Νέα

Αγορά σπιτιού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gigifiogkos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

σε ποιο ονομα μπαινει το σπιτι?

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    24

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
με λιγα λογια συζουμε καμποσο καιρο και ετοιμαζομαστε για τα περαιτερω τους επομενους μηνες. εχω προσβαση σε δανεικα με χαμηλο η 0 επιτοκιο για αγορα σπιτιου. το σπιτι μπαινει μονο στο δικο μου ονομα αφου εγω δεσμευομαι μονο εστω και προφορικα η 50-50 αφου θα ζουμε μαζι? κι αν γινει στραβη στο μελλον μεταξυ μας? θα φερθει κομπλε στο οικονομικο? η ιδια ανασφαλεια βεβαια προκυπτει και σε εκεινη για το πως θα φερθω εγω αν ειναι μονο στο δικο μου ονομα. εταξα 50-50 οταν αποπληρωθει το χρεος ενω σε γεννηηση τεκνου αμεση αποκατασταση του. ολα αυτα προφορικα βεβαια...

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
να καταθεσω κι εγω την αποψη μου..
το δικαιο λοιπον για μενα ειναι να μπει στο δικο μου ονομα αφου εγω δεσμευομαι προσωπικα κι αν κατι παει στραβα εκεινη μπορει να διεκδικησει το νομιμο μεριδιο της και να μου μεινει εμενα ολο το χρεος αλλα μονο το μισο σπιτι.
το ηθικο ειναι μαζι γιατι αφου επιλεγεις να κανεις μαζι της οικογενεια, ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις και σε καθε περιπτωση παιρνεις ενα ακομα και μαλιστα μεγαλυτερο ρισκο το οποιο θα σε ακολουθει αιωνια. (παιδια)
εκεινη απ τη μερια της λεει οτι κι εγω θα συνεισφερω, ποιος ξερει για ποσα χρονια + το οτι θα επενδυσω συναισθηματικα αλλα και επαγγελματικα αφου θα πρεπει να φροντιζω και το σπιτι ενω θα μπορουσα ας πουμε να βρω δευτερη η καλυτερη δουλεια και μια μερα να βρεθω στο δρομο και μαλιστα με μισθο της πεινας

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.360
Πόντοι
2.836
Φίλε με συγχωρείς αν ακουστώ απόλυτος όμως εάν σκέφτεσαι το δάνειο και τα λεφτά μήπως σημαίνει ότι κατά βάθος δεν την εμπιστεύεσαι;

Εγγρ.
15 Οκτ 2022
Κριτικές
1
Like
6.183
Πόντοι
1.056
να καταθεσω κι εγω την αποψη μου..
το δικαιο λοιπον για μενα ειναι να μπει στο δικο μου ονομα αφου εγω δεσμευομαι προσωπικα κι αν κατι παει στραβα εκεινη μπορει να διεκδικησει το νομιμο μεριδιο της και να μου μεινει εμενα ολο το χρεος αλλα μονο το μισο σπιτι.
το ηθικο ειναι μαζι γιατι αφου επιλεγεις να κανεις μαζι της οικογενεια, ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις και σε καθε περιπτωση παιρνεις ενα ακομα και μαλιστα μεγαλυτερο ρισκο το οποιο θα σε ακολουθει αιωνια. (παιδια)
εκεινη απ τη μερια της λεει οτι κι εγω θα συνεισφερω, ποιος ξερει για ποσα χρονια + το οτι θα επενδυσω συναισθηματικα αλλα και επαγγελματικα αφου θα πρεπει να φροντιζω και το σπιτι ενω θα μπορουσα ας πουμε να βρω δευτερη η καλυτερη δουλεια και μια μερα να βρεθω στο δρομο και μαλιστα με μισθο της πεινας
αδερφε γραφεις πιο πανω οτι συζητε,ποσο καιρο μενετε μαζι αν επιτρεπετε;οχι ποσο ειστε μαζι,ποσο μενετε μαζι 24/7 τονιζω....

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Φίλε με συγχωρείς αν ακουστώ απόλυτος όμως εάν σκέφτεσαι το δάνειο και τα λεφτά μήπως σημαίνει ότι κατά βάθος δεν την εμπιστεύεσαι;
ποσο ευκολο ειναι να εμπιστευτεις καποιον στον απολυτο βαθμο οταν μιλαμε για τετοια ποσα?

