Νέα

Αλήτες στρατιωτικοί- αχάριστοι καραβανάδες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lagonisian
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 59K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η γνώμη σας

• Είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Ψήφοι: 61 56,5%
  • Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι - μπολ εκδοχή

Ψήφοι: 17 15,7%
  • Πόσο σκασίλα μας όμως..

Ψήφοι: 30 27,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    108

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Ανοίγω το παρόν θέμα για να εκθέτουμε απόψεις εμείς τα στρατευμένα νιάτα σχετικά με τους ανωτέρους μας και την αχαριστία που δείχνουν.... Προσωπικά εδώ κ μια εβδομάδα είμαι στη Λέσχη αξιωματικών, σηκώνομαι αξημέρωτα, φτιάχνω ομελέτες σε κάτι απόστρατους αντιστράτηγους, μαγειρεύουμε για το συσίτιο για να φάνε οι διάφοροι καραβανάδες, ετοιμάζουμε τραπέζια και εκδηλώσεις για τον τξίαρχο, τραπεζώουμε φίλους και συγγενείς του κάθε αστεράτου....όλο το κορμί πονάει, η μέση μου είναι χάλια και όλα τα παιδιά παραπονιούνται από την αυπνία...και ένα "ευχαριστώ" ούτε έχει ειπωθεί, μια τιμητική δεν έχει δοθεί....ταθεωρούν όλα δεδομένα, ότι πρέπει να έχουν όλα αυτά τα προνόμια, άνθρωποι οι οποίοι στην καθημερινότητα θα μου έκλαναν τα αρχίδια...και τώρα μπορούν και το παίζουν ιστορία...
Δεν εκανα τον κοπο να διαβασω και τις 22 σελιδες, αλλά αν καταλαβαινω καλα, ο φιλος lagonisian παραπονειται επειδη υπηρετει ως φαντάρος στην Λεσχη Αξιωματικων και...μαγειρευει;
Συγνωμη, εχουμε τρελαθει;
Ξέρεις φίλε πώς λεγαμε καποιον σαν εσενα στο στρατο?
ΚΩΛΟΒΥΣΜΑ.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ο στρατος εχει πολλα καλα και κακα μαν.....

πχ καλα :Πειθαρχια ιεραρχια σεβασμος εκτελω χωρις να ρωταω και χωρις να ειμαι αντιρρησιας κλπ....εγω ενας λογος που πιστευω πως οι γυναικες επρεπε να περναν εστω 3 μηνες στρατο ειναι ακριβως για να λαβουν ενα διδαγμα για ολη την ζωη και επαγγελματικη τους ζωη περι ιεραρχιας και υπακοης στον ανωτερο σε θεματα δουλειας

απο την αλλη βεβαια εχει φιδια και φιδιασματα,μπολικα γιωτομπαλαδικα στελεχη,πολλες αναρρωτικες και λουφα μεχρι αηδιας.....εχει πολλα βυσματικα ποστα για εφεδρους και μονιμαδες,πολυ υποκρισια και ψευτια και κλασικα μπολικη δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια...επισης πολυ ευθυνοφοβια ανωτερων και φοβο για στερησεις βαθμων και προαγωγης καθως και πολυ κομματισμο
σωστα ολα αυτα που ανεφερες!!

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Ότι μαλακία  συναντάτε και σας κατέβει στο κεφάλι, τη γενικεύετε και την ποστάρετε....Σας είπε κανείς ότι όλοι οι Στρατιωτικοί είναι όπως τους περιγράφετε και τους βρίζετε  εν χορώ, όλοι οι άσπιλοι και αμόλυντοι εδω μέσα??? Δηλαδή οι άλλες κοινωνικές τάξεις που τους Υπηρετείτε καθημερινά-προϊστάμενοι, Διευθυντές, Προσωπάρχες- είναι Αγιοι??? Ρε δεν γ@@@μαστε εδω μέσα, που βρηκατε τη στιγμή να ρίξετε λάσπη, σε μια ομάδα ανθρωπων που στην πλειοψηφία τους μπήκαν στις ΕΔ για ενα ΙΔΑΝΙΚΟ?? Σε ανθρώπους που δεν εχουν το δικαίωμα της απεργίας, που οι πολιτικοί τους προιστάμενοι τους λοιδωρούν, που εχουν κατασυκοφαντηθεί απο τα αυτιστικά και την παρέα τους, που τους δουλεύουν και οι τωρινοί πετώντας τους ενα κοκαλο προαγωγής η καλυτερης μετάθεσης??
Κλαιγεστε σαν γριες που σερβιρετε φαγητά ,ενω ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ, είναι στο Αιγαίο σε περιπολία 10 ΣΚΑΦΗ μας και 5 Α/Φ (εχω ζωντανη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ εικόνα ΤΩΡΑ).Τυπάκια που υπηρετείτε 10 μηνες όταν οι πατεραδες σας υπηρετούσαν 36...Αντε να μην αρχίσω γαμοσταυρίδια Σαβατιάτικα.
Τουλάχιστον ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΟ και ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ θεωρώ το αρχικό ποστ...Οι αιώνιοι κομπλεξικοί καραβανάδες που τους σερβιρετε σας φταινε για τα χαλια σας. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ και δειτε ποιοι σας εφεραν σε αυτο το σημείο....
Και ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΟ  ΘΕΛΕΙ,ΠΜ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΑΔΕΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ..Αντε να δω πόσα μηνυματα θα πάρω...

Και ποτε προλάβατε να διαμορφωσετε γνωμη κυριε??Στη θητεία σας???Γιατι εγω μιλάω μετα απο 27 χρόνια από μέσα..
ΥΓ: Ευχαριστω και για το χαρακτηρισμό..."Αγορίνα" στα 48 μου το θεωρώ μεγα κομπλιμέντο. ;) ;)Σας ειπα και πριν..Αυτα σας λεει η προπαγάνδα ,αυτά πιστεύετε...ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ, το 95% της γενιας μου μπήκαν γιατί ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Eτσι ειναι..βασική αρχή της προπαγάνδας είναι το "ριχνε λάσπη, ρίχνε λάσπη, κάτι θα μείνει στο τελος".Σας εχουν πιπιλησει τα αυτιά με όλες αυτές τις παπαριές που γράφεις και παραβλέπεις αυτα άπου σου εγραψα...Περί αντιξοων συνθηκων εργασιας, περί μη δικαιώματος απεργιας, περί βαρδιών μια-καμια...Ασε φίλε.. Σε λαθος εχθρό στρεφεστε,αλλά όταν το καταλάβετε θα είναι αργα.. Εχει κανει καλή δουλειά το καθήκι ο Μπεγλίτης και τα παρατρεχάμενα λαμόγια των Τροικανών.. Ότι και να σας πω, εσείς το βιολί σας.. Καραβαναδες, χοντροί, αχρηστοι κηφήνες και παπάρια μάντολες... Αλλά ΕΓΩ τουλάχιστον δε χαμπαριάζω.. Μακαρι να με ηξερες από κοντα για να εβλεπες ποσο λάθος είσαι, όχι γι αυτά που λές, αλλά για να δεις πώς αντιμετωπίζονται οι ΛΙΓΟΙ που μας κάνουν τη ζημια στην εξωτερική εικόνα μας..Σε συνδυασμό βεβαια με τις παπαριες που αναπαράγουν τα Μεσα Μαζικής Εξαπάτησης... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ 5....

Κάλμαρε ναύαρχε, γιατί έχεις πάρει φόρα.

Παπαριές περί "95% μπήκαν για ιδανικά" ΔΕΝ μπορείς να λες εδώ μέσα, γιατί (δυστυχώς για σένα) ΟΛΟΙ από δω μέσα έχουμε περάσει απ’ τις ΕΔ, οπότε ξέρουμε τι τρέχει.
Σε γουστάρουμε, καλός είσαι, καλή παρέα κάνεις, μπορεί εσύ πράγματι να είσαι απ’ αυτούς που πήγαν για ιδανικά, αλλά τα ποσοστό είναι αντίστροφα απ’ αυτά που λες: 5% μπήκαν για τα ιδανικά, και 95% μπήκε για τη λούφα, την παραλλαγή, την "κοινωνική καταξίωση του στελέχους των ΕΔ", τη βολή, τέτοια.
Τα ιδανικά έχουν πεθάνει προ ετών.

Μόνος σου το λες: "Πετώντας τους ενα κοκαλο προαγωγής η καλυτερης μετάθεσης". Κάποιος με ιδανικά δεν κάθεται με αυτά τα ανταλλάγματα. Το ότι κάθεται, σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει τίποτα καλύτερο να κάνει.
Έκατσα κι εγώ στο ΠΝ (28 μήνες) και σε διαβεβαιώνω ότι ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να ξεχωρίζω την ήρα από το στάρι.
ΕΙΔΑ το λαμόγιο τον υποδιοικητή μου (πιλάφι: πιλάφι = καραβανάς στο στρατό, για όσους δεν το ξέρουν) να ξαφρίζει οικοδομικά υλικά απ’ τη μονάδα και να τα πηγαίνει στο εξοχικό που έφτιανε, να στέλνει ναύτες (έναντι αδείας) να του το βάψουν, ΕΙΔΑ τη λέρα το διοικητή (πλοίαρχος) να πηδάει την τσούλα σύζυγο του (άλλου) υποδιοικητή, είδα, είδα, είδα...
Άσε λοιπόν τις παπαριές περί "ιδανικών". Αυτά ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ τα είχαν, ακόμα λιγότεροι τα κράτησαν σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, και αυτούς τους ξέρουμε, τους έχουμε μάθει. Ξεχώρισαν.

Δεν πρόκειται περί λάσπης λοιπόν. Πρόκειται περί της (θλιβερής) πραγματικότητας. Η οποία (έχεις δίκιο σ’ αυτό) απλώνεται σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας – δεν περιορίζεται μόνο στο στρατό. Και λέω ότι έχεις δίκιο, γιατί έτσι είναι: Δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση στα πανεπιστήμια? Δεν υπάρχει στα νοσοκομεία? Στα δημαρχεία (τον είδαμε και τον τελευταίο που χώθηκε προχτές). Στις εφορίες? Στις πολεοδομίες? Στον ΕΟΠΥΥ? Στα τελωνεία? Στο λιμενικό? Στην αστυνομία? Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, λαμόγια και κομπλεξικούς θα βρεις από κάτω, και οι ΕΔ ως "κλειστό" σύστημα και λιγότερο ελεγχόμενο εξωτερικά βοηθιέται να αναπτύξει πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα που το πρώτο ποστ στο εδώ νήμα περιγράφει.

Άραξε λοιπόν, διάβαζε τι λέει ο κόσμος εδώ για τον "επαγγελματικό σου τομέα", και διαβάζοντας καλύτερος θα γίνεις, χειρότερος όχι.
Δεν μπορεί να είναι όλοι οι άλλοι τρελλοί, παρασυρμένοι απ το Μπεγλίτη και τα σάπια ΜΜΕ, και μόνο εσύ να ξέρεις τι γίνεται.

(Και μη σου πω για τους ΜΠΥ των ΕΔ. Δε στα λέω. Αν στα πω, θα με ψάξει εισαγγελέας).
:kissass2:

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ανοίγω το παρόν θέμα για να εκθέτουμε απόψεις εμείς τα στρατευμένα νιάτα σχετικά με τους ανωτέρους μας και την αχαριστία που δείχνουν.... Προσωπικά εδώ κ μια εβδομάδα είμαι στη Λέσχη αξιωματικών, σηκώνομαι αξημέρωτα, φτιάχνω ομελέτες σε κάτι απόστρατους αντιστράτηγους, μαγειρεύουμε για το συσίτιο για να φάνε οι διάφοροι καραβανάδες, ετοιμάζουμε τραπέζια και εκδηλώσεις για τον τξίαρχο, τραπεζώουμε φίλους και συγγενείς του κάθε αστεράτου....όλο το κορμί πονάει, η μέση μου είναι χάλια και όλα τα παιδιά παραπονιούνται από την αυπνία...και ένα "ευχαριστώ" ούτε έχει ειπωθεί, μια τιμητική δεν έχει δοθεί....ταθεωρούν όλα δεδομένα, ότι πρέπει να έχουν όλα αυτά τα προνόμια, άνθρωποι οι οποίοι στην καθημερινότητα θα μου έκλαναν τα αρχίδια...και τώρα μπορούν και το παίζουν ιστορία...
------------------------------------------------------------
1-δεν διαβασα ολα τα ποστ...αλλα,
φιλε εν μερει εχεις δικαιο ενα ευχαριστω δεν κοστιζει τιποτα συν ανηψωνει λιγο ηθικο.
ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥς αχαρακτιριστους κομπλεξικους ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ"
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΡΕ!!!
ολοι σας φταινε μια οι γιατροι μετα οι Δ.Υ μετα...++++
αντε στο διαολο ρε καραγκιοζηδες παρταλια!!!!
για αυτο καταντησαμε ετσι γαμημενοι χωρα με κομπλεξικους πολιτες...
ολοι εκτος τον κλαδο που εκπροσοπει ο καθενας αν κ εκει τα συναδελφικα μαχαιρωματα ειναι πιο στυγνα-
οσο για αμορφοτοι...μερικοι ειναι αλλα αυτο τι σχση εχει ρε παρταλια με ποιοτητα κ επαγγελματισμο του καθενα????
αυτοι που γαμησαν την ελλαδα με 3 πτυχια του κωλου εχει ο καθενας,..
τι παει να πει αυτο..????(ασς μην πουμε πως πηρε πτυχιο ο καθενας μετα το  1990....
32 ετων ο αλλος φοιτητης...
αλλο θεμα αυτο μεγαλο......
-------------------------------------------------
2-επι του θεματος....
στους 18 μηνες ειδα αρκετα,καλους επαγγελματιες στατιωτικους αλλα και καθικια πολλα..
σε μερικα δεν φταινε κ αυτοι 100%...
π.χ η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ=ΠΙΕΣΗ...
αλλη ευθηνη ενας επιτελικος στο γραφειο κ συνθηκες εργασιας αλλη εναν σε μοναδα 1 γραμμης...
σαν να λεμε γιατρο στα επειγοντα με γιατρο εξετασεις ρουτινας...δεν ειναι το ιδιο-
απλα στις λεσχες σχεδον δεν εχουν δικαιωμα να ειναι μαλακες,δεν εχουν πιεση ευθηνη κτλ....
τωρα αν καποιος επαιρνε επιδομα για εκτος σε σκαφος κτλ γιατι να μην το παρει??
εδω παιρναν εκτος ΔΥ για 50 χμ...μιας μερας-
το χειροτερο στο στρατο ειναι τα βυσματα που υποτιθεται οτι ολοι ειμαστε ισοι...
π.χ ειχα ατομα στο κεντρο που πατησαν μονο στην ορκομοσια...
αλλα αυτο δεν ειναι ευθηνη μονο του εκαστοτε δοιηκητη..πχ ενα πολιτικο τηλεφωνο κ βγηκε η αδεια-
εδω υπαρχουν αναριθμιτα τεμπελοσκυλα στην αθηνα κ στις μοναδες δεν βγαινουν υπηρεσιες..
οταν ημουν εγω 900χμ απο αθηνα...ειχαμε 22 υπηρεσιες κ στο λοχο 19 ατομα..τι λεμε τωρα..
σχετικα απο 1978,μετα δεακαετια 80 κ μσα 1990 που πηγα εγω τα πραγματα τωρα ειναι πολυ καλυτερα....
οσο για λεχση επειδη ειχα φαει μια αποσπαση 2 μηνες...
κ ειχα 4 οροφους μονος μου...
+σκοπια...καθε μερα..
ο δοιηκητης ηταν τζαμι μαζι μου γιατι εβλεπε πεθαινα καθε μερα κουβαλημα κ τρεξιμο κ σκοπια..
του λεγα οταν ηταν υπεθηνος στρατοπεδου δεν θελω να γυρισω 12 καντο 2-3..
μου λεγε οκ...οταν γυρισεις περνα μια ναδω οτι ηρθες...
εδω την ειχα πει σε ενα συνταγματαρχη"τραβα στο intercotinetal" gia  καλυτερα...
κ αυτος ο λοχαγος οχι μποστα του βεβαια πηρε το μερος μου μου λεει μαλακας ειναι μην ασχολεισαι...αραξε..
αλλα μην του την ξαναπεις ετσι...-
οσο για την μοναδα ο δοικας ηταν ψυχακιας πριν παρω αποσπαση...
ακομα κ μονιμος λοχιας ειχε παρει αναρωτικη απο ψυχολογικη πιεση...
αλλα παντα ετοιμοπολεμος ολα δουλευαν ,οπλα,οχηματα...φαγητο...τα παντα...
οταν απολυθηκα μιλαγα με ενα φιλο....
που ειμασταν πανω στην μοναδα..
σε περιπτωση πολεμου ποιον θα διαλεγες δοιηκητη απο οσους ειδες???
η απαντηση ηταν τον ψυχακια...
οπως κ εγω..
γιατι?μαζι του θα χαμε ελπιδες επιβιωσης..
η αληθεια παντα καπου ειναι στην μεση...
μην τσουβαλιαζεται τα παντα..κ στην τελικη 9 μηνες ειναι τωρα ουτε 36 ουτε 24...
ουτε 18..
ας φροντιζε το κρατος την εξαγορα απο λουφαδορους κ Ι5...
με 20 χιλιαρικα...κ με αυτα ας εφτιαχνε καλυτερες συνθηκες η ακομα κ μικρο μισθο για τους υπολοιπους..
εχθρος Νουμερο 1,αυτοι που δεν πηγαν κ μετα οι οπιοι γκαβλοστρατοι...
κ μην τα βλεπετε ολα ροδινα οκ εχουν βασικο μισθο κ ασφαλεια....+στα 25 χρονια ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
αλλα μεταθεσεις καθε τοσο κ λιγακι(ο δοικας ο δικος μας χωρισε επι αυτου),
ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ....οτι μαλακια κανει ο φανταρος δεν θα την πληρωσει 100% η ιεραρχια παει στον πιο ψηλα...
π.χ αν ενας αρτοποιος κοιμηθει κ μεινει η μοναδα χωρις ψωμι...ο δοιηκητης του την αλλη μερα την εφαγε στο κολο...
αυτα...
--------------
ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑς ΚΑΛΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΙΣΩ...
ΖΗΤΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ...πιανει,

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
σ'αυτό το σάιτ κατά κανόνα διαφωνούμε όλοι με όλους και σε όλα χαλάς την πιάτσα μαν πρόσεξε :sunglasses:

μα γκομενες εχει ηδη ρε μαν.....μονιμες καργα και εποπινες :birdman:
όχι μαζικά όμως κάτι ΔΥ δηλ. , δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να αποφύγουμε πλήρως μία ακόμα έκφανση του γαμημένου φεμινισμού :shit:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
το 90% μπαινει για να εξασφαλισει μισθο χωρις να κανει τιποτα μονο να παιρνει καμμια μεταθεση , και ενα μικρο ποσοστο γιατι ηθελε να υπηρετησει στις ΕΔ, οι εποπ,πενταετους που εγιναν και αυτοι μονιμοι δεν ξερουν να γραψουν το ονομα τους και σου λεει απο το να βοσκουμε προβατα παμε καραβαναδες,το μόνο που ελεγαν συνεχεια ηταν πωπω μην παρουμε μεταθεση,μας εκοψαν το εικονικο,μας μειωσαν τον μισθο 200 ευρω,μακαρι να εχουμε φανταρους για να μην βαρεσουμε σκοπετο κλπ!!!

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

βάλ'το άλλη μία ρε μαν :birdman:

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
------------------------------------------------------------
1-δεν διαβασα ολα τα ποστ...αλλα,
φιλε εν μερει εχεις δικαιο ενα ευχαριστω δεν κοστιζει τιποτα συν ανηψωνει λιγο ηθικο.
ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥς αχαρακτιριστους κομπλεξικους ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ"
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΡΕ!!!
ολοι σας φταινε μια οι γιατροι μετα οι Δ.Υ μετα...++++
αντε στο διαολο ρε καραγκιοζηδες παρταλια!!!!
για αυτο καταντησαμε ετσι γαμημενοι χωρα με κομπλεξικους πολιτες...
ολοι εκτος τον κλαδο που εκπροσοπει ο καθενας αν κ εκει τα συναδελφικα μαχαιρωματα ειναι πιο στυγνα-
οσο για αμορφοτοι...μερικοι ειναι αλλα αυτο τι σχση εχει ρε παρταλια με ποιοτητα κ επαγγελματισμο του καθενα????
αυτοι που γαμησαν την ελλαδα με 3 πτυχια του κωλου εχει ο καθενας,..
τι παει να πει αυτο..????(ασς μην πουμε πως πηρε πτυχιο ο καθενας μετα το  1990....
32 ετων ο αλλος φοιτητης...
αλλο θεμα αυτο μεγαλο......
-------------------------------------------------
2-επι του θεματος....
στους 18 μηνες ειδα αρκετα,καλους επαγγελματιες στατιωτικους αλλα και καθικια πολλα..
σε μερικα δεν φταινε κ αυτοι 100%...
π.χ η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ=ΠΙΕΣΗ...
αλλη ευθηνη ενας επιτελικος στο γραφειο κ συνθηκες εργασιας αλλη εναν σε μοναδα 1 γραμμης...
σαν να λεμε γιατρο στα επειγοντα με γιατρο εξετασεις ρουτινας...δεν ειναι το ιδιο-
απλα στις λεσχες σχεδον δεν εχουν δικαιωμα να ειναι μαλακες,δεν εχουν πιεση ευθηνη κτλ....
τωρα αν καποιος επαιρνε επιδομα για εκτος σε σκαφος κτλ γιατι να μην το παρει??
εδω παιρναν εκτος ΔΥ για 50 χμ...μιας μερας-
το χειροτερο στο στρατο ειναι τα βυσματα που υποτιθεται οτι ολοι ειμαστε ισοι...
π.χ ειχα ατομα στο κεντρο που πατησαν μονο στην ορκομοσια...
αλλα αυτο δεν ειναι ευθηνη μονο του εκαστοτε δοιηκητη..πχ ενα πολιτικο τηλεφωνο κ βγηκε η αδεια-
εδω υπαρχουν αναριθμιτα τεμπελοσκυλα στην αθηνα κ στις μοναδες δεν βγαινουν υπηρεσιες..
οταν ημουν εγω 900χμ απο αθηνα...ειχαμε 22 υπηρεσιες κ στο λοχο 19 ατομα..τι λεμε τωρα..
σχετικα απο 1978,μετα δεακαετια 80 κ μσα 1990 που πηγα εγω τα πραγματα τωρα ειναι πολυ καλυτερα....
οσο για λεχση επειδη ειχα φαει μια αποσπαση 2 μηνες...
κ ειχα 4 οροφους μονος μου...
+σκοπια...καθε μερα..
ο δοιηκητης ηταν τζαμι μαζι μου γιατι εβλεπε πεθαινα καθε μερα κουβαλημα κ τρεξιμο κ σκοπια..
του λεγα οταν ηταν υπεθηνος στρατοπεδου δεν θελω να γυρισω 12 καντο 2-3..
μου λεγε οκ...οταν γυρισεις περνα μια ναδω οτι ηρθες...
εδω την ειχα πει σε ενα συνταγματαρχη"τραβα στο intercotinetal" gia  καλυτερα...
κ αυτος ο λοχαγος οχι μποστα του βεβαια πηρε το μερος μου μου λεει μαλακας ειναι μην ασχολεισαι...αραξε..
αλλα μην του την ξαναπεις ετσι...-
οσο για την μοναδα ο δοικας ηταν ψυχακιας πριν παρω αποσπαση...
ακομα κ μονιμος λοχιας ειχε παρει αναρωτικη απο ψυχολογικη πιεση...
αλλα παντα ετοιμοπολεμος ολα δουλευαν ,οπλα,οχηματα...φαγητο...τα παντα...
οταν απολυθηκα μιλαγα με ενα φιλο....
που ειμασταν πανω στην μοναδα..
σε περιπτωση πολεμου ποιον θα διαλεγες δοιηκητη απο οσους ειδες???
η απαντηση ηταν τον ψυχακια...
οπως κ εγω..
γιατι?μαζι του θα χαμε ελπιδες επιβιωσης..
η αληθεια παντα καπου ειναι στην μεση...
μην τσουβαλιαζεται τα παντα..κ στην τελικη 9 μηνες ειναι τωρα ουτε 36 ουτε 24...
ουτε 18..
ας φροντιζε το κρατος την εξαγορα απο λουφαδορους κ Ι5...
με 20 χιλιαρικα...κ με αυτα ας εφτιαχνε καλυτερες συνθηκες η ακομα κ μικρο μισθο για τους υπολοιπους..
εχθρος Νουμερο 1,αυτοι που δεν πηγαν κ μετα οι οπιοι γκαβλοστρατοι...
κ μην τα βλεπετε ολα ροδινα οκ εχουν βασικο μισθο κ ασφαλεια....+στα 25 χρονια ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
αλλα μεταθεσεις καθε τοσο κ λιγακι(ο δοικας ο δικος μας χωρισε επι αυτου),
ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ....οτι μαλακια κανει ο φανταρος δεν θα την πληρωσει 100% η ιεραρχια παει στον πιο ψηλα...
π.χ αν ενας αρτοποιος κοιμηθει κ μεινει η μοναδα χωρις ψωμι...ο δοιηκητης του την αλλη μερα την εφαγε στο κολο...
αυτα...
--------------
ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑς ΚΑΛΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΙΣΩ...
ΖΗΤΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ...πιανει,
Φίλε δεν έβρισε κανείς εδώ μέσα κανέναν,τώρα εσύ γιατί το κάνεις μόνο εσύ ξέρεις.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
ειχα εναΝ ΕΠΟΠ στον εβρο καλο παιδι....εβοσκε γελαδια πριν και μετα ηρθε να βοσκει φανταρια.......και να παιρνει και ενα χιλιαρικο..... :helpplea:

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
ειχα εναΝ ΕΠΟΠ στον εβρο καλο παιδι....εβοσκε γελαδια πριν και μετα ηρθε να βοσκει φανταρια.......και να παιρνει και ενα χιλιαρικο..... :helpplea:
Εγώ 40-50 είχα και μόνο 2-3 ήταν καλά παιδιά οι άλλοι  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom