You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αιμοδότες εθελοντές και εξετάσεις για Σ.Μ.Ν.
- Μέλος που άνοιξε το νήμα mrbig69
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 43
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Pelopidas(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Φεβ 2006
- Like
- 1
- Πόντοι
- 0
Το αίμα σου εξετάζεται για ηπατίτιδες και AIDS και κατόπιν παίρνει το δρόμο για να βοηθήσει κάποιο συνάνθρωπο. Αν είναι ακατάλληλο για μετάγγιση πετιέται (που άραγε ) και φυσικά σε ειδοποιούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Γι αυτό βεβαιώσου ότι έχεις δώσει το τηλέφωνό σου - προτιμάται από τη διεύθυνση γιατί το γράμμα μπορεί να πέσει και σε λάθος χέρια.
Επισκέπτης
εγώ όταν είχα δώσει αίμα στο ΑΧΕΠΑ θεσσαλονίκη πέρσι το καλοκαίρι για κάποιον γνωστό μου είχαν πεί ότι θα μου στείλουν τα αποτελέσματα τον εξετάσεων σπίτι ταχυδρομικά, ε όσο τα είδες εσύ τα αποτελέσματα μου άλλο τόσο τά είδα κι εγώ...
Stelios(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Αυτός είναι ο λόγος που όσοι ασχολούμαστε με το "σπορ" καλό είναι να μην είμαστε αιμοδότες καθώς μπορεί να έχουμε προσβληθεί από κάτι που να είναι πολύ νωρίς να "φανεί" στην σχετική εξέτσαη και έτσι να κολήσουμε και άλλους.
Έτσι αλλιώς τα σχετικά ανφέρονται και στην σχετική υπέυθυνη δήλωση που υπογράφουμε όταν δίνουμε αίμα και για την οποία έχουμε πλήρη ΝΟΜΙΚΗ ευθύνη αν κάτι συμβεί.
Για αυτό κόψτε τις μπουρδελότσαρκες για κάνα εξάμηνο και μετά ξαναδίνετε αίμα. Όλα μαζί δεν γίνονται...
Έτσι αλλιώς τα σχετικά ανφέρονται και στην σχετική υπέυθυνη δήλωση που υπογράφουμε όταν δίνουμε αίμα και για την οποία έχουμε πλήρη ΝΟΜΙΚΗ ευθύνη αν κάτι συμβεί.
Για αυτό κόψτε τις μπουρδελότσαρκες για κάνα εξάμηνο και μετά ξαναδίνετε αίμα. Όλα μαζί δεν γίνονται...
Pelopidas(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Φεβ 2006
- Like
- 1
- Πόντοι
- 0
Σωστός ο Στέλιος. Άλλωστε μπορεί να "αρπάξεις" κάτι σήμερα και να φανεί στις εξετάσεις μετά από μήνες, γι'αυτό υπάρχει διάστημα ασφαλείας 6 μηνών.
Hondakia να είσαι χαρούμενος γιατί τα αποτελέσματα σου τα στέλνουν μόνον αν κάτι δεν πάει καλά με τις εξετάσεις σου.
ε όσο τα είδες εσύ τα αποτελέσματα μου άλλο τόσο τά είδα κι εγώ...
Hondakia να είσαι χαρούμενος γιατί τα αποτελέσματα σου τα στέλνουν μόνον αν κάτι δεν πάει καλά με τις εξετάσεις σου.
Επισκέπτης
Και να θέλω δεν μπορώ να δώσω αίμα! Ήμουν στην Αγγλία την περίοδο 1991-1995, την εποχή δηλαδή των τρελλών αγελάδων!!! Πήγα να δώσω αίμα για τον πατέρα ενός φίλου μου παλιότερα και με "κόψανε".
Bull_
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Δεκ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
O
Οπως το λεει ο πελοπιδας ειναι,αν δειτε γραμμα συστημμενο τοτε να αγχωθητε..!Σωστός ο Στέλιος. Άλλωστε μπορεί να "αρπάξεις" κάτι σήμερα και να φανεί στις εξετάσεις μετά από μήνες, γι'αυτό υπάρχει διάστημα ασφαλείας 6 μηνών.
Nαι ειδοποιούν οι μαλάκες. Αλλά άσχημα. Παίρνουν τηλέφωνο.
Ο κύριος flyeron?
Ο ίδιος
Από το ΚΑΤ σας τηλεφωνώ, για το αίμα που δώσατε. Πρέπει να έρθετε απο εδώ.
Μα τι είναι;
Δεν λέγονται αυτά από το τηλέφωνο κ. flyeron.
Και πάει ο κ. flyeron για να του πει η σκύλα ότι το αίμα δεν μεταγγίστηκε επειδή βρήκαν υψηλές τρανσαμινάσες και πως αν δεν είχα πιει πολυ εκείνη την εποχή ή δεν είχα περάσει ίωση, να πάω να κάνω εξετάσεις για το ήπαρ. Θα τη σκότωνα τη σκύλα.
Ναι ειδοποιούν, μη μασάτε.
Ο κύριος flyeron?
Ο ίδιος
Μα τι είναι;
Και πάει ο κ. flyeron για να του πει η σκύλα ότι το αίμα δεν μεταγγίστηκε επειδή βρήκαν υψηλές τρανσαμινάσες και πως αν δεν είχα πιει πολυ εκείνη την εποχή ή δεν είχα περάσει ίωση, να πάω να κάνω εξετάσεις για το ήπαρ. Θα τη σκότωνα τη σκύλα.
Bull_
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Δεκ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε καταλαβαινω!!!κι εμενα περυσι τετοια εποχη τα ιδια μου εκαναν και εχασα 5 χρονια απ'τη ζωη μου!!!στο τσακ κρατηθηκα και δεν τη βουτηξα απ'τα μαλλια!!!την αλλη μερα διαπιστωσα οτι εβγαλα τις πρωτες ασπρες τριχες στα γενια μου!!!Nαι ειδοποιούν οι μαλάκες. Αλλά άσχημα. Παίρνουν τηλέφωνο.
Ο κύριος flyeron?
Ο ίδιος
Μα τι είναι;
...ετυχε να μιλαω με εναν μικροβιολογο προχτες και μου ελεγε οτι τελευταια εχουν κανει θραυση οι ηπατιτιδες , εχουν εμφανιστει ακομα και σε μικρα παιδια...μαλιστα χαρακτηριστικα μου ελεγε "δεν ειναι μεγαλη αδικια οι ρωσιδες τοσο ομορφα πλασματα να φερουν τετοιες ασθενειες?"....ο τυπος ειναι σαρανταρης , μοντερνος και αμερικανοσπουδαγμενος , ξερει το αντικειμενο και σε καμια περιπτωση δεν κινδυνολογουσε...αναρωτιομουν γιατι μου τα ελεγε αυτα , αφου δεν του ειχα κανει καποια νυξη για το θεμα...μου ειπε επισης οτι καποιοι πληρωνουν αδρα για να παρουσιασουν απο τα νοσοκομεια ψευδη πιστοποιητικα οτι καποια κοπελα ειναι υγιης...αυτο το τελευταιο δεν θελω να το πιστεψω αν και στο βωμο της εμπορικης εκμεταλλευσης ολα ειναι δυνατα...σε γενικες γραμμες αυτες οι συζητησεις σε ξενερωνουν αφανταστα και σε προβληματιζουν , απο την αλλη ομως σε κρατουν σε εγρηγορση...οποτε τι μας απομενει?
Χρησιμοποιουμε παντα προφυλακτικο και κανουμε εξετασεις συχνα σε καποιον ιδιωτη μικροβιολογο που εμπιστευομαστε εστω κι αν κοστιζει κατι παραπανω...(εαν κανεις εξετασεις σε δημοσιο ιδρυμα η αναμονη για τα αποτελεσματα ειναι μεγαλη και ψυχοφθορα....πιστεψτε με , τα εχω περασει αυτα και δεν το ευχομαι ουτε στο χειροτερο εχθρο μου...).
Χρησιμοποιουμε παντα προφυλακτικο και κανουμε εξετασεις συχνα σε καποιον ιδιωτη μικροβιολογο που εμπιστευομαστε εστω κι αν κοστιζει κατι παραπανω...(εαν κανεις εξετασεις σε δημοσιο ιδρυμα η αναμονη για τα αποτελεσματα ειναι μεγαλη και ψυχοφθορα....πιστεψτε με , τα εχω περασει αυτα και δεν το ευχομαι ουτε στο χειροτερο εχθρο μου...).
Επισκέπτης
είμαι εθελοντής αιμοδότης 30 χρόνια περίπου βέβαια τα τελευταία χρόνια δίνω ποιο αραιά πλέον σε σχέση με παλαιότερα που έδινα 3 με 4 φορές το χρόνο ποτέ δεν με πήρανε τηλέφωνο η ήρθε κάποια ειδοποίηση.
τώρα για αυτό που αναφέρει ο συναγωνιστής ποιο πάνω με τις αλλοδαπές τα τελευταία χρόνια με τις άδειες παραμονής πολύ δικηγόροι σε συνεργασία με άτομα μέσα σε νοσοκομεία έχουν στήσει βιομηχανία έκδοσης πιστοποιητικών υγείας έναντι αδράς αμοιβής σχετικά να σας πω ότι το 2002 μια Ρωσίδα που συζούσε μαζί μου το χαρτί τις το έφερε ένα λαμόγιο στην ομόνοια έξω από τον Χόντο έναντι 25000 δραχμών τότε.
τώρα για αυτό που αναφέρει ο συναγωνιστής ποιο πάνω με τις αλλοδαπές τα τελευταία χρόνια με τις άδειες παραμονής πολύ δικηγόροι σε συνεργασία με άτομα μέσα σε νοσοκομεία έχουν στήσει βιομηχανία έκδοσης πιστοποιητικών υγείας έναντι αδράς αμοιβής σχετικά να σας πω ότι το 2002 μια Ρωσίδα που συζούσε μαζί μου το χαρτί τις το έφερε ένα λαμόγιο στην ομόνοια έξω από τον Χόντο έναντι 25000 δραχμών τότε.
Y13
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Σεπ 2007
- Like
- 5.354
- Πόντοι
- 1.056
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ! Πήγα χτες στο νοσοκομείο της περιοχής μου για να δώσω αίμα με την σύζυγο, εθελοντικά όπως κάνουμε τα τελευταία 20 χρόνια, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη και τεράστια ανάγκη για μονάδες αίματος, μας είπε ΄ότι προχτές το Κρατικό Νίκαιας ήθελε 60 μονάδες και πέρασαν 11 αιμοδότες΄. Όμορφος ο χαβαλές και η πλάκα που κάνουμε εδώ αλλά ας βοηθήσουμε και ένα παιδί ή τον όποιον έχει ανάγκη, 20 λεπτά από την ζωή μας δίνουν ζωή και χαρά σε κάποιον. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
No_French_Letter
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Αυγ 2022
- Like
- 1.689
- Πόντοι
- 201
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ! Πήγα χτες στο νοσοκομείο της περιοχής μου για να δώσω αίμα με την σύζυγο, εθελοντικά όπως κάνουμε τα τελευταία 20 χρόνια, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη και τεράστια ανάγκη για μονάδες αίματος, μας είπε ΄ότι προχτές το Κρατικό Νίκαιας ήθελε 60 μονάδες και πέρασαν 11 αιμοδότες΄. Όμορφος ο χαβαλές και η πλάκα που κάνουμε εδώ αλλά ας βοηθήσουμε και ένα παιδί ή τον όποιον έχει ανάγκη, 20 λεπτά από την ζωή μας δίνουν ζωή και χαρά σε κάποιον. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Να δώσουν κίνητρα τότε και θα δεις πως θα πάει ο κόσμος.
Στο εξωτερικό σε πληρώνουν για να δώσεις αίμα, εδώ παίρνεις κάτι ληγμένους χυμούς και κράκερ λες και είσαι ο τελευταίος φτωχομπινές.
Διαφορετικά, αφού δεν θέλουν να πληρώνουν τους αιμοδότες, ας τα σκάνε για να αγοράζουν ασκούς από Ελβετία.
Πύργος Βασιλικός
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 10
- Like
- 5.779
- Πόντοι
- 2.816
Προσφορά και ζήτηση είναι.. αν είχαν όντως τόσο μεγάλη ανάγκη θα έδιναν κάποιο τυράκι...
Nubic
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Οκτ 2019
- Κριτικές
- 10
- Like
- 13.600
- Πόντοι
- 3.846
Kαλά τα λέτε ,όταν όμως εσείς ή ένας δικός σας χρειάζεται αίμα τρέχετε να ποστάρετε "όποιος μπορεί να βοηθήσει ,μεγάλη ανάγκη".
Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 2007. Όταν πας για αιμοδοσία σου μετράνε την πίεση και σου κάνουν στην αρχή γενικές εξετάσεις. Οι γενικές εκτυπώνονται και σου δίνονται επι τόπου. Αν θες μπορείς να τις ζητήσεις και στο e mail σου. Προφανώς αν έχεις κάτι που ανιχνεύεται στις εξετάσεις ή χαμηλή πίεση σε κόβουν πριν δώσεις.
Υπάρχει περίπτωση η αιμοδοσία να κοπεί μετά αν βρεθεί κάτι στο αίμα στις δεύτερες εξετάσεις, μπορεί να σου συμβεί αν έχεις φάει ακριβώς πριν την αιμοδοσία οπότε ανεβαίνει επικίνδυνα το λιπαιμικό.
Για εσάς που θέλετε να έχει κίνητρο η αιμοδοσία, μήπως θέλετε να σας πληρώνουν επειδή πετάτε τα σκουπίδια στους κάδους και όχι στο δρόμο; Η αιμοδοσία είναι ζήτημα αρχών, να ενδιαφέρεσαι για τον άλλο άνθρωπο. Όσα λεφτά και να έχεις στην τράπεζα όταν θα παραστεί η ανάγκη πάλι στους φίλους σου θα τρέχεις να σε βοηθήσουν εθελοντικά.
Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 2007. Όταν πας για αιμοδοσία σου μετράνε την πίεση και σου κάνουν στην αρχή γενικές εξετάσεις. Οι γενικές εκτυπώνονται και σου δίνονται επι τόπου. Αν θες μπορείς να τις ζητήσεις και στο e mail σου. Προφανώς αν έχεις κάτι που ανιχνεύεται στις εξετάσεις ή χαμηλή πίεση σε κόβουν πριν δώσεις.
Υπάρχει περίπτωση η αιμοδοσία να κοπεί μετά αν βρεθεί κάτι στο αίμα στις δεύτερες εξετάσεις, μπορεί να σου συμβεί αν έχεις φάει ακριβώς πριν την αιμοδοσία οπότε ανεβαίνει επικίνδυνα το λιπαιμικό.
Για εσάς που θέλετε να έχει κίνητρο η αιμοδοσία, μήπως θέλετε να σας πληρώνουν επειδή πετάτε τα σκουπίδια στους κάδους και όχι στο δρόμο; Η αιμοδοσία είναι ζήτημα αρχών, να ενδιαφέρεσαι για τον άλλο άνθρωπο. Όσα λεφτά και να έχεις στην τράπεζα όταν θα παραστεί η ανάγκη πάλι στους φίλους σου θα τρέχεις να σε βοηθήσουν εθελοντικά.
alexandros 85
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Αυγ 2021
- Κριτικές
- 17
- Like
- 2.836
- Πόντοι
- 1.206
Να δώσουν κίνητρα τότε και θα δεις πως θα πάει ο κόσμος.
Στο εξωτερικό σε πληρώνουν για να δώσεις αίμα, εδώ παίρνεις κάτι ληγμένους χυμούς και κράκερ λες και είσαι ο τελευταίος φτωχομπινές.
Διαφορετικά, αφού δεν θέλουν να πληρώνουν τους αιμοδότες, ας τα σκάνε για να αγοράζουν ασκούς από Ελβετία.
Πληρώνουν; πόσο δηλαδή;
Πύργος Βασιλικός
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 10
- Like
- 5.779
- Πόντοι
- 2.816
Τύπε που τα έχεις δει αυτά; Εδώ Ελλάδα γίνονται;Kαλά τα λέτε ,όταν όμως εσείς ή ένας δικός σας χρειάζεται αίμα τρέχετε να ποστάρετε "όποιος μπορεί να βοηθήσει ,μεγάλη ανάγκη".
Έχω δώσει κ σε 3-4 διαφορετικά νοσοκομεία και από αυτά που λες ελάχιστα ισχύουν
Τέως κανονικά.. ίσα ίσα σου λένε να έχεις φάει καλό πρωινό για να μη ζαλιστεις..
Γενικές κάνεις και σου λένε αύριο τα αποτελέσματα και εσύ λες τις δίνουν και επιτόπου...
Πίεση μετράνε πριν κ σου τρυπάνε λίγο το δάχτυλο για να μετρήσουν την αιμοσφαιρίνη.. τίποτα άλλο
petergsp
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Οκτ 2012
- Κριτικές
- 191
- Like
- 54.374
- Πόντοι
- 41.813
ειμαι εθελοντης αιμοδοτης πανω απο 30 χρονια. απο πριν το στρατο ακομα.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ! Πήγα χτες στο νοσοκομείο της περιοχής μου για να δώσω αίμα με την σύζυγο, εθελοντικά όπως κάνουμε τα τελευταία 20 χρόνια, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη και τεράστια ανάγκη για μονάδες αίματος, μας είπε ΄ότι προχτές το Κρατικό Νίκαιας ήθελε 60 μονάδες και πέρασαν 11 αιμοδότες΄. Όμορφος ο χαβαλές και η πλάκα που κάνουμε εδώ αλλά ας βοηθήσουμε και ένα παιδί ή τον όποιον έχει ανάγκη, 20 λεπτά από την ζωή μας δίνουν ζωή και χαρά σε κάποιον. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
οντως υπαρχει τεραστια αναγκη για αιμα και δυστυχως αυτο που παρατηρω οταν πηγαινω ειναι οτι δεν βλεπω νεες ηλικιες. σε λιγο θα γινει χειροτερο πιστευω.
το καταλαβες οτι ειπες μεγαλη μαλακια? οχι ε?Να δώσουν κίνητρα τότε και θα δεις πως θα πάει ο κόσμος.
στο ξαναλεω. ειπες την μεγαλυτερη μαλακια που θα μπορουσες να πεις.
κατσε σκεψου λιγακι,ελα στη θεση καποιου που εχει τετοια αναγκη και μετα εδω ειμαστε να δεχτουμε την συγνωμη σου.
ολα καλα στα διαδικαστικα που λες αλλα, για εξετασεις κλπ που λες παρολο που εχω ζητησει παντα μου αρνηθηκαν. κι οχι μονο σε ενα νοσοκομειο. σε ολα οσα εχω παει.Kαλά τα λέτε ,όταν όμως εσείς ή ένας δικός σας χρειάζεται αίμα τρέχετε να ποστάρετε "όποιος μπορεί να βοηθήσει ,μεγάλη ανάγκη".
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 20
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις