Κοιταξε, επειδη εχω ασχοληθει εκτενως με σπιτια και στεγαστικα, θα σου πω καταρχην πως ναι μεν μπορει να εχεις τις καλυτερες και πιο αγνες προθεσεις, αλλα η υποθεση σου μπαζει απο πολλες μεριες. Στις εκατονταδες χιλιαδες αγοραπωλησιες ακινητων που γινονται καθημερινα, ειναι εξαιρετικα σπανια περιπτωση που ολο αυτο γινεται "στο ποδι" με εγγυηση του προσωπικου λογου, κοκ απλα δε γινεται, επομενως δε μπορεις να παρεις και τις αναλογες σοβαρες απαντησεις στο αρχικο ερωτημα σου.
Μεταβιβαση ακινητου με δανειο, χωρις υπογραφη δανειακης συμβασης και χωρις εγγραφη υποθηκης δεν εχω ακουσει να εχει συμβει ποτε, επομενως η περιπτωση σου ειναι εξαιρετικα σπανια. Εξαιρουνται δωρεες απο γονεις σε παιδια που εκει παμε αλλου, αλλα και εκει πεφτουν υπογραφες
Αυτο που παρουσιαζεις ειναι κατι σε στυλ, εχεις εναν θειο πλουσιο που σου ειπε "Κουρσαρε αγορασε το σπιτι που θελεις, θα σου δωσω εγω τα λεφτα και μου τα δινεις λιγα λιγα, δε θελω ουτε χαρτια ουτε τιποτα"
Σε αυτην την περιπτωση, λογικα θα σου δωσει μετρητα οποτε θα εχεις προβλημα με το ποθεν εσχες. Εαν η γυναικα θα πληρωνει το 50% της δοσης, η διαφορετικα αν τσονταρει στον οικογενειακο κουμπαρα 50% και απο κει πληρωνεται και το σπιτι, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ του σπιτιου. Στα αλλα σεναρια, μπορεις να αγορασεις το σπιτι μονο στο ονομα σου, αλλα οπως ειπωθηκε, εαν ερθουν παιδια, αυτο καταντα εντελως τυπικο, μιας και σε 30 χρονια απο τωρα το σπιτι θα ανηκει στα παιδια, ασχετως της ενδιαμεσης διαδικασιας