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
αδερφε γραφεις πιο πανω οτι συζητε,ποσο καιρο μενετε μαζι αν επιτρεπετε;οχι ποσο ειστε μαζι,ποσο μενετε μαζι 24/7 τονιζω....
1-1.50 χρονο. προφανως δεν προκειται για μενα αλλα εχω αρκετα σαφη εικονα του ζευγους και ζητηθηκε η αποψη μου για το θεμα

Εγγρ.
15 Οκτ 2022
Κριτικές
1
Like
6.183
Πόντοι
1.056
1-1.50 χρονο. προφανως δεν προκειται για μενα αλλα εχω αρκετα σαφη εικονα του ζευγους και ζητηθηκε η αποψη μου για το θεμα
αν μετα απο 1-1,5 χρονο που μενουν μαζι δε ξερει ακομα ο ενας τον αλλο και δεν παιζει εμπιστοσυνη ακομα και για την περιπτωση στραβης να κατσουν στ'αυγα τους και να μη κανουν τπτ!
αποψη μου...

• Like
Αντιδράσεις: noblue
OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
απ οτι εχω καταλαβει ο μυστης φοβαται πιο πολυ τον εαυτο του μην κανει στραβη, λογω προτερου βιου και λιγοτερο την κοπελα

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
αν μετα απο 1-1,5 χρονο που μενουν μαζι δε ξερει ακομα ο ενας τον αλλο και δεν παιζει εμπιστοσυνη ακομα και για την περιπτωση στραβης να κατσουν στ'αυγα τους και να μη κανουν τπτ!
αποψη μου...
οποτε το θεωρεις απλο και δε βλεπεις ιδιαιτερο ρισκο. οκ σεβαστο

nostradamosg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Κριτικές
1
Like
2.570
Πόντοι
456
Τυπε οτι αποκτησεις στο ονομα σου προ του γαμου δεν εχει δικαιωμα να σου παρει τιποτα σε περιπτωση στραβης.
Το μονο που μπορει να σου κανει σε περιπτωση στραβης αν υπαρχει παιδι-ια να διεκδικισει το σπιτι μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι.
Γνωμη μου παρε το σπιτι στο ονομα σου και ξεχρεωνεται εσυ και οχι μισο μισο.
Και κατι τελευταιο με σπιτι χωρις κοινο ταμειο δε φτιαχνεις οικογενεια.

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Τυπε οτι αποκτησεις στο ονομα σου προ του γαμου δεν εχει δικαιωμα να σου παρει τιποτα σε περιπτωση στραβης.
Το μονο που μπορει να σου κανει σε περιπτωση στραβης αν υπαρχει παιδι-ια να διεκδικισει το σπιτι μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι.
Γνωμη μου παρε το σπιτι στο ονομα σου και ξεχρεωνεται εσυ και οχι μισο μισο.
Και κατι τελευταιο με σπιτι χωρις κοινο ταμειο δε φτιαχνεις οικογενεια.
η περιπτωση στραβης παει στο σεναριο του 50-50 προφανως. επισης το κοινο ταμειο παιζει ηδη γιατι ειμαι-ναι της ιδιας λογικης απ την αρχη της σχεσης αρα δεν παιζει σεναριο να ξεχρεωσω μονος. (μιλαω σε πρωτο προσωπο για ευκολια)
παντα κοινο ταμειο σε καθε σοβαρη σχεση και ο καθενας βαζει οτι μπορει γιατι η ζωη εχει απροοπτα και κανει κυκλους

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
αποψη μου...
αφου ομως δε βλεπεις ρισκο γιατι ψηφισες να μπει στο δικο μου ονομα?

nostradamosg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Κριτικές
1
Like
2.570
Πόντοι
456
η περιπτωση στραβης παει στο σεναριο του 50-50 προφανως. επισης το κοινο ταμειο παιζει ηδη γιατι ειμαι-ναι της ιδιας λογικης απ την αρχη της σχεσης αρα δεν παιζει σεναριο να ξεχρεωσω μονος. (μιλαω σε πρωτο προσωπο για ευκολια)
παντα κοινο ταμειο σε καθε σοβαρη σχεση και ο καθενας βαζει οτι μπορει γιατι η ζωη εχει απροοπτα και κανει κυκλους
Το βαζει ο καθενας οτι μπορει δεν ειναι κοινο ταμειο.
Ποσα μπαινουν στο σπιτι;
2000
Τα παγια εξοδα ειναι 1000 αρα σας μενουν να περασετε αλλα 1000 ευρω.
Αυτο ειναι κοινο ταμειο

sirodoht

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2019
Κριτικές
4
Like
742
Πόντοι
361
Τα δανεικά απο που θα είναι;

Αν είναι από τράπεζα μπείτε και οι δύο ένας ο δανειοληπτης και ο άλλος εγγυητης και σε περίπτωση στραβης μπορείς να τα βρείτε καλύτερα

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Το βαζει ο καθενας οτι μπορει δεν ειναι κοινο ταμειο.
Ποσα μπαινουν στο σπιτι;
2000
Τα παγια εξοδα ειναι 1000 αρα σας μενουν να περασετε αλλα 1000 ευρω.
Αυτο ειναι κοινο ταμειο
το ιδιο λεμε. στην αρχη της σχεσης βαζει ο καθενας οτι μπορει και οταν μεινεις μαζι κοινο ταμειο απολυτα

OP
OP
G

Gigifiogkos

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουν 2023
Κριτικές
28
Like
3.352
Πόντοι
2.596
Τα δανεικά απο που θα είναι;

Αν είναι από τράπεζα μπείτε και οι δύο ένας ο δανειοληπτης και ο άλλος εγγυητης και σε περίπτωση στραβης μπορείς να τα βρείτε καλύτερα
μονο εγω θα εγγυηθω

sirodoht

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2019
Κριτικές
4
Like
742
Πόντοι
361
μονο εγω θα εγγυηθω
Οπότε είναι απο άλλη άκρη και όχι τράπεζα...
Τύπε δύσκολη η περίπτωση σου, όταν μπαίνουν λεφτά στην μέση δύσκολο για εμπιστοσύνη... Αυτά μόνο με συμβολαιογραφο και δικηγόρο να είστε κατοχυρωμένοι και οι δύο...

christos_021187

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
1.276
Πόντοι
486
Θα κάνετε ένα προσύμφωνο γάμου όπου θα έχει ο καθένας το ποσοστό ιδιοκτησίας για το καθετί. Μόλις αποκτηθεί κάτι κατά την διάρκεια του γάμου θα κάνετε ενημέρωση του παραπάνω συμφωνητικού.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Τύπε @KOURSAROS10 τα μέλη @Zebu , @troubakhs και @ΑΝΤΖΕΛΟ κάνουν χορηγίες 1ης κατοικίας σε όλους τους γαύρους που ξεκινάνε τη ζωή τους στο μάταιο τούτο κόσμο, με αρνητικά επιτόκια (!!!) και χρόνο αποπληρωμής 11 αιώνες, όσα και τα χρόνια της Πόλης :priest:
(προς τιμήν του Τίγρη, μόνου μεγαλύτερου λαμόγιο-προέδρου από τον δικό τους).
Μόνη προυπόθεση ένα διαρκείας στην 7 και δυο καλά λόγια στο αντίστοιχο νήμα.

Εμείς πάλι, της 13, έχουμε στενότητες (καθόσον ΤΙΜΙΟΙ - βλέπε αλαφούζος/ψυχούλα) και μόνο δεχόμεθα χορηγίες για να αντικαταστήσουμε τον σπόραρ.
Αν προτίθεστε να βοηθήστε, και δεν πάρετε σπίτι, κουπόνια μπορείτε να αγοράσετε από τους @Maximilien , @sescoulas και @athinaios44

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Στην Αμερικη συνηθως το αγοραζουν μαζι και μετα αν καποιος θελει (πχ σε χωρισμο) κανει τον αλλον buy-out

Ελλαδα δε θα εμπλεκα ποτε σε κοινο στεγαστικο εαν δεν υπαρχουν παιδια. Εαν υπαρχουν παιδια, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ το σπιτι θα καταληξει στα παιδια, εκτος αν η αλλη ειναι χαρτοπαιχτρα, κλπ οποτε δε θα με ενδιεφερε, ισως καλυτερ 50-50 για να υπαρχει μεγαλυτερη διασφαλιση οτι το σπιτι θα αποπληρωθει και δε θα το χασουν τα παιδια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom