μονο στην ορκομοσια...
αλλα αυτο δεν ειναι ευθηνη μονο του εκαστοτε δοιηκητη..πχ ενα πολιτικο τηλεφωνο κ βγηκε η αδεια-
εδω υπαρχουν αναριθμιτα τεμπελοσκυλα στην αθηνα κ στις μοναδες δεν βγαινουν υπηρεσιες..
οταν ημουν εγω 900χμ απο αθηνα...ειχαμε 22 υπηρεσιες κ στο λοχο 19 ατομα..τι λεμε τωρα..
σχετικα απο 1978,μετα δεακαετια 80 κ μσα 1990 που πηγα εγω τα πραγματα τωρα ειναι πολυ καλυτερα....
οσο για λεχση επειδη ειχα φαει μια αποσπαση 2 μηνες...
κ ειχα 4 οροφους μονος μου...
+σκοπια...καθε μερα..
ο δοιηκητης ηταν τζαμι μαζι μου γιατι εβλεπε πεθαινα καθε μερα κουβαλημα κ τρεξιμο κ σκοπια..
του λεγα οταν ηταν υπεθηνος στρατοπεδου δεν θελω να γυρισω 12 καντο 2-3..
μου λεγε οκ...οταν γυρισεις περνα μια ναδω οτι ηρθες...
εδω την ειχα πει σε ενα συνταγματαρχη"τραβα στο intercotinetal" gia καλυτερα...
κ αυτος ο λοχαγος οχι μποστα του βεβαια πηρε το μερος μου μου λεει μαλακας ειναι μην ασχολεισαι...αραξε..
αλλα μην του την ξαναπεις ετσι...-
οσο για την μοναδα ο δοικας ηταν ψυχακιας πριν παρω αποσπαση...
ακομα κ μονιμος λοχιας ειχε παρει αναρωτικη απο ψυχολογικη πιεση...
αλλα παντα ετοιμοπολεμος ολα δουλευαν ,οπλα,οχηματα...φαγητο...τα παντα...
οταν απολυθηκα μιλαγα με ενα φιλο....
που ειμασταν πανω στην μοναδα..
σε περιπτωση πολεμου ποιον θα διαλεγες δοιηκητη απο οσους ειδες???
η απαντηση ηταν τον ψυχακια...
οπως κ εγω..
γιατι?μαζι του θα χαμε ελπιδες επιβιωσης..
η αληθεια παντα καπου ειναι στην μεση...
μην τσουβαλιαζεται τα παντα..κ στην τελικη 9 μηνες ειναι τωρα ουτε 36 ουτε 24...
ουτε 18..
ας φροντιζε το κρατος την εξαγορα απο λουφαδορους κ Ι5...
με 20 χιλιαρικα...κ με αυτα ας εφτιαχνε καλυτερες συνθηκες η ακομα κ μικρο μισθο για τους υπολοιπους..
εχθρος Νουμερο 1,αυτοι που δεν πηγαν κ μετα οι οπιοι γκαβλοστρατοι...
κ μην τα βλεπετε ολα ροδινα οκ εχουν βασικο μισθο κ ασφαλεια....+στα 25 χρονια ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
αλλα μεταθεσεις καθε τοσο κ λιγακι(ο δοικας ο δικος μας χωρισε επι αυτου),
ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ....οτι μαλακια κανει ο φανταρος δεν θα την πληρωσει 100% η ιεραρχια παει στον πιο ψηλα...
π.χ αν ενας αρτοποιος κοιμηθει κ μεινει η μοναδα χωρις ψωμι...ο δοιηκητης του την αλλη μερα την εφαγε στο κολο...
αυτα...
--------------
ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑς ΚΑΛΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΙΣΩ...
ΖΗΤΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ...πιανει,